Drakensbergen is een imposante bergketen in het oosten van Zuid-Afrika en op z’n hoogst 3.475 meter. Het gebied omvat ongeveer 1.125 km parallel lopend aan de Zuid-Afrikaanse kust en beschikt over prachtige natuur, schitterende bergen en eindeloze uitzichten. 

Zodoende kan deze uitgestrekte bergketen onderverdeeld worden in het noordelijke deel, het midden en het zuidelijke deel. Ieder gedeelte is uniek en heeft bijzondere hoogtepunten, van weidse open vlaktes tot graslanden en watervallen.

Royal Natal National Park

Geliefd om de ruige landschappen en geologische formaties zijn de uitdagende bergtoppen van het Royal Natal National Park ideaal voor bergbeklimmers. Echter kunnen ook onervaren wandelaars hier heerlijk wandelen over de wandelpaden. Je komt dan langs kleine watervallen, kreekjes, snel stromende riviertjes en onderweg vele vogels tegen. Andere outdoor activiteiten die je hier kunt beoefenen zijn paardrijden en vissen. Bovendien bevindt zich hier het karakteristieke Amfitheater, een 6 km brede halvemaanvormige basalten wand van 1.500 meter hoog.