Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland

Faeröer

Seljalandsfoss

Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland

De Faeröer en IJsland met eigen vervoer ontdekken en verblijven in hotels/guesthouses

Deze 22-daagse rondreis ‘Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland’ in hotels/guesthouses start vanaf Hirtshals in Denemarken waar je aan boord gaat van de Smyril Line richting de Faeröer. De volgende avond kom je aan in Tórshavn (de Faeröer). Je hebt ongeveer drie dagen om de prachtige ongerepte natuur van het land te ontdekken. De Faeröer bestaat uit 18 eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn. Op de Faeröer overnacht je in Tórshavn, Gjógv en Klaksvík.

De vanafprijs is op basis van 2 personen, wanneer je met meerdere personen een reis maakt in hotels, daalt de prijs aanzienlijk. Wanneer je de overtocht boekt in een 4-persoonshut, is dezelfde reis beschikbaar vanaf € 3.045 per persoon. In IJsland kom je aan in het noordoosten van het land in Seyðisfjörður. De rondreis door IJsland brengt je langs verschillende hoogtepunten van het land, zoals talloze bijzondere watervallen, geothermische gebieden, geisers, gletsjers en fjorden.

Liever ook overnachten in vakantiehuisjes? Kijk hiervoor bij de reis “Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland langs vakantiehuisjes en hotels.”

Deze autorondreis op de Faeröer en IJsland in het kort

Deze rondreis begint in Hirtshals Denemarken waar je in de middag op de Smyril Line stapt richting de Faeröer. De volgende dag kom je laat in de avond aan in de hoofdstad van de Faeröer eilanden, Tórshavn. Je hebt ongeveer drie dagen om deze prachtige eilandengroep te ontdekken.

In IJsland legt de veerboot op dag 6 vroeg in de morgen aan in Seyðisfjörður in het noordoosten van IJsland. Vanuit hier rijd je direct door naar Mývatn, waar je een bezoek kan brengen aan het Mývatn Nature Baths, de Dettifoss, het hetebronnengebied Námaskarð, de pseudokraters bij het Mývatn meer en de grillige lavaformaties van Dimmuborgir.

Via de noordkust van IJsland reis je verder richting het westen van IJsland, waar je onderweg langs een aantal highlights komt, zoals het idyllische haventje van Arnarstapi, de vogelrotsen en kiezelstranden bij Hellnar en de gletsjervulkaan Snæfellsjökull.

De rondreis vervolgt zich naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavík. Waarna je doorreist richting de highlights van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir.

Je reist verder langs de zuidkust waar je onder andere langs de watervallen: de Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden bij Vík en Dyrhólaey, een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en de met mos begroeide lavavelden komt.

Verder kom je langs het nationale park van Skaftafell waar je een wandeling kan maken naar de Svartifoss en het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Vervolgens slinger je door de ruige Oostfjorden en neem je op dag 20 veer de veerboot richting Hirtshals, Denemarken.

MET DE VEERBOOT NAAR DE FAERÖER EN IJSLAND MET EIGEN VERVOER?

Kijk HIER voor meer informatie over de veerboot van Smyril Line. Voor de overtocht reken je 2 dagen heen en 2 dagen terug op zee plus je autorit naar en van Hirtshals in Denemarken, waar de veerboot vertrekt. Je kunt er ook voor kiezen om op de heen- of de terugweg een tussenstop te maken op de Faeröer Eilanden. Zie je door de bomen het bos niet meer, wij helpen je graag met het maken van je planning.

 • Thuis – Hirtshals (DK)
 • Hirtshals – Tórshavn (FO)
 • 3 dagen rondreis Faeröer
 • Tórshavn – Seyðisfjörður (IJS)
 • 15 daagse rondreis op IJsland met aankomst en vertrek op een donderdag
 • Seydisfjörður (IJS) – Tórshavn (FO) – Hirtshals (DK)
 • Hirtshals  – thuis

MAATWERK IS ONS SPECIALISME

Heb je een andere route in gedachte, dan is dat geen enkel probleem! Samen kijken we naar de mogelijkheden. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring en kennis. Samen maken we jouw perfecte reis naar IJsland met  jouw eigen voertuig.

Dag 1: Vertrek vanuit Hirtshals
Op eigen gelegenheid reis je naar Hirtshals in Denemarken. Hier ga je ’s middags om 15:30 uur aan boord van de Smyril Line.

Dag 2: Aankomst in Tórshavn, Faeröer Eilanden
Vandaag ben je het grootste gedeelte van de dag nog op zee aan het varen. Rond 22:30 uur kom je aan in Tórshavn, een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Na het verlaten van de veerboot, rijd je naar je accommodatie in Tórshavn.

Dag 3: Tórshavn – Gjógv
Vandaag reis je van Tórshavn naar Gjógv, wat in het noordoosten van het eiland Eysturoy is gelegen. Gjógv betekent letterlijk kloof en is vernoemd naar de 200 meter lange kloof die naast het dorp naar de zee loopt.  Je kunt er voor kiezen om in de ochtend Tórshavn te verkennen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het oudste gedeelte van de stad, Tiganes. Hier staan veel mooie houten huizen en het parlementsgebouw.

Het is ook mogelijk om vanuit Tórshavn naar Vestmanna te rijden en hier een twee uur durende boottocht te maken naar de prachtige vogelrotsen ten noorden van het dorpje. Na een mogelijke boottocht kun je vanuit Vestmanna naar Kvívík rijden om een oude Viking nederzetting te bekijken. Vervolg de reis naar Gjógv over het eiland Streymoy, je steekt de Atlantische Oceaan over om naar het eiland Eysturoy te komen. Je komt langs Eiði, waar je de beroemde rotsformatie “de reus en de heks” kan bekijken en de Slættaratindur (882 meters), de hoogste berg in de Faeröer.

Dag 4: Gjógv – Klaksvík
Vandaag reis je verder van Gjógv naar Klaksvík. Onderweg naar Klaksvík kom je langs Oyndafjørður, vlak voordat je Oyndafjørður bereikt kun je de Roling Stone bekijken. Om op het eiland Borðoy te komen, ga je door een onderzeetunnel waar je op het diepste punt de prachtige lichtinstallatie van Tróndur Patursson ziet. Tróndur Patursson is een kunstenaar en ook de maker van de glazen vogels op de luchthaven van Vágar en Harpa in Reykjavík.

Dag 5: Klaksvík – Tórshavn – aan boord van de Smyril Line richting IJsland
Vanuit Klaksvík reis je terug naar Tórshavn, wat is gelegen op het grootste eiland van de Faeröer, Streymoy. Mocht je op dag 3 Tórshavn nog niet hebben verkent, dan heb je vandaag de mogelijkheid om de kleinste hoofdstad van Europa te verkennen. Vandaag vertrekt de veerboot vanuit Tórshavn om 17:30 richting IJsland.

Dag 6-8: Seyðisfjörður, IJsland – Mývatn
De veerboot meert rond 08:30 uur aan in Seyðisfjörður. Vanuit Seyðisfjörður rijd je meteen door naar Mývatn. In de omgeving van Mývatn kun je gaan zwemmen en ontspannen in de Mývatn Nature Baths. Verder kun je een bezoek brengen aan de geothermische krachtcentrale bij Krafla, de pseudokraters naast het meer van Mývatn bekijken, de lavaformaties van Dimmuborgir en het hetebronnengebied van Námaskarð bezoeken. Je verblijft drie nachten in de omgeving van Mývatn.

Op dag 7 heb je de mogelijkheid om een walvisexcursie te doen in Húsavík. Onderweg naar Húsavík kun je de V-vormige kloof van Ásbyrgi en de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss bezoeken. Op dag 9 kun je er voor kiezen om en excursie te doen naar bijvoorbeeld de Askja vulkaan of maak een excursie naar de ijsgrotten.

Dag 9: Mývatn – Skagafjörður
Vandaag rijd je via de waterval Goðafoss en Akureyri naar de volgende overnachtingsplaats van deze reis, Skagafjörður. Onderweg naar Skagafjörður kun je een stop maken in Siglufjörður, waar je onder andere een bezoek kan brengen aan het haringmuseum. Of doe een walvisexcursie vanuit Hauganes of Dalvík.

Dag 10: Skagafjörður – Stykkishólmur
Vanuit Skagafjörður gaat de reis verder naar het schiereiland Snæfellsnes. Je kunt hier de berg Helgafell, die vlakbij Stykkishólmur ligt, beklimmen. Je overnacht in Stykkishólmur.

Dag 11: Stykkishólmur – Borgarnes
Via de kust van Snæfellsnes rijd je naar de omgeving van Borgarnes, wat de overnachtingsplaats van vandaag zal zijn. Onderweg kun je onder andere de havenstad Ólafsvík, de gletsjervulkaan Snæfellsjökull de vogelrotsen en kiezelstanden bij Hellnar, het idyllische haventje van Arnarstapi en de explosiekrater Eldborg bezoeken.

Dag 12: Borgarnes – Reykjavík
Via de vallei Reykholtsdalur met daarin het plaatsje Reykholt, het hetebronnengebied Deildartunguhver en de schitterende watervallen Hraunfossar en Barnafoss, rijd je langs de fjord Hvalfjörður naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavík waar je overnacht.

Dag 13: Reykjavík
Dag 13 is vrij te besteden in Reykjavík. Je kunt vandaag bijvoorbeeld de stad gaan verkennen. Maak een wandeling langs Perlan en de Hallgrímskerk of bezoek een van de vele musea in de stad. Vanuit Reykjavík is het ook mogelijk om een walvisexcursie te doen. Je kunt er ook voor kiezen om de hete bronnen van Hveragerði te bezoeken of ga paardrijden.

Dag 14-15: Reykjavík – Selfoss
Vanuit Reykjavík kun je meteen beginnen met een bezoek te brengen aan de bekende Golden Circle, die bestaat uit het nationale park Þingvellir, waar de Eurazatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, de Gullfoss, de ‘gouden waterval’ en Geysir, met de spuitende geisers. Verder kun je in de omgeving van Selfoss Laugarvatn en de krater Kerið bezoeken. Je overnacht twee nachten in de omgeving van Selfoss.

Optioneel dag 15: het is ook mogelijk om op dag 15 naar Kirkjubæjarklaustur te rijden. Je overnacht dan twee nachten in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur in plaats van twee nachten in de omgeving van Selfoss.

Dag 16: Selfoss – Kirkjubæjarklaustur
Vandaag rijd je verder langs de zuidkust van IJsland. Onderweg kom je langs de watervallen de Seljalandsfoss en de Skógafoss. Bij de Skógafoss kun kijkje nemen in het volksmuseum Skógar. Verder kom je ook langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden.

Dag 17: Kirkjubæjarklaustur – Höfn 
Je rijdt vandaag vanuit Kirkjubæjarklaustur verder naar de volgende overnachtingsplaats Höfn. Je kunt een wandeling maken in het nationale park Skaftafell en een bezoek brengen aan het eeuwenoude turfkerkje bij Hof. Je komt ook langs het bekende ijsbergenmeer Jökulsárlón, hier heb je de mogelijkheid om een indrukwekkende boottocht te maken.

Dag 18-19: Höfn – Egilsstaðir
Vandaag slinger je door de ruige Oostfjorden naar Egilsstaðir, hier kun je een wandeling maken door IJslands grootste bos Hallormsstaður. Je overnacht twee nachten in Egilsstaðir. Op dag 19 kun je een tocht maken naar de 118 meter hoge waterval Hengifoss en/of een bezoek brengen aan de fjord Borgarfjöður Eystri.

Dag 20-22: Egilsstaðir – Seyðisfjöður – Hirtshals
Op dag 20 neem je vroeg in de ochtend de veerboot vanuit Seyðisfjöður. Op dag 22 kom je rond 12:30 uur weer in Hirtshals (Denemarken) aan.

 • 17 nachten in 2-persoonskamers met eigen douche en toilet in hotels, guesthouses en boerderijen inclusief ontbijt (waarvan 3 nachten op de Faeröer en 14 nachten op IJsland)
 • Wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Reisgids Faeröer-eilanden

*Let op, de veerbootmaatschappij werkt met flexibele prijzen, vroegen boeken loont!

Bij deze reis vertrek je altijd op zaterdag vanuit Hirtshals – Denemarken. Buiten deze reisperiode is het vaarschema van de veerboot anders en kun je eventueel deze reis maken met een langer verblijf op de Faeröer of bijvoorbeeld alleen naar IJsland reizen.

Vraag ons gerust naar de actuele vertrekdata of kijk hier voor meer informatie over de veerboot, zoals het vaarschema en de tarieven.

 

Vanafprijzen accommodatie

Dit zijn vanafprijzen voor de accommocatie. De prijzen voor de veerbootovertocht komen hier nog bij. De veerboot heeft flexibele prijzen, hoe vroeger je boekt hoe beter je prijs. De prijs van de veerboot is afhankelijk van de grote van je voertuig en de cabine die je kiest. Kijk HIER voor meer informatie over de veerboot. We helpen je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland - kaart

Uitgebreide informatie over de veerboot van Hirtshals (Denemarken) via Tórshavn (de Faeröer) naar Seyðisfjörður (IJsland) vind je hier op onze website.

Je kunt er onder andere informatie vinden over:

 • Het vaarschema
 • De tarieven van de overtocht
 • Overzicht van de cabines
 • Korting op maaltijden wanneer je ze vooruit bestelt
 • Indeling van het schip (de Norröna)

Er zijn talloze combinaties mogelijk voor een reis waarin je de Faeröer combineert met IJsland. Zo kun je ook juist op de terugweg de Faeröer bezoeken. We adviseren je graag. Laat deze reis je daarbij inspireren. Ook houden we je plannen voor je tegen het licht, zodat het ook echt een reiservaring wordt om nooit te vergeten.

Er zijn op IJsland heel veel mogelijkheden om excursies te doen. Wij hebben er heel veel op de website staan, maar er zijn er nog meer. Om het programma van jouw reis passend te houden, adviseren we je graag welke excursie je op welke dat het beste zou kunnen doen. Belangrijk om te weten is, dat je altijd keuzes zult moeten maken, het aanbod is zoals gezegd groot.

We hebben al een voorselectie gemaakt, die je vind via de gele button ‘Excursies beschikbaar i.c.m. deze reis>‘.  Kijk ook eens rond bij ALLE IJSLAND EXCURSIESLaat je inspireren! We adviseren je graag.

Actief
Klassiek
Paardrijden
Walvissen
Wildlife
Geothermisch verwarmde baden
Geschiedenis
Bijzonder
Sneeuw en ijs
De lucht in
Huskytochten
Kajakken

 

Impressies

Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland

Regio's bij deze reis

Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland
Eysturoyar
Het Hoogland
Noord-IJsland
Oost-IJsland
Reykjavík
West-IJsland
Zuid-IJsland
Norðoyar
Sandoyar
Streymoyar
Suðuroy
Vága

Onze vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod
Faeröer Eilanden
Faeröerreis, geheel op maat samengesteld
jan – dec

Een Faeröerreis is een perfecte manier om deze eilandengroep te bezoeken. De eilanden zijn een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die van de Scandinavische cultuur houden. Bovendien is het een reisbestemming met veel mogelijkheden. De eilandengroep bestaat uit totaal 18 eilanden, waarvan er één onbewoond is. Totaal worden de eilanden bewoond door ruim 50 duizend bewoners, die verspreid over de eilanden wonen in veelal kleine dorpjes. Onze verschillende reisprogramma’s naar de Faeröer bieden uiteenlopende mogelijkheden voor je vakantie. Zo kun je ervoor kiezen om de eilanden te bezoeken met je eigen auto. Daarvoor moet je met de veerboot van Denemarken naar de eilanden toe reizen, maar je kunt ook vliegen naar de Faeröer. Helaas kan dit op dit moment nog niet met een rechtstreekse vlucht, maar wel via Kopenhagen of Reykjavík. Vervoer op de Faeröer Ook kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een huurauto ter plaatse. De infrastructuur op de eilanden is bijzonder goed van kwaliteit en de verschillende eilanden zijn verbonden met elkaar door (zee)tunnels en bruggen. Naar sommige eilanden kan men alleen per veerboot. Door de goede kwaliteit van de wegen is een reis per camper ook een prima optie. Het is hierbij wel van belang te melden dat het op de Faeröer ten strengste verboden is om zich buiten de wegen of grindpaden te begeven met een voertuig. Respect voor de natuur is het devies. Accommodatie tijdens een Faeröerreis op maat Er zijn diverse soorten accommodatie op de eilanden te vinden. Je kan er voor kiezen om te verblijven in vakantiehuisjes op de Faeröer, maar je kan ook kiezen voor een hotel of guesthouse. De vakantiehuisjes zijn overigens compleet anders dan de recreatiehuisjes die wij in Nederland kennen. De vakantiehuisjes op de Faeröer zijn veelal stokoude huisjes met een turfdak die vaak al generaties lang in de familie zijn. Ze staan niet in parken zoals hier, maar gewoon tussen de huizen van een van de vele kleine dorpjes die de eilanden rijk zijn. Op de Faeröer zijn er ook diverse hotels en campings, waar je kunt verblijven. Al met al zijn de Faeröer Eilanden een bijzonder mooie reisbestemming met tal van mogelijkheden. Of je nu wilt genieten van de ruige natuur, de schilderachtige landschappen of de rijke historie van de eilanden, als je een reis op maat wilt samenstellen, neem dan gerust even contact met ons op of maak een afspraak bij ons op kantoor. Veerboot vanuit Denemarken Kijk hier voor de mogelijkheden met de veerboot vanuit Hirtshals.

    Prijs op aanvraag
IJsland
Individuele reis op maat IJsland
8 dagen jan – dec

Boek jouw individuele reis op maat in IJsland We zijn dé specialist in het leveren van reizen op maat, passend bij je wensen en de diverse mogelijkheden die IJsland te bieden heeft. Met het vliegtuig naar IJsland en op pad met een huurauto of camper Onze reizen op maat naar IJsland met huurauto hebben vele voordelen. Je bent flexibel en we regelen de reis tot in de puntjes, precies zoals jij wilt. Je bepaalt zelf de route die je aflegt, welke highlights je bezoekt en welke gebieden van IJsland je gaat verkennen. Uiteraard kunnen wij je over de diverse mogelijkheden adviseren. Ook waar je overnacht en voor hoe lang bepaal je allemaal zelf. Op IJsland is dat allemaal vrij eenvoudig, want er zijn veel mogelijkheden om te overnachten. Denk dan aan hotels, leuke vakantiehuisjes en kampeerplaatsen die goed verdeeld over het eiland zijn gelegen. Maatwerk, kennis én ervaring zijn onze sterke kanten. Wanneer je zelfstandig of in overleg met ons een autorondreis wilt samenstellen, is dat uiteraard mogelijk. Ook voor de accommodaties kun je je wensen aan ons doorgeven, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Onze reizen op maat zijn helemaal aan te passen op jouw wensen. Individuele reizen op maat naar IJsland, met je eigen voertuig met de veerboot of de vrachtboot Ook wanneer je met je eigen auto of motor naar IJsland gaat (met de veerboot of vrachtboot), kun je een van onze autorondreizen boeken, beginnend en eindigend in Reykjavík of Seydisfjörður, afhankelijk van of je reist met de veerboot of de vrachtboot. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een rondreis zelf of in samenspraak met ons op maat samen te stellen. Wij staan je met raad en daad terzijde om je reis naar IJsland onvergetelijk te maken! Wandelreis als aanvulling op een autorondreis? Er zijn veel wandelmogelijkheden op IJsland. De Laugavegur is een wereldberoemde, adembenemende wandelreis, maar er zijn veel meer prachtige wandeltochten. Vraag gerust naar meer mogelijkheden, bijvoorbeeld in de Westfjorden en Oostfjorden!

Faeröer Eilanden | IJsland
Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland langs vakantiehuisjes en hotels
22 dagen juni – aug

De Faeröer en IJsland met eigen vervoer ontdekken langs vakantiehuisjes en hotels Deze 22-daagse rondreis in vakantiehuisjes en hotels/guesthouses brengt je met je eigen voertuig over de Faeröer en IJsland. De reis begint in Hirtshals (Denemarken) waar je aan boord gaat van de Smyril Line. De volgende dag kom je laat in de avond aan op de Faeröer. De Faeröer staat bekend om de prachtige ongerepte natuur en de vele vogels die zich er nestelen. De eilandengroep bestaat uit 18 eilanden, waarvan er 17 zijn bewoond. Je hebt iets minder dan drie dagen om de Faeröer te verkennen. Op de Faeröer overnacht je onder andere in Gjógv, Klaksvík en Tórshavn. In IJsland meert de Smyril Line aan in het noordoosten van het land. De rondreis door IJsland brengt je langs de vele hoogtepunten die het land te bieden heeft, zoals de talloze bijzondere watervallen, geothermische gebieden, geisers, gletsjers en fjorden. De vanafprijs is op basis van 2 personen, wanneer je met meerdere personen een reis maakt in vakantiehuisjes, daalt de prijs aanzienlijk. Dezelfde reis met 4 personen is beschikbaar vanaf € 2.533 per persoon. Deze reis begint op zaterdag. Wil je de reis liever maken in alleen hotels kijk dan bij de reis "Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland." Deze autorondreis op de Faeröer en IJsland in het kort Deze rondreis begint in Hirtshals, Denemarken waar je in de middag aan boord gaat van de Smyril Line richting de Faeröer. De volgende dag kom je rond 22:30 aan in de hoofdstad van de Faeröer, Tórshavn. Je hebt iets minder dan drie dag om de Faeröer eilanden te verkennen. Op dag 6 van de reis meert de veerboot vroeg aan in Seyðisfjörður in het noordoosten van IJsland. Vanuit hier rijd je direct door naar Mývatn, waar je aankomt in een gebied met pruttelende modderpoelen, zwavelbronnen, vulkanisme en lavavelden. Je verblijft vier nachten in Noord-IJsland. Het tweede vakantiehuisje op IJsland is gelegen in de omgeving van Borgarnes. In dit huisje verblijf je drie dagen en vanuit hier kan je verschillende uitstapjes maken en de schitterende omgeving verkennen. Zo kan je bijvoorbeeld naar de historische plaats Reykholt, de watervallen van Hraunfossar en Bornafoss en naar het hetebronnengebied Delidartunguhver. De reis vervolg zich naar het zuiden van IJsland. Vanuit dit vakantiehuisje kun je uitstapjes maken naar onder andere de highlights van de Golden Circle; Þingvellir, Gullfoss en Geysir, of naar Reykjavík of de Blue Lagoon. De route verder langs de zuidkust van IJsland brengt je langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden van Vík en Dyrhólaey. Verder kom je langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtig met mos begroeide lavavelden. Onderweg kun je het nationale park van Skaftafell bezoeken en kom je onder andere langs het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je de mogelijkheid hebt om een boottocht over te maken. Vervolgens rijd je slingerend door de ruige Oostfjorden en neem je op dag 20 weer de veerboot richting Hirtshals, Denemarken. MET DE VEERBOOT NAAR DE FAERÖER EN IJSLAND MET EIGEN VERVOER? Kijk HIER voor meer informatie over de veerboot van Smyril Line. Voor de overtocht reken je 2 dagen heen en 2 dagen terug op zee plus je autorit naar en van Hirtshals in Denemarken, waar de veerboot vertrekt. Je kunt er ook voor kiezen om op de heen- of de terugweg een tussenstop te maken op de Faeröer Eilanden. Zie je door de bomen het bos niet meer, wij helpen je graag met het maken van je planning. Thuis – Hirtshals (DK) Hirtshals – Tórshavn (FO) 3 dagen rondreis Faeröer Tórshavn – Seyðisfjörður (IJS) 15 daagse rondreis op IJsland met aankomst en vertrek op een donderdag Seydisfjörður (IJS) – Tórshavn (FO) – Hirtshals (DK) Hirtshals – thuis MAATWERK IS ONS SPECIALISME Heb je een andere route in gedachte, dan is dat geen enkel probleem! Samen kijken we naar de mogelijkheden. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring en kennis. Samen maken we jouw perfecte reis naar IJsland met jouw eigen voertuig.

Vanaf 3619 p.p.
Faeröer Eilanden | IJsland
Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland
22 dagen juni – aug

De Faeröer en IJsland met eigen vervoer ontdekken en verblijven in hotels/guesthouses Deze 22-daagse rondreis 'Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland' in hotels/guesthouses start vanaf Hirtshals in Denemarken waar je aan boord gaat van de Smyril Line richting de Faeröer. De volgende avond kom je aan in Tórshavn (de Faeröer). Je hebt ongeveer drie dagen om de prachtige ongerepte natuur van het land te ontdekken. De Faeröer bestaat uit 18 eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn. Op de Faeröer overnacht je in Tórshavn, Gjógv en Klaksvík. De vanafprijs is op basis van 2 personen, wanneer je met meerdere personen een reis maakt in hotels, daalt de prijs aanzienlijk. Wanneer je de overtocht boekt in een 4-persoonshut, is dezelfde reis beschikbaar vanaf € 3.045 per persoon. In IJsland kom je aan in het noordoosten van het land in Seyðisfjörður. De rondreis door IJsland brengt je langs verschillende hoogtepunten van het land, zoals talloze bijzondere watervallen, geothermische gebieden, geisers, gletsjers en fjorden. Liever ook overnachten in vakantiehuisjes? Kijk hiervoor bij de reis "Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland langs vakantiehuisjes en hotels." Deze autorondreis op de Faeröer en IJsland in het kort Deze rondreis begint in Hirtshals Denemarken waar je in de middag op de Smyril Line stapt richting de Faeröer. De volgende dag kom je laat in de avond aan in de hoofdstad van de Faeröer eilanden, Tórshavn. Je hebt ongeveer drie dagen om deze prachtige eilandengroep te ontdekken. In IJsland legt de veerboot op dag 6 vroeg in de morgen aan in Seyðisfjörður in het noordoosten van IJsland. Vanuit hier rijd je direct door naar Mývatn, waar je een bezoek kan brengen aan het Mývatn Nature Baths, de Dettifoss, het hetebronnengebied Námaskarð, de pseudokraters bij het Mývatn meer en de grillige lavaformaties van Dimmuborgir. Via de noordkust van IJsland reis je verder richting het westen van IJsland, waar je onderweg langs een aantal highlights komt, zoals het idyllische haventje van Arnarstapi, de vogelrotsen en kiezelstranden bij Hellnar en de gletsjervulkaan Snæfellsjökull. De rondreis vervolgt zich naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavík. Waarna je doorreist richting de highlights van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Je reist verder langs de zuidkust waar je onder andere langs de watervallen: de Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden bij Vík en Dyrhólaey, een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en de met mos begroeide lavavelden komt. Verder kom je langs het nationale park van Skaftafell waar je een wandeling kan maken naar de Svartifoss en het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Vervolgens slinger je door de ruige Oostfjorden en neem je op dag 20 veer de veerboot richting Hirtshals, Denemarken. MET DE VEERBOOT NAAR DE FAERÖER EN IJSLAND MET EIGEN VERVOER? Kijk HIER voor meer informatie over de veerboot van Smyril Line. Voor de overtocht reken je 2 dagen heen en 2 dagen terug op zee plus je autorit naar en van Hirtshals in Denemarken, waar de veerboot vertrekt. Je kunt er ook voor kiezen om op de heen- of de terugweg een tussenstop te maken op de Faeröer Eilanden. Zie je door de bomen het bos niet meer, wij helpen je graag met het maken van je planning. Thuis – Hirtshals (DK) Hirtshals – Tórshavn (FO) 3 dagen rondreis Faeröer Tórshavn – Seyðisfjörður (IJS) 15 daagse rondreis op IJsland met aankomst en vertrek op een donderdag Seydisfjörður (IJS) – Tórshavn (FO) – Hirtshals (DK) Hirtshals  – thuis MAATWERK IS ONS SPECIALISME Heb je een andere route in gedachte, dan is dat geen enkel probleem! Samen kijken we naar de mogelijkheden. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring en kennis. Samen maken we jouw perfecte reis naar IJsland met  jouw eigen voertuig.

Vanaf 3486 p.p.
Faeröer Eilanden
De Faeröer, een ‘all-round’ ervaring
8 dagen mei – sep

Excursies vanuit Tórshavn Deze 8-daagse vakantie naar Faeröer is bestemd voor mensen die graag ‘buiten de gebaande paden’ op vakantie willen. Voor veel mensen is de Faeröer een onbekende bestemming die ze graag zouden willen ontdekken, maar liever niet helemaal op eigen houtje. Deze reis is dan ideaal, want je reist individueel, maar je wordt wel begeleid door een gids die je onbezorgd laat genieten van een mooi programma. Deze vakantie naar de Faeröer is dus een perfecte eerste kennismaking. Geniet van de ongerepte natuur, een rijke geschiedenis, de gastvrijheid van het relaxte Faeröerse leven. De lokale gidsen laten je iedere dag weer een nieuw gedeelte zien van deze eilandengroep. Over Faeröer De Faeröer is een eilandengroep die bestaat uit 18 eilanden, gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan, precies in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland. De archipel maakt deel uit van het koninkrijk Denemarken. De naam is waarschijnlijk afkomstig van de volgende twee Deense woorden (Deens: får betekent schaap; øer eilanden) en betekent dus ‘schapeneilanden’. De hoofdstad Tórshavn heeft 19.282 inwoners en ligt op het grootste eiland, Streymoy. Dit eiland is met een brug verbonden met het op een na grootste eiland, Eysturoy. Deze vakantie naar Faeröer in het kort Na je aankomst op Vágar Airport ga je eerst per taxi naar je hotel. De volgende dag ga je op pad om de noordelijke eilanden te verkennen. Je komt daarbij langs kleine vissersdorpjes, steile met papegaaienduikers bezaaide kliffen en prachtig groene heuvels. Je brengt ook een bezoek aan Mykines, het meest westelijke eiland van de Faeröer. Dit eiland staat bekend om zijn rijke vogelbevolking, bergen en fantastische wandelmogelijkheden. Op dag 4 van deze vakantie naar de Faeröer maak je een 3 uur durende tocht op een schoener. Deze tocht brengt je langs de kustlijn van Nólsoy of Hestur, waar je een schitterende kijk hebt op de hoge kliffen van de kustlijn. Tijdens deze reis maak je kennis met de natuur en natuurlijk ook de oude cultuur van de bewoners, die teruggaat in de tijd tot 900 jaar na Christus, toen de Noren de eilandengroep bevolkten. Om op de Faeröer te komen kun je vliegen via Kopenhagen of Reykjavík. Daarmee kan het een uitstekende aanvulling zijn op je reis naar IJsland. De reis kan gemaakt worden tussen 31 mei en 1 september en vindt altijd plaats van maandag tot maandag.

Vanaf 1948 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Faeröer Eilanden

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesMarieke BoeremaSpecialisme: IJsland, Faeröer en Spitsbergen

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer.

Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer.

Op de Faeröer betaal je met de Faeröerse kroon. Lees hier meer over de munteenheid op de Faeröer.

Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.

Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.