Groenland - Disko Bay

Vakantie Groenland

Ga op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis

Groenland Kulusuk

Vakantie Groenland

Ga mee op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis

Groenland Hondenslede team - foto: Aningaa R Carlsen - Visit Greenland

Vakantie Groenland

Ga mee op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis

Groenland noorderlicht

Vakantie Groenland

Ga mee op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis

Populaire reizen naar Groenland

Bekijk hier onze meest populaire Groenlandreizen
Groenland
Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
8 dagen juni – september

Op naar de Groenlandse ijskap Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen. Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland. De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Vanaf 3.465 p.p.
Groenland
Arctische lente en gouden zon
8 dagen april – mei

Deze actieve vakantie naar West-Groenland, genaamd 'De Groenlandse lente' is een bijzondere reis. Groenland verruilt de noordpoolwinter in april en mei voor de noordpoolzomer. De middernachtzon gaat beginnen waarbij het gedurende 24 uur per dag licht zal zijn. Ook zal de sneeuw gaan smelten en wordt het warmer. Tijdens deze reis naar West-Groenland reis je door prachtige landschappen en indrukwekkende natuur en leer je over de traditionele Inuit cultuur. De reis gaat van start in Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Het achterland van Kangerlussuaq beschikt over adembenemende natuur waar het oorverdovende geluid van de enorme ijskap moeilijk te negeren is. Je reist verder met het vliegtuig naar de stad Ilulissat in Disko Bay. Ilulissat betekent ''ijsbergen'' en die zul je zeker ook gaan zien! In de prachtige ijsfjord steken ijsbergen uit het water die bijna magisch licht geven door de reflecties van de zon. Deze reis naar West-Groenland in het kort Deze reis naar West-Groenland staat garant voor een perfecte mix van natuur en cultuur. Enerzijds kun je genieten van de prachtige landschappen, de mooie kust en de Disko baai, anderzijds is deze adembenemende natuur het decor waar je kennismaakt met de rijke Groenlandse cultuur die honderden jaren teruggaat. In deze tijd van het jaar zijn er geen muggen waardoor wandeltochten goed mogelijk zijn in het gebied. Als de winter lang en zwaar was is het zelfs nog mogelijk om op een hondensledetocht te gaan. Deze tijd van het jaar bied ook de mogelijkheid om te zeilen in de fjord en baai. Maak een zeiltocht naar de kleine nederzettingen in Disko Bay en tussen de torenhoge ijsbergen door.

Vanaf 2.672 p.p.
Groenland
Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut
8 dagen januari – maart

Tijdens deze winterreisreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland in de winter; Sisimiut. Helderblauwe luchten, doordringende witte sneeuw, roedels sledehonden en een kans om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te zien ontvouwen. Deze tour geeft je een veelheid aan mogelijkheden om een geweldig arctisch winteravontuur te beleven! Kangerlussuaq - de grote fjord Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq. Tijdens deze reis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren. Sisimiut - "de mensen bij de vossen" Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo'n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland. Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke huskysledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteiten, zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt. Deze reis naar Groenland samengevat Deze reis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

Vanaf 2.267 p.p.
Groenland
Disko Baai droomreis
12 dagen juni – september

Aan de oevers van Disko Baai Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden. De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen. Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Vanaf 4.911 p.p.
Groenland
Buiten de gebaande paden van Groenland
10 dagen juni – augustus

Welkom in West-Groenland Tijdens deze tour door West-Groenland treed je buiten de gebaande paden. Je krijgt een combinatie van de meest populaire attracties in Groenland en twee unieke en ongerepte plekken in Noord-Groenland. Deze tour is enorm gevarieerd en zal natuur, cultuur en geschiedenis met elkaar combineren voor de ultieme ervaring. Deze tour door West-Groenland is voor de nieuwsgierige en actieve reiziger. De natuur is ontzettend indrukwekkend en de activiteiten gaan van zeilen, wandelen tot een ATV rijden en een gletsjer wandeling over het ijs. Je wordt meegenomen naar een gebied met natuurlijke schoonheid. Enkele hoogtepunten tijdens deze tour door West-Groenland zijn de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, walvishoofdstad Qasigiannguit, kamer met uitzicht op de ijsbergen bij Ilimanaq Lodge, de beroemde Ilulissat-ijsfjord en de geheime Tasiusaq-fjord en een gletsjerwandeling. Je krijgt inzicht op de manier van leven in zowel kleine dorpen als moderne steden in Groenland. Daarnaast leer je meer over de vroege Inuit immigratie in Groenland en zal je voormalige nederzettingen bezoeken en een idee krijgen van de rijke geschiedenis van het land.

Vanaf 4.900 p.p.
Groenland
10-daagse wandel- en rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – september

Een cocktail met alle hoogtepunten van Zuid-Groenland Van verbazingwekkende wildernis, spectaculaire fjorden, historische bezienswaardigheden tot bijzondere activiteiten in de steden en nederzettingen. Deze wandelreis in Zuid-Groenland laat je alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van het eiland zien. Ontdek de prachtige wildernis, maak boottochten op spectaculaire fjorden en breng een bezoek aan historische bezienswaardigheden en activiteiten in moderne steden en nederzettingen. Je wandelreis in Zuid-Groenland begint in Narsaq, dit is een moderne en middelgrote stad die is omringd door ijs. Je zult ook drie nachten verblijven in het mooiste dorp van Groenland: Igaliku. Igaliku beschikt over goede wandelmogelijkheden. Ook verblijf je in een schapenboerderij in een gebied met prachtige natuur. Hier kan je genieten van de gastvrijheid van een Groenlandse familie. Hoogtepunten van deze reis Verbazingwekkend mooie wildernis Boottochten op prachtige fjorden Bezoek aan historische plaatsen Verschillende activiteiten, zoals wandelen en boottochten Deze wandelreis in Zuid-Groenland in het kort Deze wandelreis in Zuid-Groenland is een perfecte mix van natuur en cultuur en al wandelend door het prachtige landschap maak je herinneringen om nooit te vergeten! Krijg vast een indruk van Zuid-Groenland met deze video.

Vanaf 1.326 p.p.
Groenland
Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat
8 dagen april – april

Breng je paasvakantie door tussen de sneeuw- en ijslandschappen van Groenland. De ijsbergen van de Disko-Baai hebben prachtig blauwe en turquoise tinten in deze periode. De Groenlandse toendra is bewoond door duizenden sneeuwhazen en met een beetje geluk zie je er eentje. De muskusossen en rendieren zijn gemakkelijker te herkennen. De unieke schoonheid van de Groenlandse natuur zal overweldigend zijn! 8-daagse rondreis naar Ilulissat tijdens paasvakantie De paasvakantie is een prachtige periode om de omgeving van Ilulissat in Groenland te verkennen. IJsbergen, gletsjers, sneeuwhazen, rendieren en muskusossen sieren de omgeving en met een hondensledetocht over de toendra heb je flinke kans deze wilde dieren te zien. Zo'n 300 km ten noorden van de poolcirkel biedt de maand april veel sneeuw voor hondensledetochten met mild lenteweer met een gemiddelde temperatuur van -8°C. Tijdens deze 8-daagse rondreis naar Ilulissat breng je een paar nachten door in Kangerlussaq. Je krijgt hier de gelegenheid om over de Groenlandse ijskap te lopen en op zoek te gaan naar muskusossen. Hierna ga je verder naar het noorden naar de stad Ilulissat waar je zeiltochten tussen de ijsbergen, een boottocht naar het dorp Oqaatsut, hondensledetochten en wandelingen naar de ijsfjord kan ondernemen. De stad is levendig met musea, restaurants en cafés.

Vanaf 3.150 p.p.
Groenland
Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap
5 dagen augustus – november

Op naar de Groenlandse ijskap Geniet tijdens deze korte vakantie naar Groenland tijdens de herfst van de Groenlandse ijskap met een grote kans om vanaf september het noorderlicht te kunnen waarnemen. Neem een aantal dagen vrij en stap op het vliegtuig naar Groenland om je herfstvakantie hier door te brengen. Het gebied rond Kangerlussuaq biedt ontzettend veel geweldige natuurervaringen. Muskusossen, een van de langste fjorden ter wereld en de adembenemende bergen. Maak een uitstapje op de Groenlandse ijskap en kijk uit naar het zien van het noorderlicht dansend in de lucht. Kangerlussuaq is de drukste luchthaven van Groenland tegenwoordig. Daarnaast heeft het een rijke geschiedenis beginnend tijdens de Tweede Wereldoorlog, door de koude oorlog en uiteindelijk ontwikkelde het zich tot een moderne internationale luchthaven.

Vanaf 1.131 p.p.

Hoe start jouw reisverhaal?

Creating Stories neemt je mee
Bestemming

Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Groenland. Met maatwerkreizen bedoelen we ook écht maatwerk. Dus geen ingewikkelde bouwstenen of pakketjes die je zelf aan elkaar moet knopen. Laat je inspireren door onze reizen en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Onze reizen dienen als voorbeeld en zijn op diverse manieren aan te passen.

Vakanties naar Groenland
Advies

Neem vrijblijvend contact op met één van de reisspecialisten van Creating Stories. Telefonisch, per e-mail of tijdens een afspraak op kantoor bespreken we al je reiswensen en ideeën. Onze specialisten zullen je adviseren over de route en mogelijkheden die er zijn. Van vervoer naar de bestemming, vervoer ter plaatse tot accommodaties en activiteiten.

Neem contact met ons op
Vrijblijvende offerte

Op basis van je reiswensen ontvang je van ons een vrijblijvend reisvoorstel op maat. We streven ernaar om dit aanbod binnen 24 uur (1 werkdag), na het vaststellen van je wensen, per mail te sturen. Mocht dit langer duren omdat we de beschikbaarheid nog even moeten controleren of contact op moeten nemen met onze lokale partners, dan geven we dit vooraf aan.

Boeking van de reis

Wil je nog een extra nacht of excursie toevoegen aan je reis? Dan is dit geen probleem. We stellen het voorstel graag bij tot we jouw ideale reisverhaal rond hebben. Bij definitieve boeking en ontvangst van je gegevens gaan wij de verschillende onderdelen van je reis vast leggen. Je reisspecialist laat je weten op welke termijn je de definitieve bevestiging kunt verwachten. Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, bel of mail ons gerust!

Voorpret

De voorpret is natuurlijk een essentieel onderdeel van jouw ervaring. Voor vertrek ontvang je ruimschoots informatie over de reis die je gaat ondernemen. Mocht je na het boeken van de reis toch nog vragen hebben, dan staan uiteraard onze reisspecialisten voor je klaar. Geen vraag is ons te gek.

Onze service na boeking
Op reis

Eindelijk begint de reis waar je naar hebt uitgekeken. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens de reis, is genieten! Mocht er tijdens de reis iets voorvallen, dan kun je ons 24 uur per dag bereiken. Je komt gegarandeerd met een prachtig reisverhaal thuis.

Vakantie Groenland

Een vakantie Groenland neemt je mee op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis.

Het grootste eiland ter wereld heeft een oppervlakte van 2.187.700 km² en is daarmee ongeveer vijftig keer zo groot als Nederland. De kilometers dikke ijskappen bedekken zo’n 80% van het volledige land op de ijsvrije kuststroken en het vruchtbare gebied in het zuiden na. Ga eropuit in de natuur en bewandel de gigantische gletsjers, ga op boottocht naar de ijsbergen, maak een hondensledetocht of ga op kajaktocht of walvissafari tijdens je reis naar Groenland.

Ervaar het contrast van de traditionele Inuit cultuur en moderne architectuur in de hoofdstad Nuuk door bij de lokale bevolking thuis in een van de felgekleurde huisjes te overnachten. Beleef de puurheid van deze unieke en geïsoleerde bestemming waar nog maar relatief weinig toeristen een bezoek aan hebben gebracht. Door het ruige landschap bestaande uit sneeuw en ijs is een actieve vakantie Groenland volkomen geschikt voor avontuur- en natuurliefhebbers.

Het noordoosten van Groenland omvat het grootste en noordelijkst gelegen nationale park ter wereld die over een oppervlakte van 972.000 km² beschikt. Het park is beperkt toegankelijk daarom is het imponerende landschap van bovenaf beter te bewonderen door middel van een helikoptervlucht.

Vakantie Groenland boek je bij onze Groenland-reisspecialisten, die je als geen ander kunnen helpen bij het creëren van jouw unieke verhaal!

Over Groenland

Wat je graag wilt weten
Weer en klimaat
Flora en fauna
Beste reistijd
Regio’s
Onze Groenlandreizen
Bereikbaarheid en vervoer

Vakantie Groenland combineren met IJsland

Twee natuurgebieden in één avontuurlijke reis
Onze Groenland en IJsland reizen op een rij

Reizen naar Groenland

Een reis naar Groenland is geen alledaagse kost en deze bestemming kun je vanuit Nederland het eenvoudigst bereiken via Denemarken of Reykjavik in IJsland. Om die reden is het bovendien een ideale mogelijkheid om een combinatiereis te maken van een paar dagen IJsland en een aantal dagen Groenland.

Soorten reizen naar Groenland

Aangezien Groenland nauwelijks over wegen beschikt – alleen de hoofdstad Nuuk beschikt over een paar stoplichten – zijn vrijwel alle reizen naar Groenland compleet anders dan naar welke bestemming dan ook. Op dit enorme eiland reis je per boot, helikopter, vliegtuig of sneeuwscooter. Hierdoor zie je Groenland altijd op een unieke manier.

Creating Stories heeft als Groenlandspecialist een ruim aanbod aan soorten reizen, zoals individuele rondreizen, bootreizen, hondensledereizen, een expeditiecruise of een helikoptervlucht van zuid- naar noordwest-Groenland.

Inspiratie en verhalen over Groenland

We are Creating Stories
Groenland
Sisimiut cultuur en natuur reis naar West-Groenland
Sisimiut is na de hoofdstad Nuuk met zo’n 5.600 inwoners de tweede stad van Groenland. Gelegen in het zuidwesten van het eiland ligt stad op 40 kilometer boven de poolcirkel en daarmee is het de
Groenland
Ilulissat IJsfjord - Foto: Reinhard Pantke - Visit Greenland
De Ilulissat IJsfjord (Groenlands: Ilulissat Kangerlua) is een fjord in het westen van Groenland. Deze majestueuze fjord werd in 2004 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Vanaf de monding bij
Groenland
Vikingen in Groenland
Wanneer je het zuiden van Groenland bezoekt, maak je geheid kennis met de geschiedenis van Groenland en de periode waarbij de eerste Vikingen in Groenland voet aan wal zetten rond het jaar 1000 na
Groenland
Narsarsuaq, Zuid-Groenland
Narsarsuaq is een nederzetting in het zuiden van Groenland en heeft rond de 160 inwoners. Ondanks dit kleine inwoneraantal is er een bloeiende toeristenindustrie in en rond Narsarsuaq. Dit komt do
Groenland
Qinngua-vallei
De Qinngua-vallei is een zeldzame uitzondering in een land die vrijwel geen bomen heeft. Op zo’n 40 km van Nanortalik ligt het enige natuurlijke bos van Groenland. Dit bos in de Qinngua-vallei b

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te ontdekken.