Cafayate is een klein provinciestadje in de Valles Calchaquíes in de provincie Salta, Argentinië. Het stadje ligt op 189 kilometer afstand van de zesde stad van Argentinië, die ook Salta heet. Dit deel van Argentinië staat bekend om de prachtige landschappen, mooie kleuren en de heldere luchten.

Cafayate zelf is een gezellig klein stadje met zo’n 12.000 inwoners en ligt op een hoogte van 1.683 meter boven de zeespiegel. De meeste toeristen die hier komen, gaan de omliggende Calchaquíes valleien bezoeken of komen voor de gezellige wijncultuur van deze regio. Cafayate is goed bereikbaar vanuit de stad Salta op een afstand van 200 kilometer.

Valle de Calchaqui

Vlak buiten het stadje vind je een paradijs voor outdooractiviteiten, waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen en paardrijden door dramatische kloven en langs prachtige watervallen.

De nabijgelegen Valle de Calchaqui, met zijn mooie landschappen, is een geweldige bestemming om te gaan wandelen, paardrijden of mountainbiken. Ook het kleine stadje Cachi met zijn prachtige omgeving is absoluut een lust voor het oog.

Cafayate en omgeving zijn zo’n heerlijke vakantiebestemming dat je hier snel geneigd bent om er langer te verblijven dan je eigenlijk van plan was. Er is altijd een relaxte sfeer of iets leuks te doen; kletsen met de lokale marktkoopmensen en wijnboeren, gewoon mensen observeren vanaf een terrasje of lekker op een warme middag optimaal genieten van je siësta.