King George Island is het grootste eiland van de Zuidelijke Shetlandeilanden bij Antarctica. Gelegen ten noorden van het Antarctisch Schiereiland is dit zonder twijfel één van grootste hotspots om vogels te spotten ter wereld, waaronder gigantische stormvogels.

Wanneer je op reis naar Antarctica gaat, breng je een bezoek aan de Zuid-Shetlandeilanden en kun je de stormvogels zeker spotten. Maar niet alleen vind je hier een bonte verzameling van enorme stormvogels. Er leven namelijk diverse soorten pinguïns, skua’s en zeemeeuwen bij elkaar. Welke soort vogels je ook het liefst zou spotten, het is sowieso al fascinerend om deze vogels in hun natuurlijke leefomgeving te zien.

Enorme stormvogels op King George-eiland

Er is echter één vogelsoort op King George Island die zich onderscheidt van alle andere en nét even iets groter van formaat is. Het is de gigantische stormvogel die hier kan rondzweven langs de kusten van King George Island, Antarctica.

Met een spanwijdte van maar liefst 180 tot 210 centimeter is het op zijn minst een ontzagwekkende vogel. Met zijn doordringende grijze ogen en typisch gevormde buisneus op de snavel, zijn de stormvogels hier het meest opzienbarend. Bovendien zijn het de vogels met de grootste spanwijdte van het hele zuidelijke halfrond.

Deze aaseters eten werkelijk alles: dood, stervend of zwak. Niettemin zijn deze gigantische stormvogels de grootste vogels in het zuidelijk halfrond.

Vanwege het feit dat stormvogels het grootste deel van hun leven op zee doorbrengen, hebben ze evolutionaire voordelen ontwikkeld. Zo hebben de buisvormige neusgaten het vermogen om zout uit het zeewater te filteren. Dit zodat ze altijd drinkwater voorhanden hebben.

Naast stormvogels zijn er nog meer zeevogels die deze aanpassing hebben, zoals bijvoorbeeld albatrossen, Dunbekpijlstormvogels en de Fulmaris.