Grand Tour Noorwegen

Geïnspireerd op de Grand Tour Noorwegen van Manuel in 2023

Maak je klaar voor de ultieme Noorwegen vakantie! Tijdens onze 23-daagse Grand Tour Noorwegen ontdek je alle hoogtepunten van Zuid-Noorwegen. Van het fjordenlandschap aan de kust tot de bergen in het noorden. Onderweg verken je onder meer Hanzestad Bergen, het moderne Oslo en de historische mijnstad Røros. Ook kun je genieten van het Noorse natuurschoon in Jotunheimen – het land van de reuzen – en Dovrefjell National Park. Je kunt de Grand Tour met je eigen auto, of een huurauto maken. We adviseren je graag!

Dag 1 Oslo – Hurdajsjøn
Je Noorwegen vakantie kan beginnen. Je komt aan op de luchthaven in Oslo, wat niet ver van je verblijf ligt. Het hotel waar je zal verblijven ligt aan het Hurdajsjøn-meer.

Dag 2 Hurdal – Beitostølen
Vanuit Hurdal rijd je langs de oostelijke oever van het Randsfjord naar de regio Valdres en Beitostølen. Deze route heeft minder verkeer en je rijdt een prachtig stuk langs het meer. Aan het einde van het meer ligt een indrukwekkend deltalandschap, waar in het voorjaar duizenden broedvogels nestelen.

Vanuit Dokka rijd je door een rustige riviervallei naar de regio Valdres en de stad Fagernes. Hier begint het stuk bergopwaarts naar Jotunheimen nationaal park – het land van de reuzen. Beitostølen ligt aan de voet van Jotunheimen en is de uitvalbasis voor verschillende indrukwekkende wandeltochten.

Dag 3 Beitostølen
Midden in deze “Noorse Alpen” met bergen tot wel 2500m hoog, ligt het pittoreske Beitostølen, omgeven door een prachtig berglandschap. De Valdrresflya, een panoramische weg, leidt je door de boomloze hooglanden en heeft een aantal uitzichtpunten die zeker de moeite waard zijn. De opvallende berg Bitihorn en het Bygdin meer zijn slechts enkele van de natuurlijke hoogtepunten.

Dag 4 Beitostølen – Røros
Vanaf Beitostølen loopt de route langs de panoramaweg Valdres het Ottadal in. Langs de oever van het meer rijd je naar Vågå en via Blåhø reis je via een schilderachtige route naar Noord-Gudbrandsdalen. De route brengt je door de bossen van Dovre naar Dombås en tot slot naar Dovrefjell National Park.

In Hjerkinn is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het uitkijkpunt met een fantastisch uitzicht over Dovrefjell National Park en de berg Snøhetta. Verder op de route vind je nationaal park Rondane. In de vallei van de Glomma verandert het landschap langzaam. Je bereikt Tynset en Tolga en het sprookjesachtige bergstadje Røros.

Dag 5 Røros – Trondheim
Røros is het hoogstgelegen stadje van Noorwegen en één van de geheimparels van het land. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en werd onder andere gebouwd door timmerlieden uit het Harzgebergte in Duitsland. De “Hartzgården” in de Kirchstrasse (Kjerkgata) herdenkt de (mede)oprichters.

Het museum in Røros zorgt met liefde voor het behoud van de historische gebouwen van de stad en de overdracht van de regionale geschiedenis. Het museum en de Olav’s Mine zijn het bezoeken waard. Vanaf Røros reis je verder naar Støren en via de E6 bereik je Trondheim, gelegen aan de Trondheimfjord.

Tip: Naast de directe route is er ook een scenic route naar Trondheim te rijden. Deze duurt een uur langer, maar is bij goed weer de omweg meer dan waard. Je verlaat Røros richting Støren en rijdt verder richting Glåmos, en de kerk van het stadje. Via Glomma reis je naar het Aursundenmeer. Via Stjørdal bereik je de Trondheimfjord. Volg de Trondheimfjord om in universiteitsstad Trondheim uit te komen.

Dag 6 Trondheim – Stranda
Na een gezellige avond in Trondheim vervolg je je weg door de magische landschappen van Noorwegen. Vanaf Kristiansund leidt de “Atlanterhavsveien” (Atlantic Way of Atlantische weg) je langs de zee, met onderweg verschillende boogbruggen en kronkelende wegen. Je rijdt via de kustweg verder naar Farstad en Molde. Vanuit Molde neem je de veerboot over de Moldefjord. Volg de weg naar Storfjord – en de aftakking naar Stranda. Vanuit hier kun je de Geirangerfjord verkennen.

Dag 7/8 Stranda
Er zijn verschillende excursies mogelijk vanuit Stranda – bijvoorbeeld een fjordcruise per boot, een tocht met de Hellesylt Geiranger ferry naar de uitzichtpunten van Dalsnibba en Örnevegen (Eagle Trail). Ook kun je de Trollstigen bezoeken en de kabelbaan bij Åndalsnes. Een uitstapje naar het vogeleiland Runde is ook mogelijk. We adviseren je graag!

Dag 9/10 Stranda – Aurland
Vandaag staan je nog meer fjorden te wachten. Eerst bereik je de Nordfjord en de steden Stryn en Loen. Bij Inndalsfjord ga je de bergen in naar Skei. Door de Fjærlandtunnel rijd je naar de gletsjer met dezelfde naam. Dit is een arm van de grootste gletsjers van Europa: de Jostedalsbreen.

De hoofdstad van de regio is Sogndal. Je bent aangekomen bij de Sognefjord. De fjord is wild en meer dan 200 km lang en strekt zich uit van de Atlantische Ocean tot ver in het binnenland. Je steekt de fjord over bij Kaupanger naar Lærdal. Hier kun je ervoor kiezen om het Aurlandsfjellet over te steken via één van de nationale scenic routes van Noorwegen of kies voor de langste tunnel ter wereld, de Lærdaltunnel (24,5 km lang).

Aangekomen in Aurland verblijf je 2 nachten in een pittoreske stadje aan de fjord. Morgen heb je een rustdag. Vaar over de Nærøyfjord, ontdek Flåm met de Flåm Railway of maak een wandeling door de prachtige natuur.

Dag 11 Aurland – Bergen
Vandaag reis je van de Sognefjord naar de op één na grootste stad van het land, Bergen. De oude Hanzestad ligt precies op de grens tussen de Noordzee en Atlantische Oceaan. Bergen heeft de charme en sfeer van een kleine stad en biedt een ideale combinatie tussen natuur, cultuur en een bruisend stadsleven. De eerste gebouwen in Bergen werden gebouwd langs de oude kade: de Bryggen. Bryggen was eeuwenlang het hart van de stad. De historische gebouwen uit de Hanzetijd staan nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn zonder twijfel de bekendste eyecatchers van de stad.

Een wandeling door de smalle straatjes is als een reis terug in de tijd. Het Bryggens Museum toont archeologische opgravingen uit Bryggen, die een levendig beeld geven van de handel, ambachten en het dagelijks leven in de middeleeuwen. Maak een kabelbaanrit vanuit het centrum van Bergen naar de top van de Fløienberg (320 meter boven zeeniveau) en geniet  hier van een uniek uitzicht over de stad, de omliggende bergen, de fjorden en de open zee.

Tip: Maak een wandeling van boven naar beneden en ontdek de historische houten huizen op de berghelling en de smalle straatjes in het noordelijke “Smau”. Geniet daarna van verse vis in de haven op de drukbezochte vismarkt.

Dag 12 Bergen – Solstrand
Vandaag heb je genoeg tijd om Bergen verder te verkennen, voordat je op weg gaat naar Bjørnafjord en één van de mooiste hotelcomplexen van het land. Het hotel in Osøyro is gelegen op een waanzinnige locatie! Als je een paar dagen langer wilt blijven, bevelen we deze plaats zeker aan.

Dag 13 Solstrand – vrije dag (Osøyro)
Geniet van een vrije dag in je hotel in Osøyro.

Dag 14 Os – Haugesund
Vanuit je hotel is het maar een paar minuten naar de aanlegsteiger van de veerboot, die je naar de overkant van het Bjørnafjord brengt. Je bereikt het eiland Stord en volgt de route naar Haugesund. Ontdek hier het Vikingmuseum en het nationale monument voor de eenwording van het land onder Harald Hårfagre. Een uitstapje naar het kleine vissersstadje Skudeneshamn is een aanrader. Haugesund zelf heeft een gezellige promenade aan het water van de Sund.

Dag 15 Haugesund – Preikestolen

Goed om te weten: We kunnen op dit punt in de reis een extra nacht in Stavanger toevoegen.

Vanuit Haugesund voert een maritieme kustroute je naar de kust van Arsvågan aan de Boknafjord. De zeetunnel hier leid je vervolgens naar Stavanger, waar het de moeite waard is om een tussenstop te maken. Stavanger werd in 2008 samen met Liverpool uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Het oude stadscentrum ten oosten van de oude haven en de wijk Gamle Stavanger (oud-Stavanger) vormen het historische centrum. Het centrale punt is de Domkerk van Stavanger.

Onze tips: Er is veel te zien en doen in Stavanger. Hieronder vind je onze tips.

 • Bezoek het Norsk Hermetikkmuseum in het grootste houten huis (een voormalige blikfabriek) van de oude stad
 • Het Norwegian Petroleum Museum toont de geschiedenis van de olieproductie in Noorwegen
 • Op de 139 meter hoge Ullandhaug vind je het openluchtmuseum Jernaldergården på Ullandhaug
 • Ontspan op het langste zandstrand van Noorwegen, Solastrand, vlakbij de luchthaven

Vanuit de stad bereik je via de zeetunnel en de Lysefjord Preikestolen.

Dag 16 Preikestolen – Lysefjord
Vandaag kun je het beroemde Preikestolen ontdekken. Trek zo’n 4-6 uur uit voor de wandeling. De omgeving biedt genoeg excursiemogelijkheden. Je kunt een ferry nemen naar de Lysefjord om het plateau vanuit een ander perspectief te bekijken.

Dag 17 Preikestolen – Egersund
Vandaag leidt de route naar het uitzichtpunt van de Lysefjord. Een veerboot brengt je naar Dirdal. De oude weg naar Frafjord is een omweg die zeker de moeite waard is. In Dirdal kun je je vergapen aan Noors vakmanschap. Een schilderachtige weg brengt je via de Noordzeekust naar Egersund.

Dag 18 Egersund – Nordsjøvegen
Egersund is een schilderachtig stadje aan de panoramaweg Jæren. In het westen leidt de Nordsjøvegen je naar de historische Jøssingfjord en de houten huizen van Helleren. Deze huizen (vandaag de dag niet meer bewoond) liggen onder een indrukwekkende rotspunt. Aan de Noordzee ligt het stadje Sogndalstrand, ideaal voor een wandeling.

Dag 19 Egersund – Kristiansand
De kustweg van Egersund brengt je via de E39 naar Flekkefjord, een mooi stadje aan de fjord met dezelfde naam. Hier verlaat je geleidelijk “fjord Noorwegen” en bereik je de regio’s Sørland en Telemark. Dit ruige, rotsachtige landschap is gevormd in de ijstijd. Meren en fjorden wisselen elkaar hier af.

Vanuit Mandal kun je de oude hoofdweg kiezen om iets dichterbij de kust te blijven (wegen 439 en 456). Een omweg via Flekkerøya (weg 457) is ook mogelijk. Vervolgens bereik je Kristiansand, gesticht door koning Christiaan IV van Denemarken. De vierkante wijken en sterke invloed van continentale architectuur zijn typisch voor de stad.

Dag 20 Kristiansand – Telemark
Vandaag reis je van de zuidkust naar Telemark. Er wordt gezegd dat het skiën hier is uitgevonden. Het eerste deel van de route loopt langs de kust. Daar liggen de mooie stadjes Grimstad, Risør en Kragerø. Elk plaatsje is een juweeltje op zich. Via het Regin Rangedal ga je vervolgens naar Bø en het Telemarkkanaal. De regio is bosrijk en zeer bergachtig.

De grootste staafkerk van Noorwegen staat in Heddal bij Notodden. Bij Kongsberg maak je kennis met het Noorse plattelandsleven, en verblijf je in het waanzinnige Søstrene Storaas. Een oude Noorse boerderij die is omgetoverd tot een duurzaam en bijzonder gastenverblijf.

Dag 21 Søstrene Storaas – regio Kongsberg
Ontspan bij je hotel of maak een uitstapje naar Kongsberg. De stad dankt zijn bestaan aan de ontdekking van de zilvermijn bij Numedalslågen in 1623. De stad werd in 1624 gesticht door koning Christiaan IV en groeide snel uit tot de grootste mijnstad van Noorwegen.

Tip: Bezoek het Norsk Bergverks Museum. Het museum toont de 335-jarige geschiedenis van de mijnbouw in Kongsberg aan de hand van verschillende tentoonstellingen.

Dag 22 Telemark – Oslo
Van Kongsberg reis je rechtstreeks naar hoofdstad Oslo. De moderne Noorse metropool maakt ongetwijfeld indruk en ligt prachtig aan de Oslofjord. Bezienswaardigheden zijn het stadhuis, waar jaarlijks de Nobelprijs voor Vrede wordt uitgereikt, het Vigelandpark, met het beroemde beeldhouwwerk van Gustav Vigeland, het skimuseum Holmenkollen, het Bygdøy Museumeiland met het Kon-Tiki museet en de winkelstraat Karl Johan gate. Deze laatste leidt van het treinstation langs het Storting (Parlement) naar het Koninklijk paleis van Oslo.

Wil je een extra nacht Oslo toevoegen aan je reis, laat het ons gerust weten.

Dag 23 Vertrek
Je Grand Tour Noorwegen zit erop! Met de veerboot Color Line of vanaf de luchthaven reis je terug naar huis.

 • 22x overnachtingen, 15x ontbijt
 • 7x verblijf in een lodge, huisje of appartement, exclusief ontbijt, lunch en diner
 • Geirangercruise vanuit Hellesylt
 • Romsdalsgondolen bij Åndalsnes
 • Fjordcruise Nærøyfjord
 • Flåm Railway

Deze reis kun je ondernemen van mei t/m september

Voor de reis Grand Tour Noorwegen geldt de prijs vanaf:

 • € 3615 p.p. op basis van 2-pk
 • € 6171 p.p. op basis van 1-pk

Verdere prijzen (zoals upgrades) zijn op aanvraag.

Vluchten en/of veerboot tickets

Uiteraard kunnen we ook de vluchten of tickets voor de Color Line naar Oslo voor je regelen. Samen kijken welke opties het beste passen bij jullie reis.

2024_Grand Tour Noorwegen

Auto

Je kunt deze reis maken met je eigen auto of met een huurauto. Vlieg je op Oslo, dan kunnen we een huurauto voor je regelen. Wanneer je reist met je eigen auto, kunnen we de veerboot voor je boeken.

Impressies

Grand Tour Noorwegen

Regio's bij deze reis

Grand Tour Noorwegen
Zuid-Noorwegen

Populaire reizen naar Noorwegen

Bekijk hier onze meest populaire Noorwegenreizen
Noorwegen
Zelf samengestelde reis Noorwegen
jan – dec

Boek jouw zelf samengestelde reis Noorwegen We zijn dé specialist in het leveren van op maat reizen in Noorwegen, passend bij je wensen en de mogelijkheden die Noorwegen te bieden heeft. Een zelf samengestelde reis Noorwegen geeft je alle vrijheid om het land van majestueuze fjorden, torenhoge watervallen en reusachtige pieken te ontdekken. Fly drive Noorwegen: vliegen naar Noorwegen en op pad met een huurauto Een fly drive Noorwegen met een huurauto heeft veel voordelen. Je bent flexibel en wij regelen de reis tot in de puntjes, precies zoals jij dat wilt. Je kiest zelf je route, welke highlights je wil bezoeken en welke delen van Noorwegen je wilt verkennen. We helpen je natuurlijk graag op weg met onze tips en ervaringen. Waar je overnacht en hoe lang je op een bepaalde plek wilt blijven, bepaal je allemaal zelf. In Noorwegen kun je denken aan comfortabele hotels of charmante Noorse vakantiehuisjes. Maatwerk, kennis én ervaring zijn onze sterke kanten. Wanneer je zelfstandig of in overleg met ons een autorondreis Noorwegen wilt samenstellen, is dat uiteraard mogelijk. Bij ons draait alles om maatwerk en flexibiliteit. Laat ons weten wat je zoekt, en wij zorgen dat je zelf samengestelde reis Noorwegen perfect aansluit bij al je wensen. Een zelf samengestelde reis Noorwegen, met je eigen vervoer en de veerboot Ook wanneer je met je eigen auto, camper of motor naar Noorwegen wilt reizen, kun je een van onze autorondreizen boeken. Je vertrekt met de veerboot vanuit Hirtshals, Denemarken en reist zo Noorwegen in. Wij helpen je graag bij het uitstippelen van je route, en de hoogtepunten die je wilt zien. Winterreis Noorwegen: wintersport, Lapland of de Lofoten Wil je liever een winterreis naar Noorwegen maken? Ook dan is een zelf samengestelde reis Noorwegen mogelijk. We kunnen een zelf samengestelde reis Noorwegen in de winter voor je uitstippelen, bijvoorbeeld in winters Lapland of de Lofoten. Ook wintersport Noorwegen vanuit een vakantiehuisje of hotel behoort tot de mogelijkheden. Vraag ons gerust naar meer informatie.

    Prijs op aanvraag
Lapland | Zweden | Noorwegen
Van Lapland naar de Lofoten
13 dagen juni – sep

Van kust tot kust in Zweden en Noorwegen Van Lapland naar de Lofoten. Reis van kust tot kust in deze 13-daagse reis naar Zweden en Noorwegen en ontdek een diverse wereld aan landschappen in één reis. Van de Noorse kust met aangename temperaturen, vol zand, strand en eilanden tot de ongerepte natuur van Zweeds Lapland met zijn uitgestrekte meren, dichte bossen en arctische toendra. Reis via de Lofoten en de Vesterålen archipel weer terug naar Zweden. Lees hieronder snel meer over deze reis. Hoogtepunten van deze reis: Bezoek de betoverende Lofoten Reis dwars door de bergen naar Noorwegen Bereik de noordelijke poolcirkel Waai uit langs de kust van Laukvik Ontdek de Vesterålen archipel in Noorwegen Verken de Vestfjord en Tysfjord met de veerboot Ervaar de middernachtzon Breid je reis uit met een nacht onder de sterren op je eigen privé eiland of één of meerdere nachten in een van de 'birds nests' in Granö

Vanaf 2305 p.p.
Noorwegen
Noorwegen in een notendop
6 dagen jan – dec

Reis Noorwegen: ontdek Zuid-Noorwegen met de Bergensbanen Onze 6-daagse reis Noorwegen in een notendop verbindt de voormalige hoofd- en Hanzestad Bergen met hoofdstad Oslo, gelegen aan de Oslofjord. Reis met de wereldberoemde Bergensbanen, ofwel Bergen Railway, door indrukwekkende landschappen en tussen reusachtige bergen door. De Bergensbanen is één van de meest bezochte spoorlijnen ter wereld. Het is niet alleen een bouwkundig meesterwerk, het is één van de mooiste treinreizen ter wereld. De koning van de fjorden, de Sognefjord, bereik je via de Flåm Railway. Per boot reis je door de Nærøyfjord, voordat je per bus en trein verder reist naar Bergen.

Vanaf 1095 p.p.
Lapland | Zweden | Noorwegen | Finland
Reis boven de poolcirkel
13 dagen jan – dec

Ontdek het noorden van Scandinavië per trein, boot en bus Reis naar de meest noordelijke regio’s van Scandinavië en ontdek de arctische natuur per trein, bus en boot. De reis boven de poolcirkel kan het gehele jaar door worden gemaakt. In de zomermaanden kan je genieten van het natuurfenomeen de middernacht zon, de dagen zijn lang en het wordt bijna niet donker. In de wintermaanden laat het dansende noorderlicht zich misschien wel zien. Goed om te weten: Het programma van deze reis dient ter inspiratie voor jouw reis boven de poolcirkel en kan op basis van route en beschikbaarheid iets afwijken. Deze reis in het kort Tijdens deze reis steek je de poolcirkel over, ontdek je drie verschillende landen en kom je bij de Noordelijke IJszee. Maak kennis met de flora en fauna van dit arctische gebied. Deze 13-daagse reis combineert alle hoogtepunten boven de poolcirkel. De reis begint in de Zweedse plaats Luleå. Op dit moment bevindt je, je nog onder de poolcirkel. Maar zodra je de trein neemt richting Kiruna ga je de magische poolcirkel over. Vanuit Kiruna gaat de reis verder per trein naar Narvik. In Narvik stap je op de bus die over de Arctische Route gaat en langs de kust naar Tromsø. Doormiddel van een begeleide stadstour maak je kennis met de stad Tromsø. In Tromsø ga je aan boord van een van de twee postboten, de traditionele Hurtigruten of de nieuwe boten van Havila. Dit hangt af op welke dag je in Tromsø bent. De postboot brengt je langs de Noordkaap, waar alleen nog het water van de zee tussen jou en de Noordpool in ligt, naar Kirkenes. Vanuit Kirkenes gaat de reis verder per bus de grens over naar Finland naar het schitterende merengebied bij Inari. In zowel de zomer als de winter bevindt je je in een rustig natuurgebied. De reis gaat verder met de bus naar Rovaniemi, waar je weer bij de poolcirkel komt. Breng een bezoek aan het officiële huis van de Kerstman. In Rovaniemi stap je ook in de bus richting de zustersteden Tornio/Harparanda die aan de Fins-Zweedse grens gelegen zijn. Met trein ga je weer waar de reis is begonnen, Luleå.

Vanaf 3063 p.p.
Noorwegen
Grand Tour Noorwegen
23 dagen mei – sep

Geïnspireerd op de Grand Tour Noorwegen van Manuel in 2023 Maak je klaar voor de ultieme Noorwegen vakantie! Tijdens onze 23-daagse Grand Tour Noorwegen ontdek je alle hoogtepunten van Zuid-Noorwegen. Van het fjordenlandschap aan de kust tot de bergen in het noorden. Onderweg verken je onder meer Hanzestad Bergen, het moderne Oslo en de historische mijnstad Røros. Ook kun je genieten van het Noorse natuurschoon in Jotunheimen - het land van de reuzen - en Dovrefjell National Park. Je kunt de Grand Tour met je eigen auto, of een huurauto maken. We adviseren je graag!

Vanaf 3615 p.p.
Noorwegen
De tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen
15 dagen mei – sep

Fjord-Noorwegen ligt waar de alpine berglandschappen de open zee ontmoeten. Deze combinatie zorgt voor een uniek landschap tussen bergen en zee. Deze route door Noorwegen combineert de hoogtepunten van de kustlijn met de contrasten van de Noordzee en de Atlantische Oceaan en de Atlantische Oceaan verbindt de kust steden met de fjordlocaties. Reis van het pitorekse Bergen, Preikestolen en de Trolltunga naar de Sognefjord, Voss en Flåm. Je verblijft in middenklasse hotels en charmante lodges. De tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen zijn gebaseerd op een onderzoek onder de Noren zelf. Hier is deze rondreis op gebaseerd. Kijk uit naar de fjord hoogtepunten - van de Lysefjord tot de Geirangerfjord en het Atlantische eiland Smøla. De meest populaire panoramische wegen tussen de North Sea Road en de Atlantic Road behoren tot de top tien, net als de rotswand Trollväggen. De combinatie van de regio's en de verschillende accommodaties geven deze reis veel variatie.

Vanaf 1579 p.p.
Noorwegen
Noorwegen voor beginners
8 dagen mei – aug

Deze reis omvat de hoofdregio rond Oslo en verbindt deze met de belangrijkste toeristische bestemmingen in Noorwegen, zoals de fjorden. Breng een bezoek aan de Hardangerfjord, Sognefjord en Nordfjord. De reis laat je kennis maken met de kleinere plaatsen en de beroemde landschappen: van bergen tot de fjorden. Er is ook een mogelijkheid om de steden Oslo, Bergen, Ålesund en Trondheim te ontdekken. De reis is speciaal ontworpen voor reizigers die voor het eerst naar Noorwegen reizen.  

Vanaf 539 p.p.
Noorwegen
Doorkruis Noorwegen
14 dagen jan – dec

Ontdek het land met de trein, bus en boot Tijdens deze enkele reis door Noorwegen ontdek je het land middels de trein, bus en boot. Combineer de zuidelijke delen van Noorwegen inclusief de prachtige stad Bergen met de fascinerende noordelijke delen, waaronder de schitterende Lofoten-eilanden en de 'noorderlichthoofdstad van Noorwegen', Tromsø. Ervaar de originele post-route langs de Noorse kust en sta versteld van de wonderbaarlijke landschappen die Noorwegen te bieden heeft. Deze reis kan het gehele jaar worden gemaakt. De reis in het kort De reis begint in de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. De volgende dag stap je in de trein richting Flåm. Het laatste deel van deze treinreis gaat over de bekende Flåmsbana. Vanuit Flåm gaat de reis verder per trein, bus en boot naar de hoofdstad van het fjordenlandschap Bergen. Maak hier zeker een wandeling door de haven van de stad. In Bergen stap je de volgende dag op een van de twee postboten die je naar Trondheim brengen, hier kun je de Nidaros Domkerk gaan bezoeken. Vanuit Trondheim ga je met de Nordlandsbanan verder naar het noorden van Noorwegen met als eindbestemming Bodø, waar je de magische poolcirkel passeert. De Lofoten zijn met hun hoge bergen, steile valleien en prachtige witte stranden de volgende bestemming van de reis. Vanaf de Lofoten gaat de reis per bus en boot verder naar Tromsø, waar je in de wintermaanden grote kans heb op het zien van het noorderlicht. In Tromsø ga je weer aan boord van een van de twee postboten die je via de Noordkaap naar de eindbestemming van deze reis brengen, Kirkenes.

Vanaf 3975 p.p.
Lapland | Noorwegen
Aurora Spirit
8 dagen nov – april

Op naar het noorderlicht in Noorwegen Dit programma combineert de noorderlichthoofdstad Tromsø met bijzondere accommodaties in prachtige, afgelegen plaatsen rond het Lyngsfjord en het adembenemende panorama van de Lyngen Alpen. Tromsø wordt ook wel de hoofdstad van de Noordpool in Europa genoemd. Tijdens de reis onderneem je verschillende activiteiten, zoals walvissafari, hondensledentocht, een tocht met een sneeuwscooter en wandeling maken met sneeuwschoenen. Ook breng je een bezoek aan de meest noordelijke whiskystokerij. En krijg je in de avond de mogelijkheid om een glimp op te doen van het noorderlicht.

Vanaf 2960 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8,4

Contact Noorwegen

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesManuel RosdorffSpecialisme: Noorwegen, Finland, Japan

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

In Noorwegen betaal je met de Noorse kroon. Deze wordt aangeduid met NOK. Lees hier meer over de munteenheid in Noorwegen.

Voor een reis naar Noorwegen dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Noorwegen.

In Noorwegen heb je niet te maken met tijdsverschil.

Noorwegen ligt op dezelfde hoogte als Siberië, Alaska en Groenland, maar in tegenstelling tot deze landen is het klimaat in Noorwegen mild. Het klimaat varieert enorm tussen de verschillende regio's in het land. Lees hier meer over het weer en klimaat in Noorwegen.

Noorwegen is een land met een schitterende uiteenlopende natuur. Denk aan de fjorden, gletsjer, hoge bergtoppen en lege vlaktes.

De maanden mei tot en met augustus worden vaak gezien als de beste maanden om naar Noorwegen af te reizen. Dit komt doordat de temperaturen in deze maanden het meest aangenaam zijn. Lees hier meer over de beste reistijd van Noorwegen.