• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

8 Zomeractiviteiten in Groenland

Bewonder Groenland in de zomer
|

Aan zomeractiviteiten in Groenland denken de meeste mensen niet eens. Ze hebben het idee dat het er altijd koud is en dat er 365 dagen per jaar sneeuw valt. Gelukkig weten wij wel beter en genieten wij van de prachtige natuur die Groenland te bieden heeft.

Hoewel Groenland natuurlijk een groot deel van het jaar wit is, heeft het ook een andere kant: het kan er weelderig groen zijn, met prachtige arctische bloemenweiden en vol leven!

Met de volgende ​​8 zomeractiviteiten die je op eigen houtje kan doen, krijg je een echt Groenlands zomergevoel.

8 Zomeractiviteiten in Groenland

Zomeractiviteiten in Groenland zijn er genoeg. Het grootste deel van de enorme kustlijn is bijzonder geschikt om te wandelen, alleen de infrastructuur om er te komen ontbreekt vaak. Met name bij de bewoonde gebieden zijn er mooie mogelijkheden om de natuur in te trekken en te genieten van de omgeving.

1.Fietsen naar Russell Glacier in Kangerlussuaq

Kangerlussuaq is een relatief grote plaats voor Groenlandse begrippen. En ook een gemiddelde juli-temperatuur van 11 graden is op zich niet verkeerd om lekker op een mountainbike te stappen. Op nog geen 25 kilometer afstand ligt de Russell Glacier, de enige gletsjer in Groenland waar een weg naartoe loopt, die ook daadwerkelijk tot aan de voet van de gletsjer loopt.

Onderweg zie je veel wildlife. In de omgeving van Kangerlussuaq komen namelijk veel muskusossen voor, maar ook poolvossen en kariboes. In Kangerlussuaq kun je fietsen huren.

2.Beklim Ukkusissat Mountain in Nuuk

De kusten van Groenland staan bekend als wandelparadijs.

Groenland is een wandelaarsparadijs. In Nuuk zegt men dat je geen echte ‘Nuummioq’ bent, totdat je Ukkusissat hebt beklommen, die net buiten het stadscentrum ligt.

Bovenop de berg heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende fjorden. Belangrijk: wanneer je deze berg voor het eerst beklimt is het om veiligheidsredenen aan te raden om dit te doen onder begeleiding van iemand die de route kent.

3.Kajakken in Sermilik bij de Tasiusaq schapenboerderij

In Zuid-Groenland zijn er tijdens de zomer ideale omstandigheden om optimaal te genieten van de natuur, zowel te voet als per kajak. Tasiusaq is een afgelegen plaats waar slechts twee schapenboeren wonen. Hier is alles zó groen dat je jezelf op de set van Lord of the Rings waant.

De indrukwekkende Sermilik fjord met gigantische blauwe en witkleurige ijsbergen afkomstig van de nabijgelegen gletsjer is het schilderachtige decor.

4.Wandelen over de Arctic Circle Trail in Kangerlussuaq

Voor de mensen die meer ervaring hebben met zelfstandig wandelen is de Arctic Circle Trail een geweldige solo wandeltocht. Dit verborgen juweel verbindt Kangerlussuaq met het stadje Sisimiut. De 160 kilometer lange wandelroute voert door uitgestrekte toendralandschappen, door smalle valleien, over lage bergpassen, langs grote diepe meren.

Je loopt in 7-11 dagen van het binnenland naar de kust, waarbij je onderweg kampeert onder de sterrenhemel. Langs de route zijn ook blokhutten om te overnachten, maar aangezien ze niet van tevoren kunnen worden gereserveerd, kun je beter een tent meenemen.

5.Wandelen rond de Ilulissat ijsfjord

De Ilulissat ijsfjord staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Deze noordelijke plek is een schitterend natuurlijk monument. Een zelfstandige wandeling naar de Ilulissat ijsfjord is een geweldige ervaring.

Wandel de Blue Route voor een prachtig uitzicht over deze ijsfjord. En het mooie is, deze wandeling kun je het hele jaar door doen.

6.Wandelen net buiten Tasiilaq

Aan de oostkust van Groenland zijn er bijzonder veel wandelmogelijkheden. Een vrij eenvoudige wandelroute is die van Qaqqartivakajik, een heuvel vlak buiten Tasiilaq, een stad met 2.000 inwoners. Het wandelen van de route is zelfs eenvoudiger dan het uitspreken van de naam.

Vanuit Tasiilaq volgt je de bergrug tot aan de eerste top. Van daaruit heb je al een prachtig uitzicht, vooral over de Kong Oskars haven van Tasiilaq. Vanaf daar wandel je verder via het zadel van de berg naar de volgende top, van waaraf je een uitzicht hebt over de Arctische Oceaan. Hoewel de wandelroute eenvoudig is en je gewoon een pad volgt, is het altijd verstandig een kaartje mee te nemen om je goed te kunnen oriënteren.

7.Vissen op Arctische zalm in Maniitsoq

Groenland beschikt over een eindeloze kustlijn met bijzonder veel goede visstekken. De vele rivieren, fjorden en meren rondom Maniitsoq bieden een uitgelezen kans om op Arctische zalm (arctic char) te vissen. De beste tijd van het jaar op te vliegvissen op arctic char is in de maanden juli en augustus. Vergeet niet om een visvergunning aan te vragen.

8.Bessen plukken op de toendra

Bessen plukken is naast vissen en een hondensledetocht natuurlijk een van de ultieme bezigheden om de Groenlandse cultuur te kunnen beleven. Het is de activiteit waar de lokale bevolking naar uitkijkt in de late zomer: het verzamelen van kruiden en bessen in de prachtige natuur van Groenland. Bessen plukken en natuurlijk opsmullen behoort natuurlijk tot de ultieme zomeractiviteiten in Groenland.

Hoe heerlijk is het om de frisse, schone lucht diep in te ademen terwijl je lekker in de natuur bezig bent…..!

Nieuwsgierig naar deze zomeractiviteiten in Groenland?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil en een zomer- en wintertijd. In Nuuk (de hoofdstad) is het in de zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. In Pituffik (Qaanaaq) is het 3 uur vroeger. In Ittoqqortoormiit en Danmarkshavn is er geen tijdsverschil. Met de wintertijd blijft het tijdsverschil 2 uur in Nuuk, 4 uur in Pituffik en 1 uur in Ittoqqortoormiit. Met Danmarkshavn is er wederom geen tijdsverschil.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge