Bulguksa temple paint

Ontdek de eilanden van Japan

Ga op een 12-daagse expeditiecruise rond Japan en verken de kusten van Tokyo, Osaka en Zuid-Korea. Ontdek een aantal iconische hoogtepunten van Japan, naast de minder bekende en zelden bezochte eilanden. Bezoek onder meer de oud-Hollandse handelspost Deshima, het groen overgroeide sprookjeseiland Yakushima en het oude Samurai-disctrict van kuststad Kanazawa. Deze Japan cruise combineert een spannende mix van cultuur, geschiedenis en natuur.

Over deze Japan cruise

Onze 12-daagse Japan cruise ‘Ontdek de eilanden van Japan’ geeft je de mogelijkheid om de veelzijdigheid van Japan te ontdekken. Leer van deskundige gastsprekers en ga op pad met de Japanse gidsen die hun kennis over het land gedurende de reis met je zullen delen. Ontdek oude kastelen, prachtige tuinen, weelderige tempels en heiligdommen in combinatie met een aantal van de bijzondere natuurlandschappen van Japan.

Dag 1: Tokyo
Je komt aan in de neonverlichte hoofdstad Tokyo, waar traditie in sterk contrast staat met het hypermoderne. Maak kennis met de stad en het hotel waar je de eerste nacht zal verblijven, en verbaas je over de authentieke tempels en futuristische wolkenkrabbers in de stad. In de avond ontmoet je je medereizigers tijdens het diner in het hotel.

Dag 2: Tokyo en Kanazawa
Na een ontbijt in het hotel reis je met de Shinkansen richting Kanazawa. In de middag ga je aan boord van de Heritage Adventure. Je hebt de tijd om je verblijf voor de komende dagen te verkennen. Het team van het schip wordt aan je voorgesteld, en je hebt een korte briefing over de plannen van de reis. De avond is naar eigen invulling.

Dag 3: Kanazawa
Vandaag kun je de historische nederzetting en UNESCO Werelderfgoedlocatie Shirakawa-go verkennen, hoog in de bergen van de Shogawa River Valley in het Hakusan National Park. Ontdek hier de historische architectuur van Japan, waaronder de iconische Gassho-zukuri-boerderijen, waarvan sommige meer dan 250 jaar oud zijn.

Verken het rijke 21st Century Museum of Contemporary Art in Kanazawa en ontdek enkele unieke stijlen van de moderne Japanse kunst. Kanazawa is beroemd om zijn aardewerk in Kutani-stijl, voortreffelijk lakwerk, vakmanschap met bladgoud, met de hand beschilderde zijde en de klassieke Noh-dans, wat al sinds de 14e eeuw wordt opgevoerd. Dwaal door kronkelende straatjes, langs heerlijke restaurants en moderne galerieën. Bezoek de indrukwekkende Tuin van Kenrokuen uit het Edo-tijdperk, en verken de Omicho Market met alles van bloemen tot handwerk en eten.

Dag 4: Matsue
In de ochtend kom je aan in de haven van Sakaiminato, de toegangspoort tot Matsue, beter bekend als ‘de stad van het water’, omdat het tussen het Shinji-meer en het Nakaumi-meer ligt. Bezoek hier het Matsue Castle, een grotendeels intact 17e-eeuws kasteel in Japan.

Andere opties zijn het verkennen van Daisen-Oki National Park, doordrenkt van schoonheid en geschiedenis. Het is ook de thuisbasis van zeldzame flora en fauna. Een bezoek aan de Yuushien Garden is ook een aanrader. Er valt hier genoeg te zien en te doen. Vraag de expeditieleiding gerust naar tips.

Dag 5: Hagi
Hagi was een kleine vissershaven tot Mori Terumoto het in 1604 versterkte. Vandaag de dag is het beter bekend om zijn traditionele pottenbakkerij. In de ochtend verken je het Teramachi-district met zijn tempels en heiligdommen, het Jokamachi district, waar je de oude Samurai-huizen kan vinden en neem je ook de tijd om Hagi Castle, Shizuki Park en Tokoji Temple te verkennen.

Reis in de middag naar de buitenwijken van de stad en het Yoshika Taibi Memorial Museum dat gewijd is aan een grote collectie Hagiyaki aardewerk dat in de Edo-periode gewaardeerd werd als servies voor theeceremonies. Ontdek daarnaast de natuurlijke wonderen van de 300 miljoen jaar oude kalksteengrot Akiyoshido.

Dag 6: Ulsan, Zuid-Korea
Vandaag steek je de Japanse Zee over naar Ulsan in Zuid-Korea, en breng je een bezoekje aan het UNESCO Werelderfgoed Gyeongju. Gyeongju, de hoofdstad van de Silla-dynastie, daterend uit het eerste millennium, staat bekend als ‘het museum zonder muren’ en zit boordevol met oude Koreaanse geschiedenis en boeddhistische cultuur.

Geniet van een wandeling langs honderden opgegraven monumenten, tempels, tombes en pagodes. Ervaar Koreaanse delicatessen, culturele voorstellingen en bezoek het Nationaal Museum met gouden sieraden, metalen wapens en karakteristiek aardewerk. Vandaag ontdek je het beste dat Zuid-Korea te bieden heeft.

Dag 7: Fukuoka, Japan
Fukuoka is de grootste stad op het eiland Kyushu, in Zuid-Japan. Deze bruisende metropool combineert een mix van trendy yatai-eetstalletjes met levendige kunstinstallaties, historische ruïnes en kleurrijke parken.

Bezoek de noordelijke stad Kitakyushu en het beroemde Kokura Castle, het TOTO-Museum, de Kawachi Wisteria Garden, de Nanzoin Tempel met zijn liggende bronzen Boeddha en de Dazaifu Tenmangu Shrine. Deze laatste is gebouwd op de begraafplaats van de dichter en geleerde Sugawara no Michizane en wordt omringd door prachtige tuinen, vijvers en bruggen met meer dan 6000 pruimenbomen.

Dag 8: Nagasaki
In de ochtend kom je aan in Nagasaki, de tweede stad die door een atoombom werd getroffen in WO II. Bezoek het Vredeherdenkingspark, het Atoombommuseum en Dejima (ofwel Deshima) dat tijdens de Edo-periode werd gebouwd om Portugese christelijke missionarissen te huisvesten en de verspreiding van hun religie tegen te gaan. Ook was Dejima een unieke handelspost van de Nederlanders. De Nederlanders waren de enige buitenlanders die handel mochten drijven in Japan tijdens de Sakoku periode, de 200 jaar lange isolatieperiode van Japan. Totdat Japan het land in de 19e eeuw heropende, was Dejima het enige venster naar de wereld.

Met de heropening van de haven voor westerlingen in de tweede helft van de 19e eeuw bloeide Nagasaki op als een welvarende, internationale stad. Er was geschikte huisvesting nodig voor de plotselinge toestroom van buitenlanders die hier hun intrek namen. Veel van de woningen die in deze periode gebouwd werden, zijn bewaard gebleven en kun je bezichtigen in Glover Garden, wat je vanmiddag gaat bezoeken. De bekendste woning in Europese stijl is het Glover House, gebouwd in 1863.

Dag 9: Yakushima
In de ochtend vaar je naar het uiterste zuiden van Kyushu, en wel naar het eiland Yakushima dat in 1993 het eerste werelderfgoed van Japan werd en een bijzonder diverse flora en fauna herbergt. In de middag maak je een aantal natuurwandelingen in Yakushima National Park, de thuisbasis van de Yakushima makaak. Verbaas je over de met mos begroeide sprookjesbossen van Yakushima en ontdek de eeuwenoude cederbomen van het eiland, zoals Buddha Sugi, Futago Sugi en Sennen Sugi, die meer dan 3000 jaar oud zijn.

Leuk om te weten: de anime Princess Mononoke van Studio Ghibli is geïnspireerd op dit sprookjesachtige eiland.

Dag 10: Uwajima
In de ochtend verken je het eiland Shikoku en de haven van Uwajima wat diep in de baai van Uwajima ligt. De stad is in opkomst als grootste parelkweekcentrum van het land en je zal leren over het proces van implanteren, oogsten, extraheren en sorteren van parels tijdens een bezoek aan een parelkwekerij.

Bezoek Uwajima Castle dat gebouwd is op de top van een heuvel met panoramisch uitzicht over de stad en haven. Ook breng je een bezoekje aan de Tenshaen Garden, gebouwd in het Samurai-tijdperk. De middag heb je vrij om zelf in te vullen.

Dag 11: Koraku-en en Kurashiki
Vanuit de haven van Uno-Ko bezoek je één van de beroemdste tuinen van Japan, Koraku-en. Deze 17e-eeuwse formele tuin heeft 28 hectare wandelpaden,vijvers, pruimen- en kersenbomen. In de middag ga je verder naar Kurashiki waar je de oude koopmanswijk verkent. Ontdek hier de 17e-eeuwse witte pakhuizen met traditionele zwarte tegels, langs een kanaal omringd met treurwilgen en gevuld met koikarpers.

Ook heb je de kans om het Ohara Museum of Art te bezoeken met zeldzame werken van Matisse, Picasso en Renoir en collecties van de beroemde Mingei beweging van Japan, waaronder het keramiek van Hamada Shoji.

Dag 12: Osaka
In de ochtend vaar je naar de grootste havenstad van Honshu, Osaka, waar moderne architectuur en een bruisende eetcultuur samengaan met het 16e-eeuwse Osaka Castle. Na het ontbijt gaat er een gratis bus naar een centraal hotel in Osaka, of naar de luchthaven. We adviseren om geen vluchten te boeken voor 13.00 uur om niet in de knoop te komen met het schema van het schip.

 • Landingsrechten
 • Transfer voor en na de cruise
 • 1 hotelovernachting (inclusief diner/ontbijt)
 • Je gehele verblijf op het schip, inclusief alle maaltijden, bier, wijn en frisdrank bij lunch en diner
 • Alle excursies aan wal
 • Lezingen door bekende gastsprekers

 • 24 april 2025 – deze reis start in Osaka en eindigt in Tokyo
 • 4 mei 2025

Er zijn verschillende soorten hutten in verschillende prijsklasse beschikbaar op het schip.

 • Heritage suite | € 16.500 p.p.
 • Worsley suite | € 13.835 p.p.
 • Superior single | € 12.995 p.p.
 • Superior triple | € 8.975 p.p.
 • Superior deck 5 | € 10.645 p.p.
 • Superior deck 4 | € 9.975 p.p.
 • Main deck single | € 12.135 p.p.
 • Main deck triple | € 8.795 p.p.

De Heritage Adventurer is een expeditieschip van uitzonderlijke afkomst. Vaak aangeduid als de ‘Grande Dame of Exploration Cruising’ vanwege haar beroemde geschiedenis en verfijnde ontwerp. Ze werd speciaal gebouwd voor een avontuur in 1991 op de Finse Rauma scheepswerf – en speciaal ontworpen voor polaire exploratie.

Het schip is ontworpen om 184 gasten te accommoderen, maar de Heritage Adventurer verwelkomt nu slechts 140 gasten. Dit zorgt voor ruime, stijlvolle en comfortabele reizen, terwijl een vloot van 14 Zodiacs ervoor zorgt dat alle gasten het maximale uit hun expeditieavontuur kunnen halen.

Impressies

Ontdek de eilanden van Japan

Impressies

Heritage Adventurer

Regio's bij deze reis

Ontdek de eilanden van Japan
Chubu
Kansai
Kanto

Populaire reizen naar Japan

Laat je inspireren
Japan
Kyushu eiland special
11 dagen jan – nov

Deze reis 'Kyushu eiland special' brengt je naar de beste plekken en gebieden van het prachtige eiland Kyushu. Om het eiland rond te kunnen reizen ga je op pad met een huurauto. Op die manier kan je de bezienswaardigheden op je gemak verkennen tijdens je vakantie in Japan. Deze Kyushu eiland special is perfect voor de avontuurlijke reiziger, als uitbreiding op een rondreis door Japan en voor reizigers die eerder de grote steden en populaire routes hebben gezien. Maar ook voor reizigers die voor het eerst de verschillende geografische gebieden willen leren kennen en minder bekende bestemmingen in Japan. Kyushu is een eiland van mysterie en avontuur en je bewondert de waanzinnig mooie landschappen van dit bijzondere eiland.

Vanaf 2650 p.p.
Japan
Familie vakantie Japan
14 dagen jan – feb

Japan is de perfecte vakantiebestemming voor gezinnen. Deze reis is ideaal voor een gezin dat voor het eerst naar Japan reist om 4 grote steden te verkennen en een geweldige ervaringen te beleven! Volg de ‘Golden Route’ en bezoek alle grote steden, populaire bezienswaardigheden en familieattracties tijdens deze vakantie Japan. Met zoveel te zien en te doen op deze gezinsvriendelijke bestemming, wil je zeker nog een keer terugkomen. Deze reis naar Japan in het kort Route: Tokyo – Kyoto – Hiroshima – Osaka  Sushi workshop in Asakusa, Tokyo Stadswandeling Tokyo en Kyoto

Vanaf 4300 p.p.
Japan
Essential Japan
14 dagen jan – dec

De meest iconische bezienswaardigheden en betoverende ervaringen van Japan wachten op je tijdens deze 'Essential Japan' reis naar het land van de rijzende zon. Ontdek de dynamische energie van de grote steden en de schilderachtige, landelijke omgeving van Japan. Genieten van een speciale overnachting in een traditionele Japanse herberg. Dit is de ideale kans om een typisch Japanse ervaring te hebben in de ontspannende warm waterbronnen. Voor alle bezoekers die voor het eerst dit fascinerende land bezoeken, is Essential Japan de perfecte vakantie Japan!

Vanaf 2600 p.p.
Japan
Zelf samengestelde individuele reis Japan
14 dagen jan – dec

Creating Stories is dé specialist voor een maatwerkreis Japan en regelt alles voor je tot in de puntjes en passend bij je wensen. Maatwerkreis Japan Er zijn veel voordelen wanneer je een zelf samengestelde reis naar Japan boekt, alles kan zo geregeld worden, precies zoals jij wilt. Je bepaalt zelf de route, welke highlights je bezoekt en welke regio’s van Japan je gaat verkennen. Het is vanzelfsprekend dat wij je over de verschillende mogelijkheden kunnen adviseren. Daarnaast bepaal je ook zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Het aanbod van accommodaties in Japan loopt erg uiteen van kleinschalige boetiekhotels tot 4 of 5 sterren hotels of zeer traditionele Japanse accommodaties met tatami's. De keuze van accommodatie is natuurlijk afhankelijk van waar je voorkeur naar uit gaat. Maatwerk, kennis en ervaring zijn onze sterke kanten. Mocht je bepaalde wensen hebben voor de accommodatie dan kun je dat aan ons doorgeven, zodat we samen met jou een passende maatwerkreis Japan samen kunnen stellen.

Vanaf 2800 p.p.
Japan
Van de gebaande paden Japan
15 dagen jan – dec

Het is een van de meest indrukwekkende bestemmingen ter wereld, Japan. Naast de dynamische, bruisende activiteit in steden die 24/7 aanstaan zijn er daarentegen ook vredige plekken met een natuurlijke omgeving. Deze vakantie 'Van de gebaande paden Japan' is speciaal ontworpen voor de actieve reizigers die op zoek zijn naar culturele onderdompeling. De hoogtepunten gedurende deze reis Japan zijn ongetwijfeld de wandeling langs de Nakasendo Trail en de Kumano Kodo bedevaart. Kortom stellen deze je allebei in staat om de natuur te ervaren en de schoonheid van de landschappen te bewonderen die Japan te bieden heeft.

Vanaf 2700 p.p.
Japan
Actieve vakantie Japan
16 dagen jan – dec

Deze avontuurlijke reis is ontworpen met de actieve reiziger in gedachten. Ben je op zoek naar een actieve vakantie Japan, dan is deze 16-daagse reis naar Japan zeker iets voor jou. Over onze actieve vakantie Japan Ga terug in de tijd en ontdek de historische Nakasendo Trail die door de bergachtige Kiso vallei slingert en fiets langs de schilderachtige eilanden van de Shimanami Kaido, de beroemdste fietsroute van Japan. Bezoek daarnaast de futuristische en populaire steden Tokyo en Osaka. Stop op kunsteiland Naoshima en bewonder de prachtige kustlijn tussen Imabari en Onomichi. Geniet van avontuur, natuur en steden tijdens een actieve vakantie Japan!

Vanaf 2999 p.p.
Japan
Tokyo en Hokkaido special
16 dagen april – nov

Deze vakantie naar Japan begint en eindigt in de metropool Tokyo en neemt je mee langs de prachtige bezienswaardigheden van Hokkaido. Je hebt veel vrijheid, want je gaat zelf op pad gaat met een huurauto in het noorden tijdens deze Tokyo en Hokkaido special. Geniet van een geweldige autorondreis door Hokkaido en ontdek de betoverende ruige landschappen, uitgestrekte wildernis en de schitterende flora en fauna van de meest noordelijke prefectuur van Japan. Deze autorondreis 'Tokyo en Hokkaido special' laat je kennismaken met de grootste metropool ter wereld en een van de meest schitterende natuurgebieden van Japan!

Vanaf 3700 p.p.
Japan
Grand tour Japan
21 dagen jan – dec

Door deze ultieme Grand tour Japan vervul je al je verlangens naar het land van de rijzende zon. Deze reis biedt zowel ruimte om zelf Japan te gaan ontdekken als begeleide dagen met een gids. Grand Tour Japan is voor alle reizigers die het land nog nooit bezocht hebben en alles van een vakantie Japan willen ervaren. Deze reis bestaat uit het ontdekken van de grote steden, een overnachting in een traditionele Japanse herberg, rondleidingen door de meest betoverende steden van Japan, een diepgaande ontdekking van de Japanse cultuur, een reis naar een kunsteiland, een glimp van de geschiedenis en een bezoek aan het paradijs voor fijnproevers! Reizigers zullen genieten van meeslepende ervaringen zoals het maken van sushi en een fietstocht door de hooglanden van Japan. Maak je klaar voor de reis van je leven!

Vanaf 4900 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Japan

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesManuel RosdorffSpecialisme: Japan

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

In Japan lopen moderne technologie en traditie naadloos in elkaar over. Alles is strak georganiseerd en dat maakt Japan voor velen een zeer populaire reisbestemming. Culturele highlights; tempels, rotstuinen, eeuwenoude heiligdommen, hypermoderne wereld steden, schilderachtige dorpjes wisselen af met de Japanse alpen, vulkanische landschappen, Shinkansen treinen. Het land van de rijzende zon staat in het teken van een diversiteit aan indrukken.

Het weer en klimaat in Japan is erg verschillend doordat het land een enorme oppervlakte beslaat. Bovendien verschilt het weer en klimaat in Japan niet alleen per seizoen maar ook per regio die kan worden onderverdeeld in Zuid-, centraal en Noord-Japan. Lees hier meer over het weer en klimaat in Japan.

De beste reistijd voor Japan verschilt per regio. Zo zijn de beste maanden om naar Noord-Japan te reizen mei, juni, augustus, september en oktober. Voor midden- en Zuid-Japan zijn de beste maanden april, mei, september en oktober. Lees hier meer over de beste reistijd van Japan.

In Japan heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het in Japan 7 uur later dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 8 uur later dan in Nederland.

Voor een reis naar Japan dien je in bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal geldig is voor de reisduur in Japan. Ga je langer dan 90 dagen dan is een visum wel noodzakelijk. Lees hier meer over reisdocumenten in Japan.

Japan is één van de duurste landen ter wereld met als munteenheid de Yen (JPY of ¥). Lees hier meer over de munteenheid in Japan.