• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 19 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. november
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Cruise transfers
 • Hotelovernachting in 2persoonskamer met 2 delen (incl. diner, ontbijt)
 • Accommodatie aan boord
 • Maaltijden aan boord
 • Expedities aan wal

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Vogelaars Down Under: Subantarctische- en Chatham-eilanden

Periode 19 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. november

Vogelaars kunnen zich helemaal uitleven op de Snaren, Bounty-, Antipodes-, Auckland-eilanden maar ook Campbell, Macquarie eiland en de Chatham-eilanden. Afgezien van de Chatham-eilanden zijn de overige eilanden meer geïsoleerd dan toen ze net ontdekt waren in de jaren 1700-1800. Toen werden ze regelmatig bezocht door walvisvaarders, zeehondenjagers en regeringsstoomboten opzoek naar schipbreukelingen. Het feit dat ze nu meer geïsoleerd zijn is doordat de mogelijkheden om ze te bezoeken zeldzaam zijn.

De regio van deze eilanden staat bekend om de 10 soorten Albatrossen die hier broeden. Hiervan zijn 5 Albatrossoorten alleen te vinden op deze eilanden en nergens anders. In totaal broeden in dit gebied meer dan 40 soorten zeevogels, zo’n 11% van de totale zeevogel populatie ter wereld.

 

Alle eilanden met uitzondering van de Chathams zijn aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Daarnaast zijn ze beschermd door de regeringen van Australië en Nieuw-Zeeland en is doorgang naar de kusten niet lichtvaardig verleend. Niet alleen vogelaars zijn geschikt om deze expeditiecruise te doen maar ook andere natuur- en/of historieliefhebbers.

Auckland Eilanden – De Auckland-eilanden bestaat uit een afgelegen plek in de Zuidelijke Stille Oceaan, 725 km ten zuiden van Nieuw-Zeeland. Tevens is het een toevluchtsoord voor duizenden vogels en zeeleeuwen. Daarnaast heeft het een prachtig verleden van schipbreuk, schatten en pogingen tot nederzetting. Andere eilanden in de groep zijn Adams Eiland in het zuiden, Enderby, Teleurstellingseiland en de Rose Eilanden.

 

Campbell Eiland – De Campbell-eilanden zijn de meest zuidelijke van de sub-antarctische eilanden van Nieuw-Zeeland. Ten zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland ligt het Campbell-plateau. Voor de kust liggen de eilanden Dent Eiland, Jacquemart Eiland en Île de Jeanette Marie. Een aantal andere belangrijke eilanden zijn Survey Eiland, Monowai Eiland, Wasp Eiland en de Hook Keys.

 

Macquari Eiland – Met een oppervlakte van wel 12.875 hectare is dit één van de Australisch sub-Antarctische eilanden. Het eiland ligt zo’n 1500 km ten zuidoosten van Hobart, Tasmanië. Daarnaast is het een natuurreservaat dat wordt beheerd door de Tasmaanse regering. Echter onderhoudt de Antarctische divisie van de Australische regering een onderzoeksstation op het eiland. Als laatste, het eiland werd in 1977 uitgeroepen tot een UNESCO biosfeer reservaat.

 

De Snaren, Nieuw-Zeeland – Deze Antipodes-eilanden liggen in de Stille Zuidzee. Ze bestaan uit één hoofdeiland die omringd zijn door verschillende kleinere eilanden, rotsen. Maar ook een groep eilanden die bekend staan als de Westerse Keten. Deze eilanden dragen allemaal Maori-namen zoals Tahi (één), Rua (twee), Toru (drie), Wha (vier) en Rima (vijf). Alle groepen van de Snaren-eilanden hebben steile kliffen eromheen. Toegang voor de eilanden is slechts mogelijk voor onderzoek of per boot op een afstand van de wilde dieren.

 

Antipodes Eilanden – De Antipodes-eilanden liggen ten zuidoosten van Nieuw-Zeeland in de Stille Zuidzee. De eilandengroep bestaat uit het Antipodes Eiland, Bollons Eiland en talloze kleine eilandjes. Hiervan is het hoogste punt Mt. Galloway op 402 meter die tevens de meest recent actieve vulkaan van de groep is.

 

Bounty Eilanden – De Bounty-eilanden zijn ontdekt door Captain Bligh van de Bounty in 1788. Ondanks dat hij de eilanden beschreef als kaal en verlaten zijn ze nog altijd een unieke bestemming voor scheeps tours door de Zuidelijke Grote Oceaan. Er is geen vegetatie op de Bounty-eilanden maar toch zijn de eilanden broedplaatsen voor zeevogels in de lente en zomer. Denk hierbij aan de Salvins Albatros en de grote kuifpinguïn.

 

Chatham eilanden – De Chatham-eilanden is de enige eilandengroep met permanente menselijke nederzettingen. De rest van de eilanden in de Antipodes ten zuiden van Australië en Nieuw-Zeeland zijn onbewoond. Echter is de impact van mensen een aanslag op de endemische flora en fauna. Vele soorten zijn verloren gegaan en het leefgebied is veranderd. Desondanks is de overgebleven flora en fauna uniek en onderworpen aan inspanningen voor behoud. Dit archipel is grondgebied van Nieuw-Zeeland sinds 1842 en beschikt over 10 eilanden. Maar hiervan zijn er slechts 2, Chatham en Pitt, bewoond. De rest van de kleinere eilanden zijn natuurreservaten met beperkte of verboden toegang.

Dag 1: Aankomst Invercargill

Je komt aan in de plaats Invercargill in het zuiden van Nieuw-Zeeland. ‘s Avonds is er een informeel welkomstdiner zodat je de gelegenheid krijgt om je medereizigers en het expeditieteam te ontmoeten.

Dag 2: Haven van Bluff

In de haven van Bluff vertrek je vandaag met het schip Spirit of Enderby richting het zuiden.

Dag 3: De Strikken, Noord-Oost Eiland

Als de weersomstandigheden goed zijn vaar je vandaag met een Zodiac langs de beschutte oostkant van Noord-Oost Eiland. Hier is er de mogelijkheid om de Snareskuifpinguïn, Maorivliegenvanger en Varengrasvogels te spotten. Maar ook Kaapse duiven, Antarctische sterns, Witvoorsterns en Roodsnavelmeeuwen. In dit gebied broeden namelijk honderdduizenden roetvogels en de Bullers albatrossen.

Dag 4: Auckland-eilanden, Enderby Eiland

Vandaag ga je naar Enderby Eiland, een geweldige plek om vogels en wilde dieren te spotten. Daarbij bezoek je Sandy Bay. Dit is de belangrijkste broedplaats voor de zeldzame Nieuw-Zeelandse zeeleeuw. Ook is het één van de 3 broedplaatsen op de Auckland-eilanden. Je krijgt vandaag verschillende kansen om albatrossen, shags, Roodvoorhoofdkakarikis, Maori-belhoningvogels en andere soorten vogels te zien. Één van de meest zeldzame vogels van deze regio is de Aucklandsnip.

Dag 5: Auckland-eilanden, Carnley Harbor

De eilanden hebben vroeger vele schipbreuken meegemaakt waardoor er veel verhalen zijn over schipbreukelingen en kustwachters. Als de omstandigheden geschikt zijn is het mogelijk om een energieke expeditie te maken naar een Albatroskolonie. Deze ligt in de Zuid-West Kaap waar de Gibson’s Albatros zich vaak nestelt.

Dag 6: Op zee

Vandaag reis je vanaf de Auckland-eilanden naar Macquarie Eiland. Op dat eiland heb je schitterend uitzicht op de beste pelagische vogels. Denk aan meerdere soorten Albatrossen, Witkinstormvogels, Pacifische kleine pijlstormvogels en andere stormvogels.

Dag 7-8: Macquarie Eiland

Het Macquarie Eiland is de enige plek ter wereld waar de koninklijke pinguïn broedt. Dit gaat een bijzondere ervaring worden door de lawaaierige pinguïns. Je zult getuige zijn van duizenden kletsende pinguïns, voedende kuikens, territoriale conflicten en verkeringstentoonstellingen. Hier komen drie soorten pinguïns voor; de konings-, ezels- en Rockhopperpinguïn. Je gaat eveneens opzoek naar de duizenden Zuidelijke zeeolifanten die rondhangen op de stranden en langs de kust.

Dag 9: Op zee

Vandaag heb je tijd om lekker te ontspannen op het schip, een lezing bij te wonen of vogels te spotten.

Dag 10: Campbell Eiland, doorzettingshaven

Je gaat vandaag Perseverance Harbor bezoeken. Wanneer je aan wal komt kun je naar de nestplaats van de Zuidelijke koningsalbatros of naar Northwest Bay. Weer is er de mogelijkheid om meerdere zeevogels te spotten zoals bijvoorbeeld de Subantarctische grote jager, heggenmus, Pipits en de Campbell-watersnips.

Dag 11: Op zee

Je bent deze dag weer op zee waar je verschillende vogelsoorten kunt spotten onderweg. Zo komen hier verschillende albatrossen voor en ook genoeg stormvogels.

Dag 12: Antipodes-eilanden

De Antipodes-eilanden zijn één van de meest geïsoleerde, onbekende en ruige eilanden van Sub-Antarctica. Hier zijn landingen niet toegestaan dus is er alleen de mogelijkheid om langs de kust te varen. Je gaat opzoek naar het endemische Antipodes eiland en de Reischek’s parkiet. Opnieuw heb je volop kans om prachtige vogelsoorten tegen te komen waaronder pinguïns.

Dag 13: Bounty-eilanden

Deze granieten eilandjes herbergen duizenden Albatrossen, Grote kuifpinguïns, Dikbekprions en ‘s werelds zeldzaamste Bounty-eiland shag. Daarnaast kan je op zee verschillende Albatrossoorten bekijken, stormvogels en de breedsnavelige Prion.

Dag 14: Op zee, Pyramid Rock

Je reist verder naar het noorden richting de Chatham-eilanden. Wanneer je de eilanden nadert tegen de avond is het schip dichterbij de sub-antarctische en subtropische convergentie. Hier ga je dan ook subtiele veranderingen zien in de soortensamenstelling. Ook bezoek je vandaag Pyramid Rock, de enige broedplaats van de Chatham-eiland albatros.

Dag 15: Chatham-eilanden, Waitangi

In de ochtend ga je aan wal op het hoofdeiland waar je de Chatham-eilanden shag en scholekster kunt spotten. Aan de zuidkust bezoek je een privébosreservaat waar je de Chathammangrovezanger, Chatham-eiland duif en de Toei gaat spotten.

Dag 16: Zuidoost-eiland en Mangere-eilanden

‘s Ochtends vroeg kom je aan op Zuidoost-eiland, één van ‘s werelds grootste natuurreservaten. De planning is om met een Zodiac te varen om de bedreigde Nieuw-Zeelandse plevier te zien. Voordat het schip het archipel verlaat ga je eerst nog een bezoek brengen aan de Mangere-eilanden vanwaar de Chatham-eilanden-vliegenvanger gered werd.

Dag 17-18: Op zee

Onderweg naar de eindbestemming Dunedin steekt het schip de Chatham Rise over. Hier kun je de koningsalbatros, Grote albatros, Westlandstormvogel, Cooks stormvogel en andere soorten verwachten.

Dag 19: Aankomst Dunedin

Het avontuur eindigt in de historische haven van Dunedin, Otago. Je komt vroeg in de ochtend aan in de haven en wordt met een bus naar de stad of de luchthaven gebracht.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Cruise transfers
 • Hotelovernachting in 2-persoonskamer met 2 delen (incl. diner, ontbijt)
 • Accommodatie aan boord
 • Maaltijden aan boord
 • Expedities aan wal

WAT IS NIET INBEGREPEN:

De vanafprijs voor deze expeditiecruise Vogelaars Down Under: Subantarctische- en Chatham-eilanden gaat vanaf € 9.200 per persoon. Voor deze reis gelden extra landingskosten van € 656 per persoon.

Prijs per huttype

Hoofddek Triple € 9.200
Hoofddek € 9.900
Superior € 11.200
Superior Plus € 12.000
Mini Suite € 12.600
Heritage Suite € 13.500

 

Let op, beschikbaarheid voor vertrekdata en hutten is op aanvraag. Ben je geïnteresseerd? Bel of mail ons dan gerust om de beschikbaarheid te checken en de mogelijkheden te bespreken. Telefonisch via 010-7144453 of mail naar info@creatingstories.nl.

Vertrekdata 2021:

 • 12 november
 • 4 december

Impressies

Vogelaars Down Under: Subantarctische- en Chatham-eilanden

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Via ons liveblog houden we je up-to-date over de corona-omstandigheden per bestemming. Naar het liveblog
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge