De “Marble Caves”, “Cuevas de Mármol” ofwel marmergrotten vind je in het gletsjermeer Lago General Carrera aan de Chileense zijde. Deze bijzonder gladde marmergrotten zijn ontstaan doordat de golven al zo’n 6.000 jaar tegen de rotsen beuken. Hierdoor ontstonden er grotten en tunnelsystemen in de marmeren rotsen.

Bovendien zorgt de weerspiegeling van het azuurblauwe water ervoor dat de rotsen blauw kleuren. Bezoek dit prachtige natuurverschijnsel tijdens de herfstperiode voor een indrukwekkende ervaring!

Beste reistijd

Ondanks dat de marmergrotten ieder moment van het jaar te bewonderen zijn is de beste reistijd toch wel de herfst. Deze loopt in Chili van april tot juni en dan met name gedurende zonsopgang of zonsondergang is het een unieke ervaring. Want in deze tijd zijn de waterstanden het laagst en zorgt het licht bij zonsopkomst voor een prachtige verschijning. Echter is het wel zo dat bij slecht weer of harde wind de boten niet zullen varen naar de Marmergrotten.

Bereikbaarheid

Je bereikt de marmergrotten enkel per boot of per kajak aangezien er geen weg of pad is waar je doorheen kunt rijden of wandelen. Deze marmergrotten behoren tot een van de mooiste stopplekken op de Carretera Austral in Chileens Patagonië. Vanuit Puerto Sanchez en Puerto Río Tranquilo bezoek je de Marmergrotten via kajak of boot. Al met al kiest het grotendeel voor Puerto Río Tranquilo omdat Puerto Sanchez wat minder gunstig ligt op de route. Maar vanaf Puerto Sanchez is het weer minder toeristisch waardoor er wel minder boten varen. Je vaart vanaf Puerto Rio Tranquilo naar de voorzijde van de grotten terwijl je vanuit Puerto Sanchez met name de achterzijde van de grotten bezoekt.

Carretara Austral

Marmergrotten boeken, bekijk dan eens de reis: Carretera Austral – Ruta 7