Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden

Dit is de ultieme Groenlandreis! Tijdens onze 15-daagse ‘Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden’ reis kom je oog in oog te staan met de ongelofelijke contrasten in de natuur en de verschillen in levenswijze tussen het zuiden en noorden. Wandel in de stilte door ongerepte natuur, langs groene bergen, bloemenvalleien, blauwwitte ijsbergen en dwars over de gletsjers van Groenland heen.

Jouw Groenlandreis in het kort

Je reis start in het zuiden van Groenland waar je verblijft in een mooie kleine nederzetting van schapenboerderijen. Hier zal je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het volgende deel van je reis is een 2-daagse cruise aan boord van het kustschip Sarfaq Ittuk. Je zal langs de indrukwekkende westkust van Groenland varen waar je divers wildlife zal spotten. Het schip brengt je verder naar Nuuk, een van de kleinste hoofdsteden te wereld.

Vervolgens reis je langs de Eqi-gletsjer, Ilulissat en Ilimanaq. Tijdens de reis deelt een lokale Engelstalige gids enthousiast zijn/haar kennis over dit bijzondere land.

Let op: passend bij deze reis heb je een vlucht en hoogstwaarschijnlijk ook een overnachting nodig in Reykjavík. Dit geldt ook voor de terugreis. Deze vluchten en overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De vlucht vanaf Reykjavík naar Groenland (en v.v.) is wel inbegrepen. Ben je geïnteresseerd in deze reis, dan stellen wij graag passend bij jouw wensen een offerte op maat samen.

Dag 1: Aankomst in Nasarsuaq, Groenland

Vanaf Keflavík Airport vlieg je met Icelandair naar Narsarsuaq, dat prachtig gelegen is tussen bergen, groene vlaktes, ijskoude fjorden, gletsjers en Vikingruïnes. Je zal verblijven in Hotel Narsarsuaq, met het Kujataa UNESCO Werelderfgoed om de hoek. Na het inchecken en het diner (excl. drankjes) zou je mee kunnen op een wandeltocht richting Signal Hill. Hier heb je adembenemend uitzicht op het luchthavengebied, Brattahlid en de ijskap.

Dag 2: Boottocht naar Qassiarsuk en Itilleq en een wandeling naar Igaliku

Vandaag staan er 2 geweldige excursies op het programma.

 • Qassiarsuk/Brattahlid
  Per boot ga je naar het gebied van Kujataa en Qassiarsuk. Erik de Rode vestigde zich op deze plek toen hij Groenland ontdekte in 985. Je bezoekt de ruïnes van zijn nederzetting, Brattahlid, en de kerk van zijn vrouw Thorhildur. Tijdens de rondleiding krijg je inzicht in het leven in Zuid-Groenland 1000 jaar geleden.
 • Igaliku/Gardar
  Per boot ga je verder naar de prachtige Qooroq Fjord en het plaatsje Itilleq. Vanuit daar loop je een uur over een onverharde weg naar Igaliku. Igaliku is een prachtige schapenboerderij aan de kop van de fjord. De omgeving is alle kleuren groen met steile heuvels in de verte. Tussen de kleurrijke huizen en moestuinen zijn de overblijfselen van de kleine kathedraal nog zichtbaar.

Dag 3: Wandelen in en om Igaliku

Dit prachtige gebied nodigt uit om een wandeling te maken. Ga mee op een begeleide wandeltocht naar een fantastisch uitkijkpunt te noorden van Igaliku. Hier heb je uitzicht op de Qooroq-gletsjer en de Groenlandse ijskap op de achtergrond. Onderweg passeer je een klein meertje waar je met een beetje geluk maanstenen kan vinden. Andere wandelroutes zijn ook mogelijk.

Igaliku maakt deel uit van het Kujataa UNESCO Werelderfgoed. Dit komt door de vele Noorse ruïnes in het gebied, maar ook omdat lokale boeren hier een uniek landbouwgebied hebben gecreëerd in de afgelopen eeuw.

Dag 4: Boottransfer naar Qaqortoq en begeleide stadswandeling

Vandaag vaar je richting Qaqortoq. Tijdens deze tocht geniet je van het prachtige uitzicht en heb je de kans om een zeearend of zeehond te spotten. Er zal een stop gemaakt worden in Hvalsey, een historische plek in Groenland. Hvalsey is niet alleen de best bewaarde Noorse ruïne, maar ook het laatst bekende bewijs van de levens van de Noren in Groenland.

Je komt vroeg in de middag aan in Qaqortoq. Vanuit het hotel heb je een mooi uitzicht op de haven. Het hotel is mooi gedecoreerd met kunstwerken die gemaakt zijn door lokale kunstenaars.

Na het inchecken in het hotel kan je een wandeling maken door het pittoreske stadje. Het stadje ligt tussen de Qaqortoq Fjord en het meer Tarersuaq. Kenmerkend aan Qaqortoq zijn de kleurrijke huizen, tuinen met bloemen en kruiden, een fontein uit de jaren dertig en het stenen beeldhouwwerk Stone and Man dat in de kliffen is uitgehouwen.

Dag 5: Qaqortoq en varen op het kustschip. Wandeling of trip naar Uunartoq (optioneel)

Je krijgt vandaag alle tijd om de stad zelf te verkennen. Maak een wandeling langs de rivier, bezoek de vis- en vleesmarkt en het charmante museum, wat is gebouwd in het oudste huis van de stad (gebouwd in 1804).

Voordat je aan boord gaat van het kustschip en naar het noorden van Groenland vaart heb je de mogelijkheid om aan een van de 2 excursies mee te doen.

 • Wandelen in de omgeving van Qaqortoq met gids (optioneel)
  Het prachtige Tasersuaq-meer ligt in het achterland van Qaqortoq. Een wandeling om het meer heen is 8 kilometer. Het is een mooie wandeling en, als je er zin in hebt, kun je je voeten in het meer dompelen.
 • Excursie naar warmwaterbronnen van Uunartoq (optioneel)
  Bij Uunartoq, ‘The Hot Place’ in het Groenlands, kun je volop ontspannen in een van de wonderen van de natuur. Op dit kleine eilandje komt warm water van 38 graden uit de grond naar boven. Terwijl de ijsbergen voor je neus voorbij drijven kun je optimaal ontspannen en genieten van het uitzicht.

In de avond ga je aan boord van de Sarfaq Ittuk. Ontspan en geniet je van het uitzicht vanaf het uitkijkdek. Onderweg kun je zomaar walvissen of zeehonden spotten.

Dag 6: Op zee met Sarfaq Ittuk

Vandaag breng je de hele dag door op zee. Pak een goed boek of ga het gesprek met een medepassagier of local aan. Geniet bovenal van de indrukkende kustlijn van Groenland.

Dag 7: Aankomst in Nuuk

Vroeg in de ochtend arriveer je in Nuuk. Hotel Hans Egede, waar je zal verblijven, heeft een geweldig uitzicht op de omliggende bergen. Je ontbijt eerst in het hotel, dan is het tijd om de hoofdstad van Groenland te gaan ontdekken!

 • Ontdek Nuuk, het Groenlands Nationaal Museum en de oude koloniale haven
  Tijdens deze tour word je langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Nuuk gebracht. Je zal het Groenlands Nationaal Museum en Cultuurhuis Katuaq bezoeken. Je loopt door de charmante oude stad met het standbeeld van Hans Egede, welke uitkijkt over de oude koloniale haven, de fjord en de bergen.

In de middag krijg je de mogelijkheid om Nuuk op je eigen gemak te verkennen, of een begeleide excursie te maken.

 • Boottocht naar Qooqqut – vang je eigen lunch (optioneel)
  Je vaart door het uitgestrekte fjordengebied achter Nuuk. In de Qooqqut Fjord wordt de motor afgezet en zal je je eigen lunch proberen te vangen. Qooqqut ligt in een prachtige vallei in de Qooqqut Fjord. De bergen rondom de vallei steken tot 2.000 meter de lucht in. Tijdens de lunch breng je je vers gevangen vis naar een lokale chef. Je eigen gevangen lunch wordt vervolgens door hem of haar bereid. Eet smakelijk! Let op: de excursie naar Qooqqut is alleen voorafgaande aan je reis naar Groenland te boeken. De excursie is helaas niet beschikbaar op de reis die vertrekt op 10 augustus.

Dag 8: Vlucht naar Ilulissat

Vlieg vanuit Nuuk richting Ilulissat. Vanuit je accommodatie heb je gegarandeerd een prachtig uitzicht op de Ilulissat ijsfjord. Ilulissat is het Groenlandse woord voor ijsbergen. De ligging van Ilulissat, bijna 300 kilometer boven de poolcirkel, betekent dat de middernachtzon tot half juli aanwezig is. Helemaal donker wordt het nooit. Alles is omvangen in een oranje, magische tint. Je maakt vandaag 2 wandelingen. Optioneel kun je vanavond varen tussen de ijsbergen, een onvergetelijke ervaring!

 • Stadswandeling Ilulissat
  Een gids neemt je mee op een rondleiding door de stad. Je maakt kennis met de contrasten van de stad en het moderne leven ten opzichte van het traditionele jachtleven.
 • Wandeling naar Sermermiut
  Ook kan je er voor kiezen om een wandeling te maken naar de voormalige nederzetting Sermermiut, wat prachtig gelegen is aan de monding van de IJsfjord. Je maakt een mooie wandeling langs de fjord met uitzicht op de drijvende ijsbergen. Vanwege de uitstekende visomstandigheden is dit al duizenden jaren een favoriete plek van de locals.
 • Varen tussen de ijsbergen (optioneel)
  De middernachtzon kleurt de ijsbergen op een magische wijze. ’s Avonds varen terwijl de zon nog schijnt is een bijzondere ervaring. Dagelijks stroomt er ruim 40 miljoen ton ijs de fjord in. Bijna elke bezoeker van Ilulissat gaat minstens één keer mee op deze unieke, nachtelijke ijsbergcruise.

Dag 9: Boottocht naar de Eqi-gletsjer

Vanuit Ilimanaq vaar je in noordelijk richting de Eqi-gletsjer. Let op: de kans is hier groot om walvissen en zeehonden te spotten! Je komt aan bij Glacier Lodge Eqi, gelegen middenin de Arctische wildernis met direct uitzicht op de gletsjer. Je kan mee met je gids op verschillende wandeltochten in de omgeving.

Dag 10: Glacier Lodge Eqi

Vandaag kun je je dag zelf invullen. Ontspan in en om de lodge of maak een wandeling naar de gletsjer. Je kunt vanaf de Glacier Lodge 4 tot 5 uur wandelen naar de morene bij Eqi gletsjer. Het is geen lastige wandeling, wel een beetje heuvelachtig. Als je bereid bent een kleine rivier over te steken en een stukje de berg op te klimmen, krijg je het meest geweldige uitzicht op de gigantische gletsjer.

Dag 11: Halve dag in de Glacier Lodge en de boot terug naar Ilulissat

Rond de middag zal je op de boot stappen om weer richting Ilulissat te varen. Hier zal je laat in de middag weer aankomen.

Dag 12: Ontdek Ilulissat op je eigen gemak of ga mee op walvissafari

Vandaag kun je zelf beslissen wat je wil ondernemen. De gids kan je goede tips geven over de vele wandelmogelijkheden in het Ilulissat-gebied.

 • Walvis safari – omringd door ijsbergen in Disko Bay (optioneel)
  Het is een fantastische ervaring om de grote walvissen van Groenland van dichtbij te zien. In de wateren rondom Groenland leven zo een 15 soorten walvissen. Tijdens de zomer zal je voornamelijk bultruggen, dwergvinvissen en vinvissen zien. De bultrug, met zijn herkenbare vin, is de meest waargenomen walvis op deze safari’s.

Dag 13: Ilimanaq Lodge en diner bij 2-sterrenrestaurant KOKS (optioneel)

In de vroege middag vaar je richting Ilimanaq. Zodra je bent ingecheckt bij de accommodatie krijg je meer informatie over het dorp. De huizen van Ilimanaq staan bekend om hun felle kleuren. Hierna kun je lekker ontspannen en genieten van het uitzicht op je eigen terras en/of een wandeling maken door het dorp.

Je zal dineren in een historisch pand uit 1751 in een van de meest afgelegen restaurants ter wereld. Hier word je en heerlijk driegangenmenu voorgeschoteld wat grotendeels is samengesteld met lokale ingrediënten.

 • 2-sterren Michelin KOKS-proeverijmenu (optioneel)
  Restaurant KOKS zou eigenlijk maar twee seizoenen in Ilimanaq zijn, van 2022-2023, maar was zo succesvol dat ze hebben besloten nog een zomer te blijven. Hierdoor heb je de mogelijkheid om het diner te upgraden naar een KOKS proeverijmenu.

Dag 14: Ilimanaq Glacier Adventure (optioneel). Terug naar Ilulissat

In de ochtend kan je je tijd invullen zoals je zelf wilt. Ook kan je nog een laatste excursie bijwonen. In de middag keer je per boot terug naar Ilulissat.

 • Ilimanaq-gletsjeravontuur
  Tijdens deze laatste excursie vaar je in een speedboot, rijd je off-road met ATV’s en wandel je op de Ilimanaq gletsjer. Vanuit Ilimanaq vaar je eerst naar Itilliup Ilua. Hier stap je op een breed zandstrand en vervolgens op je ATV om off-road richting de Tasiusaq Fjord te rijden. Je zal per boot dieper de fjord ingaan tot je de plaats bereikt waar de twee gletsjers en de Groenlandse ijskap te zien is. Geniet van je lunchpakket, met fantastisch uitzicht. Hierna zal je de ijskap op gaan.

’s Avonds geniet je van een heerlijk afscheidsdiner in het restaurant van het hotel (drankjes niet inbegrepen).

Dag 15: Terug naar Reykjavík

Je Groenland reis is helaas tot een eind gekomen. Je vliegt terug naar huis via IJsland.

 • Vlucht Keflavík International Airport – Narsarsuaq
 • Vlucht Nuuk – Ilulissat
 • Vlucht Ilulissat – Keflavík International Airport
 • Boot Narsarsuaq – Qassiarsuk – Itilleq
 • Boot Igaliku – Qaqortoq
 • Retourboot Ilulissat – Glacier Lodge Eqi
 • Retourboot Ilulissat – Ilimanaq
 • Alle transfers
 • 1 nacht in Hotel Narsarsuaq
 • 2 nachten in Igaliku Country Hotel (gedeeld toilet/douche)
 • 1 nacht in Hotel Qaqortoq
 • 1 overnachting in Hotel Hans Egede in Nuuk
 • 2 nachten in Hotel Arctic in Ilulissat
 • 2 nachten in de Aurora Cabins van Hotel Arctic in Ilulissat
 • 2 nachten in Glacier Lodge Eqi in privécabine
 • 1 nacht in Ilimanaq Lodge in privécabine
 • 2 nachten op het kustschip Sarfaq Ittuk in hut
 • Diner in Narsarsuaq (excl. drankjes)
 • Volpension in Igaliku (excl. drankjes)
 • Volpension tijdens cruise (excl. drankjes) van donderdagochtend tot donderdagavond
 • Volpension bij Glacier Lodge Eqi (excl. drankjes)
 • Volpension in Ilimanaq Lodge (excl. drankjes)
 • Ontbijt alle dagen
 • Afscheidsdiner in Hotel Arctic (excl. drankjes)
 • Wandelingen met gids
 • Alle vlucht-/transportbelastingen en -kosten die bekend waren op het moment van publicatie
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage

 • Retourvlucht Nederland – IJsland
 • Niet benoemde maaltijden
 • Drankjes bij benoemde volpension
 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursies (we raden aan om de excursies en/of pakketten vooraf te boeken)
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)

Voor deze reis ‘Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden’ geldt de prijs vanaf € 9.956 per persoon (bij 2 pers). Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Reykjavík (en v.v.) en een noodzakelijke overnachting in Reykjavík, voorafgaand en na je Groenland-reis.

Vertrekdata:

 • 15 – 29 juni
 • 29 juni – 13 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 10 – 24 augustus | (uitverkocht)

Groenland - The Great Greenland Roundtrip

Reisseizoen: zomer

Je vaart een paar kilometer ten zuiden van het dorp. Vanaf hier rijd je het land in richting het Tasiusaq-fjord gebied met een off-road voertuig. Je maakt een prachtige boottocht naar de kop van de fjord en de rand van de Groenlandse ijskap. Hier kan je over het ijs van de gletsjer wandelen. Voor de boottocht draag je een drijfpak en een zwemvest, terwijl je voor de wandeling op het ijsspikes onder je schoenen krijgt. Draag tijdens deze excursie praktische kleding.

Inclusief:

 • Varen met een boot
 • Rijden met een ATV
 • Gletsjerwandeling met uitrusting
 • Lunch
 • Ervaren gids
 • 4 – 12 deelnemers (minimaal 4)
 • Duur: 8 uur

Goed om te weten
Wij raden het aan de excursie te boeken tijdens het boeken van de reis. Als je later boekt, loop je het risico dat het arrangement uitverkocht is.

Reisseizoen: hele jaar

Een niet te missen excursie! Je vaart in een kleine boot tussen de ijsbergen door, dichtbij de Ilulissat IJsfjord.

Eke dag stroomt er meer dan 40 miljoen ton aan ijs van de Ilulissat gletsjer naar de IJsfjord. Hierdoor zijn er enorme ijsbergen die honderden meters lang, breed of hoog kunnen zijn. Deze reuzen van ijsbergen drijven langzaam naar het land en de monding van de Ilulissat IJsfjord. De tocht zal tussen deze ijsbergen plaatsvinden. Kleed je warm aan, of leen een set kleding gemaakt van zeehondenhuid. Zelfs in de zomer kan het koud op het water zijn.

Inclusief:

 • Boottocht met een kleinere boot
 • Informatie over de IJsfjord onderweg
 • Koffie en thee
 • Transfer van het centrum naar de haven en terug
 • Duur: 2,5 uur

Goed om te weten
Wij raden het aan de excursie te boeken tijdens het boeken van de reis. Als je later boekt, loop je het risico dat het arrangement uitverkocht is.

Reisseizoen: zomer

Het is een fantastische ervaring om deze grote dieren van zo dichtbij te aanschouwen. De gehele zomer zwemmen walvissen in Disko Bay. Soms zijn ze dichtbij de stad, soms in de IJsfjord en soms in het noorden. De lokale vissers en de jagers geven de locatie van walvissen door. De kans om ze te zien is hierdoor groot!

Inclusief:

 • Walvissafari in een snelle boot
 • Lokale gids
 • Informatie over de walvissen
 • Koffie en thee
 • Transfer van het centrum van de stad naar de haven en terug
 • Duur: 3,5 uur

Goed om te weten
Wij raden het aan de excursie te boeken tijdens het boeken van de reis. Als je later boekt, loop je het risico dat het arrangement uitverkocht is.

Maak een boottocht naar Uunartoq en ontspan bij de warmwaterbronnen. De warmwaterbronnen bij Uunartoq zijn de meest toegankelijke geothermische bronnen van Groenland. Je kunt hier heerlijk ontspannen in het warme water van 38 graden en genieten van een fantastisch uitzicht. De totale duur van de excursie is ongeveer 4,5 uur: 1,5 uur varen naar Uunartoq, 1,5 ontspannen in de warmwaterbronnen en 1,5 uur terug varen naar Qaqortoq.

Inclusief:

 • Boottocht naar en van Uunartoq
 • Over het algemeen vaar je in een gesloten Targa boot, met zitplaatsen voor iedereen

Goed om te weten
Er zijn minimaal 4 deelnemers nodig om de tour door te laten gaan. Je dient je eigen snacks (en/of lunch) mee te nemen. Wij raden het aan de excursie tegelijkertijd met de boeking te boeken, omdat je het risico loopt dat de excursie uitverkocht is als je later boekt.

Reisseizoen: zomer

Je vaart door het grote fjordengebied achter Nuuk. Bij de Qooqqut Fjord zal je je hengel uitgooien om je eigen lunch te vangen. Bij restaurant Qooqqut Nuan wordt je eigen gevangen vis door de chef bereid, en uitgeserveerd. Verser ga je het niet krijgen!

Inclusief:

 • Boottocht naar Qooqqut
 • Vissen onderweg
 • Lunch van je eigen vers gevangen vis

Goed om te weten
Wij raden het aan de excursie te boeken tijdens het boeken van de reis. Als je later boekt, loop je het risico dat het arrangement uitverkocht is.

Upgrade naar het 2-sterren Michelin KOKS proeverijmenu

Je kunt het diner bij Ilimanaq Lodge upgraden naar een KOKS proeverijmenu (een wijn- of sapmenu kun je ter plaatse reserveren). Eten bij KOKS is een onvergetelijke culinaire ervaring. In 2022 noemde Børsen, het Deense equivalent van de Financial Times, dit zelfs “de grootste eetervaring van het Deense rijk”!

Boeken van deze upgrade
Houd er rekening mee dat je deze upgrade alleen bij het boeken van je reis kan reserveren. Indien je het proeverijmenu wenst te reserveren, vragen we je dit bij het aanvragen van je offerte aan te geven in het opmerkingenveld. Je kunt natuurlijk ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Impressies

Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden

Regio's bij deze reis

Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden
Noord-Groenland
West-Groenland
Zuid-Groenland

Onze reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod
Groenland
Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden
15 dagen juni – aug

Dit is de ultieme Groenlandreis! Tijdens onze 15-daagse 'Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden' reis kom je oog in oog te staan met de ongelofelijke contrasten in de natuur en de verschillen in levenswijze tussen het zuiden en noorden. Wandel in de stilte door ongerepte natuur, langs groene bergen, bloemenvalleien, blauwwitte ijsbergen en dwars over de gletsjers van Groenland heen. Jouw Groenlandreis in het kort Je reis start in het zuiden van Groenland waar je verblijft in een mooie kleine nederzetting van schapenboerderijen. Hier zal je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het volgende deel van je reis is een 2-daagse cruise aan boord van het kustschip Sarfaq Ittuk. Je zal langs de indrukwekkende westkust van Groenland varen waar je divers wildlife zal spotten. Het schip brengt je verder naar Nuuk, een van de kleinste hoofdsteden te wereld. Vervolgens reis je langs de Eqi-gletsjer, Ilulissat en Ilimanaq. Tijdens de reis deelt een lokale Engelstalige gids enthousiast zijn/haar kennis over dit bijzondere land.

Vanaf 9956 p.p.
Groenland
Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat
6 dagen april – april

Ga op 6-daagse paasreis en laad op een heel bijzondere manier je batterijen op tijdens deze comfortabele reis, waarbij je hondensledetochten en gigantische ijsbergen kunt ervaren. Dit is een veelbewogen paasreis naar Ilulissat, waar u in alle rust kunt genieten van Pasen en plezier kunt hebben met vrienden tijdens een heerlijk paasgaladiner. Je verblijft in Hotel Arctic, prachtig gelegen met een adembenemend uitzicht op de monding van de ijsfjord. Dit is het juiste moment om van de gelegenheid gebruik te maken om uw smaakpapillen te verwennen in het restaurant van het hotel. Ilulissat is de derde grootste stad van Groenland, met ongeveer 4.500 inwoners en ongeveer de helft zoveel sledehonden. Meerdere keren per dag hoort u het gehuil van de honden, wat bijdraagt aan de bijzondere Noord-Groenlandse sfeer.

Vanaf 2717 p.p.
Groenland
Zelf samengestelde individuele reis Groenland
feb – nov

Boek jouw individuele en zelf samengestelde reis bij Creating Stories Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Groenland. Maak een avontuurlijke reis Groenland passend bij je wensen en de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Met een zelf samengestelde reis naar Groenland ga je op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis. We regelen je reis tot in de puntjes naar jouw wensen. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken en welke gebieden van Groenland je gaat verkennen. Daarnaast bieden wij je advies waar nodig. Ook bepaal je zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Tijdens je vakantie Groenland overnacht je over het algemeen in hostels of boerderijen/hotels/guesthouses. De keuze van accommodatie is vrij beperkt op Groenland. Maar met de verschillende mogelijkheden die er zijn, stellen we jouw reis op maat! Onze sterke kanten zijn maatwerk, kennis en ervaring. Wanneer je zelfstandig of in overleg met ons een avontuurlijke reis Groenland wilt samenstellen is dat ook zeker mogelijk. Je kunt je wensen aan ons doorgeven, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Je reis naar Groenland bestaat uit het bewandelen van de gigantische gletsjers, eropuit gaan in de natuur, boottochten naar de ijsbergen, hondensledetochten maar ook kajaktochten of walvissafari's. Kom meer te weten over de Inuit cultuur en de lokale bevolking. Beleef de puurheid van deze unieke en geïsoleerde bestemming met ruige landschappen.

Vanaf 630 p.p.
Groenland
Arctische lente en gouden zon
8 dagen april – mei

Deze actieve vakantie naar West-Groenland, genaamd 'De Groenlandse lente' is een bijzondere reis. Groenland verruilt de noordpoolwinter in april en mei voor de noordpoolzomer. De middernachtzon gaat beginnen waarbij het gedurende 24 uur per dag licht zal zijn. Ook zal de sneeuw gaan smelten en wordt het warmer. Tijdens deze reis naar West-Groenland reis je door prachtige landschappen en indrukwekkende natuur en leer je over de traditionele Inuit cultuur. De reis gaat van start in Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Het achterland van Kangerlussuaq beschikt over adembenemende natuur waar het oorverdovende geluid van de enorme ijskap moeilijk te negeren is. Je reist verder met het vliegtuig naar de stad Ilulissat in Disko Bay. Ilulissat betekent ''ijsbergen'' en die zul je zeker ook gaan zien! In de prachtige ijsfjord steken ijsbergen uit het water die bijna magisch licht geven door de reflecties van de zon. Deze reis naar West-Groenland in het kort Deze reis naar West-Groenland staat garant voor een perfecte mix van natuur en cultuur. Enerzijds kun je genieten van de prachtige landschappen, de mooie kust en de Disko baai, anderzijds is deze adembenemende natuur het decor waar je kennismaakt met de rijke Groenlandse cultuur die honderden jaren teruggaat. In deze tijd van het jaar zijn er geen muggen waardoor wandeltochten goed mogelijk zijn in het gebied. Als de winter lang en zwaar was is het zelfs nog mogelijk om op een hondensledetocht te gaan. Deze tijd van het jaar bied ook de mogelijkheid om te zeilen in de fjord en baai. Maak een zeiltocht naar de kleine nederzettingen in Disko Bay en tussen de torenhoge ijsbergen door.

Vanaf 2841 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Er zijn verschillende tijdzones in Groenland, maar de meeste reizigers kunnen uitgaan van de tijdzone in West-Groenland en Tasiilaq/Kulusuk in Oost-Groenland. Sinds oktober 2023 is het tijdsverschil tussen Europa (CET) en West-Groenland drie uur (in plaats van de eerdere vier uur).