Het enorme gebied dat Patagonië beslaat, biedt een enorme variëteit aan highlights en landschappen. De Los Lagos regio in Chili is ook zo’n unieke vakantiebestemming die zijn gelijke niet kent. Het Chileense merengebied Los Lagos, maar ook wel het Lake District, is een gebied dat weelderig, groen en gevuld is met sprankelende turquoise meren, omgeven door besneeuwde bergtoppen en helder blauwe luchten.

Het berglandschap is zo spectaculair mooi dat het veel van de bekendere plekken in het Argentijnse merengebied naar de kroon steekt. De prachtige omgeving is echter niet het enige waarom we veel van onze reizigers deze regio laten bezoeken.

Dit gebied leent zich ook uitstekend voor adrenalinejunkies die zich hier volop kunnen uitleven. Hieronder zetten we vijf leuke en educatieve activiteiten op een rij in het Los Lagos gebied van Chili.

5 activiteiten in Los Lagos, Chili

Bezoek de nationale parken

De meeste van de bekende Chileense parken liggen in het uiterste zuiden van Patagonië, maar de nationale parken in het Log Lagos gebied zijn eigenlijk net zo mooi. Binnen deze parken zijn tal van mooie wandelingen te maken.

Een voorbeeld is de El Pionero-route in Puyehue, een prachtige dagwandeling die je via een slingerende route langs thermale bronnen brengt en eindigt met een schitterend uitzicht over de omgeving.