Van IJSLANDSPECIALIST naar CREATING STORIES | Onze geschiedenis is óns verhaal. Wist je dat wij als IJslandspecialist al 23 jaar ervaring hebben op IJsland?

Ons verhaal begint in het jaar 2000. IJslandspecialist wordt opgericht door Willem van Blijderveen, de schrijver van de Dominicus Reisgids naar IJsland. In 2007 kwamen wij in beeld. Wij, dat zijn Robbert en Manuel. De overname van IJslandspecialist betekende voor ons een enorme verandering in onze levens, maar een verandering waar we nooit spijt van hebben gehad!

IJSLAND, ONZE GROTE LIEFDE!

De keren dat wij sindsdien IJsland bezocht hebben, zijn eigenlijk niet meer te tellen. Soms waren we er voor een paar dagen, maar ook regelmatig gedurende vier weken. Een ding is zeker, we krijgen er nog steeds geen genoeg van!

Natuurlijk gaan onze reisspecialisten ook altijd op reis naar IJsland, om het eiland te leren kennen. Hoe ziet het eruit? Hoe ruikt het op IJsland? Waar kun je het beste naar toe gaan? Door al deze ervaringen vertellen we allemaal vanuit ons hart over deze bijzondere bestemming. Je leest erover in onze reisverhalen.

IJSLANDSPECIALIST IN DE BEGINTIJD

IJsland een bestemming voor de zomer
Er is in die 23 jaar ongelooflijk veel veranderd. De aanbieders van excursies waren bijvoorbeeld nog op twee handen te tellen en noorderlichtreizen waren eigenlijk nog helemaal niet echt in trek. Er werden voornamelijk reizen verkocht in de zomer. Veel aanbieders op IJsland waren in de herfst- en wintermaanden gewoon gesloten. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen. Pas in de brochure van 2010 stonden naast de reizen in de zomer ook twee winterreizen.

De tijd voor Facebook en Instagram
In 2009 zijn we begonnen met het schrijven van nieuwsbrieven. Deze werden geschreven Barbara, de vrouw van Robbert en sinds 2008 werkzaam voor IJslandspecialist. Denk daarbij aan een tijd voor Facebook en Instagram. Per post lieten we tijdschriften uit IJsland overkomen (Icelandic Review, The Reykjavík Grapevine en What’s On in Reykjavík) voor inspiratie. De nieuwsbrief ging vaak helemaal over taal, muziek, eten, een bepaalde regio of ook over de IJslanders zelf. We wilden vertellen over het land waar we inmiddels zo ontzettend veel van waren gaan houden.

REISBLOGS – HET VERTELLEN VAN ONZE EIGEN REISVERHALEN EN VAN ONZE REIZIGERS

Foto’s van onszelf en van ‘onze’ reizigers
Van de reizen werden uitgebreide blogs geschreven en op de website en in de brochure gebruikten we zoveel mogelijk foto’s van onszelf en van onze reizigers onder het motto, ‘what you see is what you get’

IJsland, voor gezinnen een fantastische bestemming
We gebruiken al die jaren veel foto’s van onze eigen gezinnen op IJsland. Van een doelgroep van met name 50+’ers constateerden we vol trots, dat we ook steeds meer gezinnen naar IJsland lieten reizen.

Inmiddels hebben echt ongelooflijk veel gezinnen een prachtige vakantie beleefd op IJsland, want geloof ons maar, kinderen vinden IJsland echt geweldig!

Reisverhalen van klanten
Ook reisverhalen van klanten vind je op de site bij inspiratie. Vind je het leuk om jouw verhaal ook te delen op onze site, laat het ons gewoon even weten. Verhalen van alle bestemmingen zijn welkom!