• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Los Glaciares Nationaal Park

Perito Moreno gletsjer
|

Het Los Glaciares Nationaal Park (Spaans: Parque Nacional Los Glaciares) is een vanuit de overheid beschermd gebied in de Argentijnse provincie Santa Cruz. Met een oppervlakte van 726 hectare is Los Glaciares het grootste nationale park van het land. Aan de zuidelijke zijde grenst het park aan Torres del Paine Nationaal Park, gelegen op Chileens grondgebied.

In het park vind je Magelhaense subpolaire bossen en Patagonische steppes. Sinds 1981 heeft het park een vermelding op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Met de naam van het park Los Glaciares wordt verwezen naar de enorme ijskap bovenop het Andes gebergte. Het Zuid-Patagonische IJsveld strekt zich uit over een groot deel van Argentinië en Chili en is het derde grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Dit ijsveld heeft 47 gletsjers die als lange tongen in alle richtingen steken en dat bestaat uit meer dan 200 kleine gletsjers.

Geografie van Los Glaciares

De bodem van Los Glaciares is, wat je ook mag verwachten, voor ongeveer 30% bedekt met ijs. Verder vind je er voornamelijk enorme bergpieken, waaronder Monte Fitz Roy en Cerro Torre en in de lager gelegen gebieden uitgestrekte bossen.

Voorbeelden van gletsjers die je in het park kunt bezoeken zijn onder andere de Perito Moreno Gletsjer, bestaand uit een gigantische blauwe ijskap, waarbij regelmatig enorme ijsschotsen afbrokkelen in Lago Argentino, het meer waarin de gletsjer uitloopt.

Vanuit El Calafate zijn ook dagtrips mogelijk naar de Upsala gletsjer. Via Lago Argentino wordt je per boot naar de gletsjer gebracht. Onderweg kun je je verbazen over de vele tinten blauw die de gletsjers kunnen hebben.

Klimaat in het park

Zoals je mag verwachten in een park dat zo rijk is aan gletsjers, is het klimaat koel en vochtig. Gemiddelde temperaturen tijdens de winters zijn 0,3 graden en tijdens de zomer kan de temperatuur oplopen tot 13 graden. Natuurlijk zijn op grotere hoogten de temperaturen aanzienlijk lager.

De hoeveelheid neerslag is in de oostelijke helft van het park aanzienlijk hoger dan in het westen, onder invloed van de wind die vochtige lucht tegen de steile bergen opstuwt. Met name tijdens de koudere maanden valt deze neerslag in de vorm van sneeuw.

Bereikbaarheid van Los Glaciares National Park

Los Glaciares National Park is bereikbaar vanuit twee richtingen: vanuit El Calafate in het zuiden of vanuit El Chalten in het noorden. El Calafate is de meest logische optie, aangezien deze stad de beschikking heeft over een luchthaven. El Chalten is een ander verhaal en is met de bus alleen vanuit El Calafate en Bariloche te bereiken.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.
In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.
De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.
Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië
Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge