De Russian Lake Trail is een populaire route bij vissers, wandelaars, fietsers en vogelaars. De 33-kilometer lange route is een opeensomming van een aantal highlights van de Kenai Peninsula in één reis.

Hoewel je de wandeltocht in twee richtingen kan maken, ligt de trailhead van de route in het noorden bij de Russian River Campground, vlakbij de Sterling Rivier.

De complete trail loopt van de camping via de Russian River Falls, langs Lower naar Upper Russian Lake. Aan de zuidzijde van het Upper Russian Lake, kun je de aansluiting kiezen naar Resurrection River Trail 319. Een wandelroute die helemaal naar de Exit Glacier loopt.

VISSEN BIJ DE RUSSIAN LAKE TRAIL

Jaarlijks zijn er vele vissers van over de hele wereld die hier in de regio graag hun hengel uitwerpen. Zeker vanaf de dekken bij de watervallen is het uitstekend vissen op met name zalm en forel. Ook de talloze riviertjes en beken zitten boordevol zalm.

WANDELEN BIJ DE RUSSIAN LAKE TRAIL

De wandeltocht is werkelijk schitterend en gaat door dichtbegroeide boreale bossen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op het Kenai-gebergte en de Skilak-gletsjer. De twee meren zijn erg mooi en bieden prachtige mogelijkheden voor fotografen en voor vissers.

Beide meren beschikken over mooie campings en hutten die je kunt huren. Bij de huur is een roeiboot inbegrepen. Als je geluk hebt en ’s morgens voor je cabin zit, kan het dat je bald eagles voorbij ziet vliegen.

De route is ook bijzonder geschikt om te mountainbiken. Er zijn slechts enkele plekken waar je hoeft af te stappen omdat het er per fiets even niet begaanbaar is.

De andere kant van Upper Russian Lake, op weg naar de Cooper Landing Trailhead, heeft een aantal erg mooie bergen en prachtige wetlands en vijvers.

PERIODE OM TE BEZOEKEN

Er zijn twee belangrijke factoren die van belang zijn wanneer je deze regio in de periode van juni tot half augustus wilt bezoeken: vissen en beren. Uiteraard is dit de beste periode om te vissen langs deze prachtige trail, maar besef ook heel goed dat je hier in bear country bent. Beren houden waarschijnlijk nog meer van zalm dan mensen. Weet wat je moet doen wanneer je een confrontatie met een beer hebt.