• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Kirkjubøur en de Magnus Kathedraal

Het kerkelijke en culturele centrum van de Faeröer
|

Het plaatsje Kirkjubøur was tijdens de middeleeuwen het kerkelijke en culturele centrum van de Faeröer.

Hier woonde de bisschop tot de Hervorming, toen het bisdom op de Faeröer werd afgeschaft. De imposante ruïne van de heilige Magnus-kathedraal domineert echter nog steeds het prachtige dorpje.

Highlights in Kirkjubøur

Kirkjubøur is een gezellig klein dorpje in het uiterste zuiden van het eiland Streymoy, op zo’n 20 minuten rijden vanuit Tórshavn. De gezellige huisjes met gras op het dak huisvesten zo’n 80 inwoners.

In het dorp zijn drie highlights te vinden:

  • De ruïne van de Magnus Kathedraal
  • De oudste nog steeds gebruikte kerk van de Faeröer, St. Olav’s kerk uit de 12e eeuw.
  • Het oudste nog altijd bewoonde houten huis van de wereld, Kirkjubøargarður uit de 11e eeuw.

De ruïne van de Magnus Kathedraal

De bouw van de kathedraal in Kirkjubøur werd in de dertiende eeuw gestart en vond plaats in de Gotische bouwstijl. De bouw is nooit afgerond, aangezien de kerk nooit een dak heeft gehad. In 1772 heeft een grote aardverschuiving de kathedraal ernstig beschadigd, waarbij de noordoostelijke hoek van het gebouw werd verpletterd.

St. Olav’s kerk

Een andere, kleinere kerk, waarvan het grootste deel van dit gebouw door de zee is gewassen. De bestaande parochiekerk is de enige middeleeuwse kerk die nog in gebruik is en nog ouder dan de ruïne van Saint Olav’s kathedraal is. Rond de kerk lag vroeger een kerkhof, maar aan de zijde van de zee is deze zover geërodeerd dat het kerkhof is verdwenen en de kerk vlakbij de waterkant is komen te staan.

Kirkjubøargarður

Kirkjubøargarður is een boerderij die op de stenen kelder van een deel van het bisschoppelijk paleis is gebouwd en al eeuwenlang de thuisbasis is van de boeren in Kirkjubøur en reeds 17 generaties in bezit van dezelfde Faeröerse familie is. Bedekt met een turfdak, is het grote houten pand gebouwd met boomstammen, die volgens de legende afkomstig zijn van drijfhout uit Noorwegen.

Het interieur van de boerderij weerspiegelt hoe het leven eraan toegaat op een typisch Faeröer boerderij. Op de begane grond is het eet- en slaapgedeelte, evenals de centrale werkplaats met onder meer de spinnewiel. Lees meer over Kirkjubøargarður.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Alaska / Argentinië / Canada / Chili / Faeröer / Groenland / IJsland / Spitsbergen / Zuidpool / Japan
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge