Bij een wintersportvakantie denk je al snel aan de landen, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italië. Maar in Noorwegen kan dit zeker ook. Wel moet je er rekening mee houden dat het in de winter vroeger donker is. Maar om toch te kunnen skiën, hebben de Noren dit opgelost door de pistes met kunstlicht te verlichten.

In Noorwegen heb je een aantal wintersportgebieden. Wij hebben de bekendste skigebieden in Noorwegen voor je op een rijtje gezet.

Trysil

Op tweeënhalf uur rijden vanaf Oslo en vlakbij de Zweedse grens ligt het wintersportgebied van Trysil. Het skigebied is het grootste gebied in heel Noorwegen. Het gebied beschikt over 30 skiliften en meer dan 70 km aan skipistes.

Naast skiën of snowboarden kan je hier in de winter nog andere activiteiten ondernemen. Het gebied van Trysil beschikt over meer dan 100 km aan loipe, je kan hier dus goed langlaufen. Of maak een tocht met een hondenslede of arreslee. Ook kun je goed ijsvissen in Trysil.

Hemsedal

Het skiresort van Hemsedal is gelegen tussen de grotere steden Bergen en Oslo. De pistes in Hemsedal zijn lang en breed. Vanuit Hemsedal heb je ook de mogelijkheid om te gaan skiën in het nabijgelegen skigebied Solheisen.

Oslo Vinterpark (Oslo Winter Park)

Op slechts 40 minuten rijden van het centrum van Oslo ligt het Oslo Vinterpark. Het grootste skigebied in de regio Oslo. Het gebied heeft 11 skiliften.

SkiGeilo

Het wintersportgebied van Geilo is centraal gelegen in Noorwegen. Het is een van de grootste skigebieden van het land. In dit gebied zijn 40 skipistes en er zijn voldoende mogelijkheden voor zowel de professionele skiërs als de beginnende skiërs. Naast het skiën kan je in dit gebied ook langlaufen. Of maak een begeleide tocht met een fatbike, door de extra brede band van de fiets heb je meer grip om over de sneeuw te fietsen. Naast deze activiteiten kan je ook met een sleeën in het Dagali Fjellpark of geniet in een van de wellnesscentra in de omgeving.

Norefjell

Op anderhalf uur rijden van Oslo, ligt Norrefjell. In Norrefjell vonden de wedstrijden van het alpineskiën plaats tijdens de Olympische Winterspelen van 1952 in Oslo. In Norrefjell vind je de langste pistes van Noorwegen. De pistes van blauwe pistes tot de zwarte pistes. Van half december tot half april kan je er eigenlijk vanuit gaan dat er sneeuw in het gebied ligt.

Hafjell Alpine Resort

Tijdens de Olympische Spelen van 1994 in Lillehammer waren de slalom- en reuzeslalomwedstrijden in Hafjell. Het wintersportgebied van Hafjell ligt op 15 kilometer van Lillehammer. Er zijn in dit gebied 30 skipistes.

Meer weten over wintersport Noorwegen? We schreven een mooi inspiratieverhaal over de 8 voordelen van wintersport in Beitostolen, Zuid-Noorwegen.