• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Athabasca Falls

Een schilderachtige waterval
|

Zo’n 30 kilometer ten zuiden van het bergstadje Jasper in het deel van Alberta in de Canadese Rocky Mountains, ligt de Athabasca Falls, een waterval in de bovenloop van de Athabasca River. De watervallen liggen op een steenworp afstand van de Icefields Parkway, de weg die Banff National Park en Jasper National Park met elkaar verbindt.

Athabasca Falls is een enorm krachtige, schilderachtige waterval, die niet zo zeer spectaculair is vanwege de hoogte, maar meer om de hoeveelheid water  en de kracht waarmee het water zich in de kloof stort. De rivier ‘valt’ over een laag van hard kwartsiet en door het zachtere kalksteen verder beneden, heeft de waterval een korte, diepe kloof uitgesleten.

De waterval kan veilig worden bekeken en gefotografeerd vanuit verschillende hoeken, waarbij uitkijkplatforms zijn aangebracht. Deze highlight is eenvoudig bereikbaar vanaf de nabijgelegen parkeerplaats, die op een paar honderd meter gelegen is van de Icefields Parkway.

Onderaan de waterval beginnen veel raft tours, een populaire bezigheid voor veel toeristen.

Feiten over Athabasca Falls

  • De waterval is een klasse 5 waterval, met een hoogte van 24 meter en een breedte van 18 meter.
  • Het gesteente van de waterval bestaat voornamelijk uit kwartsiet en kalksteen in de lager gelegen delen.
  • De waterval is gelegen in Jasper National Park, dat een nationaal park werd in 1930, en er wordt gezegd dat het de krachtigste waterval is in de Canadese Rocky Mountains.
  • Langs de waterval en de korte canyon is in totaal 1 kilometer van wandelpaden, trappen en uitkijkplatforms aangelegd om de waterval te kunnen bewonderen. De veiligheidsbarrière mag niet worden overschreden, omdat er in het verleden diverse doden zijn gevallen door de gladde gesteenten.
  • De grote kracht waarmee de waterval zich naar beneden stort is verklaren door de aanzienlijke breedte van de Athabasca River en de relatief smalle doorgang waar het water zich overheen stort.
  • Athabasca Falls is de thuisbasis van vele soorten vegetatie zoals bomen, korstmossen en andere mossoorten, evenals de Canyon sprite, een vogel.
  • Het water van de Athabasca Falls kan, ondanks de enorme stroomsnelheid, bevriezen in de winter. Het vormt dan indrukwekkende ijsstructuren. Ook in de winter is Athabasca Falls dus zeker een bezoekje waard!

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge