El Chaltén is een klein bergdorpje net ten noorden van Lago Viedma, diep in Argentijns Patagonië. Het plaatsje zelf heeft slechts 324 inwoners en is verder van weinig betekenis. Toch is dit kleine dorpje uitgeroepen tot Argentijns “Trekking Capital”.

Het dorp El Chaltén is niet heel goed bereikbaar en kan alleen per bus of huurauto bezocht worden. Deze kleine en sfeervolle gemeenschap is namelijk gelegen in het zuiden van Argentinië in het Los Glaciares National Park. Het ligt aan de voet van zowel de Cerro Torre als de Cerro Fitz Roy bergpieken. Deze bergen zijn bijzonder populair onder wandelaars en bergbeklimmers en dat maakt El Chaltén tot een geliefde bestemming bij avonturiers.

5 actieve dagtrips vanuit El Chaltén, Patagonië

1. Wandelroute naar Cerro Torre

Cerro Torre ligt vlak naast de berg Fitz Roy en samen vormen zij de imposante granieten torens waar zoveel bezoekers op afkomen. Beide bergen liggen op ongeveer 16 kilometer van El Chaltén.

De berg ligt aan een prachtig gletsjermeer en als je geluk hebt met het weer, kunnen de contouren van de berg scherp afsteken tegen de helderblauwe hemel.

De dagwandeling loopt in een loop en is in negen uur te lopen, maar heeft wel enkele steile stukken. Als je een minder geoefende wandelaar bent of het liever wat rustiger aan doet, dan kun je op de camping De Agostini overnachten.