Voor de mooiste watervallen van Noorwegen kan je het beste naar het zuidwesten van Noorwegen. Het land herbergt 10 van de 30 hoogste watervallen ter wereld. Veel watervallen in Noorwegen vormen een verbinding tussen de hoge bergtoppen en de fjorden.

Het is niet makkelijk om de 10 mooiste watervallen van Noorwegen op een rijtje te zetten. In de eerste plaats zijn er in Noorwegen veel watervallen en ten tweede is het een kwestie van smaak.

In de maanden mei en juni zijn de watervallen op zijn mooist. Dit komt doordat in deze maanden de sneeuw en ijs van de bergen aan het smelten is, waardoor het waterpeil het hoogst is.

de 10 mooiste watervallen van Noorwegen

De watervallen staan in willekeurige volgorde. Op deze manier kan je voor jezelf bepalen welke waterwal voor jou de allermooiste is.

Kjosfossen

Deze waterval is een van de hoogtepunten die je tegenkomt tijdens de Flåm treinrit. De waterval valt 93 meter naar beneden en is alleen via de Flåm-spoorbaan bereikbaar, het is dus niet mogelijk om naar de waterval te wandelen. De Kjosfossen kan het gehele jaar worden bezocht.

Vøringsfossen

De Vøringsfossen is de populairste waterval van Noorwegen. Deze waterval heeft een vrije val van 145 meter en een totale val van 182 meter. De waterval is gelegen langs de RV7, de toeristenweg Hardanger. Je hebt vanaf het Fossli Hotel en het Vøringsfoss cafataria & souvenir een schitterend uitzicht op de waterval.

Vettisfossen

De Vettisfossen valt zo’n 275 meter naar beneden. De waterval bevindt zich in Vettismorki in Årdal. Het is mogelijk om naar de waterval te wandelen. Je komt dan door het prachtige Utladalen in Øvre.

Langfoss

De Langfoss valt met een grote kracht vanaf een steile berghelling naar beneden. Van een afstand ziet deze waterval eruit als een sluier van een bruid. Deze waterval is zeker een van de hoogtepunten van de westkust van Noorwegen. Wanneer je langs de Årkrafjorden rijdt kan je de Langfoss bijna niet missen. Er is een kleine parkeerplaats waar je kan stoppen om naar deze schitterende waterval te kijken.