• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 5 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. augustus - november
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Retourvluchten Kopenhagen – Kangerlussuaq met Air Greenland
 • Eten en drinken aan boord van de vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Overnachtingen (gedeelde badkamer) incl. ontbijt
 • Welkomstbijeenkomst
 • Handdoeken en linnengoed
 • Sightseeing
 • Belastingen en toeslagen
 • Bijdrage aan het reisgarantiefonds

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch & diner
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Optionele excursies

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap

Periode 5 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. augustus - november

Geniet tijdens deze korte vakantie naar Groenland tijdens de herfst van de Groenlandse ijskap met een grote kans om vanaf september het noorderlicht te kunnen waarnemen. Neem een aantal dagen vrij en stap op het vliegtuig naar Groenland om je herfstvakantie hier door te brengen.

Het gebied rond Kangerlussuaq biedt ontzettend veel geweldige natuurervaringen. Muskusossen, een van de langste fjorden ter wereld en de adembenemende bergen. Maak een uitstapje op de Groenlandse ijskap en kijk uit naar het zien van het noorderlicht dansend in de lucht.

Kangerlussuaq is de drukste luchthaven van Groenland tegenwoordig. Daarnaast heeft het een rijke geschiedenis beginnend tijdens de Tweede Wereldoorlog, door de koude oorlog en uiteindelijk ontwikkelde het zich tot een moderne internationale luchthaven.

Dag 1 aankomst Kangerlussuaq, welkomstvergadering, sightseeing
Je korte vakantie naar Groenland begint in Kangerlussuaq waar de gids je verwelkomt en je helpt inchecken. Hierna heb je een informatiebijeenkomst waar je meer informatie krijgt over het Kangerlussuaq-gebied en de excursies. Je krijgt een rondleiding per bus door de oude Amerikaanse vliegbasis en leert meer over de fascinerende geschiedenis en natuur van het gebied.

Dag 2 Kangerlussuaq, excursie naar de ijskap (optioneel)
Het gebied rond Kangerlussuaq is de enige bewoonde plek in het binnenland van Groenland. Oorspronkelijk waren de stabiele weersomstandigheden de belangrijkste reden waarom Amerikanen ervoor kozen hun vliegbasis hier te vestigen. Tijdens een wandeling in de omgeving zie je nog restanten uit deze tijd.

Optioneel: excursie naar de Groenlandse ijskap, Punt 660

De Groenlandse ijskap beslaat 80% van Groenland en is de op één na grootste ijskap ter wereld. Hier voel je de krachten van de natuur waarbij je onderweg de spectaculaire Russel Glacier passeert.

Dag 3 Kangerlussuaq, toendra-safari & noorderlichttour (optioneel)
Vandaag kun je op eigen houtje Kangerlussuaq verkennen of één van de excursies meedoen.

Optioneel: toendra safari

De mooie natuur van Kangerlussuaq dient tevens als thuisbasis van de muskusossen. Je rijdt met een 4×4-truck door het schitterende toendra-landschap. Onderweg verteld de gids over de gevarieerde flora en fauna in het gebied.

Optioneel: noorderlichttour

Vanaf september heb je de kans om het noorderlicht te zien in Groenland. Kangerlussuaq is een van de beste plekken om het noorderlicht te ervaren vanwege het stabiele klimaat. Deze tour brengt je naar de ideale plekken om het noorderlicht te waarnemen. Voornamelijk op wolkeloze, heldere avonden is er grote kans om het noorderlicht te zien.

Dag 4 Kangerlussuaq, excursie naar de Russell Glacier (optioneel)
Verken Kangerlussuaq of ga mee op excursie naar de Russel Glacier.

Optioneel: Russel Glacier

De tour brengt je naar de Russel Glacier, een verticale ijsmuur die oploopt tot zo’n 40 meter. Onderweg kom je misschien muskusossen, rendieren of hazen tegen in de heuvels.

Dag 5 vlucht naar huis
Vandaag vlieg je via Denemarken weer naar huis.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Retourvluchten Kopenhagen – Kangerlussuaq met Air Greenland
 • Eten en drinken aan boord van de vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Overnachtingen (gedeelde badkamer) incl. ontbijt
 • Welkomstbijeenkomst
 • Handdoeken en linnengoed
 • Sightseeing
 • Belastingen en toeslagen
 • Bijdrage aan het reisgarantiefonds

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch & diner
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Optionele excursies

Voor deze reis Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap geldt de prijs vanaf € 1.131 per persoon (bij 2 pers). De prijs voor 1 persoon is vanaf € 1.265. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenlandreis.

Vertrekdata 2021:

Op aanvraag

Impressies

Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap

Regio’s bij deze reis

Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap
West-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge