• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Falkland-eilanden

|

Gelegen in de Zuidelijke Atlantische Oceaan vind je de Falkland/eilanden, een overzees territorium van het Verenigd Koninkrijk. De eilanden bestaan uit twee grote en honderden kleine eilandjes.

De Falkland-eilanden staan ​​bekend om zijn unieke natuur en vele mogelijkheden om wilde dieren van dichtbij te kunnen bekijken. Diverse van onze reizen naar de Zuidpool doen onderweg ook de Falkland-eilanden aan en dat brengt unieke kansen met zich mee!

 

Natuurlijk is bescherming van de dieren op de eilandengroep prioriteit nummer één. Om die reden is de Falklands Conservation in het leven geroepen. Deze reeks regels moeten bezoekers en eilandbewoners opvolgen om het wildlife te beschermen.

 

Bezoekers worden aangemoedigd om waar van toepassing op de paden te blijven en geen rommel te maken. Bovendien is het belangrijk om dieren altijd met rust te laten. Met dergelijke regels is het voor bezoekers veilig en worden de dieren zo min mogelijk gestoord. Op die manier kunnen ze hier rustig verblijven.

Landschap van de Falkland-eilanden

Op ongeveer 400 kilometer van de Argentijnse kust bestaat dit Britse grondgebied uit meer dan 700 grotere en kleinere eilanden. Bovendien hebben de eilanden in totaal ongeveer 3.200 inwoners. De eilandengroep is dus uiterst dun bevolkt en dat betekent veel ruimte voor natuur!

De Falkland-eilanden beschikken over ongerepte landschappen met een eindeloze horizon, kleuren en contrasten met prachtige bijpassende zeegezichten. Er is veel ruimte en natuur om van te genieten.

Subtiele tinten groen en geel, met keien bezaaide heuvels en kleine rood-witte nederzettingen. De omliggende glinsterende zeeën reflecteren de zon, waarmee je direct een vakantiegevoel krijgt.

Met de getijden spoelen enorme kelpbossen aan. In de branding draaien ze op het ritme van de golven en getijden mee. Al dit natuurschoon tegen een achtergrond van continu veranderende luchten, onder invloed van de krachtige winden die hier kunnen waaien.

Wildlife

De Falklands zijn de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan zeedieren. Landdieren vind je er nauwelijks, alleen geïmporteerde diersoorten. Het zeeleven compenseert dit echter overmatig. Kolonies van zeeolifanten, zeeleeuwen en pelsrobben zijn er genoeg te vinden rond de eilanden. Zeeluipaarden worden af ​​en toe gezien, maar komen niet zo heel vaak voor.

 

De wateren rondom de Falklands herbergen veertien walvisachtigen, waaronder twee soorten dolfijnen, de Peale’s en Commerson’s. Deze dolfijnen zijn hier het hele jaar door te vinden. Ook orka’s doen de Falkland-eilanden regelmatig aan. Ze zijn dan vooral te vinden rond de zeevogel- en zeehondenkolonies, omdat deze hun voornaamste prooien zijn.

Andere walvissoorten zoals de blauwe vinvis, dwergvinvis, zuidelijke tuimelaar en bultruggen worden ook gezien maar zijn zeldzaam. Als deze vissen hier komen, is het tijdens de zomermaanden tussen november en maart.

Vogelsoorten

Naast de enorme overvloed aan zeedieren zijn er ook veel vogels te vinden op de Falklands. Er zijn maar liefst meer dan 200 vogelsoorten geregistreerd op de eilanden. Het overgrote deel daarvan zijn trekvogels en er zijn slechts twee soorten die alleen op de eilanden voorkomen. Dit is het Cobb’s winterkoninkje en de Falklands Flightless Steamer Duck.

 

De beroemdste vogels van de Falklands zijn de pinguïns en die zijn dan ook een belangrijke toeristische trekpleister. Koningspinguïns en andere soorten zoals de Magelhaen en Ezelspinguïn worden het hele jaar door gezien. De fotografiemogelijkheden voor vogelliefhebbers en amateurfotografen zijn hier dan ook overvloedig.

 

De buitenste eilanden worden door velen beschouwd als een hoogtepunt van elke reis naar de Falklands. Deze eilanden, sommige niet meer dan een paar hectare groot, zijn bereikbaar per vliegtuig of boot en bieden elk iets unieks. De vele ongerepte stranden en kliffen vormen een veilige haven voor verschillende diersoorten.

 

Het afgelegen karakter van de Falkland-eilanden geeft bezoekers de zeldzame kans om de wilde dieren en natuur van dichtbij te zien. Hier kan dit zonder drukte in tegenstelling tot andere populaire natuurbestemmingen.

Wil je een bezoek brengen aan de Falklands? Bekijk dan zeker even onze reizen naar Antarctica die deze afgelegen eilandengroep aandoen.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste reistijd om naar de Zuidpool te gaan zijn de maanden december en januari, voor ons de winterperiode. Het seizoen voor de cruises naar Antarctica gaan van november t/m maart. Lees meer over de beste reistijd
Voor de expedities wordt gebruik gemaakt van verschillende schepen. Dit zijn de m/v Ortelius, m/v Hondius en de Spirit of Enderby. Deze schepen zijn allemaal ijsversterkte schepen, die speciaal zijn ontworpen voor de expeditie reizen in het Zuidpoolgebied, zodat de schepen makkelijk door een pakijs kunnen varen.
De reizen naar de Zuidpool vertrekken vanuit Argentinië, Chili of Nieuw-Zeeland. Vanuit Argentinië vertrekken de expedities in Ushuaia. In Chili begint de expeditie in Punta Arenas. De expedities vanuit Nieuw-Zeeland gaan vanuit de haven van Bluff. Bekijk hier de reizen naar de Zuidpool
Voor een reis naar de Zuidpool dien je een paspoort te hebben die nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkeer van de reis. Lees hier meer over reisdocumenten voor de Zuidpool
Een reis naar de Zuidpool brengt je naar ongerepte, ruige sneeuwlandschappen, gletsjers, drijvende ijsbergen. Ook kom je veel wildlife tegen zoals pinguïns, orka’s en walvissen. De reis naar het witte continent toe is al schitterend. Zo kom je onderweg over de Drake Passage, één van de wildste zeeën op aarde. Middels expeditie cruises kan je kennis maken met deze schitterende natuur.
De gemiddelde temperatuur op het koudste gebied op aarde ligt op -50 graden, die in de winter zelfs naar de -90 graden kan zakken. De gevoelstemperatuur kan zelfs dalen tot ver beneden -100 graden Celsius. Het klimaat op de Zuidpool kan je dus omschrijven als ijskoude vlaktes, gierende wind en extreme droogte. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Zuidpool

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge