• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Wie zijn wij

We are Creating Stories
|

Al ruim 23 jaar ontdekken wij de wereld op onze eigen manier. We kennen onze bestemmingen door en door en zijn gespecialiseerd in het samenstellen van onvergetelijke reizen op maat. We stellen ons graag aan je voor.


Alessia Paolella

Sales en administratie voor Basic Travel

Foto Alessia

 

Kan je alles vertellen over: la bella Italia

 

Ik ben Alessia, een Italiaanse met een grote passie voor talen en reizen. Ik ben in Ancona geboren (aan de kust in het centrum van Italië) en ben in de mooie Dolomieten opgegroeid. Toen ik 4 jaar was, begon ik op de basisschool Duits te leren en met 10 jaar startte ik met Engels. Met 11 jaar ging ik naar Duitsland voor mijn eerste studiereis en al heel snel kreeg ik veel plezier in het leren van talen.

Ik vind het heel leuk om met mensen uit andere landen en culturen te kunnen spreken. Op mijn 13e ben ik aan het taalgymnasium begonnen en heb ik naast Duits en Engels, ook Frans op school gehad. Daarna heb ik economie in Italië en Duitsland gestudeerd, met een specialisatie in internationale relaties. Voor mij was heel duidelijk dat ik mijn passie voor talen in mijn werk wilde gebruiken. Ik heb daarom altijd in de export en internationale sales gewerkt. In 2009 ben ik van Duitsland naar Nederland verhuisd en heb ik natuurlijk ook de Nederlandse taal geleerd.

 


‘Bij Basic Travel heb ik de juiste plek gevonden om met mensen uit verschillende landen te kunnen werken!’

 

Ik ben vrolijk en heel sociaal en houd ervan om met mensen te communiceren. Bij Basic Travel heb ik de juiste plek gevonden om met mensen uit verschillende landen te kunnen werken! Als je op zoek bent naar een mooi vakantiehuis in Europa, neem dan contact met mij op. Ik ga met veel plezier aan de slag om het beste vakantiehuis voor je te vinden.


Annemiek Scholl

Backoffice voor alle bestemmingen

 

Is haar hart kwijtgeraakt aan: Australië

 

Als kind vond ik het al superleuk om samen met mijn vader op de landkaart de route naar ons vakantieadres uit te zoeken en in de campinggids op zoek te gaan naar een leuke camping. Voor mijn broers zocht ik in het spoorboekje uit welke trein ze het beste konden nemen. Het was dan ook een heel logische stap om toerisme te gaan studeren in Breda. Australië heeft een speciale plek in mijn (reis)hart.

Na mijn studie heb ik een tijd in de luchtvaart gewerkt. Ik heb namelijk een vliegtuigen-tik.

Na onze eerste reis naar Australië zijn we ons hart kwijt geraakt aan dit land. Onze kinderen heten dan ook Sidney en Darwin. Inmiddels hebben we Planet Downunder 4x bezocht. Ooit wil ik natuurlijk nog een keer met Sidney en Darwin naar Sydney en Darwin! Toen de kinderen er waren zijn we een eigen bedrijf begonnen en reisden we naar bestemmingen dichterbij huis. Met onze klapcaravan hebben we onder andere Frankrijk, België en Nederland doorkruist.

 


‘Na onze eerste reis naar Australië zijn we ons hart kwijt geraakt aan dit land. Onze kinderen heten dan ook Sidney en Darwin’

 

Toch ging het reisvirus langzaam weer kriebelen, en na beëindiging van ons bedrijf ben ik dan ook op zoek gegaan naar een baan in de reiswereld. Bij Creating Stories ben ik weer terug bij mijn liefde uit mijn jeugd en stel ik nu de mooiste reispakketten en roadbooks voor onze reizigers samen. De voorbereiding van een reis vind ik eigenlijk net zo leuk als de reis zelf. De afgelopen maanden ben ik virtueel kriskras IJsland door gereisd. Binnenkort hoop ik IJsland in het echt te ervaren!


Barbara Kloosterman-Bongers

Marketing en sales

Barbara profiel

 

Kan je alles (in het Duits) vertellen over: IJsland, de Faeröer, Finland, Zweden, Groenland en Islandspezialisten

 

In 2008 ben ik bij Robbert en Manuel komen werken, destijds waren we alleen nog IJslandspecialist. Het begin van een nieuwe manier van leven, want opeens draaide alles in ons leven om IJsland, ook in ons privéleven. Robbert en ik hadden toen al onze vier kinderen en met z’n zessen hebben we vele lange ‘ontdekkingsreizen’ gemaakt naar IJsland: natuurlijk rondom het eiland, maar ook lange vakanties naar de Westfjorden of juist naar het oosten, maar ook in het binnenland zijn we uitgebreid op avontuur gegaan.

 

Als specialist moet je echt weten waar je het over hebt, dus lieten we ook onze eigen oude Chevrolet Suburban uit 1973 verschepen vanuit Rotterdam naar Reykjavík en gingen we met de veerboot met diezelfde auto via Denemarken en de Faeröer naar IJsland. We hebben van alles gedaan, van kamperen in onze 6-persoonstent, vakantiehuisjes met hotpot, jeugdherbergen en hutten in het binnenland tot super-de-luxe in Reykjavík.

 


‘Als specialist moet je echt weten waar je het over hebt, dus lieten we ook onze eigen oude Chevrolet Suburban uit 1973 verschepen vanuit Rotterdam naar Reykjavík’

 

Ook met collega’s ben ik vaak op IJsland geweest, zoals mijn reis met Linda naar de Westfjorden in 2011. Een dierbare kennismaking met een nieuwe collega en een prachtig avontuur. Mijn foto van de kop van een papegaaiduiker wordt sindsdien veel gebruikt. Mijn liefde voor IJsland is groot, maar ook andere bestemmingen moesten ontdekt worden en zo volgden er prachtige reizen naar de Faeröer, Groenland, Canada en de Verenigde Staten en zijn we van IJslandspecialist gegroeid naar Creating Stories.


Tijdens de reizen heb ik vaak blogs geschreven en altijd veel gefotografeerd voor de website en voor de brochures. We wilden laten zien hoe het ‘echt’ is. In de tussentijd is er op het gebied van fotografie en het delen van foto’s door middel van social media natuurlijk ongelooflijk veel veranderd. Het is vooral leuk om steeds meer beelden en verhalen van onze reizigers te delen. Juist die ontwikkeling in de reiswereld maakt ons werk zo leuk. Je verveelt je nooit.
 

Met Nyncke, die in februari bij ons is komen werken ben ik afgelopen maart naar Zweeds Lapland geweest. Voor mij nog onbekend terrein. Het voelde als mijn eerste kennismaking met IJsland, mijn zintuigen gingen vol aan. Het was een waanzinnige ervaring in een koude witte wereld, waar ik zeer warme gevoelens aan heb overgehouden. Mooie natuur, heerlijk eten en avontuurlijke excursies, het noorderlicht en nieuwe vriendschappen. Onze reis ‘Onontdekt Zweeds Lapland’ is op deze ervaring gebaseerd.

 


‘Het was een waanzinnige ervaring in een koude witte wereld, waar ik zeer warme gevoelens aan heb overgehouden’

 

De coronatijd was best pittig, maar we zijn er als een heel hecht team uitgekomen. Samen met de nieuwe collega’s werken we vol enthousiasme en blijven op zoek naar nieuwe uitdagingen. Uiteraard altijd op zoek naar het maken van verhalen, verhalen vinden en verhalen vertellen. Ik ben trots op onze naam ‘Creating Stories’, omdat dat naar mijn idee de essentie van reizen is. Samen zijn we Creating Stories.


Elvira Westerveld

Reisspecialist Amerika, Canada en cruises

 

Elvira profiel vierkantHeeft deze bestemmingen al meer dan 40x bezocht: Amerika en Canada

 

Reizen is één van mijn grote passies. Inmiddels heb ik meer dan 40 reizen gemaakt in Amerika en Canada en ook meerdere mooie cruises gemaakt. Sinds 1 mei 2008 ben ik werkzaam bij American Vacation en sinds 29 november 2018 onderdeel van Creating Stories. Ons geweldige team is enorm op elkaar ingespeeld en hecht. Ieder van ons heeft zo zijn eigen specialisme, waardoor de lijntjes ook naar onze reizigers toe heel kort zijn.

Mijn specialismen zijn de Verenigde Staten van Amerika, Canada en cruises. Bijzonder gek ben ik op de Verenigde Staten. De veelzijdigheid van dit prachtige land, de ongerepte natuur, prachtige stranden maar ook steden zoals New York, Chicago en New Orleans gaan nooit vervelen. Hoe geweldig is het om de zonsondergang of de prachtige sterrenhemel te bekijken in de Grand Canyon. Te fietsen in steden zoals San Francisco of Los Angeles of één van de vele gave pretparken te bezoeken in Florida!

 


‘Wat een bijzondere natuur, met prachtig wildleven die een onvergetelijke indruk op mij hebben achtergelaten’

 

We heeft er niet gehoord van Yellowstone National Park of het geweldig mooie Grand Teton National Park? Wat een bijzondere natuur, met prachtig wildleven die een onvergetelijke indruk op mij hebben achtergelaten. Inmiddels ben ik voor mezelf alweer mooie reizen aan het plannen. Dit kan ik ook voor jou!

Wil je meer weten over onze geweldige rondreizen of citytrips, neem dan vooral een kijkje op onze website. Hier vind je de rondreizen van dag tot dag en veel informatie. Uiteraard kunnen alle reizen ook op maat worden gemaakt. Heb je vragen schroom niet om contact op te nemen via telefoon of mail. Een afspraak maken op kantoor is ook mogelijk (ook digitaal).


Emma Vader 

Social media voor alle bestemmingen

 

Foto Emma

Heeft een grote liefde voor: geschiedenis

 

Mijn naam is Emma en ik ben verantwoordelijk voor de social media. Daarnaast ben ik een tweedejaars student geschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Als klein kind hebben mijn ouders mij meegenomen naar de mooiste bestemmingen over de hele wereld. De liefde voor reizen zit bij mij diep geworteld en ik kan daarom ook niet te lang stil zitten.

Voor mij hebben alle zomers altijd in het teken van reizen gestaan. We gingen graag met de rugzak op pad. Op deze manier ben ik door een groot deel van Europa gereisd. Ondertussen heb ik ook veel van Zuidoost-Azië mogen zien, en ook een stukje van Latijns-Amerika.

In 2021 ben ik naar Rotterdam verhuisd en heb ik een jaar de tijd genomen om de stad te ontdekken. Na een jaar had ik toch de behoefte om weer op reis te gaan. Samen met mijn vriend zijn we met een Interrail Pas een groot deel van Europa doorgereisd. Van het Italiaanse strand tot de bergen van Hongarije en als einde bij mijn familie in Duitsland op bezoek.

 


‘Voor mij hebben alle zomers altijd in het teken van reizen gestaan. We gingen graag met de rugzak op pad. Op deze manier ben ik door een groot deel van Europa gereisd’

 

Voor Creating Stories help ik bij het maken van social posts en story’s voor onze sociale media. Het is een ontzettend leuk baantje. Naast dat ik lekker creatief kan zijn en door de meest adembenemende foto’s mag neuzen, maken de gezellige collega’s het compleet. Samen is het heerlijk meezingen met de radio, of gewoon kletsen.

Daarnaast ben ik tweedejaars geschiedenis student. Op het eerste gezicht lijkt mijn opleiding weinig te maken te hebben met mijn taken, maar niets is minder waar. Het zoeken naar de juiste afbeeldingen die jullie zowel als ons aan het reizen krijgen, past juist heel goed net als het schrijven zodat jullie alleen nog maar meer informatie over onze geweldige bestemmingen geven.


Esmée Pesschier

Afstudeeronderzoek

 

Foto EsméeHeeft een enorme passie voor: reizen

 

Ik ben een 23-jarige Tourism Management studente uit Amstelveen. Mijn passie is reizen. Hoewel de coronapandemie het verre reizen naar de toekomst heeft geschoven, heb ik niet stil gezeten en ben ik naar prachtige Europese bestemmingen gereisd. Dit was voor mij een perfecte manier om te rechargen na alle online lessen.

Het leukste aan mijn opleiding vind ik dat ik les heb van mensen die zelf in de toeristische sector hebben gewerkt en dus vanuit eigen ervaringen kunnen vertellen. Er zijn veel mogelijkheden om naar het buitenland te reizen en de docenten stimuleren ons om zo veel mogelijk op reis te gaan (niet tijdens tentamens). Voor mijn studie ben ik 5x in het buitenland geweest en heb ik zelf 2x een reis gemaakt.

 


‘Voor mijn studie ben ik 5x in het buitenland geweest en heb ik zelf 2x een reis gemaakt’

 

Momenteel ben ik bezig met afstuderen. Ik doe 5 maanden onderzoek en ontwikkel een product voor Creating Stories. Ik ben mij aan het verdiepen in de Employer Branding en ontwikkel hier een strategie voor. Tijdens de start van het onderzoek was de focus LinkedIn, maar we kwamen er al snel achter dat dit een onderdeel is van een groter project. Naast mijn onderzoek assisteer ik de backoffice en marketing voor alle bestemmingen. Hierdoor leer ik nog meer van het bedrijf wat handig is om uiteindelijk toe te passen in mijn eindproduct.

Het werken bij Creating Stories is leuk en heel gezellig. Het is een klein team waar iedereen goed met elkaar kan samenwerken en hierdoor hangt er een prettige sfeer om in te werken. Iedereen kan lekker kletsen en op een fijne manier zijn/haar mening delen. Hierdoor is de afstand die ik moet afleggen om naar het kantoor te komen een stuk minder erg. Mijn doel is om te slagen voor mijn opleiding en hier werk ik hard voor, met leuke collega’s en een goede sfeer.


Kantoorhond Fonz

Wandelmaatje

 

Fonz profiel

Houdt enorm van: aandacht en Marieke

 

Fonz is één van de kantoorhonden die afwisselend op kantoor is. Naast Fonz verblijden ook Pablo en Kees ons af en toe met een bezoek.


Linda Bruggeling

FINANCIËLE ADMINISTRATIE

 

Helemaal gek op: IJsland en Canada

 

Mijn Creating Stories verhaal begon in september 2010.
Toen ik belde over de openstaande vacature was er aan de telefoon gelijk al een klik. Ondanks mijn commerciële achtergrond waagden we met elkaar de gok om mij met de cijfers aan de slag te laten gaan. De eerste jaren bouwden we met z’n vieren (Robbert, Manuel, Barbara en ik) aan IJslandspecialist en al snel werd Canada als nieuwe bestemming toegevoegd.

Mijn eerste kennismaking met IJsland was al in 2011, samen met Barbara ontdekten we de prachtige, desolate Westfjorden. We reden van warm badje naar warm badje, hoe uniek om keer op keer bij niet meer dan 10 graden je bikini aan te doen bij de auto en snel in het warme, soms hete, geothermale water te stappen! Totale ontspanning!

De alsmaar groeiende omzet vroeg om meer personeel en ook om een efficiëntere wijze om de administratie in te richten. Maar er bleef ondertussen altijd tijd voor mooie reizen. Zo ging ik op uitnodiging van Icelandair mee met een famtrip samen met onze ‘concollega’s.’ Voor het eerst zag ik het noorderlicht! Met geen pen te beschrijven hoe mooi dat was!

In 2012 namen we zelf deel aan de noorderlicht groepsreis die we al jaren succesvol verkopen. Het dagschema was goed gevuld, we reden van cadeautje naar cadeautje, maar ons grootste cadeau was het onbeschrijflijk mooie noorderlicht, op één avond was het licht van groen tot paars, geel en oranje, niet te bevatten, dat staat in mijn geheugen gegriefd!

 


‘Voor het eerst zag ik het noorderlicht! Met geen pen te beschrijven hoe mooi dat was!’

 

In 2015 gingen we met alle dames van kantoor het hele eiland rond in 10 dagen, wederom een onvergetelijke reis met voor mij als hoogtepunt twee bultruggen spelend onder en naast onze boot in Dalvik, wat is de natuur toch geweldig mooi! Ook voor de bonding zijn deze reizen van onschatbare waarde!

Over geweldig mooie natuur gesproken, dan denk ik aan onze camperreis naar British Colombia. Samen met mijn gezin en vrienden trokken we met twee campers van campground naar campground. Ik was op slag verliefd op de Sunshine Coast op Vancouver Island, maar ook de stranden bij Ucluelet en Tofino zijn fantastisch! Het maken van kampvuurtjes en lekkere lange bbq’s in de avond zorgen voor een gouden randje aan elke dag!

Maar we bleven tussendoor uiteraard ook hard werken. Het meedenken en werken aan de ontwikkeling van dit bijzondere bedrijf, wat in 2019 resulteerde in onze nieuwe merknaam Creating Stories, was leerzaam, dynamisch, maar vooral gezellig! Ook waren er nieuwe uitdagingen op administratief gebied, zoals de overname van American Vacation en Planet Downunder. Inmiddels voelde ik mij als een vis in het water!

 


‘Ik was op slag verliefd op de Sunshine Coast op Vancouver Island’

 

Helaas gooide de coronacrisis voor ons ook roet in het eten. De omzet stortte in, werken deden we vooral vanaf huis en ik moest manieren vinden om alle omboekingen, annuleringen en coronavouchers goed te administreren. Het was de combinatie van ons financieel gezonde bedrijf en de welkome overheidssteun die ervoor zorgde dat we de crisis zonder problemen hebben doorstaan. Die onzekere periode heeft ons al team wel hechter gemaakt.

Gelukkig is iedereen inmiddels weer reislustig als vanouds, maakt de stijgende omzet nieuwe ontwikkelingen weer mogelijk en zorgen nieuwe collega’s voor een extra positieve boost! Ik kan niet wachten om zelf weer naar IJsland te gaan (blijft bij mij met stip op 1). Het is té lang geleden, absoluut tijd voor een nieuw hoofdstuk!


Manuel Rosdorff

Eigenaar en directeur

 

Weet alles van: Alaska, Argentinië, Basic Travel, Canada, Chili … waar weet Manuel eigenlijk niet iets van?

 

Alweer 20 jaar geleden ben ik samen met Robbert begonnen in de reisbranche. In de begintijd zaten we nog thuis achter de pc en organiseerden we groepsreizen met een specifiek thema voor merken zoals bijvoorbeeld Nomad, Happinez, Koga Miyata en de Volkskrant. Wij bouwden reizen met een unieke samenstelling, zodat het onmogelijk was om dit als individu zelf te organiseren. Zelf ging ik mee als reisleider en was ik meerdere weken per jaar van huis. Het waren drukke tijden.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gevestigde reisorganisatie, maar nog wel steeds met het uitgangspunt dat we op maat reizen samenstellen die uniek zijn en helemaal passen bij de wensen van onze klanten. Een reisbedrijf van middelgrote omvang. We hebben een team van gezellige reis-enthousiastelingen om ons heen, met veel kennis van de bestemmingen die we verkopen. Niet meer vanuit huis, maar nog wel met evenveel enthousiasme.

Binnen ons bedrijf ben ik bezig met o.a. de productontwikkeling. Reizen samenstellen waarbij thema’s als duurzaam en veilig reizen, avontuur, natuur en bijzondere plekken centraal staan. Voor families tot individuen en van jong tot oud.

 


‘Door vaker naar een land of gebied te gaan creëer je een gevoel van thuiskomen, je beleeft de reis als een local’

 

Mijn favoriete plek? Het is lastig om er één bestemming uit te pikken. Het zit hem vaak in de verscheidenheid en de veelzijdigheid van een natuurbestemming. In ieder land kom ik wel iets tegen wat me aanspreekt. Door vaker naar een land of gebied te gaan creëer je een gevoel van thuiskomen, je beleeft de reis als een local. Canada, IJsland, Groenland en de Faeröer zijn bijzondere plekken op de wereld die mij dat gevoel van thuiskomen geven. Bestemmingen waar ik meerdere keren ben geweest; alleen, met collega’s of met mijn gezin!

Nieuwe klanten vragen me vaak ‘waarom zouden we kiezen voor jouw reisorganisatie?’ En eigenlijk is het antwoord vrij eenvoudig; lees onze reviews wat klanten over ons vertellen. Wedden dat we het voor jou net zo bijzonder kunnen maken?


Marieke Boerema

Reisspecialist IJsland, Faeröer en Spitsbergen

 

Marieke profiel

Heeft een enorme liefde voor: IJsland, Spitsbergen, de Faeröer en kantoorhond Fonz

 

Sinds 1 juni 2014 ben ik werkzaam bij Creating Stories. Vele jaren hiervoor ben ik al werkzaam geweest op een algemeen reisbureau en ik heb gelukkig al veel mogen reizen over de aardbol. Als liefhebber van natuurbestemmingen is IJsland natuurlijk één van de favorieten!

Inmiddels heb ik de kans gekregen om dit mooie land diverse keren te bezoeken. Eerst in november 2014 met een noorderlicht-groepsreis naar Noord-IJsland, echt een zeer bijzondere ervaring. Maar liefst drie keer hebben we het noorderlicht gespot, wat een geluksvogels waren wij! Maar buiten dit is het noorden ook zeker de moeite waard om in de winter te bezoeken, met zeer bijzondere kenmerken rondom het meer bij Mývatn, zoals het vulkanische deel, lavavelden en de hete bronnen. Ook vond ik de eerste kennismaking met de noordkust met karakteristieke kleine vissersdorpjes en opvallend veel musea echt de moeite waard.

In juni 2015 mochten wij met alle zes de dames van kantoor naar IJsland afreizen voor een rondtrip van 10 dagen, nu met een huurauto en Barbara als topchauffeur! Wel grappig om te ervaren dat het weer in IJsland toch wel heel grillig is. In november lag er nauwelijks sneeuw en hebben wij dus niet het ‘echte’ winterwonderland kunnen ervaren (hoewel het aanschouwen van het noorderlicht dit natuurlijk helemaal heeft gecompenseerd), terwijl er in juni op een aantal plekken juist verse sneeuw was gevallen, waardoor wij soms het gevoel hadden dat we in de winter op reis waren.

 


‘Maar liefst drie keer hebben we het noorderlicht gespot, wat een geluksvogels waren wij’

 

Wat hebben we veel moois gezien. Natuurlijk alle bezienswaardigheden zoals de Golden Circle en vele watervallen en gletsjers, maar de echte hoogtepunten was voor mij toch wel alle fauna dat we gespot hebben: rendieren, zeehondjes, heel veel IJslandse paarden en schapen, papegaaiduikers en bultruggen! Om nooit meer te vergeten!

Ook daarna nog een studiereis met een collega met een binnenlandse vlucht naar Akureyri in het noorden, waar we mochten genieten van een geweldige walvistocht bij Dalvik in een RIB-boot. Een bijzondere ervaring, omdat je dan nog dichterbij de geweldige bultruggen kunt komen, echt een aanrader! Vervolgens nog wat hoogtepunten in het noordwesten en westen bezocht en inmiddels was de rest van ons team ook ingevlogen en hebben we nog 4 geweldige dagen in het binnenland gehad, om dit ruige gebied met spectaculaire rivierdoorsteken en maanlandschap te leren kennen.

De afgelopen jaren heb ik mijzelf gespecialiseerd in twee nieuwe bestemmingen, de Faeröer eilanden en Spitsbergen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik ook deze gebieden heb mogen leren kennen; de eerste weliswaar kort, maar zoveel gezien en Spitsbergen via een expeditie-cruise. Mijn verhalen over deze reizen, en ook van mijn collega’s, kun je nalezen op onze website. Natuurlijk kun je ook bellen voor tips of langskomen om een mooie reis door te spreken.


Nyncke Ernst

Marketing en content

 

Is gek op: het creëren van de allermooiste reisverhalen

 

Wat een foto’s en wat een verhalen! Na een online reis langs de bestemmingen van Creating Stories wist ik het meteen: hier wil ik werken. Een paar maanden verder en een reis naar Zweeds Lapland later kan ik zeggen, mijn gevoel zat 100% goed. Wat een heerlijke reisorganisatie is dit. Eentje met onmetelijke liefde voor het vak. Het is eigenlijk zo’n organisatie waarvan je denkt: had ik die maar eerder leren kennen.

‘Wil je misschien een reisverhaal over Patagonië en de Zuidpool schrijven?’, was de eerste vraag die ik van collega Barbara kreeg. ‘Ja, natuuuuuurlijk wil ik dat.’ Welke schrijver wil dat nou niet? Zo klom ik nog voor mijn start hoog in de pen om over de toppen van Torres del Paine te schrijven. Maar daar hield het niet op.

 


‘Gewapend met pen, papier, camera én thermo-ondergoed gingen we op pad’

 

Na publicatie van het artikel, was het tijd om onze koffers te pakken om onontdekt Zweeds Lapland te ontdekken. Gewapend met pen, papier, camera én thermo-ondergoed gingen we op pad. Kniediep de sneeuw in, een eerste keer mushen achter een huskyslee, de boom in bij Granö en turen naar het noorderlicht bij een frisse -31. Wauw. Wat was dit een mooi en ijskoud avontuur! De onontdekte schoonheid van Zweeds Lapland lees je in het meinummer van Villa d’Arte terug.

Terug op kantoor reis ik eigenlijk elke dag de wereld over. Van het indrukwekkende IJsland, kriskras alle staten van Amerika door en via het sneeuwwitte Spitsbergen weer terug voor onze nieuwsbrief van Nederlandse bodem. Met mijn achtergrond in de journalistiek, de reisbranche en liefde voor beeld is het een baan die op mijn lijf geschreven staat. Ik kan niet wachten op alle verhalen die we samen nog gaan maken.


Paul Kornaat

Systeembeheerder en IJslandspecialist

 

Paul profiel

Heeft dit land al 20x bezocht: IJsland

 

IJsland… wie wil er niet heen? Ik steven al af op mijn twintigste bezoek aan dit prachtige eiland en er is geen moment dat ik denk: hierna niet meer… Altijd weer dat gevoel van thuiskomen, je welkom geheten voelen door de natuur, hoe onbarmhartig deze ook soms kan zijn. Elke keer bezoek ik wel wat nieuws, maar ik ga ook altijd wel langs bekende plekken. Dat is voor mij de kracht van de herbeleving. Dezelfde dingen zien, maar met ander licht, met ander weer, in een ander seizoen. Steeds weer maak ik grote aantallen foto’s in de hoop om beelden mee naar huis te nemen, maar vaak gaat het meeste mee tussen de oren…

Deze keer ga ik weer in september en zijn het de herfstkleuren die altijd weer indruk maken, maar als ‘watervalverslaafde’ kom ik in elk seizoen wel aan mijn trekken. Zo staat deze keer de Dynjandi in de Westfjorden weer op de planning, weliswaar voor mij een aardige klim naar boven, maar meer dan de moeite waard! Ook wil ik de Ófærufoss in het Eldgjá gebied zien te bereiken, die ik voor het laatst in 1997 bezocht.

 


‘Ik steven al af op mijn twintigste bezoek aan dit prachtige eiland en er is geen moment dat ik denk: hierna niet meer…’

 

Maar IJsland biedt veel meer dan watervallen; de veelzijdigheid van dit land is een hoogtepunt op zich. De steeds weer wisselende beelden tijdens een wandeling of autorit blijven ongekend boeiend. En eind september is er ook weer veel kans op het noorderlicht, dat elke keer weer een diepe indruk achterlaat. Dat zijn prachtige dingen om met anderen te delen…


Robbert Kloosterman

Eigenaar en directeur

 

Is helemaal weg van: IJsland, IJsland en IJsland, maar toch ook wel van: Argentinië, Chili en de Faeröer

 

Ik begin mijn voorstelrondje eigenlijk altijd met iets als ‘IJsland heeft mijn hart gestolen, vanaf het moment dat ik er voor het eerst kwam is het eigenlijk mijn tweede thuis, val altijd van de ene in de andere verbazing, wat een natuurpracht etc’. Dat zal trouwens altijd zo blijven, ondanks dat ik intussen gek ben van onze andere extreem mooie natuurbestemmingen.

Als het gaat om nieuwe bestemmingen wil ik er alles van weten, lees ik er boeken over en kijk naar docu’s en films, ga ik er naartoe om te proeven en voelen hoe het is. Zelf op ontdekkingsreis gaan en terugkomen met een rugzak vol nieuwe ideeën, het is de mooiste baan van de wereld. Patagonië, Alaska, Oost-Canada, overal waar ik kom zoek ik plekken waar je nog alleen kunt zijn en dat lukt best aardig. Voor dit jaar staat weer een verre reis op de planning met Barbara en alle 4 de kinderen (ja, als je maar ver gaat, gaan ze graag allemaal nog mee!) en in het najaar maak ik nog een paar kortere trips. Zweeds Lapland staat voor komende winter op de agenda.

 


‘IJsland heeft mijn hart gestolen, vanaf het moment dat ik er voor het eerst kwam is het eigenlijk mijn tweede thuis’

 

Als ik dan weer op kantoor ben, help ik mensen graag naar deze plekken, de plekken waar ik graag kom. Ook ben ik dan druk bezig reizen samen te stellen en hard te werken aan het bedrijf.

 


‘Het is de mooiste baan van de wereld’

 

En wat doe je dan als je niet op kantoor of op reis bent? Dan sta ik boterhammen te smeren voor mijn kinderen, probeer ik een golfbal rechtdoor te slaan, rijd ik in mijn 1975 Chevrolet Camaro of doen Manuel en ik een poging een afspraak te maken om weer eens samen van het strand af te zeevissen of om onze tweemans boyband ‘Los Gorditos’ nieuw leven in te blazen.

 

 

•••

 

Kom jij ons versterken?

We staan altijd open voor versterking. Heb jij een een passie voor één of meerdere van onze bestemmingen? Houd onze vacatures of LinkedIn pagina in de gaten voor de nieuwste vacatures.

 


Benieuwd naar onze reisverhalen?

We are Creating Stories
Marieke naar de Faeröer
Team Creating Stories in IJsland
Sneeuwwit Spitsbergen met Marieke
Onontdekt Zweden door Barbara
Linda op rondreis in Canada
IJsland met de Chevy door Robbert en Barbara
Manuel in West-Amerika en Canada

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.
Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge