• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Tierra del Fuego National Park

630 vierkante kilometer aan wildernis
|

Tierra del Fuego National Park ligt vlak buiten de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia. Bovendien kun je het park eenvoudig bereiken, een mogelijkheid is via Ruta 3, een prachtige weg dwars door het park. Neem dan ‘El Tren del fin del Mundo’ (de trein aan het einde van de wereld), een toeristische stoomtrein die over een smalspoor van 7 kilometer dwars door een deel van het park leidt.

Het nationale park grenst aan de zuidkant aan het Beagle Kanaal en strekt zich in noordelijke richting uit langs de grens met Chili. Echter ligt het park nog net in het Argentijnse deel van Vuurland. In totaal beslaat het park een oppervlakte van 630 vierkante kilometer wildernis. Bovendien liggen er twee enorme meren in het park, namelijk Lago Roca en Lago Cami.

Natuur in het park

Het park dat in 1960 werd opgericht is een genot voor elke natuurliefhebber. In het bijzonder vind je hier dramatische landschappen met torenhoge bergtoppen, watervallen, gletsjers en bossen. Kortom, deze prachtige natuurverschijnselen geven de omgeving een magische aanblik.

 

De wouden in het natuurgebied bieden plaats aan maar liefst 20 zoogdiersoorten. Hieronder vallen de guanaco’s, Andesvos, Noord-Amerikaanse bevers, konijnen en muskusratten. Onder de 90 vogelsoorten in het park zijn kelpganzen, Magelhaenparkieten, Andescondors en Magelhaenscholeksters.

 

De dieren in het park zijn een mix van diersoorten die hier van nature voorkomen en van geïmporteerde diersoorten. De Europese kolonisten hebben in de loop der tijd diverse Europese diersoorten naar Zuid-Amerika gebracht. Hiervan hebben met name bevers en ratten aanzienlijke schade aangebracht aan de lokale natuur en de wildstand. Om die reden wordt tegenwoordig met man en macht geprobeerd bepaalde soorten onder controle te houden.

Toeristische attracties in het park

Toeristische attracties in Tierra del Fuego National Park zijn het Beagle Kanaal, de Pipo River cascade, Lago Fagnano, Lago Roca, de Ensanada Baai, de Lapataia Baai, de treinroute van El Tren del fin del Mundo en de Laguna Negra.

Bereikbaarheid

Tierra del Fuego National Park is vanuit het zuiden bereikbaar vanuit Ushuaia via Ruta 3 per auto of met El Tren del fin del Mundo, per trein. Niettemin kan het park ook per boot worden bezocht via het Beagle Kanaal, vanuit zowel Chili als Argentinië zelf.

Interesse in een reis naar dit Nationale Park?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.
In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.
De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.
Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië
Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge