Creating Stories werkt nauw samen met reisverzekeringsspecialist a.s.r., voorheen Europeesche Verzekeringen en je kunt dan ook (zonder meerkosten) je verzekeringen via ons direct bij boeking afsluiten. Wel zo makkelijk. Hieronder geven we kort weer wat de verzekeringen inhouden en hoe de premies worden berekend.

Europeesche Verzekeringen is nu ‘Ik kies zelf van a.s.r.’

Europeesche Verzekeringen gaat vanaf 17 april 2023 verder onder de naam Ik kies zelf van a.s.r.

De voorwaarden en de premie van je verzekering veranderen niet door de naamswijziging. Wel staat er straks een a.s.r.-logo op je polis met de toevoeging ‘ik kies zelf’.

a.s.r-ik-kies-zelf-vierkant

  • Informatie over je verzekering ontvang je vanaf 17 april 2023 uit naam van a.s.r.
  • De e-mailadressen met @europeesche.nl zullen verdwijnen. Vanaf 17 april ontvang je e-mails vanuit een e-mailadres eindigend op asr.nl
  • De documenten van je verzekering waar nu de naam Europeesche op staat – denk aan je polisblad en voorwaarden – blijven ook na de naamswijziging gewoon geldig. Wanneer je verzekering een nieuw verzekeringsjaar ingaat of als je iets wijzigt aan je verzekering, ontvang je van ons nieuwe polisdocumenten met de naam Ik kies zelf van a.s.r. erop. De premie en de voorwaarden van je verzekering veranderen niet door de naamswijziging.
  • Onze telefoonnummers blijven hetzelfde. Daarnaast kun je ons straks ook bereiken via WhatsApp en chat. Je vindt alle contactmogelijkheden vanaf 17 april op asr.nl/contact.
  • De website van Europeesche gaat offline per 17 april. Alle informatie over de verzekeringen vind je vanaf dat moment op asr.nl.
  • Maak je gebruik van de Europeesche Hulp op Zak app? Vanaf 17 april wordt de naam van de app: ‘Hulp op reis van a.s.r.’. De app zal automatisch updaten naar de nieuwe versie. Je hoeft hier niets voor te doen.

REISVERZEKERING

Wanneer je op reis gaat, raden wij ten zeerste aan een reisverzekering af te sluiten. Er kan tenslotte altijd wel wat gebeuren. Je bent dan in het algemeen verzekerd voor S.O.S. kosten, ongevallen, diefstal en verlies van bagage en medische kosten. De verzekering die je via ons kunt afsluiten is de Kortlopende Comfort Reisverzekering. Veel mensen hebben al een doorlopende reisverzekering. Het is daarom ook mogelijk om voor een deel van het reisgezelschap deze verzekering af te sluiten. 

De premie voor deze verzekering wordt als volgt berekend:
Voor IJsland en de Faeröer: € 1,92 per persoon x aantal dagen van de reis + € 6,50 poliskosten
Voor de Verenigde Staten, Groenland, Chili, Argentinië, Canada en Alaska: € 3,07 per persoon x aantal dagen van de reis + € 6,50 poliskosten.

ANNULERINGSVERZEKERING

Het is daarnaast ook raadzaam om een goede annuleringsverzekering te nemen. Niets is zo vervelend als op het laatste moment je geplande vakantie te moeten afzeggen of je vakantie vroegtijdig te moeten afbreken. Het is niet alleen een teleurstelling, maar vaak ook een financiële tegenvaller.
Sluit je de Kortlopende Annuleringsverzekering af, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. Ook hier is mogelijk om slechts voor een deel van het gezelschap de verzekering af te sluiten.

De premie wordt als volgt berekend: 5,5% van de reissom + € 6,50 poliskosten + 21% assurantiebelasting. Let op! Voor de kortlopende annuleringsverzekering geldt een maximale reissom van € 3.625,- per persoon.

Let op: wanneer je al een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering hebt, controleer dan wel goed de dekkingsvoorwaarden en de maximale uitkering. Daar zit namelijk veelal een plafond aan. In dat laatste geval kun je je bijverzekeren. Wanneer je zelf je annuleringsverzekering afsluit, dien je dit binnen 7 dagen na ontvangst van onze bevestiging te doen.

VERZEKERING VOOR AFKOOP EIGEN RISICO BIJ AUTO-, MOTOR- EN CAMPERHUUR (VOORMALIG AUTO-/CAMPERCASCOVERZEKERING)

Een schade aan een huurvoertuig heb je zo opgelopen en de verhuurder rekent vaak een hoog eigen risico. Op IJsland is dat bijvoorbeeld ISK 350.000 en in Canada circa € 2000. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten, kun je met een gerust gevoel de weg opgaan. Het is een verzekering die speciaal in het leven is geroepen om schades aan huurvoertuigen te dekken die niet onder het eigen risico vallen (de ‘uitgesloten schades’) en om het eigen risico voor zowel normale als uitgesloten schades tot € 0 te brengen. Deze verzekering sluit goed aan bij de CDW-verzekering die bij de autohuur is inbegrepen of apart is afgesloten.

Verzekering Dekkingsoverzicht-afkoop-eigen-risico-verzekering

Heb je één van deze uitgesloten schades opgelopen aan je huurvoertuig, dan moet normaal gesproken het volledige schadebedrag dus altijd zelf betaald worden. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten, worden deze uitgesloten schades afgedekt tot een maximum van € 7.000 (bij Amerika en Canada maximum US$ 10.000).

Heb je een normale schade opgelopen, dan rekent de verhuurder altijd een bepaald eigen risico. Ter plekke kan een huurder het eigen risico (voor normale schades) aan een huurvoertuig verlagen door het afsluiten van de (duurdere) Super-CDW, maar er blijft altijd een aanzienlijk eigen risico bestaan. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten neemt de verzekeraar het eigen risicobedrag over tot een maximum van € 3.500 (bij Amerika en Canada maximum US$ 5.000).

Samengevat betekent het afsluiten van de afkoop eigen risico verzekering dat je bij gewone schades verzekerd bent voor het door de verhuurder berekende eigen risico tot € 3.500 (Amerika en Canada US$ 5.000) en voor uitgesloten schades zelfs tot € 7.000 (Amerika en Canada $10.000). Daarnaast is een bijkomend voordeel dat je ter plaatse ook geen Super-CDW meer hoeft af te sluiten. Dus én goedkoper én meer dekking. De premie voor de afkoop eigen risico verzekering voor een huurauto wordt als volgt berekend: € 3,95 x aantal dagen autohuur + € 11,00 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

Wie geen auto huurt maar een camper, kan bij ons de afkoop eigen risico verzekering voor een camper afsluiten. De voorwaarden zijn gelijk aan de verzekering voor huurauto’s, maar de premie wordt als volgt berekend: € 7,50 x aantal dagen camperhuur + € 11,00 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

Niet alle kosten vallen onder de Autocascoverzekering

Wanneer je schade hebt met je auto, let er dan op, dat de sleepkosten niet gedekt worden door deze verzekering. Ook wanneer je door problemen met de auto langer op een plek zult moeten blijven, vallen deze extra overnachtingskosten onder je eventuele reisverzekering. Check daarbij altijd zelf of deze kosten binnen de voorwaarden van je verzekering vallen.

Logo Creating Stories WE ARE CREATING STORIES