• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Alaska Sealife Center, Seward

Zeeotter
|

Het Alaska SeaLife Center is een prachtig staaltje van de grootse Amerikaanse aanpak van zaken. Deze geweldige faciliteit is ontstaan uit een ramp.

Toen in 1989 de olietanker Exxon Valdez aan de grond liep voor de kust van Alaska, was een grote olieramp het gevolg. Nadat het bedrijf de schoonmaakwerkzaamheden had gefinancierd, heeft het bedrijf tevens een donatie gedaan voor een faciliteit die zieke en gewonde dieren voor de kust van Alaska kon opvangen: het Alaska SeaLife Center.

De enorme donatie van 37,5 miljoen dollar van Exxon was de start voor het in totaal 55 miljoen kostende project. De rest van het benodigde geld is via obligaties en private donaties binnengehaald. Het resultaat mag er echter wezen: het is een hypermodern en veelzijdig centrum en de enige permanente rehabilitatiefaciliteit van zeevogels in Alaska.

Het centrum is niet alleen gericht op rehabilitatie van zeevogels en andere zeedieren. Daarnaast is het een belangrijk onderzoekscentrum dat zich richt op duurzaamheid van het unieke ecosysteem voor al het mariene leven voor de kust van Alaska.

Onderzoek bij Alaska SeaLife Center

Met al het onderzoek dat wordt uitgevoerd kunnen de waardevolle onderzoeksresultaten dienen voor educatie van wetenschappers en voor toekomstige belangstellenden. Vooral met kinderen is een bezoek aan het SeaLife Center een bijzonder geschikte dagbesteding. Het is de enige faciliteit in de wereld die specifiek gewijd is aan het onderzoeken van de noordelijke mariene omgeving en de enige die in het begin is ontworpen om onderzoek te combineren met publieke educatie en bezoekersonderdelen. Het Alaska SeaLife Center genereert en deelt wetenschappelijke kennis om het begrip en de rentmeesterschap van Alaska’s mariene ecosystemen te bevorderen.

Dieren in het centrum

In het centrum vind je vele soorten zeevogels, maar ook walrussen, zeehonden, zeeleeuwen en zeeotters. Deze veelal gewonde dieren worden van verspreid over de hele kustlijn van Alaska hier bijeengebracht om behandeld te worden en te herstellen van hun verwondingen. In sommige gevallen kunnen de dieren niet zodanig herstellen dat ze terug uitgezet kunnen worden in het wild. Ze verblijven dan permanent in het Sealife Center of worden overgeplaatst naar een andere faciliteit.

Educatieve programma’s

Op het centrum zijn er gedurende het gehele jaar educatieve programma’s te volgen. Denk dan bijvoorbeeld aan cursussen en opleidingen voor medewerkers van dolfinaria, maar ook voor biologen, wetenschappers, politici en belangstellenden.

Sowieso is een bezoek aan het centrum een absolute aanrader wanneer je het Kenai Peninsula bezoekt. Het schitterende en dankbare werk dat de medewerkers hier dagelijks uitvoeren is absoluut geweldig. Bezoek de website van Alaska Sealife Center.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Alaska af te reizen is in de maanden mei t/m september. Tijdens deze periode ben je vrijwel verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen. Door de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden het meeste profijt van het aantal zonuren. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Alaska heb je een geldig paspoort nodig, die minstens drie maanden na terugkomst geldig moet zijn. Omdat Alaska bij de Verenigde Staten hoort dien je ook een ESTA aan te vragen. Lees hier meer over de reisdocumenten in Alaska.
Het weer in Alaska is vooral veelzijdig en verschilt nog al per regio. Ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel. De temperaturen in die gebieden zijn daar dan ook in de zomer een stuk koeler en in de winter ijskoud. In het zuiden langs de kust en in het westen heb je te maken met een zeeklimaat hier is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 20 graden en in de winter -15 graden. In het oosten en het midden van Alaska heb je te maken met een landklimaat en dus hogere temperaturen. In de zomer kan het 25 graden worden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Alaska.
Alaska behoort tot de Verenigde Staten hierdoor betaal je in Alaska met de Amerikaanse dollar. Lees hier meer over de munteenheid in Alaska
Ben jij een outdoor liefhebber en/of een avontuurlijk reiziger dan is een Alaska daar een perfecte bestemming voor. Met 20 nationale parken, 14 verschillende bergketens, meer dan 3 miljoen meren, een oppervlakte van ruim 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen in de VS – zo niet de hele wereld. Een reis naar Alaska biedt garantie op prachtige en extreme natuur, veel wilde dieren, gletsjers en vulkanen.
In Alaska heb je te maken met tijdsverschil. Er zijn twee verschillende tijdzones in Alaska. In het grootste deel van Alaska is het tijdens de wintertijd 10 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd 9 uur vroeger. Op de Aleoeten is het tijdens de wintertijd 11 vroeger dan in Nederland en tijdens de zomer tijd 10 uur vroeger.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge