• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Kaap Hoorn Nationaal Park

Het meest zuidelijk gelegen nationale park ter wereld
|

Het Kaap Hoorn Nationaal Park (Cabo Hornos) is het meest zuidelijk gelegen nationale park ter wereld en ligt in het uiterste zuiden van Chili. De regio werd in 1616 ontdekt door de Nederlandse handelsreiziger Isaac le Maire. De eilandengroep is vernoemd naar de Noord-Hollandse stad, waar de missie van afkomstig was.

Het gebied omvat een eilandengroep waarvan Wollaston and Hermite-eiland de grootste zijn. In tegenstelling tot het nabijgelegen Alberto de Agostini National Park, waar zeer hoge bergen te vinden zijn, is in het Kaap Hoorn Nationaal Park geen berg hoger te vinden dan 670 meter. De eilanden zijn groen en steken vredig af tegen de vaak ruwe golven die op de kust inbeuken. Het park maakt nog net deel uit van de regio Vuurland.

Kaap Hoorn Monument

Op het meest zuidelijke eiland Isla Hornos is een monument te vinden ter nagedachtenis aan de vele zeelieden die in de woeste wateren het leven lieten. De zee rondom Kaap Hoorn staat van oudsher bekend als gevaarlijk om te bevaren. Stormachtige winden, sterke zeestromingen en ijsbergen hebben menig schip naar de kelder gejaagd, maar mede om die reden heeft deze regio wel altijd een aantrekkingskracht gehad op toeristen. Op Isla Hornos kun je het monument bezoeken.

Natuur in Kaap Hoorn National Park

Het park is berucht om de extreme weersomstandigheden, maar prachtig om eens mee te maken. De gemiddelde windsnelheden liggen rond de 30 km/u, maar uitschieters kunnen met gemak boven de 100 km/u liggen, met name tijdens het winterseizoen.

 

Bovenal bestaat het landschap vrijwel voornamelijk uit turf. Toch zijn er door de extreme weersomstandigheden geen bossen, hoogstens een paar grassoorten, mossen en korstmossen. Op slechts enkele plaatsen in het archipel zijn wat houtachtige planten en een enkele lage boom te vinden.

 

Op deze zuidelijke eilandengroep komen wel veel dieren voor met een bedreigde status. De fauna wordt vooral gedomineerd door vogels en zeedieren, zoals Magelhaenpinguïns, de zuidelijke reuzenstormvogel, de kelpmeeuw en de roodpootaalscholver.

Interesse in een bezoek aan dit Nationale Park?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Chili heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Chili dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Chili heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Chili verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Chili.
De beste periode om af te reizen naar Chili is in de maanden november t/m februari. Vooral Patagonië is in deze periode een populaire vakantiebestemming. Lees hier meer over de beste reistijd.
Chili is bekend als een van het langste land van de wereld. Hierdoor zijn er ook verschillende klimaatzones. Waardoor het weer per regio er verschillend is. De temperaturen in de hoofdstad Santiago kunnen in de zomer boven de 35 graden komen. Lees hier meer over het weer en klimaat in Chili.
Chili is een land met uiterste mogelijkheden. Chili wordt van Argentinië gescheiden door het 4000 kilometer lange Andesgebergte. Door de langgerekte vorm van Chili ga je door verschillende klimaatzones. Reis door de woestijn- en vulkaanlandschappen, fjorden, felgekleurde meren en nog veel meer.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge