Reisblog Japan 2023

In september 2023 maakte onze Esmée een 12-daagse reis door Japan als onderdeel van haar rondreis door Azië voor 3 maanden. Helemaal in haar eentje. Het werd een indrukwekkende reis door het land van de rijzende zon, rijzende warmte, complexe metrostations en een heerlijke keuken! Lees hier haar hele reisblog Japan terug.

Tekst en foto’s: Esmée Pesschier

Dag 1 Aankomst in Tokyo

Na een hele lange vlucht uit Indonesië met een overstap kwam ik aan in JAPAN. En wat een contrast was het tot de lage gebouwen en natuur waar ik omringd door was.

Op Narita Airport had ik alle geld- en internetzaken geregeld en kon ik op weg naar mijn accommodatie. Ik kwam veel te vroeg aan en kon helaas nog niet inchecken (en dus geen douche nemen.. #sad). Dus first things first, een hapje eten. Ik kon mij er eigenlijk niet om bekommeren om te gaan zoeken naar typisch Japans eten, dus het werd een snelle sandwich. Na mijn lunch ben ik gaan lopen in de buurt waar ik in Tokyo ga verblijven en kwam erachter dat de oudste boeddhistische tempel Senso-ji heel dichtbij was. Er naartoe lopen koste nog geen 10 minuten. Wat een indrukwekkend gezicht van historische architectuur en prachtige kleuren. Ik heb zeker een paar uur in de omgeving en de marktjes bij Senso-ji gewandeld, voordat het tijd werd om bijna te gaan inchecken.

In de accommodatie raakte ik aan de praat met iemand die daar ook verbleef. Hij was al eens eerder in Tokyo geweest en had wat leuke aanbevelingen voor mij. Hier heb ik de eerste avond dan ook gelijk gebruik van gemaakt en ben ik met de metro naar Shinjuku gegaan. Hier heb ik heerlijke gyukatsu gegeten. Het was wel gek, zo voor het eerst alleen gaan eten in een restaurant, maar daar keek niemand eigenlijk van op omdat het zo normaal is. Voordat ik terug ging naar de accommodatie voor wat welverdiende rust, ben ik zeker nog tussen de skyscrapers doorgelopen en heb ik mijn ogen uitgekeken. De verschillende soorten mensen die je hier ziet, kledingstijlen en zelfs Tiktokkers. Het gebeurt allemaal zo snel om je heen.

Dag 2 Tokyo

Na een rottige nacht (het bed was zo hard, hier zal ik echt even aan moeten wennen), ben ik met een goed been uit bed gestapt en met een heerlijke douche was ik klaar voor de dag. Na een vullend ontbijt stap ik op de metro richting Shibuya. Hier heb ik mijn ogen uitgekeken naar de mensenmassa die over dit kruispunt loopt, keer op keer. Maar ook de mensen die middenin het kruispunt gaan staan en foto’s maken. Het blijft een bijzonder fenomeen om te zien. Daarna ben ik op ontdekkingstocht gegaan in de wijk en heb ik heerlijke gyoza’s gegeten in een klein lokaal tentje.

Na al dat wandelen was ik erg moe geworden en ook de hitte was bedrukkend. Dus ik heb de makkelijke optie gekozen om snel even een hapje te halen uit de konbini om de hoek van mijn accommodatie. Die avond heb ik met een medereiziger een avondwandeling gemaakt naar de Tokyo Tower. Leuk feitje, de Tokyo Tower is hoger dan de Eiffeltoren! Hoewel dit niet zo oogt door alle skyscrappers van de stad. De toren is mooi belicht in de avonden in contrast met de zwarte hemel van de nacht.

Dag 3 Tokyo

Na heerlijk rustig opstaan was ik klaar om op pad te gaan. Dit keer samen met iemand die ik had leren kennen in mijn accommodatie. Zij wilde heel graag het populaire gerecht Sashimi Kaisendon van Tsujihan proberen en ik had geen plannen, dus ben ik meegegaan. We hebben 40 minuten in de rij gestaan om eindelijk naar binnen te mogen. Gelukkig had ik een UV-paraplu bij mij om ons een beetje van wat schaduw te voorzien. Ik kan eerlijk zeggen, het eten was de 40 minuten in de rij waard. Wat een hemels lekker gerecht!

Hierna zijn we in de omgeving gaan wandelen en verkennen, maar kregen we het toch wel snel te warm en zijn we een shoppingmall ingegaan om weer wat af te koelen.

We wilden beide nog wel wat cultuur snuiven en zijn naar de Meji Shrine gegaan. Deze tempel ligt prachtig omgeven door een park, waardoor je helemaal niet meer het gevoel hebt alsof je in de grote stad bent. De schrijn was mooi en rustgevend. Ik heb een muntje gegooid, een gebedje gedaan en mijn omikuji (een persoonlijk geluksnootje op papier) getrokken.

Die avond ben ik nog eens langs Senso-ji gegaan om deze tempel te bewonderen in de avond. Dit was een adembenemend gezicht. Veel minder mensen en de kleuren in prachtig contrast met de nachtelijke hemel. Senso-ji ligt in Asakusa en om de hoek van vele izakaya’s. Hier heb ik mijn smaakpapillen laten verrassen door mijn dinerpartner, die alles van de kaart bestelde. Wat het was weet ik niet meer, niks was vies, maar sommige dingen waren ook niet mijn smaak.

Dag 4 Tokyo

Vandaag was een actief dagje op pad in deze gigantische metropool. Ik startte mijn dag met een bezoekje aan Tokyo Imperial Palace. Het paleis ligt in een prachtige groene omgeving, middenin de stad. Helaas dacht ik dat wel ook naar binnen kon, maar dat was niet mogelijk omdat de keizer van Japan hier nog woont. Na hier rondgewandeld te hebben, was het tijd voor de volgende bestemming op mijn lijstje: de Hie Shrine. Deze tempel is nog echt een onontdekt parel van de stad. Kleurrijk met een trap achter de tempel volledig omringt met Torii-poorten. Hier kan je prachtige foto’s maken zonder de drukte die je in Kyoto zal hebben. Loop je de trap af, dan sta je weer op een gewone straat. Het contrast van deze stad bleef mij keer op keer verbazen.

Aan het einde van mijn tour door de stad ben ik naar een observatory gegaan, in de Tokyo Metropolitan Government Building Observatories. Hier heb je uitzicht op de stad van 202 meter hoog. Het uitzicht was enorm indrukwekkend. Ook stond er een piano midden op de verdieping waar een spontane pianist mensen blij kon maken met wat live muziek.

Het einde van de middag nadert alweer, dus terug naar de accommodatie en opfrissen voor een laatste maaltijd in Tokyo. Het is eindelijk tijd voor SUSHI! En dan ook van de lopende band. Het verbaasde mij hoe vers het allemaal werd klaargemaakt. Als je online bestelde kreeg je zelfs vers gemaakte sushi op het bordje via de band gebracht en dit koste ook niks extra! Wat een heerlijke afsluiting van Tokyo.