• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Wandelen bij Lake Louise

Een ruime keus aan talloze hiking trails
|

Wandelen bij Lake Louise is wel een van de ‘moetjes’ als je in Alberta op vakantie bent. Lake Louise is het meest gefotografeerde meer van Canada en ligt op een prachtige plaats in de bergen. ‘s Winters is het een skiparadijs, ‘s zomers een walhalla voor wandelaars.

Gelegen in Banff National Park heeft Lake Louise een aantal van Canada’s meest schilderachtige wandelroutes, waardoor het een fantastische regio is om te voet te ontdekken. Door prachtige sub-alpine bossen, naast het glinsterende water van de door gletsjer gevoede meren en tussen de imposante bergpieken, is wandelen bij Lake Louise een bijna surrealistische ervaring.

Wandelen bij Lake Louise

Met een ruime keus aan talloze hiking trails is er in de regio van Lake Louise voor elke wandelaar wat wils. Kies een moeilijkheidsgraad, de lengte en duur en je hebt een grote varieteit aan opties. Wandelen bij Lake Louise staat gelijk aan genieten van de schitterende blauwe meren, schilderachtige theehuisjes, tapijten van wilde bloemen en spectaculaire uitzichtpunten.

 

Wanneer je kiest voor een wandeling langs de rand van Lake Louise zelf, heb je een voor iedereen toegankelijke wandeling. Je kunt naar de achterkant van het meer wandelen, waar het slib wordt afgezet door de Victoria gletsjer. Het is dit slib, vermengd met gruis, dat Lake Louise de beroemde turquoise kleur geeft. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Lake Louise met aan de andere kant het Fairmont Chateau Lake Louise, waar je op de achtergrond de skipistes van de lokale skiresort kunt zien.

Er is een sectie waar het pad overgaat in een steil pad naar boven de berg opgaat, waar je wordt beloond met torenhoge kwartsiet kliffen. In het late voorjaar en in de zomer zijn er vaak klimmers die zich een weg werken naar boven langs de rotswand.

Wandelingen vanaf Chateau Lake Louise

22 Lake Louise Lakeshore
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Afstand: 2 Km
Stijging: 0 m
Duur: 1 uur
Startpunt: parkeerplaats links van Chateau Lake Louise
Beschrijving: wandeling langs Lake Louise naar Milky (melk) Creek
23 Fairview Lookout
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Afstand: 1 Km
Stijging: 100 m
Duur: 45 minuten
Startpunt: bij het boothuis links van Chateau Lake Louise
Beschrijving: wandeling naar mooi uitzichtpunt over meer en het hotel
24 Lake Agnes
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 3,4 Km
Stijging: 385 m
Duur: 3 uur (zonder koffie drinken)
Startpunt: parkeerplaats links van Chateau Lake Louise
Beschrijving: wandeling naar verschillende mooie uitzichtpunten door een sub alpine bos. Bij het meer kunt u koffie en thee drinken en iets eten. En er zijn verschillende uitstapjes te maken vanaf het theehuis naar bijvoorbeeld een grote bijenkorf of de wandeling verlengen met wandeling nummer 25 (aanrader!)
25 Plain of Six Glaciers
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 5,3 Km
Stijging: 365 m
Duur: 4 uur
Startpunt: parkeerplaats links van Chateau Lake Louise
Beschrijving: wandeling naar een hoge bergrugformatie met hoge pieken en uitzicht op gletsjers. Op uw weg komt u een Zwitsers uitziend theehuis tegen.
26 Saddleback
Moeilijkheidsgraad: zwaar
Afstand: 3,7 Km
Stijging: 595 m
Duur: 4 uur
Startpunt: vanaf het boothuis links van Chateau Lake Louise
Beschrijving: prachtige uitzichtpunt en kijk je naar Mount Temple en Paradise Valley
27 Fairview Mountain
Moeilijkheidsgraad: zwaar
Afstand: 5,1 Km
Stijging: 1013 m
Duur: 6 uur
Startpunt: vanaf de parkeerplaats links van Chateau Lake Louise
Beschrijving: op deze route kun je echt je bergwandel-uithoudingsvermogen testen
28 Sheol/Paradise Connector
Moeilijkheidsgraad: zwaar
Afstand: 5,1 Km
Stijging: 500 m
Duur: 1-2 uur
Startpunt: vanaf de parkeerplaats links van Chateau Lake Louise of volg Moraine Lake Road voor 2.5 km tot aan de Paradise Valley parkeerplaats aan de rechterkant
Beschrijving: wandelen in een sub alpine bos met mooie vergezichten (5.1 km is tot aan T-splitsing)

Wandelingen vanuit het centrum van Lake Louise

29 Bow River Cirkel
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Afstand: 7,1 Km
Stijging: 0 m
Duur: 2 uur
Startpunt: bij de parkeerplaats aan de overkant van het treinstation in centrum van Lake Louise
Beschrijving: rondwandeling zonder hoogteverschillen langs de Bow River
30 Louise Creek
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Afstand: 2,8 Km
Stijging: 195 m
Duur: 1.5 uur
Startpunt: loop vanaf Samson Mall parkeerplaats naar de brug die over Bow River gaat. Begin van de wandeling begint over de brug aan de rechterkant
Beschrijving: wandeling door dicht begroeid sub alpine bos, het pad komt uiteindelijk uit bij het kleine meertje Louise Creek.
31 Tramline
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Afstand: 4,5 Km
Stijging: 195 m
Duur: 2.5 uur
Startpunt: bij de parkeerplaats aan de overkant van het treinstation Lake Louise Restaurant
Beschrijving: rondwandeling naar Chateau Lake Louise.
32 Boulder Pass
Moeilijkheidsgraad: zwaar
Afstand: 8,6 Km
Stijging: 640 m
Duur: 6 tot 7 uur
Startpunt: Fish Creek parkplaats einde van Whitehorn Road (3 km ten noorden van Lake Louise)
Beschrijving: wandeling naar pas door alpenweides en met spectaculaire vergezichten over Banff National Parc uitzichten Chateau Lake Louise.
Extra wandeling van 3,4 km naar Baker Lake of wie nog energie heeft door over Boulder Pass

Detailkaart route 32

Detailkaart overige routes

Interesse in een wandeltocht langs Lake Louise?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge