Het Nordmarka Bos is, met een oppervlakte van 430 m2, een groot bosgebied ten noorden van de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Op slechts 20-30 minuten van de hoofdstad vandaan sta je in een mooi bosgebied. Het bos is geschikt voor zowel zomeractiviteiten als winteractiviteiten.

In het bos staan verschillende soorten bomen, zoals Noorse sparren, berken en dennen. Het Nordmarka bos is een prachtige bestemming voor mooie wandelingen, mountainbiken, rodelen en skiën. De uitkijktoren bij Tryvannstårnet is in de zomer een mooi startpunt voor een wandeling of een fietstocht.

SOGNSVANN

Het Sogsnvann is een groot meer in het Nordmarka bos. Het meer is het gehele jaar een populaire plek voor buitenactiviteiten. Rondom het Sognsvann loopt en pad en kun je dus een wandeling rondom het meer maken.

Het Sognvann is ook een prima startpunt voor een aantal langere, maar relatief makkelijke wandelingen. Een populaire wandeling vanaf het meer is die naar het Frognerseteren restaurant en café (ongeveer 1,5 uur, enkele reis). Bij het Forgnerseteren restaurant en cafe heb je de mogelijkheid om een hapje te eten en te genieten van het schitterende uitzicht over Oslo. Vanaf hier is het ook mogelijk om de T-bane (metro) lijn 1 terug naar de stad te nemen. Een andere populaire route is de wandeling naar Vettakollen, vanaf hier heb je ook een schitterend uitzicht over Oslo. Alle wandelroutes worden goed aangegeven doormiddel van borden.

Wil je graag een bezoek brengen aan het Sognsvann, dan kun je vanuit Oslo de T-Bane nemen, lijn 5 en uitstappen bij de halte Sognsvann.

SØRKEDALEN

Sørkedalen een agrarische vallei met verschillende boerderijen en stallen en strekt zich uit van de buitenwijk Røa tot Skansebakken. De vallei is vooral populair voor verschillende buitenactiviteiten, zoals skiën, paardrijden en golven. Maar word ook gezien als toegangspunt tot het Nordmarka bosgebied. In Sørkedalen ligt ook het Bogstadvannet, een meer.

HOLMENKOLLEN

De Holmenkollen is net als Sørkedalen, de toegangspoort tot het Nordmarka recreatiegebied. Tryvann en Frognerseteren zijn goede startpunten voor wandelingen, zowel in de zomer als in de winter. Naast het prachtige landschap, kun je hier ook een bezoek brengen aan de Holmenkollen skischans en het skimuseum.

Nordmarka Forest Marathon

In 1994 werd de eerste editie gehouden van de Nordmarka Forest Marathon. Het is de populairste marathon van Noorwegen. De route gaat door een prachtig heuvelachtig bosrijk gebied. Doordat je door een bosrijk gebied rent, is profiel van de marathon lastig.

Bereikbaarheid

Het Nordmarka Bos is gemakkelijk te bereiken met de T-bane (metro) die vanuit het centrum van Oslo gaat. De T-bane rijdt naar de Holmenkollen, Frognerseteren, Sørkedalen en Sognsvann. Dit zijn allemaal goede startpunten om het Nordmarka bos te gaan verkennen.