Ruta 40 is met een lengte van ruim 5.000 kilometer één van de langste wegen ter wereld en loopt van het zuiden van Argentinië parallel aan de Andes naar het noorden, helemaal tot aan de grens met Bolivia. Om precies te zijn begint de route bij Río Gallegos in de provincie Santa Cruz in het zuiden en loopt tot aan La Quiaca in Jujuy in het noorden van Argentinië. Wij zetten de highlights van de Ruta 40 in Argentinië voor je op een rijtje.

Niet alleen is Ruta 40 één van de langste wegen ter wereld, het is ook één van de spectaculairste. Voor het grootste deel is de weg geasfalteerd, behalve het zuidelijke deel dat zeer dunbevolkt is. Daar kan het zo maar dat je 100 kilometer lang niemand tegenkomt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een deel van de totale route af te leggen.

Wat maakt Ruta 40 zo spectaculair?

Deze eindeloos lijkende weg kronkelt zich door Argentinië langs de randen van de Andes. Daarnaast laat deze route de reiziger kennismaken met de natuurlijke rijkdom van bezienswaardigheden. Zoals een overvloed aan bergen, meren, stormachtige pampa’s, 20 nationale parken en honderden leefgemeenschappen.

Onderweg kom je door spectaculaire landschappen, je passeert zoutvlaktes, torenhoge bergpieken, uitgestrekte pampa’s en de wijdsheid van het zuidelijke Patagonië laat zien hoe klein we als mens

Highlights van Route 40

Met een lengte van 5.000 kilometer mag je verwachten dat je highlights tegenkomt. We rijden de route van noord naar zuid en in die volgorde kom je de volgende highlights tegen.