Doordat Chili in de ring van vuur gelegen is zul je ongetwijfeld meerdere vulkanen tegenkomen wanneer je door het land reist. Deze vulkanen geven schitterende uitzichten van veraf met vaak een besneeuwde top en een prachtige omgeving!

Chili staat met meer dan 1500 vulkanen op de zesde plek van de lijst omtrent landen met de meeste vulkanen wereldwijd (2017) na de Verenigde Staten, Rusland, Indonesië, IJsland en Japan. Honderden vulkanen bestrijken de Andes van noord naar zuid met zo’n 28 actieve vulkanen die 20% van alle actieve vulkanen op aarde uitmaakt.

Het komt voor dat een van de actieve vulkanen uitbarst, waar in het verleden ook zeker sprake van is geweest. Daar is een grote kans voor door de ligging van Chili in de ‘Ring van Vuur.’ Vulkaanuitbarstingen zijn voor de Chilenen een gewoonte.

Vulkaan Osorno

De vulkaan Osorno van 2.652 meter hoog is gelegen aan het Llanquihue meer in het Chileense merengebied. Het is de bekendste vulkaan van meerdere vulkanen in hetzelfde gebied. Daarnaast staat het bekend om de typische vulkaantop met eeuwige sneeuw. De vulkaan is gelegen in het Vicente Perez Rosales nationaal park, het oudste nationale park van Chili. Al met al is het mogelijk om de vulkaan te beklimmen via een weg die loopt tot een paar honderd meter onder de top van de vulkaan. Echter is het uitzicht vanaf de plekken rondom de vulkaan een stuk beter. Zoals het toeristische koloniale dorpje met Duitse invloeden Puerto Varas! Er zijn meerdere uitkijkpunten om de vulkaan te bewonderen en vele buitenactiviteiten rondom de vulkaan beschikbaar zoals raften, paardrijtochten, bergwandelingen en dieren spotten.