Het Chugach National Forest is een gematigd regenwoud in Zuid-Centraal-Alaska. Het gebied ligt juist ten zuiden en oosten van Anchorage en beslaat een deel van Prince William Sound, het Kenai Peninsula en de Copper River Delta.

Het Chugach National Forest heeft schitterende ruige kustlijnen, flinke gletsjers, dichtbegroeide bossen en kolkende rivieren. Het grootste deel van het park is onaangeroerd door de mens en vrij van wegen en paden.

WILDLIFE IN CHUGACH NATIONAL FOREST

Het gebied herbergt talrijke vogel-, zoogdier- en zeediersoorten. Met name langs de kustgebieden vind je hier een Bald Eagle-populatie die groter is dan van alle andere Amerikaanse staten gecombineerd, zo’n 3 tot 5 duizend Bald Eagles.

Het gebied van de Copper River Delta biedt jaarlijks zo’n 20 miljoen vogels een leefomgeving en tijdens het broedseizoen is deze populatie nog groter. Dit gebied wordt dan ook, samen met het Yukon Delta National Wildlife Refuge, gezien als een van ‘s werelds grootste aaneengesloten broedgebieden voor kustvogels.

Naast een gigantische vogelkolonie is het gebied ook een leefomgeving voor zoogdieren, zoals wolven, elanden, kariboes, zwarte beren, bruine beren en Dall sheep. Langs de kust komen verschillende soorten walvissen voor, maar ook zeeotters en zeeleeuwen. Natuurlijk komen de roofdieren af op de enorme hoeveelheden en verschillende soorten zalm die hier voor de kust zwemt en verder stroomopwaarts in de rivieren.

KENAI PENINSULA / RUSSIAN RIVER

Al duizenden jaren heeft het gebied van Russian River en de Kenai Peninsula een onmetelijke aantrekkingskracht gehad op bewoners. En onder bewoners verstaan we zowel mensen als dieren.

De wateren rond en de riviersystemen in deze omgeving waren zó visrijk dat er mensen en dieren vanuit de wijde omgeving op afkwamen. Nog altijd is de natuur hier zo prominent aanwezig dat op en rond de Kenai Peninsula en Russian River de natuur bijzonder vruchtbaar is.

COPPER RIVER DELTA

De Copper River Delta is beroemd om zijn uitgestrekte wetlands, grillige bergen en gletsjers. De delta is alleen per boot te bereiken vanuit andere delen van de staat of per vliegtuig.

Dit gebied staat bekend als de kweekvijver voor de allerbeste zalmsoorten. Het is dan ook niet vreemd dat hier veel vogels en beren op afkomen om van die smulpartij te profiteren.

PRINCE WILLIAM SOUND

Prince William Sound is de baai waaraan ook het kuststadje Valdez is gelegen. Met meer dan 5200 kilometer grillige kustlijn, waarbij getijdengletsjers, fjorden, ruige rotspartijen en riviermondingen elkaar afwisselen, is deze baai een unieke wildernis van zeeleven. Het verleidelijke blauwe water nodigt uit om te gaan kajakken.

Deze unieke wildernis wordt omringd door talloze ijsvelden, waarvan de uitlopende gletsjers de talloze riviertjes en beken voeden. Dit prachtige stukje van de kustlijn van Alaska is absoluut een bezoek waard als je van de zee en de kust houdt.