• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Chiloé Archipelago

Oase van rust
|

Het fascinerende Chiloé Archipelago voor de kust van Chili is een overblijfsel van een bergketen, die na de laatste ijstijd voor het grootste deel verdween onder de stijgende zeespiegel.

Het gebied van Chiloé is een oase van vredige rust. De eilandengroep ligt aan de zuidelijke zijde van het Lake District in Chili.

Het voornaamste eiland, Isla Grande, is het op één na grootste eiland van Zuid-Amerika. Daarnaast is het eiland doorsneden door de Panamericana, de panamerikaanse snelweg die loopt van Fairbanks in Alaska tot Vuurland in Argentinië.

De dicht beboste parken Parque Nacional Chiloé en Parque Tantauco bieden geweldige mogelijkheden om de unieke wildernis op het eiland te verkennen. Dat terwijl de kustgebieden en de kleinere eilandjes langs de oostkust van Isla Grande een prachtig inkijkje geven in de lokale leefstijl: gemoedelijkheid en vriendelijkheid staan hier voorop. De meest toegankelijke eilandjes zijn Isla Quinchao en Isla Lemuy.

Geschiedenis

Chiloé werd voor de Spaanse bezetting in 1567 bevolkt door de inheemse Chonos en Huilliche, volkeren die zichzelf onderhielden met de visserij en het boerderijleven. Ruim 300 jaar van het vasteland door de felle weerstand die de Mapuche bevolking leverde tegen de Spaanse kolonisten.

Tot het eind van de twintigste eeuw bleef Chiloé een gebied dat achterbleef in de haast van alledag. Bovendien zijn de vredige omgeving en de gemoedelijkheid van de lokale bevolking nog altijd aanwezig. Eveneens zijn dat nu juist de kenmerken die tegenwoordig bezoekers van uit de hele wereld naar deze regio trekken. Maar ook vind je een unieke mix van architectuur, lokale gerechten en beroemde mythen en legendes.

Cultuur en architectuur op Chiloé Archipelago

Verspreid over het hele eiland liggen meer dan 150 achttiende- en negentiende-eeuwse houten kerken en kapellen. Hiervan hebben de meeste een typisch koloniale Spaanse bouwstijl. Bovendien staan een aantal van deze kerken op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarom zijn niet alle kerken van binnen te bezichtigen.

Chiloé is bovendien één van de weinige plaatsen in het land waar je nog altijd de zogenaamde palafitos kunt zien. Dit zijn de pittoreske houten huizen die op palen staan. Van oudsher werden deze woningen met authentieke bouwstijl bewoond door de vissersbevolkingen van Zuid-Chili.

 

Gelukkig is veel van deze oude cultuur behouden gebleven. Door de invloed van de Spaanse cultuur zie je dat er in de loop der eeuwen een mooie samensmelting heeft plaatsgevonden met de inheemse gebruiken. Zodoende is er in dit deel van Zuid-Amerika tegenwoordig meer sprake van een ‘heidense katholieke’ dan Rooms-Katholieke cultuur.

De keuken van Chiloé

De keuken van Chiloé heeft zijn oorsprong van pre-hispanische tradities. In het bijzonder zijn veel gerechten klaargemaakt in traditionele aarden ovens en op de barbecue. Al met al zijn de ingrediënten die voor de maaltijden worden gebruikt wat er op en rond de Chiloé Archipelago voorhanden is. Onder andere behoren schelpdieren, aardappels en lokale groenten hieronder. Een aanvulling op de maaltijd is soms lamsvlees.

Dolfijnen spotten

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Chili heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Chili dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Chili heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Chili verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Chili.
De beste periode om af te reizen naar Chili is in de maanden november t/m februari. Vooral Patagonië is in deze periode een populaire vakantiebestemming. Lees hier meer over de beste reistijd.
Chili is bekend als een van het langste land van de wereld. Hierdoor zijn er ook verschillende klimaatzones. Waardoor het weer per regio er verschillend is. De temperaturen in de hoofdstad Santiago kunnen in de zomer boven de 35 graden komen. Lees hier meer over het weer en klimaat in Chili.
Chili is een land met uiterste mogelijkheden. Chili wordt van Argentinië gescheiden door het 4000 kilometer lange Andesgebergte. Door de langgerekte vorm van Chili ga je door verschillende klimaatzones. Reis door de woestijn- en vulkaanlandschappen, fjorden, felgekleurde meren en nog veel meer.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge