Met de reistips Alaska vakantie 2020 verzeker je jezelf van de juiste informatie die je nodig hebt voor een geslaagde reis. Leg de juiste route af, bezoek de mooiste highlights en ga op zoek naar wildlife in de juiste regio’s. Met de onderstaande reistips ga je goed voorbereid op pad.

Alaska is de grootste staat van de Verenigde Staten en met een relatief beperkt wegennet beschikt de staat over een onmetelijke wildernis die varieert van hooggebergten, actieve vulkanen en toendra’s tot uitgestrekte wetlands. De regio’s van Alaska maken het eenvoudiger om de onderstaande reistips te illustreren.

REISTIPS ALASKA VAKANTIE 2020

Wanneer je je Alaska vakantie 2020 gaat plannen, wil je jezelf er natuurlijk van verzekeren dat je alles goed hebt geregeld. Een vakantie naar Alaska reis is niet een stedentripje dat je ‘even’ opnieuw doet.

Allereerst is het belangrijk om je wensen goed in kaart te brengen. Wat wil je precies gaan zien? Hoeveel budget heb je beschikbaar? Welk deel van Alaska wil je zien? Ga je met kinderen? Ben je bereid om gebruik te maken van bushplanes? Welke periode van het jaar? Wat voor kleding moet je meenemen? Kies je voor een 4X4, een camper of een huurauto? Het zijn allemaal vragen die rijzen wanneer je je Alaska vakantie 2020 gaat plannen.

BUDGET

Ook wanneer je de beschikking hebt over een beperkt budget, kun je een machtige Alaska vakantie beleven. Met eenvoudige accommodatie en een relatief goedkope huurauto kun je de kosten redelijk binnen de perken houden. Met een kleine huurauto ben je echter wel aangewezen op de doorgaande wegen en wordt het lastiger om de backroads op te zoeken dan met een 4X4.

Zeker wanneer je aangewezen bent op eenvoudige accommodatie is de keuze beperkt en zul je veelal verblijven in hostels en grotere plaatsen. In Anchorage, natuurlijk een grote stad, zijn ruimschoots goedkopere verblijfplaatsen ter beschikking. Wanneer je echter een afgelegen locatie wilt bezoeken, moet je wel bereid zijn om een flinke afstand af te leggen naar je slaapplaats.

Wanneer je een groter budget hebt, dan heb je aanzienlijk meer keus. Als je voor een 4X4 auto kiest, dan kun je ook de meest afgelegen plekken bezoeken die voor anderen niet bereikbaar zijn. Een 4X4 is echter geen vereiste om door Alaska te kunnen reizen.

ALASKA VAKANTIE MET KINDEREN

Als je als gezin naar Alaska reist, wil je natuurlijk leuke activiteiten ondernemen met de kinderen. Er zijn in Alaska talloze sensationele activiteiten te vinden, zoals raften, whale watching en bear watching tours, gletsjerwandelingen, gletsjer cruises en flightseeing tours over de hooggebergten langs de kust.

Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen is er vrijwel altijd wel iets leuks te doen, zeker in de omgeving van Anchorage. Hoewel je natuurlijk naar Alaska reist voor de natuur is deze stad absoluut de moeite waard om te bezoeken en tevens een uitstekende uitvalsbasis om leuke dagtrips te maken in de omliggende regio’s.

WELK DEEL VAN ALASKA?

Alaska is grofweg te onderscheiden in vier delen. De regio’s van Alaska onderscheiden zich vooral van elkaar door de infrastructuur. Die ontbreekt voor het grootste deel in het westen en noorden van de staat.

De Panhandle, het deel van Alaska dat Canada van de kustlijn scheidt, wordt gekarakteriseerd door talloze kusteilanden, de Inside Passage. In dit deel van Alaska, en ook het westen en noorden, ben je dus veelal aangewezen op de boot en op bush- en float planes.

Alleen het centraal en zuidelijk gelegen deel van Alaska beschikt over een goed en geasfalteerd wegennet. Dit verbindt de grotere steden zoals Anchorage en Fairbanks met elkaar en biedt ontsluiting richting Yukon en de rest van Canada door onder andere de Alaska Highway.

Afhankelijk van wat je wilt zien tijdens je Alaska vakantie 2020, zijn de meest voor de hand liggende keuzes ofwel de Panhandle, waarbij je de highlights van de Inside Passage gaat verkennen, ofwel het centrale en zuidelijk gelegen deel, waarbij je eenvoudigweg met je huurauto Alaska gaat verkennen.

In vrijwel elk deel van Alaska zijn er wel gletsjers te bezoeken, wildlife te spotten en helemaal in het uiterste noorden ook ijsberen. Wanneer je kiest voor het centrale en zuidelijke deel van Alaska dan kan een uitstapje naar Kodiak Island en naar Katmai National Park een mooie aanvulling zijn.

BESTE PERIODE VAN HET JAAR

De beste periode om Alaska te bezoeken is toch wel de zomer, tenzij je natuurlijk op jacht wilt naar het Noorderlicht of een wintervakantie wil vieren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn de zomers in Alaska helemaal niet zo gematigd. In het binnenland, dus bijvoorbeeld Fairbanks, kan het met pieken best 25 graden Celsius worden. Wanneer je echter voor het shoulder season kiest, dus voor de zomer of erna, dan kunnen de nachten alweer flink kouder zijn.

In de Beste periode om Alaska te bezoeken hebben we alle overwegingen voor je op een rijtje gezet.

Al met al kun je met bovenstaande informatie je Alaska vakantie 2020 vast gaan plannen. Natuurlijk kunnen we bij Creating Stories altijd met raad en daad bijstaan, zodat je kunt profiteren van onze expertise met deze bijzondere bestemming. Neem daarvoor even contact met ons op.