• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Wie zijn wij

Onze specialisten stellen zich voor
|

Al ruim 22 jaar het toonaangevende reisbureau. Onze medewerkers hebben allemaal zeer veel ervaring met reizen binnen onze bestemmingen en zijn daarom ook gespecialiseerd in het samenstellen van reizen op maat. Onze specialisten stellen zich graag aan je voor.

Robbert Kloosterman

Eigenaar/Directeur van:
Creating Stories  (hier vind je de reizen van al onze bestemmingen)
IJslandspecialist (hier vind je de reizen én onze gedetailleerde kennis over IJsland)
Canadareizen (hier vind je de reizen én onze gedetailleerde kennis over Canada)
American Vacation (hier vind je de reizen en citytrips naar de Verenigde Staten)

 

Specialisme: Argentinië, Chili, Faeröer, Groenland, IJsland, Zuidpool

 

Ik begin mijn voorstelrondje eigenlijk altijd met iets als ‘IJsland heeft mijn hart gestolen, vanaf het moment dat ik er voor het eerst kwam is het eigenlijk mijn tweede thuis, val altijd van de ene in de andere verbazing, wat een natuurpracht etc’. Dat zal trouwens altijd zo blijven, ondanks dat ik intussen gek ben van onze andere extreem mooie natuurbestemmingen. Als het gaat om nieuwe bestemmingen wil ik er alles van weten, lees ik er boeken over en kijk naar docu’s en films, ga ik er naartoe om te proeven en voelen hoe het is. Zelf op ontdekkingsreis gaan en terugkomen met een rugzak vol nieuwe ideeën, het is de mooiste baan van de wereld. Patagonië, Alaska, Oost-Canada, overal waar ik kom zoek ik plekken waar je nog alleen kunt zijn en dat lukt best aardig. Voor dit jaar staat weer een verre reis op de planning met Barbara en alle 4 de kinderen (ja, als je maar ver gaat, gaan ze graag allemaal nog mee!) en in het najaar maak ik nog een paar kortere trips.

 

Als ik dan weer op kantoor ben, help ik mensen graag naar deze plekken, de plekken waar ik graag kom. Ook ben ik dan druk bezig reizen samen te stellen en hard te werken aan het bedrijf.

 

En wat doe je dan als je niet op kantoor of op reis bent? Dan sta ik boterhammen te smeren voor mijn kinderen, probeer ik een golfbal rechtdoor te slaan, rijd ik in mijn 1975 Chevrolet Camaro of doen Manuel en ik een poging een afspraak te maken om weer eens samen van het strand af te zeevissen of om onze tweemans boyband ‘Los Gorditos’ nieuw leven in te blazen.

 

Hier kun je meer lezen over mijn reizen:

Reisblog IJsland 2014
Reisblog Canada 2016
Reisblog IJsland 2017
Reisblog Oost-Canada en de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika 2018

 

 

Manuel Rosdorff

Eigenaar/Directeur van:
Creating Stories  (hier vind je de reizen van al onze bestemmingen)
IJslandspecialist (hier vind je onze gedetailleerde kennis over IJsland)
Canadareizen (hier vind je onze gedetailleerde kennis over Canada)
American Vacation (hier vind je de reizen en citytrips naar de Verenigde Staten)

 

Specialisme: Alaska, Canada, Groenland, IJsland

 

Samen met Robbert ben ik al weer ruim 25 jaar geleden begonnen in de reisbranche en nog steeds verveelt het geen dag. Ons team is in de afgelopen jaren erg gegroeid tot een team met stuk voor stuk leuke reis-enthousiastelingen met veel kennis van de bestemmingen die we verkopen.
Binnen ons bedrijf ben ik bezig met o.a. de productontwikkeling. Reizen samenstellen waarbij thema’s als avontuur, veilig reizen, natuur en bijzondere plekken centraal staan en voor eenieder toegankelijk moeten zijn. Van families tot individuen en van jong tot oud.

 

Mijn favoriete plek? Dat is niet zozeer één bestemming, maar meer de verscheidenheid en de veelzijdigheid van een natuurbestemming. In ieder land kom ik wel iets tegen waardoor ik er een volgende keer weer naar toe terug wil. Door langer in te zoomen op een gebied creëer ik een gevoel van thuiskomen, je beleeft de reis dan als een local. Canada, IJsland, Groenland en de Faeröer zijn bijzondere plekken op de wereld die mij een gevoel van thuiskomen geven. Bestemmingen waar ik alleen, met collega’s of met mijn gezin meteen mijn koffers voor wil pakken en naartoe zou willen gaan. Wat is onze wereld toch adembenemend mooi!

 

Tijdens beurzen wordt me vaak gevraagd waarom klanten voor onze organisatie zouden moeten kiezen. En eigenlijk is het antwoord vrij eenvoudig; we kennen de landen als onze eigen broekzak. Wil je dat ook ervaren? We maken graag een afspraak bij ons op kantoor om je te helpen met de voorbereidingen voor het samenstellen van je reis.

 

Hier kun je meer lezen over mijn reizen:
Reisblog Canada 2016
Reisblog New York 2016
Reisblog westkust Verenigde Staten van Amerika 2018

 

 

Barbara Kloosterman-Bongers

Marketing & Sales

Specialisme: IJsland, Faeröer, Groenland

 

Ik hou me bij Creating Stories bezig met de marketing en de Duitstalige markt (www.islandspezialisten.de). Inmiddels draait mijn leven voor een groot gedeelte om IJsland. Na een studie aan de Hogere Hotelschool in Scheveningen en omzwervingen in verschillende bedrijfstakken heb ik in 2008 de stap genomen om bij mijn man Robbert te gaan werken. En wat een heerlijke keuze was dat!

 

IJsland was voor mij toen nog helemaal nieuw, maar al direct bij het eerste bezoek voelde het als ‘thuis’. Veel bezoeken verder kan ik nu uit ervaring zeggen dat IJsland mij nooit verveelt, in geen enkel seizoen! Mijn hart en hersenen openen zich, ik krijg nieuwe ideeën en voel me vrij. Hetzelfde gebeurt bij onze vier kinderen en in het bijzonder bij Julius. Tijdens ons bezoek in de herfstvakantie van 2013 was hij bij aankomst gewoon emotioneel van blijdschap over het weerzien met ‘zijn’ IJsland. Zodra mogelijk moesten we bij een met mos begroeid lavaveld stoppen, zodat hij IJsland echt kon voelen. Een mooi moment!

 

En dat is ook voor mij IJsland, het gaat diep zitten. De prachtige natuur, de bijzondere mensen, de mooie muziek, de verwarmde buitenzwembaden, wij willen er steeds weer naar terug! In de zomer van 2014 zijn weer we met z’n zessen voor vier weken naar IJsland vertrokken en ditmaal vooral naar het noorden en oosten, reizend in onze 40 jaar oude Chevrolet Suburban (die met de vrachtboot door rederij Samskip naar IJsland vervoerd werd).

 

In 2017 was het hoogland aan de beurt met een Super Defender, gevolgd door een wandeling in de Oostfjorden en daarna lekker relaxen in het vakantiehuis bij Akureyri met temperaturen van wel 24 graden! Een waar avontuur waaraan we allemaal nog vaak terugdenken. Je kunt je van te voren nauwelijks voorstellen hoe indrukwekkend de verschillende landschappen zijn. De kinderen hebben het nog steeds over het zwemmen in het warme water van de Víti bij Askja onder de middernachtzon.

 

Tijdens onze gezinsreizen schrijf ik altijd een reisblog. Veel plezier met lezen en kijken!:

Reisblog IJsland 2014
Reisblog Canada 2016
Reisblog IJsland 2017
Reisblog Oost-Canada en de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika 2018

 

 

Linda Bruggeling

Financiële administratie

 

Sinds 2010 werk ik met veel plezier bij Creating Stories. Ik ben verantwoordelijk voor de boekhouding en de administratie. Het is heerlijk om in een groeiend bedrijf te werken en het voorrecht te hebben om elk jaar een van onze prachtige bestemmingen aan te doen!

 

IJsland is wel mijn favoriet en heeft ook op mijn kinderen een magnetische werking. Onze wens om naar het noorden van IJsland te gaan, gaat hopelijk volgend jaar in vervulling. Als je naar het noorden gaat mag je de walvisexcursie bij Dalvík niet overslaan. Per boot verken je het fjord op zoek naar walvissen. Uiteraard maken Mývatn en alle (soms verborgen) schatten er omheen een onuitwisbare indruk. Dichter bij de vulkanische krachten in de aarde kun je niet komen tijdens een wandeling op en rond de Leirhnjúkur. Sla deze ook echt niet over als je in het noorden bent.

 

In mei 2017 maakten wij met ons gezin een camperreis door British Columbia in het westen van Canada. Wat een geweldige roadtrip hebben wij gemaakt door de oneindige bossen, per ferry over de diepblauwe wateren en door gezellige steden; van indrukwekkend Vancouver tot gemoedelijk Victoria. En niet te vergeten wildlife spotten, dobberen in een natuurlijk warm badje en kampvuurtjes stoken. Dit alles maakt het voor mij een perfecte familiereis.

 

Al met al genoeg redenen voor mij en wellicht ook voor jou om een van onze bestemmingen te gaan ontdekken.

 

 

Marieke Boerema

Sales

Specialisme: IJsland, Spitsbergen en Faeröer

 

Sinds 1 juni 2014 ben ik werkzaam bij Creating Stories. Vele jaren ben ik werkzaam geweest op een reisbureau en ik heb gelukkig al veel mogen reizen over de aardbol. Als liefhebber van natuurbestemmingen is IJsland natuurlijk één van de favorieten!

 

Inmiddels heb ik de kans gekregen om twee keer dit mooie land te bezoeken. Eerst in november 2014 met een Noorderlichtgroepsreis naar Noord-IJsland, echt een zeer bijzondere ervaring. Maar liefst drie keer het Noorderlicht gespot, wat een geluksvogels waren wij! Maar buiten dit is het noorden ook zeker de moeite waard om in de winter te bezoeken, met zeer specifieke kenmerken rondom het meer bij Mývatn, zoals het vulkanische deel, lavavelden en hete bronnen. Ook vond ik de eerste kennismaking met de noordkust met karakteristieke kleine vissersdorpjes en opvallend veel musea echt zeer de moeite waard.

 

In juni 2015 mochten wij met alle zes dames van kantoor naar IJsland afreizen voor een rondtrip van 10 dagen, nu met een huurauto en Barbara als topchauffeur! Wel grappig om te ervaren dat het weer in IJsland toch wel heel grillig is. In november lag er nauwelijks sneeuw en hebben wij dus niet het ‘echte’ winterwonderland kunnen ervaren (hoewel het aanschouwen van het Noorderlicht dit natuurlijk helemaal heeft gecompenseerd), terwijl er in juni op een aantal plekken juist verse sneeuw was gevallen, waardoor wij soms het gevoel hadden dat we in de winter op reis waren. Maar wat hebben we veel moois gezien. Natuurlijk alle bezienswaardigheden zoals de Golden Circle en vele watervallen en gletsjers, maar de echte hoogtepunten waren voor mij toch wel alle fauna die we gespot hebben: rendieren, zeehondjes, heel veel IJslandse paarden en schapen, papegaaiduikers en bultruggen! Om nooit meer te vergeten!

 

Lees hier over mijn reis naar De Faeröer.

Lees hier over mijn reis naar Spitsbergen.

 

 

Annemiek Scholl

Specialisme: backoffice voor alle bestemmingen

Annemiek werkt bij ons sinds 12 september 2022. Ze stelt zich binnenkort uitgebreid voor.

Mariella Luijkx

Sales

Specialisme: IJsland,  Canada, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland

 

Sinds 1 mei 2019 werk ik bij Creating Stories. Hiervoor heb ik 16 jaar op een reisbureau gewerkt, maar toen deze uitdaging op mijn pad kwam, heb ik meteen ja gezegd. 

  

Hoewel ik pas laat ben gaan reizen, ik was 24 jaar toen ik voor het eerst in een vliegtuig stapte, heb ik gelijk een fantastische eerste reis gehad. Alleen een vlucht naar Noord-Griekenland geboekt, een huurauto erbij en een hotelletje geregeld via de eigenaar van het plaatselijke Grieks restaurant.  Die manier van reizen is gebleven en inmiddels heb ik al heel wat prachtige landen mogen bezoeken en bewonderen. Wat altijd wel centraal staat in mijn reizen is dat er een prachtige natuur is en dat zijn nogal wat plaatsen op wereldbol. Daarin mogen Canada, Amerika en IJsland natuurlijk niet ontbreken. 

Of het nu het noorderlicht en watervallen in IJsland was of de coyotes en nationale parken in Amerika of de orka’s, bultruggen, beren en Rocky Mountains in Canada, na elke reis heb ik een prachtig verhaal. 

  

Ik zie ernaar uit dat ik voor jou ook een mooie reis mag verzorgen en je ook thuiskomt met mooie verhalen en onvergetelijke herinneringen! 

 

 

Elvira Westerveld

Sales

Specialisme: Amerika, Canada en Cruises

 

Reizen is mijn passie. Inmiddels heb ik meer dan 20 reizen gemaakt in Amerika en in 2012 ben ik er zelfs getrouwd.

 

Sinds 1 mei 2008 ben ik werkzaam bij American Vacation en sinds 29 november 2018 zijn wij overgenomen door Creating Stories. Een mooie nieuwe kans bij een groeiend bedrijf en hierdoor bieden we nu zelfs de mogelijkheid om je reis naar Amerika of Canada te combineren met een stop-over op IJsland.

 

Mijn specialismes zijn de Verenigde Staten van Amerika, Canada en Cruises. Bijzonder gek ben ik op de Verenigde Staten. De veelzijdigheid van dit prachtige land, de ongerepte natuur, mooie stranden maar ook de steden gaan nooit vervelen. Hoe mooi is het om de zonsopgang of ondergang mee te mogen maken in de Grand Canyon of een van de andere Nationale Parken. De vele mogelijkheden van activiteiten zoals het raften op de Colorado River, paardrijden in Bryce Canyon NP of een leuke fiets tour in San Francisco of Los Angeles maken jouw reis compleet. Ook de Rocky Mountains hebben een onvergetelijke indruk op mij achtergelaten. Wie heeft er niet gehoord van Yellowstone National Park, maar er echt zelf rondlopen kan ik iedereen aanraden. Wat een bijzondere natuur! Wil je hier wat meer over weten, bekijk dan onze rondreis Rocky Mountains. Zoveel mooie plekken en zoveel keuze, ook ik heb weer mooie plannen voor het komende jaar en natuurlijk help ik je graag om ook jouw droomreis samen te stellen.

 

Vraag een offerte aan of maak een afspraak bij ons op kantoor, de koffie staat klaar!

 

Kijk voor meer informatie op www.americanvacation.nl

 

 

Paul Kornaat

Onze systeembeheerder én IJslandspecialist!

 

IJsland… wie wil er niet heen? Ik steven al af op mijn twintigste bezoek aan dit prachtige eiland en er is geen moment dat ik denk: hierna niet meer… Altijd weer dat gevoel van thuiskomen, je welkom geheten voelen door de natuur, hoe onbarmhartig deze ook soms kan zijn. Elke keer bezoek ik wel wat nieuws, maar ik ga ook altijd wel langs bekende plekken. Dat is voor mij de kracht van de herbeleving. Dezelfde dingen zien, maar met ander licht, met ander weer, in een ander seizoen. En steeds weer maak ik grote aantallen foto’s in de hoop om beelden mee naar huis te nemen, maar vaak gaat het meeste mee tussen de oren… niet alles is kennelijk op foto’s vast te leggen.

 

Deze keer ga ik weer in september en zijn het de herfstkleuren die altijd weer indruk maken, maar als ‘watervalverslaafde’ kom ik in elk seizoen wel aan mijn trekken. Zo staat deze keer de Dynjandi in de Westfjorden weer op de planning, weliswaar voor mij een aardige klim naar boven, maar meer dan de moeite waard! Ook wil ik de Ófærufoss in het Eldgjá gebied zien te bereiken, die ik voor het laatst in 1997 bezocht.

 

Maar IJsland biedt veel meer dan watervallen; de veelzijdigheid van dit land is een hoogtepunt op zich. De steeds weer wisselende beelden tijdens een wandeling of autorit blijven ongekend boeiend. En eind september is er ook weer veel kans op het Noorderlicht, dat elke keer weer een diepe indruk achterlaat. Dat zijn prachtige dingen om met anderen te delen…

 

 

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Via ons liveblog houden we je up-to-date over de corona-omstandigheden per bestemming. Naar het liveblog
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge