• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Kruger National Park

|

Het beroemdste wildpark ter wereld is wel het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Je vindt het park in het noordoosten van Zuid-Afrika waar het een lengte van 360 km bestrijkt. Daarmee behoort het tot een van de grootste natuurreservaten in Afrika. In totaal omvat het Kruger Park 19.000 km² aan oppervlakte bestaande uit vruchtbare valleien, savannes, subtropische vegetatie en bijzondere bomen en planten. Daarmee is het een ideaal leefgebied voor zo’n 148 zoogdieren en vele vogelsoorten.

Naast de Big Five heb je tijdens een vakantie Zuid-Afrika in het Kruger Park kans om giraffes, cheeta’s, zebra’s, zwijnen en hyena’s te spotten. Ga op safari in het Kruger National Park op eigen gelegenheid met een 4×4 of met een ranger en ontdek de prachtige Zuid-Afrikaanse natuur! Kijk je ogen uit over de adembenemende eindeloze vlaktes en de archeologische vondstplaatsen.

Nachtsafari

Tijdens een nachtsafari zet je je zintuigen op scherp en ervaar je hoe de dieren zich ’s nachts bewegen. Deze nachtsafari’s worden gedaan onder begeleiding van een ranger waarbij je onder een prachtige sterrenhemel de dieren hoort ritselen en door het donker sluipen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor het Kruger Park is gedurende de winterperiode wanneer de dagen warm zijn en de nachten koud. Dit omdat het park regenachtige zomers kent, van oktober tot maart en droge winters, van april tot september. Maar nog belangrijker, tijdens het regenseizoen laten de dieren zich minder zien doordat ze dan meer verspreid over het park zijn.

Accommodaties

Omdat je een rondreis door het Kruger Park niet in een dag kunt maken zijn er diverse accommodaties te vinden. Variërend van simpele tenten tot luxe privé lodges of eco-bewuste accommodaties. Bovendien bevinden de meeste accommodaties zich op prachtige plekken in de natuur waar je de échte wildernis ervaart.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Zuid-Afrika ervaar je de unieke Afrikaanse natuur van wijde vlaktes, bergen, heuvels en het Afrikaanse platteland. De diversiteit biedt ruimte om de Zuid-Afrikaanse sfeer te proeven op verschillende manieren. Bovendien heb je kans om de beroemde Big Five te spotten!
Het weer en klimaat in Zuid-Afrika is over het algemeen gematigd, maar er zijn ook gebieden waar andere klimaten voorkomen. De gemiddelde dagtemperatuur komt in Zuid-Afrika maar zelden onder de twintig graden en ligt in de zomerperiode zelfs vaak boven de dertig graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Zuid-Afrika
De beste reistijd voor Zuid-Afrika is geheel afhankelijk van je wensen. Over het algemeen is Zuid-Afrika het hele jaar door te bezoeken, ieder seizoen heeft zo weer zijn eigen charme. Lees hier meer over de beste reistijd
De munteenheid van Zuid-Afrika is de rand, aangeduid als ZAR of R. Lees hier meer over de munteenheid van Zuid-Afrika
De benodigde reisdocumenten voor Zuid-Afrika bestaan uit een paspoort dat nog minstens 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Je mag daarmee als toerist maximaal 90 dagen in het land verblijven, dan is er ook geen visum nodig voor iemand met de Nederlandse nationaliteit. Lees hier meer over reisdocumenten in Zuid-Afrika
Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en Nederland. Tijdens de wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge