Bariloche is een bergstad gelegen in een paradijselijke omgeving in Patagonië. Omringd door de enorme bergtoppen van het Andesgebergte, vind je hier in de omgeving een aantal van de mooiste bergmeren op aarde. Daarnaast is Bariloche bij uitstek dé plek voor zowel in- als outdooractiviteiten!

Gedurende het hele jaar is het prima vertoeven in San Carlos de Bariloche. Het gebied heeft namelijk uitstekende skigebieden voor de wintersporters. Maar ook in de zomer kun je hier veel wandeltochten ondernemen, kanoën, kajakken, zwemmen of rotsklimmen.

De stad ligt in het hart van het Nationale Park Nahuel Huapi en aan de oever van het Nahuel Huapi-meer. Veel elitaire families vieren hier hun vakantie, waaronder koninklijke families en andere rijken.

Geschiedenis

Begin twintigste eeuw werd San Carlos de Bariloche ambtelijk gesticht en diende het als handelscentrum met het zuiden van Chili. Toen rond 1932 een spoorlijn door het gebied werd aangelegd, nam de mobiliteit toe en het stadje groeide snel onder invloed van de handel. Na de Tweede Wereldoorlog zorgde het opkomende toerisme voor steeds meer bedrijvigheid.

Bezienswaardigheden en highlights van Bariloche

Chocolade eten

Ga naar de Calle Mitre, de hoofdstraat in Bariloche en geniet van de heerlijkste Duitse chocoladespecialiteiten. Chocolade in de vorm van taartjes, bonbons, mousse of uit een fontein, werkelijk alle chocoladedelicatessen vind je hier in hartje Bariloche.

Het Fenoglio Museo del Chocolate is een leuk museum om te bezoeken, zeker als je een chocoladeliefhebber bent. Je leert dan alles over de geschiedenis van chocolade en hoe het deel ging uitmaken van de cultuur van Bariloche.