Wanneer je aan Alaska denkt als de grootste staat van Amerika, dan denk je bij het reizen ook aan enorme afstanden, waarbij je veel reistijd maakt.

Met de onderstaande lijst van leukste dagtrips van Alaska, heb je bij elke bestemming de leukste bezienswaardigheden binnen handbereik en hoef je niet uren in de auto te zitten. Zo lijkt het alsof je met een reis van een maand wel drie maanden in Alaska bent geweest.

DE LEUKSTE DAGTRIPS VAN ALASKA

De onderstaande dagtrips zijn te doen vanuit de plaatsen die bij de bestemming staan. Als criteria is aangehouden dat je niet meer dan twee tot drie uur reist vanaf het vertrekpunt tot aan de bestemming van de dagtrips in Alaska.

Petroglyph Beach State Historic Park in Wrangell, vanuit Juneau

Deze dagtocht brengt je naar het archeologische erfgoed van de indianen uit Alaska. In dit park vind je de grootste concentratie rotstekeningen van honderden, duizenden jaren oud. Vanuit de hoofdstad Juneau is het een kleine, maar prachtige vliegtuigrit en heb je een leuke en mooie dagtrip. Lees meer over Petroglyph Beach.

Alaska Sea Life Center, vanuit Seward

Het Alaska Sea Life Center is absoluut een van de beste dagtrips voor je reis naar Alaska, tenminste, als je in de buurt van Seward bent. Daar ligt het enorme aquarium vlak aan zee.

Het complex dient om met onderzoek, rehabilitatie en onderwijs het unieke zeeleven in de Golf van Alaska te onderhouden. In het museum leer je alles over het zeeleven dat voor de kust van Alaska voorkomt en dat beperkt zich niet alleen tot vissen en zoogdieren, maar ook vogels en amfibieën. Vanuit Anchorage ben je in tweeënhalf uur in Seward. Website van Alaska Sea Life Center

Pioneer Park, Fairbanks

Pioneer Park is een mooi park met veel cultureel erfgoed in hartje Fairbanks, langs de Chena River. In het park vind je meerdere musea die de historie van Alaska weerspiegelen. Hier krijg je het gevoel dat je midden in de Gold Rush verzeild bent geraakt.

Dit park viert de Pioneer Days en hier vind je een historische trein, kunstgalerieen, een midgetgolfbaan, een ouderwetse draaimolen, historische hutten, een vintage theater en een luchtvaartmuseum.

Je kunt hier een hele dag doorbrengen en dan nog heb je niet alles gezien. Website van Pioneer Park.

Mendenhall Ice Caves, Juneau

Op slechts 18 kilometer vanaf downtown Juneau liggen de Mendenhall Ice Caves. Een wandeling waarbij je onder de holle gletsjer kan doorlopen, is met recht een van de meest sensationele dagtrips van Alaska. De Mendenhall Glacier ligt in het Tongass National Forest, een beschermd gebied.

Hoewel de gletsjer in een rap tempo smelt door de klimaatverandering, kun je er nog altijd komen om de bijna buitenaardse schoonheid van de natuur te ervaren. Lees meer over de Mendenhall Ice Caves.

Foto’s van Mendenhall Ice Caves

Red Onion Saloon, Skagway

Voor een meer volwassen avontuur, bezoek je in Skagway de Red Onion Saloon. De Red Onion was in de tijd van de Goldrush een bordeel. Met de slogan ‘Our business is your pleasure’ is het pand tegenwoordig een museum en restaurant-bar. De Red Onion Brothel Museum is een leuke dagtrip voor de echte smaak van historisch Alaska. Website van de Red Onion.

Fortress of the Bear, Sitka

Een van de mooiere dagtrips van Alaska is een bezoek aan dit opvangcentrum voor beren. Fortress of the Bear in Sitka is per bushplane eenvoudig bereikbaar vanuit Juneau.

Het dankbare werk van de medewerkers betaalt zich in een onvergetelijke ervaring voor de bezoekers. Hier worden verweesde berenwelpen opgevangen en verzorgd onder uitstekende omstandigheden. Veel beren worden indien mogelijk in een later stadium vrijgelaten in het wild.  Website van Fortress of the Bear.

Ziplinen door het regenwoud, Skagway

Het kleine stadje Skagway ligt in het weelderige Tongass National Forest langs de beroemde Inside Passage. Wanneer je hier aankomt, valt direct op dat het stadje heeft stilgestaan in de tijd. Historische gebouwen van uit de tijd van de Gold Rush sieren de straten en vlak buiten het centrum sta je direct midden in de prachtige natuur.

Maak je klaar om een van de meest sensationele dagtrips van Alaska. Skagway Excursions biedt een geweldige dag om te ziplinen, rotsen te beklimmen en te wandelen in het bos. Website van Skagway Shore Tours.

Maak een rit met de Alaska Railroad

Zoek een treinstation en maak een prachtige rit door het ruige landschap van Alaska naar een volgend station. Natuurlijk zijn er vele opties, afhankelijk van hoe lang je onderweg wilt zijn. Je kan bijvoorbeeld overwegen naar Denali National Park te reizen en de volgende dag weer terug te reizen.