• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Juneau, hoofdstad van Alaska

Mendenhall Gletsjer
|

Hoewel Juneau niet de grootste stad van de staat is, is het wel de hoofdstad van Alaska. Gelegen in de Panhandle, het zuidelijker gelegen deel langs het Canadese Yukon en BC, heeft de hoofdstad een inwoneraantal van ongeveer 32.000. Daarmee is het na Anchorage de grootste stad van Alaska.

Op een gemiddelde dag tijdens het zomerseizoen, kan het aantal mensen in de stad zomaar met 20% toenemen, wanneer er enkele cruiseschepen aanleggen in de haven. Juneau is namelijk een voorname aanmeerplek voor de vele cruiseschepen die via de Inside Passage naar het noordelijker gelegen deel van Alaska varen.

Historie van de hoofdstad van Alaska

Juneau kent een lange geschiedenis, die duizenden jaren teruggaat voor de tijd dat de eerste kolonisten zich hier vestigden. De rijke visgronden tussen de vele kusteilanden zijn van oudsher van grote invloed geweest op de indianendorpen die hier in de regio gevestigd werden. Ook de vele zeegewassen met medicinale kwaliteiten waren van groot belang voor de First Nations om zich hier te vestigen.

Hoewel de Russen Alaska hadden geclaimd tussen 1784 en 1867, drongen zij niet door tot het zuidelijker gelegen deel van Alaska, het deel waar tegenwoordig steden liggen zoals Skagway en Juneau. De Russische kolonisten handelden voornamelijk in pelzen met de autochtone bewoners.

Toen de Engelse kolonisten de westkust van Canada in noordelijke richting in kaart brachten, zetten de eerste Europeanen voet aan wal in de stad. Dat was in 1794.

Na de California Goldrush trokken veel mijnwerkers noordelijk om de westkust van Canada af te stropen op zoek naar goud. Toen er in 1880 in de regio rond het huidige Juneau inderdaad goud werd gevonden, groeide een kampement van twee bewoners binnen een jaar uit tot een dorp met meer dan 100 mijnwerkers. In 1881 kozen de mijnwerkers ervoor om de nederzetting te dopen tot Juneau, naar de naam van een van de stichters.

Als hoofdstad van Alaska is de overheid de voornaamste werkgever voor de bevolking. Daarnaast leeft men veelal van het toerisme en de visserij.

Highlights van Juneau

De hoofdstad van Alaska ligt in een geweldig mooie regio. Het nabijgelegen Tongass National  Forest herbergt een schat aan natuurschoon met regenwouden, maar ook gletsjers liggen in de buurt, waaronder de prachtige Mendenhall Glacier.

Wanneer je de stad bezoekt per cruiseschip, kun je een Downtown Juneau Tour doen en met de gondel Mt. Roberts Tram de berg op.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Alaska af te reizen is in de maanden mei t/m september. Tijdens deze periode ben je vrijwel verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen. Door de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden het meeste profijt van het aantal zonuren. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Alaska heb je een geldig paspoort nodig, die minstens drie maanden na terugkomst geldig moet zijn. Omdat Alaska bij de Verenigde Staten hoort dien je ook een ESTA aan te vragen. Lees hier meer over de reisdocumenten in Alaska.
Het weer in Alaska is vooral veelzijdig en verschilt nog al per regio. Ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel. De temperaturen in die gebieden zijn daar dan ook in de zomer een stuk koeler en in de winter ijskoud. In het zuiden langs de kust en in het westen heb je te maken met een zeeklimaat hier is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 20 graden en in de winter -15 graden. In het oosten en het midden van Alaska heb je te maken met een landklimaat en dus hogere temperaturen. In de zomer kan het 25 graden worden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Alaska.
Alaska behoort tot de Verenigde Staten hierdoor betaal je in Alaska met de Amerikaanse dollar. Lees hier meer over de munteenheid in Alaska
Ben jij een outdoor liefhebber en/of een avontuurlijk reiziger dan is een Alaska daar een perfecte bestemming voor. Met 20 nationale parken, 14 verschillende bergketens, meer dan 3 miljoen meren, een oppervlakte van ruim 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen in de VS – zo niet de hele wereld. Een reis naar Alaska biedt garantie op prachtige en extreme natuur, veel wilde dieren, gletsjers en vulkanen.
In Alaska heb je te maken met tijdsverschil. Er zijn twee verschillende tijdzones in Alaska. In het grootste deel van Alaska is het tijdens de wintertijd 10 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd 9 uur vroeger. Op de Aleoeten is het tijdens de wintertijd 11 vroeger dan in Nederland en tijdens de zomer tijd 10 uur vroeger.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge