Ieder bos is bijzonder op zijn eigen manier en biedt verschillende ecosystemen. Voor het leven op aarde zijn bossen essentieel omdat ze een habitat bieden voor flora en fauna. Bovendien leveren ze zuurstof die wij nodig hebben om te overleven en beschermen ze onze stroomgebieden. Maar ook zijn ze geweldig om wandelingen te maken of om andere outdoor activiteiten te beoefenen.

Al met al kunnen bossen vele vormen aannemen wat afhankelijk is van heersende temperaturen, de breedtegraad, plaatselijke bodem en regenval. Zo worden naaldbossen gedomineerd door kegelvormige bomen zoals dennen en sparren. Deze gedijen op noordelijke breedtegraden waar je ze ook veel voorkomen. Daarnaast zijn er gematigde bossen die veelal naald- en breedbladige bomen herbergen zoals eiken. Deze krijgen ook schitterende kleuren in de herfstperiode in verschillende tinten zoals oranje, geel en rood. Echter zijn de meest diverse en complexe bossen de tropische regenwouden. Hier is regen in overvloed en zijn de temperaturen altijd warm.

Bekijk hieronder de meest bijzondere bossen van onze bestemmingen die ieder hun eigen kenmerken en schoonheid hebben. Van tropisch regenwoud, Magellanisch subpolair bos tot bamboebos of fossielbos. Sommige bestemmingen herbergen vrijwel geen bossen terwijl de andere prachtige regenwouden heeft.

Meest bijzondere bossen van onze bestemmingen

Bekijk ze allemaal
Iguazú, subtropisch regenwoud
Tongass National Forest
Torres del Paine, Magelhaens subpolair bos
Green Mountains Nature Reserve
Kunoy - Faeröer
Qinngua-vallei
Hallormsstaðaskógur
Arashiyama, bamboebos
Nordmarka bos - Sognsvann, meer in Nordmarka bos