• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

6 Prachtige gletsjers van Alaska

Bezoek de mooiste gletsjers van Alaska
|

Gletsjers hebben een bepaalde aantrekkingskracht. Misschien is het hun massieve uiterlijk, of misschien wel hun enorme kracht….Wanneer je naar de laatste ijstijd kijkt en wat de gletsjers hebben veranderd aan het landschap, is het niet vreemd dat we onder de indruk zijn.

De gletsjers van Alaska zijn ontzettend indrukwekkend. Sommige zijn groot, sommige zijn kleiner, maar ze zijn allemaal zó spectaculair dat het zeker een bezoek waard is!

De meeste gletsjers van Alaska zijn alleen na een urenlange wandeling te bezichtigen. En soms kun je er zelfs alleen met een gecharterde vlucht of boottrip komen. Deze 6 gletsjers zijn goed bereikbaar en prachtig om van nabij te bewonderen.

6 Prachtige gletsjers van Alaska

1.Exit Glacier, omgeving van Seward

De Exit Glacier ligt op ongeveer 125 kilometer ten zuiden van Anchorage en is een uitloper van de Harding Icefield. Vlakbij Seward is er een duidelijke afslag op de Seward Highway: Mile 3.7. Daar draai je de Exit Glacier Road op en deze rijd je helemaal af tot het Exit Glacier Nature Center. Van daar af kun je lopend naar de gletsjer.

2.Middle & Explorer Glacier, omgeving Anchorage

Hoewel de Middle Glacier en de Explorer Glacier qua formaat niet groot zijn, zijn ze qua uiterlijk wel indrukwekkend. Deze opvallende hangende gletsjers hangen uit de bergen in het Chugach National Forest. Ze voeden de nabijgelegen beken en riviertjes waarin veel soorten zalm en forel voorkomen.

Tangle Pond en Tangle Creek zijn de favoriete visplaatsen voor de lokale bevolking, en er zijn veel plaatsen om in Portage Valley zelf te kamperen.

Ga vanuit Anchorage in zuidelijke richting op de Seward Highway en bij het plaatsje Portage sla je linksaf de Portage Glacier Road op. Halverwege naar Portage Lake zie je de gletsjers aan de kant van de weg.

3.Matanuska Glacier, omgeving Anchorage

Rijd vanuit Anchorage richting het noorden over de Glenn Highway. Bij Mile 102 kun je naar het gletsjerpark rijden. Er geldt een dagvergoeding om naar de gletsjer te mogen wandelen. Met een korte wandeling van 15-20 minuten ben je bij de voet van de gletsjer. Het kan goed dat je hier enkele ijsbeklimmers ziet.

4.Mendenhall Glacier, omgeving Juneau

De Mendenhall Glacier is vanuit Juneau bijzonder eenvoudig bereikbaar. Vanaf Juneau rijd je richting het noorden en neem je Egan Drive. Vervolgens sla je rechtsaf bij Mendenhall Loop Road. Mendenhall Loop Road gaat over in Glacier Spur Road en eindigt bij het bezoekerscentrum.

Deze gletsjer maakt deel uit van het Tongass National Forest en het bezoekerscentrum ligt op slechts een halve kilometer van de voet van de gletsjer.

5.Worthington Glacier, omgeving Valdez

De Worthington gletsjer vind je langs Thompson Pass op Mile 28,7 van de Richardson Highway. Hier valt het meeste sneeuw van de hele staat. Om die reden heeft deze gletsjer zich nog niet zoveel teruggetrokken als veel andere gletsjers van Alaska. Er is een korte wandeling over een verhard pad naar een kijkplatform.

6.Child’s Glacier, omgeving Cordova

Technisch kan je alleen in de Cordova komen met de boot of per vliegtuig, maar eenmaal daar is de Child’s Glacier eenvoudig bereikbaar over de weg. Rijd naar boven en kijk hoe de gletsjer afkalft en hoe enorme stukken ijs zich met geweld naar beneden storten. Met name tijdens de zomer wanneer het ijs het hardst smelt, valt er elk kwartier wel een brok ijs naar beneden.

Interesse in het bewonderen van een van deze gletsjers in Alaska?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Alaska af te reizen is in de maanden mei t/m september. Tijdens deze periode ben je vrijwel verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen. Door de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden het meeste profijt van het aantal zonuren. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Alaska heb je een geldig paspoort nodig, die minstens drie maanden na terugkomst geldig moet zijn. Omdat Alaska bij de Verenigde Staten hoort dien je ook een ESTA aan te vragen. Lees hier meer over de reisdocumenten in Alaska.
Het weer in Alaska is vooral veelzijdig en verschilt nog al per regio. Ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel. De temperaturen in die gebieden zijn daar dan ook in de zomer een stuk koeler en in de winter ijskoud. In het zuiden langs de kust en in het westen heb je te maken met een zeeklimaat hier is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 20 graden en in de winter -15 graden. In het oosten en het midden van Alaska heb je te maken met een landklimaat en dus hogere temperaturen. In de zomer kan het 25 graden worden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Alaska.
Alaska behoort tot de Verenigde Staten hierdoor betaal je in Alaska met de Amerikaanse dollar. Lees hier meer over de munteenheid in Alaska
Ben jij een outdoor liefhebber en/of een avontuurlijk reiziger dan is een Alaska daar een perfecte bestemming voor. Met 20 nationale parken, 14 verschillende bergketens, meer dan 3 miljoen meren, een oppervlakte van ruim 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen in de VS – zo niet de hele wereld. Een reis naar Alaska biedt garantie op prachtige en extreme natuur, veel wilde dieren, gletsjers en vulkanen.
In Alaska heb je te maken met tijdsverschil. Er zijn twee verschillende tijdzones in Alaska. In het grootste deel van Alaska is het tijdens de wintertijd 10 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd 9 uur vroeger. Op de Aleoeten is het tijdens de wintertijd 11 vroeger dan in Nederland en tijdens de zomer tijd 10 uur vroeger.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge