• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 25 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. november - februari
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • transfers van en naar vliegveld/busstation (op dagen zonder huurauto)
 • HD Buenos Aires city tour – fietsexcursie – dag 2
 • FD Excursie Perito Moreno Minitrekking – dag 7
 • Patagonia Camp programma Torres del Paine 4 dagen/3 nachten
 • overtocht Paine Grande – Pudeto – dag 14
 • transfer Pudeto – Puerto Natales – dag 15
 • huurauto op dag 3-5, 18-24 inclusief onbeperkte kilometers en verzekeringen
 • hotelaccommodaties op basis van logies en ontbijt (verblijf op Estancias op basis van volpension mogelijk tegen meerprijs op aanvraag bij boeking), accommodatie in Torres del Paine refugios op slaapzalen (6 personen) inclusief dekens op basis van volpension
 • dagbus op dag 10, 11 (El Calafate – Puerto Natales – Torres del Paine ) en dagbus op dag 15 (Puerto Natales – Punta Arenas)

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Nationale parken van Patagonië

Periode 25 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. november - februari

De meest ongerepte nationale parken

Tijdens deze autorondreis door Patagonië ontdek je met eigen ogen waarom de nationale parken van Patagonië tot de meest ongerepte van de wereld horen. In het uiterste zuiden zijn er de wandelparadijzen Torres del Paine en El Chaltén, waar de met sneeuw bedekte, granieten bergtoppen hoog uittorenen boven de turquoise en diepblauwe meren.

Je wandelt langs of vaart over een meer met ijsschotsen die zijn afgebroken van de gletsjer en tegelijkertijd spot je misschien wel een langsvliegende condor.

Zo heeft elk nationaal park zijn eigen hoogtepunten en charme. Deze autorondreis van Patagonië geeft specifiek aandacht aan de bekendste nationale parken van Patagonië en enkele minder bekende pareltjes van natuurreservaten die een onvergetelijke indruk op je zullen maken.

Deze autorondreis door Patagonië in het kort

Na je aankomst in Buenos Aires ben je eerst in de gelegenheid deze bruisende wereldstad te verkennen. Breng een bezoek aan een van de vele musea of bewonder tijdens een stadswandeling de prachtige architectuur die de stad rijk is.

Op dag 3 vlieg je naar het zuidelijker gelegen Trelew, van waaruit je het nabijgelegen natuurreservaat Península Valdés kunt bezoeken.

Dag 5 vlieg je naar Ushuaia, de zuidelijkste stad op aarde. Hier ligt het Nationaal Park Tierra del Fuego (Vuurland) aan de Bahia Lapataia. Hier tref je een grote variëteit aan fauna aan en heb je schitterende natuur.

Op dag 7 vlieg je naar El Calafate, waar je het nationale park Los Glaciares kunt ontdekken. De enorme gletsjers die het park rijk is, zullen zeker een onuitwisbare indruk maken.

Het nationale park Torres del Paine is een wandelparadijs. In het park zul je in zogenaamde ‘refugios’ verblijven. Deze voormalige schuilhutten hebben in de loop der tijd meer het karakter gekregen van een hotel.

Op dag 16 van deze individuele rondreis maak je per vliegtuig een uitstapje naar Puerto Montt in het zuidelijk merengebied van Chili, waar je verblijft met uitzicht op de vulkaan Osorno. Vanuit Bariloche ga je het oudste nationale park van Argentinië verkennen: Nahuel Huapi.

Van dag 20 tot en met 23 verken je de parken in de grensstreek van Argentinië en Chili. Zo bezoek je onder andere Reserva Huilo Huilo. Je keert terug naar Bariloche, van waaruit je een binnenlandse vlucht maakt naar Buenos Aires en de laatste dag weer terugkeert naar Nederland. En is de autorondreis door Patagonië helaas afgelopen.

Dag 1-2 Buenos Aires
Je komt aan in Buenos Aires, waar je wordt opgewacht door een Engelssprekende chauffeur die je naar het hotel brengt. Er is hier veel te zien en te doen: een fantastisch uitgaansleven, veel interessante musea en je kunt er heerlijk wandelen door de straten en de architectuur bewonderen. Buenos Aires is een elegante Zuid-Amerikaanse stad met een licht Europees randje.

Dag 3-4 Puerto Madryn
Op dag 3 vlieg je naar Trelew en rijdt naar Puerto Madryn, dat aan de Baai van San Jose ligt, vlakbij het natuurreservaat Península Valdés, dat op de UNESCO lijst voor werelderfgoed staat. Je maakt hier per huurauto dagexcursies in de omgeving, zoals naar het schiereiland, Trelew, Punta Tombo en mogelijk de vallei van Chubut. Fantastisch is Punta Norte op Valdés, waar bij hoogwater en in het juiste seizoen de mogelijkheid bestaat om orka’s te zien jagen.

Vervolgens ga je door naar Puerto Pirámides waar je een excursie per boot gaat maken om de walvissen te bekijken, tot op slechts enkele meters afstand! De dieren zijn zelf ook nieuwsgierig en komen dichtbij, wat een fantastische ervaring is. Op de terugweg stop je bij het vogeleiland. Bij het ecocentrum kom je meer te weten over waarom dit gebied op de lijst van beschermd natuurgebieden van UNESCO staat.

Dag 5-6 Ushuaia
Dag 5 vlieg je naar Ushuaia, de zuidelijkste stad op aarde. Hier ligt het Nationaal Park Tierra del Fuego (Vuurland) aan de Bahia Lapataia. Het park herbergt verschillende beverkolonies en vele vogelsoorten. Je wandelt hier door oerbossen met zeldzame boomsoorten zoals de Kaneelboom en de Notro met veel gegroepeerde bloemen. Bij Lago Roca kun je een kano-excursie op de rivier Lapataia doen richting het Beagle Kanaal. In anderhalf uur leg je dan zo’n vijf kilometer af. Je ziet waarschijnlijk cauquenes, enorme Zuid-Amerikaanse ganzen. Je peddelt tot aan de Archipelago Cormorano waar je schilderachtige eilandjes ziet, rijk aan fauna en tijdens de zomer met kolonies pinguïns en zeeleeuwen.

Dag 7-9 NP Los Glaciares, El Calafate – El Chalten
Op dag 7 vlieg je naar El Calafate, waar je de komende dagen het NP Los Glaciares kunt ontdekken. Buiten een bezoek aan de (misschien wel allermooiste) gletsjer Perito Moreno is het ook zeer de moeite waard om een boottocht te boeken naar de andere gletsjers zoals Upsala, Spegazzini, Onelli. Elke gletsjer heeft z’n eigen prachtige karakteristieken. Op dag 9 maak je een dagtocht via de beroemde Ruta 40 naar El Chaltén, waar je een mooie wandeling kunt maken naar de Laguna Capri.

Dag 10-15 Torres del Paine
Op dag 10 reis je naar het NP Torres del Paine, waar je een aantal fantastische wandelingen te wachten staan en waar je de W-route zal afleggen. Gedurende je verblijf in het park slaap je in diverse refugios die her en der verspreid op de routes liggen. Dit zijn van oorsprong schuilhutten die in de loop van de tijd veel meer het karakter van een hotel hebben gekregen, al wordt er nog steeds vaak met gedeelde slaapzalen (6 personen) gewerkt.

Op dag 15 maak je een prachtige tocht per Zodiac boot het NP Torres del Paine uit naar Puerto Natales en pakt daarna de bus naar Punta Arenas, waar je overnacht.

Dag 16-17 Puerto Montt
De volgende ochtend stap je in het vliegtuig naar Puerto Montt in het zuidelijk merengebied van Chili. Hier overnacht je in Puerto Varas, de culinaire hoofdstad van Chili, waar je een prachtig uitzicht hebt op de vulkaan Osorno. Op dag 17 reis je naar Bariloche, dat je per ‘lake crossing’ bereikt. Deze passage maakte Ernesto Che Guevara ooit in tegengestelde richting met zijn motor toen hij als jonge man Zuid Amerika ging ontdekken.

Dag 18-19 Het merengebied, NP Nahuel Huapi, Bariloche – San Martin de los Andes
In Bariloche beschik je over een huurauto om in de komende dagen het oudste Nationaal Park van Argentinië te ontdekken: NP Nahuel Huapi, naar het gelijknamige meer waar San Carlos de Bariloche aan ligt. Op dag 19 rijd je de route van de zeven meren naar San Martín de los Andes (220 km), waar de versgebakken forel op je wacht in een van de gezellige lokale restaurantjes.

Dag 20-24 Reserva Huilo Huilo – Pucón – San Carlos de Bariloche
Vandaag maak je een zeer bijzondere rit via de Ruta 48 vanuit San Martin naar Paso Hua-Hum. Eenmaal de grens over wacht een verscholen tocht van zo’n 26 kilometer met de pont dwars door de Andes. Je vaart over het Pirehueico meer naar Reserva Huilo Huilo, waar je in een Nature Lodge de nacht doorbrengt. Na genoten te hebben van de prachtige bossen in het reserva Huilo Huilo rijd je op dag 21 naar Pucon voor een paar actieve dagen rondom het Reserva Nacional van de vulkaan Villarica en Pucon zelf. Op dag 24 rijd je via het prachtige reservaat bij de vulkaan Lanin met Auracania bomen naar Paso Maluil Malal waar je de grens terug oversteekt en naar Bariloche rijdt. Je geniet nog een laatste avond van het gezellige centrum van Bariloche, waar je je even in de Alpen waant dankzij bijvoorbeeld een kaasfondue of goede sachertorte.

Dag 25 Buenos Aires
´s Ochtends neem je de vlucht van 2,5 uur naar Buenos Aires, waar je de rest van de dag en de volgende ochtend de tijd hebt om nog wat in de stad rond te kijken.

Bekijk in deze Patagonie video de Perito Morena gletsjer, die je tijdens deze reis ook bezoekt.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • transfers van en naar vliegveld/busstation (op dagen zonder huurauto)
 • HD Buenos Aires city tour – fietsexcursie – dag 2
 • FD Excursie Perito Moreno Minitrekking – dag 7
 • Patagonia Camp programma Torres del Paine 4 dagen/3 nachten
 • overtocht Paine Grande – Pudeto – dag 14
 • transfer Pudeto – Puerto Natales – dag 15
 • huurauto op dag 3-5, 18-24 inclusief onbeperkte kilometers en verzekeringen
 • hotelaccommodaties op basis van logies en ontbijt (verblijf op Estancias op basis van volpension mogelijk tegen meerprijs op aanvraag bij boeking), accommodatie in Torres del Paine refugios op slaapzalen (6 personen) inclusief dekens op basis van volpension
 • dagbus op dag 10, 11 (El Calafate – Puerto Natales – Torres del Paine ) en dagbus op dag 15 (Puerto Natales – Punta Arenas)

WAT IS NIET INBEGREPEN:

De vanafprijs voor deze autorondreis Nationale Parken van Patagonië gaat vanaf € 3.940 per persoon.

Disclaimer prijs

De genoemde vanafprijs is per persoon en is gebaseerd op een reis met twee personen en autocategorie A (VW Up of vergelijkbaar) in het laagseizoen. Je kunt deze reis natuurlijk ook maken met andere autotypes.

Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte. De genoemde prijzen zijn exclusief vluchten en optionele excursies, maar wij kunnen die natuurlijk wel voor je boeken.

Impressies

Nationale Parken van Patagonië Pinguin Ushuaia, Argentinië, autorondreis door Patagonië Vuurtoren Ushuaia, Argentinië, autorondreis door Patagonië Buenos Aires, Argentinië sneeuwlandschap Ushuaia Perito Moreno, El Calafate Pinguins, Ushuaia, Argentinië

Regio’s bij deze reis

Nationale parken van Patagonië
Patagonië
Vuurland
Pampas

Informatie en inspiratie

Argentinië
Informatie
Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Elvira Westerveld Specialisme: Verenigde Staten / Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.
Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge