Península Valdés, ook wel het schiereiland Valdés genoemd, ligt in de Argentijnse provincie Chubut. Het schiereiland heeft een oppervlakte van ongeveer 4.000 km2. Dit unieke schiereiland en tevens beschermd natuurgebied heeft een bijzondere ligging bij de Atlantische Oceaan. Het wordt verbonden met het vaste land door een 35 km lange landtong. Península Valdés ligt op ongeveer 80 kilometer (+-1 uur rijden) van de stad Puerto Madryn. 

Het schiereiland staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst voor de prachtige fauna waar het gebied over beschikt. Wat betreft de vegetatie is het niet heel spannend, daarentegen is het dierenleven erg indrukwekkend. Je vindt hier veel wilde dieren waaronder de grootste pinguïnkolonie ter wereld buiten Antarctica.

Een aantal hoogtepunten van Península Valdés zijn de orka’s die langs de kust jagen op de zeeleeuwen, walvissen die hier massaal hun jongen komen baren en de twee zoutmeren. Het klimaat in Valdés is extreem droog, dit komt doordat de zon vele uren schijnt en er constant wind staat. Hierdoor is het landschap ook opvallend vlak en heeft het binnenland behalve de graslanden maar weinig vegetatie.

Het schiereiland Valdés beschikt over slechts één stad, Puerto Pirámides. De naam is te danken aan de piramidevormige rotsen rondom de baai waar het aan ligt. Peninsula Valdés wordt gevormd door de baaien in het noorden (Golfo de San Matías) en in het zuiden (Golfo Nuevo).