• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Highlights van Tórshavn

Kleinste hoofdstad ter wereld
|

De stad Tórshavn is de grootste stad van de Faeröer eilanden, maar de kleinste hoofdstad ter wereld. Met slechts 40 duizend inwoners is het een klein, maar gezellig stadje. Het is ook de plaats waar het parlement van de Faeröer is gevestigd. Hoewel de stad niet groot is van omvang, zijn er prachtige dingen te zien. Dit zijn de highlights van Tórshavn.

De highlights van Tórshavn

De bedrijvige haven, de historische en kleurrijke huizen en bruisend winkelcentrum maken de stad tot een gezellige vakantiebestemming. En als je klaar bent met de muziek, cultuur en de zeer goede koffie op het terras aan de haven, dan stap je in de auto en in tien minuten sta je midden in de natuur.

Het oude Tórshavn: Tinganes en Reyn

Wanneer je voor het eerst de stad Tórshavn bezoekt, dan staan er een paar highlights zeker op je lijstje. Twee daarvan zijn Tinganes en Reyn. Tinganes is het parlementsgebouw en Reyn is de nabijgelegen en oudste wijk van de stad.

De Noorse Vikingen stichtten hier in de stad het parlement in het jaar 825 en daarmee is het één van de oudste parlementsgebouwen ter wereld, samen met Tynwald op het Isle of Man en Þingvellir in IJsland.

Reyn is het oudste deel van Tórshavn en bestaat uit een aantal smalle steegjes met houten, zwart geteerde huisjes met witte kozijnen en grasdaken. Tussen deze 14e-eeuwse huisjes ga je terug in de tijd.

Føroya Fornminnissavn

Het Nationaal Museum van de Faeröer is zowel een cultuurhistorisch museum als een museum voor de geologie en biologie. Het bestaat uit twee delen: de hoofdlocatie aan de noordelijke rand van Tórshavn en het nabij gelegen openluchtmuseum Hoyvíksgarður in Hoyvík.

Skansin Fort

Skansin ligt op een heuvel langs de haven van Tórshavn. Het fort werd in 1580 gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen. Het fort werd in 1780 uitgebreid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een basis van Groot-Brittannië.

De Skansin Vuurtoren bij het fort wijst naar de hoofdstad. De strategische ligging van het fort biedt mooie mogelijkheden om de haven van de stad te fotograferen en biedt tevens een mooi uitzicht op het eiland Nólsoy.

Listasavn Føroya

Listasavn Føroya is het kunstmuseum van de Faeröer en heeft een permanente tentoonstelling van lokale kunst, zowel historische als moderne kunst.

 

Het museum is gelegen aan het noordelijke uiteinde van het Park van Tórshavn.

Havnarkirkja

De Havnarkirkja is de op een na oudste kerk op de Faeröer en dateert uit 1788. De domkerk ligt aan het noordelijke uiteinde van Tinganes. De kerk lag bij de bouw nog buiten het centrum, aangezien de stad destijds slechts 600 inwoners had.

In de loop der tijd is de kerk diverse malen verbouwd en sinds 1968 is de kerk in zijn huidige vorm.

Interesse in een reis langs deze stad?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer / Japan
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge