Tórshavn, hoofdstad Faeröer eilanden

Autorondreis Faeröer met eigen vervoer met de veerboot

Verken de Faeröer met je eigen voertuig en overnacht in comfortabele hotels/guesthouses

Met je eigen auto maak je met de boot de overtocht vanaf Denemarken naar de Faeröer. Hier trek je er zelf op uit, langs de onontdekte fjorden en kleine dorpjes met kleurige huizen met grasdaken, zie je de grazende schapen en wachten de ruige kliffen op je.

De vanafprijs is op basis van 2 personen, wanneer je met meerdere personen een reis maakt, daalt de prijs aanzienlijk, wanneer je op de veerboot overnacht in een 4-persoonhut. Dezelfde reis met 4 personen is namelijk al beschikbaar vanaf € 1.038 per persoon.

De autorondreis op de Faeröer in het kort

Deze 11-daagse autorondreis Faeröer begint in Hirtshals Denemarken waar je in de middag aan boord gaat van de Smyril Line richting de Faeröer. De volgende dag kom je laat in de avond aan in Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer.

De reis gaat verder naar Gjógv, gelegen in het noordoosten van het eiland Eysturoy. De plaats Gjógv dankt zijn naam aan de 200 meter lange met zeewater gevulde rotskloof. Vanuit Gjógv kan je een bezoek brengen aan het dorp Saksun. Het dorp is omgeven door steile bergen en een lagune-achtig meer met een zandstand dat helemaal naar de Atlantische Oceaan leidt.

Vanuit Gjógv reis je verder naar Klaksvík waar je vandaan uitstapjes kan maken naar de noordelijke eilanden van de Faeröer.

De reis eindigt in Tórshavn, waar je voldoende tijd heb om de stad en de omgeving rondom de stad te verkennen.

Je kunt de Faeröer met eigen vervoer ook combineren met een reis naar IJsland.

Klik hier voor meer informatie over de veerboot, zoals het vaarschema en de tarieven.

Dag 1: Aan boord
Om 15.30 uur vertrekt de boot vanuit Hirtshals in Noord-Denemarken naar Tórshavn. Je overnacht aan boord.

Dag 2: Aan boord – Tórshavn
Vandaag breng je de dag aan boord door. Je kunt gebruik maken van diverse faciliteiten. Om 22:30 uur kom je aan in Tórshavn waar je ook overnacht.

Dag 3-4: Tórshavn – Gjógv
De reis van vandaag gaat naar het noordelijke eiland Eysturoy. Je overnacht in Gjógv, wat in het noordoosten van het Eysturoy is gelegen. Je kunt ervoor kiezen om vanuit Tórshavn richting Vestmanna te rijden waar je een boottocht kan maken naar de vogelkliffen van Vestmanna. Deze boottocht duurt ongeveer 2 uur en moet van te voren wel gereserveerd worden. Na een eventuele boottocht naar de vogelkliffen van Vestmanna kun je een stop maken in Kvívík om oude nederzettingen van de Vikingen te bekijken. Je vervolgt de reis verder over het eiland Streymoy waar je de Atlantische brug overgaat richting Eysturoy. De weg tussen Eiði en Gjógv is prachtig en biedt veel mogelijkheden waar je mooi uitzicht hebt. Een daarvan is de bekende rotsformatie “Reus en de oude Heks”. Je passeert ook de hoogste berg van de Faeröer de Slættaratindur (880 meter).

Op dag 4 kun je een bezoek brengen aan Tjørnuvík, waar je nog steeds sporen en overblijfselen van de Vikingen kunt zien. Maak een wandeling langs het strand, de plek waar de Vikingen zich vestigden toen ze voor het eerst op de Faeröer arriveerden. Maak ook een stop in Saksun. Dit dorp is omgeven door steile bergen en een lagune-achtig meer met een zandstrand dat de weg naar de Atlantische Oceaan leidt. Als het tij uitgaat, kan je helemaal naar zee lopen.

Dag 5-6: Gjógv – Klaksvík
Vandaag gaat de reis van Gjógv naar Klaksvík, onderweg passeer je Oyndardjørður, vlak voor Oyndardjørður kan je de Rolling Stones bekijken. Om van Oyndardjørður naar Borðoy te komen, ga je door een onderzeese tunnel. Op de bodem van deze tunnel zie je een schitterende lichtinstallatie van Tróndur Pattursoon. Je verblijft twee nachten in Klaksvík.

Op dag 6 kun je de noordelijke eilanden verkennen. Ga eerst naar het meest noordelijke dorp Viðareiði waar je prachtig uitzicht hebt over Fugloy, Svínoy, Borðoy en Kunoy. Je kunt er voor kiezen om de berg ten noorden van het dorp te beklimmen naar de hoogste kaap ter wereld kaap Enniberg. De wandeling is alleen mogelijk onder begeleiding van een gids.

Van Viðareiði naar Kunoy kan je een mooie wandeling maken door plantages. In Klaksvík kun je een bezoek brengen aan de Christianskerk, deze kerk wordt bestempeld als de mooiste kerk van de Faeröer.

Je kunt vandaag ook een bezoek brengen aan Kalsoy, dat bekend staat om zijn vele legendes. De bekendste legende is de legende over de zeehondenvrouw die gevangen werd genomen en gedwongen werd om te trouwen en kinderen te krijgen met een boerenzoon uit Mikladalur.

Dag 7-9: Klaksvík – Tórshavn
De reis van vandaag gaat naar Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer. Het is aan te raden om een stop te maken in Leirvík om daar de nederzettingen te bekijken.

In Tórshavn kun je een bezoek brengen aan de verschillende winkels, de gezellige cafés bij de haven Vágsbotn of een van de musea in de stad. Je verblijft drie nachten in Tórshavn.

Dag 8-9 heb je vrij te besteden in Tórshavn. Op dag 8 kun je kiezen voor een dagexcursie op het eiland Nólsoy. Op dit eiland ga je terug in de tijd. Het is mogelijk om het eiland met een lokale gids te ontdekken.

Het eiland heeft de grootste kolonie stormvogels, maar deze vogels kunnen alleen ’s nachts worden gezien. De vuurtoren op het eiland heeft een van de grootste lenzen. Een wandeling naar Borðan, waar de vuurtoren staat, is aan te raden.

Op dag 9 raden wij aan om de kleinste en gezelligste hoofdstad ter wereld te verkennen. Bezoek de oude stad, ’s wereld oudste parlement Tinganes en Fort Skansin.

In de middag kun je naar Kikjubøur gaan, wat op 20 minuten rijden ligt van Tórshavn. Kirkjubøur is het oude culturele centrum van de Faeröer. Breng een bezoek aan de Ólav’s kerk uit 1111 na Christus. De kerk is vernoemd naar koning Olav de Heilige en is de oudste kerk van de Faeröer die nog steeds in gebruik is. Bekijk ook de ruïnes van de St. Magnus-kathedraal.

In de avond ga je weer aan boord van de Smyril Line. Rond 23:30 uur vertrekt de veerboot richting Hirtshals, Denemarken.

Dag 10: Aan boord
Vandaag ben je de hele dag aan boord van de Smyril Line.

Dag 11: Hirtshals
Vandaag kom je rond 9:30 uur aan in Hirtshals.

 • De veerboot overtocht met Smyril Line retour
 • 7 nachten in 2-persoonskamers met eigen douche en toilet in hotels, guesthouses en boerderijen inclusief ontbijt
 • Uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart en reisgids Faeröer
 • Persoonlijke routebeschrijving

Bij deze reis vertrek je altijd op zaterdag vanuit Hirtshals – Denemarken. Vraag ons gerust naar de actuele vertrekdata of klik hier voor meer informatie over de veerboot, zoals het vaarschema en de tarieven.

Goed om te weten

Buiten deze reisperiode is het vaarschema van de veerboot anders en kun je eventueel deze reis maken met een langer verblijf op de Faeröer of bijvoorbeeld alleen naar IJsland reizen. Vraag ons gerust voor meer informatie.

 

Voor deze reis geldt een vanafprijs van € 1215 euro p.p. We maken al onze offertes op maat, vraag ons gerust naar de actuele prijs voor deze reis.

Faeroer-AUTORONDREIS-FAERÖER-MET-EIGEN-VERVOER-MET-DE-VEERBOOT-MET-LOGO-01-1

Uitgebreide informatie over de veerboot van Hirtshals (Denemarken) naar Tórshavn (de Faeröer) vind je hier op onze website.

Je kunt er onder andere informatie vinden over:

 • Het vaarschema
 • De tarieven van de overtocht
 • Overzicht van de cabines
 • Korting op maaltijden wanneer je ze vooruit bestelt
 • Een handige tool om zelf de kosten van je overtocht te berekenen

Er zijn talloze combinaties mogelijk voor een reis waarin je de Faeröer ook kan combineren met IJsland. Zo kun je de Faeröer zowel op de heen als terugweg bezoeken tijdens een reis naar IJsland. We adviseren je graag. Laat deze reis je daarbij inspireren. Ook houden we je plannen voor je tegen het licht, zodat het ook echt een reiservaring wordt om nooit te vergeten.

Het is ook mogelijk om deze reis uit te breiden naar een 15-daagse rondreis. Bij deze reis vertrek je op dinsdag uit Hirtshals. Het programma van deze reis ziet er dan als volgt uit:

 • Dag 1: Vertrek uit Hirtshals, Denemarken om 11:30 uur
 • Dag 2: Aankomst in Tórshavn, Faeröer om 17:30 uur
 • Dag 3-4: Tórshavn – Klaksvík
 • Dag 5-6: Klaksvík – Gjógv
 • Dag 7-8: Gjógv – Vágar
 • Dag 9: Vágar – Tórshavn
 • Dag 10-11: Tórshavn – Suðuroy
 • Dag 12: Tórshavn
 • Dag 13: Vertrek uit Tórshavn om 23:30 uur
 • Dag 14: op zee
 • Dag 15: Aankomst Hirtshals, Denemarken om 09:30 uur

Wil je graag deze reis maken, vraag ons dan om meer informatie.

 

Impressies

Met de veerboot naar de Faeröer

Regio's bij deze reis

Met de veerboot naar de Faeröer
Eysturoyar
Norðoyar
Sandoyar
Streymoyar
Suðuroy
Vága

Populaire reizen Faeröer

Bekijk hier onze meest populaire Faeröerreizen
Faeröer Eilanden
Faeröerreis, geheel op maat samengesteld
jan – dec

Een Faeröerreis is een perfecte manier om deze eilandengroep te bezoeken. De eilanden zijn een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die van de Scandinavische cultuur houden. Bovendien is het een reisbestemming met veel mogelijkheden. De eilandengroep bestaat uit totaal 18 eilanden, waarvan er één onbewoond is. Totaal worden de eilanden bewoond door ruim 50 duizend bewoners, die verspreid over de eilanden wonen in veelal kleine dorpjes. Onze verschillende reisprogramma’s naar de Faeröer bieden uiteenlopende mogelijkheden voor je vakantie. Zo kun je ervoor kiezen om de eilanden te bezoeken met je eigen auto. Daarvoor moet je met de veerboot van Denemarken naar de eilanden toe reizen, maar je kunt ook vliegen naar de Faeröer. Helaas kan dit op dit moment nog niet met een rechtstreekse vlucht, maar wel via Kopenhagen of Reykjavík. Vervoer op de Faeröer Ook kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een huurauto ter plaatse. De infrastructuur op de eilanden is bijzonder goed van kwaliteit en de verschillende eilanden zijn verbonden met elkaar door (zee)tunnels en bruggen. Naar sommige eilanden kan men alleen per veerboot. Door de goede kwaliteit van de wegen is een reis per camper ook een prima optie. Het is hierbij wel van belang te melden dat het op de Faeröer ten strengste verboden is om zich buiten de wegen of grindpaden te begeven met een voertuig. Respect voor de natuur is het devies. Accommodatie tijdens een Faeröerreis op maat Er zijn diverse soorten accommodatie op de eilanden te vinden. Je kan er voor kiezen om te verblijven in vakantiehuisjes op de Faeröer, maar je kan ook kiezen voor een hotel of guesthouse. De vakantiehuisjes zijn overigens compleet anders dan de recreatiehuisjes die wij in Nederland kennen. De vakantiehuisjes op de Faeröer zijn veelal stokoude huisjes met een turfdak die vaak al generaties lang in de familie zijn. Ze staan niet in parken zoals hier, maar gewoon tussen de huizen van een van de vele kleine dorpjes die de eilanden rijk zijn. Op de Faeröer zijn er ook diverse hotels en campings, waar je kunt verblijven. Al met al zijn de Faeröer Eilanden een bijzonder mooie reisbestemming met tal van mogelijkheden. Of je nu wilt genieten van de ruige natuur, de schilderachtige landschappen of de rijke historie van de eilanden, als je een reis op maat wilt samenstellen, neem dan gerust even contact met ons op of maak een afspraak bij ons op kantoor. Veerboot vanuit Denemarken Kijk hier voor de mogelijkheden met de veerboot vanuit Hirtshals.

    Prijs op aanvraag
Faeröer Eilanden
Faeröer in alle seizoenen (fly-drive)
9 dagen jan – dec

Bezoek de verschillende eilanden met een huurauto, verblijf in hotels Deze 9-daagse fly-en-drive reis naar Faeröer is een mooie reis waarbij je deze prachtige eilandengroep gaat verkennen per huurauto. Het wegennet van de Faeröer is excellent en per auto kun je vrijwel overal goed komen. Ontdek het land in je eigen tempo! De Faeröer staat niet alleen garant voor veel ongerepte natuur, maar nog veel meer. Van Tórshavn wordt gezegd dat het niet alleen de kleinste, maar ook de gezelligste hoofdstad ter wereld is. De hotels zijn prima en zowel op culinair als op cultureel vlak kun je hier prima aan je trekken komen. Een wandeling door het oude gedeelte van de stad is een bijzondere ervaring. De rijke geschiedenis van de Faeröer gaat terug tot de negende eeuw na Christus, toen de Noren de eilanden bevolkten. De unieke omgeving op de Faeröer wordt gekarakteriseerd door groene heuvels en bergen, vrolijk gekleurde vissersdorpjes en steile kliffen met dichtbevolkte vogelkolonies. De weersomstandigheden wisselen elkaar snel af onder invloed van de omliggende oceaan. De veranderingen tussen regen, mist, warmte en zonneschijn zorgen voor een adembenemend natuurspektakel. Tijdens deze vakantie naar Faeröer ervaar je van al dit moois wel wat. Deze fly-en-drive reis naar Faeröer in het kort Tijdens deze fly-en-drive reis naar Faeröer zal je dankbaar gebruik maken van het geavanceerde wegennet van de eilanden. De eilanden zijn op fascinerende wijze met elkaar verbonden via bruggen en zeetunnels, waardoor de grootste van de 18 eilanden uitstekend bereikbaar zijn. De eilanden die niet verbonden zijn, kunnen eenvoudig worden bereikt met een veerdienst. Gedurende de rondreis bezoek je per boot de prachtige vogelrotsen ten noorden van het dorpje Vestmanna en ga je naar Kvívík om een oude Vikingnederzetting te bekijken. Ook ga je naar het noordelijkste dorp Viðareiði, waar je de berg ten noorden van het dorp kunt beklimmen die leidt naar de top van de hoogste kaap van de wereld. Kortom, deze fly-en-drive reis naar Faeröer is een zeer complete reis waarbij je zowel met de cultuur als natuur van deze eilandengroep kennismaakt.

Vanaf 2250 p.p.
Faeröer Eilanden | IJsland
De Faeröer op de heen- of terugweg van je reis naar IJsland
3 dagen maart – okt

De Faeröer met eigen vervoer bezoeken 'De Faeröer op de heen- of terugweg van je reis naar IJsland' is een mooie optie voor de mensen die onderweg vanuit via Denemarken naar IJsland reizen, want met de veerboot kun je onderweg de Faeröer aandoen. De boot legt aan in Tórshavn. Kijk hier voor meer informatie over de veerboot, zoals het vaarschema en de tarieven. De veerboot rekent geen vaste tarieven meer. De prijs van de overtocht is afhankelijk van beschikbaarheid. We maken graag een voorstel op maat. De Faeröer staan bekend om de prachtige ongerepte natuur en de vele vogels die er nestelen. De steile, rotsachtige kust maakt de nesten onbereikbaar. De eilandengroep bestaat uit 18 eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn. Het is een autonoom gebied binnen het Koninkrijk van Denemarken. De naam betekent in feite ‘schapeneilanden’ en dat is helemaal terecht: op de eilanden leven meer schapen dan mensen. Wanneer je de Faeröer aandoet als tussenstop op weg naar IJsland, dan vertrek je op zaterdag vanuit Hirtshals in Denemarken. Je hebt dan ongeveer drie dagen om deze prachtige eilandengroep te ontdekken. Vertrekdata in 2023/2024 In de periode van zaterdag 3 juni tot en met zaterdag 12 augustus vertrekt de veerboot vanuit Hirtshals naar Tórshavn en gaat dan terug naar Denemarken om 3 dagen later weer in Tórshavn aan te komen en dan verder te varen naar Seyðisfjörður. De vertrekdata van 2024 vind je hier binnenkort terug. Bezoek op de heenweg Zaterdag vertrek Hirtshals 15:30, overnachting aan boord Zondag aankomst Tórshavn 22:30, overnachting Faeröer Maandag en dinsdag, hele dag beschikbaar op de Faeröer Woensdag vertrek Tórshavn 18:00, overnachting aan boord Donderdag aankomst Seyðisfjörður 08:30, je reis op IJsland begint! Bezoek op de terugweg Donderdag vertrek Seyðisfjörður 10:30, overnachting aan boord Vrijdag aankomst Tórshavn 3:00, overnachting (kort!) Faeröer Zaterdag, hele dag beschikbaar op de Faeröer Zondag, hele dag op Faeröer, vertrek Tórshavn 23:30, overnachting aan boord Maandag, hele dag en overnachting aan boord Dinsdag aankomst Hirtshals 12:30, terug naar huis. Je kunt natuurlijk gebruik maken van je eigen vervoer, maar een auto huren kan ook. Wij helpen je graag bij het vinden van passende accommodatie. Dat kan zowel in authentieke guesthouses of hotels als in vakantiehuisjes. Kom je met een camper of wil je kamperen, dan zijn er meerdere kleine campings, waarvan één direct in Tórshavn. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Vanaf 995 p.p.
Faeröer Eilanden
Relaxen op de Faeröer in vakantiehuisjes
12 dagen mei – okt

Ontspannen verblijf in vakantiehuisjes op de Faeröer Eilanden Vakantiehuisjes op de Faeröer Eilanden zijn compleet anders dan het beeld dat wij Nederlanders bij vakantiehuisjes hebben, de chalets die onze vakantieparken vullen. De recreatiehuisjes op de Faeröer zijn meestal oude huisjes van soms wel 100 jaar oud, vaak met een turfdak dat begroeid is met mos of gras. De vakantiehuisjes op de Faeröer eilanden zijn vaak privébezit en al generaties in de familie. Ze zijn niet net zoals bij ons gelegen in vakantieparken, maar staan gewoon in de kleine gezellige dorpjes tussen de andere huisjes. Op de eilanden Suðuroy, Sandoy, Vágar, Streymoy, Eysturoy, Borðoy en Viðoy zijn vakantiehuisjes te huur. Vakantiehuisjes op de Faeröer Eilanden, de reis in het kort Via Kopenhagen vlieg je naar Vagar Airport op het eiland Vagar. Na aankomst rijd je met je huurauto naar je eerste verblijfplaats, een klein vakantiehuisje op het eiland. Tijdens deze rondreis breng je per veerboot een bezoek aan het meest westelijke eiland, Mykines, een eiland dat enorme vogelkolonies en een prachtige natuur heeft. Mykines is een waar wandelparadijs. Op het op-een-na grootste eiland Eysturoy verblijf je twee nachten. Dit eiland heeft talloze prachtige wandelroutes, waarvan een aantal lopen langs steile kliffen met uitzicht op de oceaan en de andere eilanden. Een prachtige rit brengt je naar Tórshavn, waar je per ferry naar het zuidelijkste eiland Suðuroy reist. Dit eiland is de vakantiebestemming van veel locals en dat is niet voor niets. Het westen van het eiland ligt vol met steile vogelrotsen en in het oosten zijn er diverse mooie fjorden en heuvels die aflopen tot in zee. Suðuroy is zeer dunbevolkt, waardoor er zeer veel natuur is om van te genieten. Hoe heerlijk is het om na een dagje sightseeing of een grote dag wandeling terug te komen in je eigen huisje en te kunnen relaxen in een huiselijke sfeer!

Vanaf 2980 p.p.
Faeröer Eilanden | IJsland
Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland langs vakantiehuisjes en hotels
22 dagen juni – aug

De Faeröer en IJsland met eigen vervoer ontdekken langs vakantiehuisjes en hotels Deze 22-daagse rondreis in vakantiehuisjes en hotels/guesthouses brengt je met je eigen voertuig over de Faeröer en IJsland. De reis begint in Hirtshals (Denemarken) waar je aan boord gaat van de Smyril Line. De volgende dag kom je laat in de avond aan op de Faeröer. De Faeröer staat bekend om de prachtige ongerepte natuur en de vele vogels die zich er nestelen. De eilandengroep bestaat uit 18 eilanden, waarvan er 17 zijn bewoond. Je hebt iets minder dan drie dagen om de Faeröer te verkennen. Op de Faeröer overnacht je onder andere in Gjógv, Klaksvík en Tórshavn. In IJsland meert de Smyril Line aan in het noordoosten van het land. De rondreis door IJsland brengt je langs de vele hoogtepunten die het land te bieden heeft, zoals de talloze bijzondere watervallen, geothermische gebieden, geisers, gletsjers en fjorden. De vanafprijs is op basis van 2 personen, wanneer je met meerdere personen een reis maakt in vakantiehuisjes, daalt de prijs aanzienlijk. Dezelfde reis met 4 personen is beschikbaar vanaf € 2.533 per persoon. Deze reis begint op zaterdag. Wil je de reis liever maken in alleen hotels kijk dan bij de reis "Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland." Deze autorondreis op de Faeröer en IJsland in het kort Deze rondreis begint in Hirtshals, Denemarken waar je in de middag aan boord gaat van de Smyril Line richting de Faeröer. De volgende dag kom je rond 22:30 aan in de hoofdstad van de Faeröer, Tórshavn. Je hebt iets minder dan drie dag om de Faeröer eilanden te verkennen. Op dag 6 van de reis meert de veerboot vroeg aan in Seyðisfjörður in het noordoosten van IJsland. Vanuit hier rijd je direct door naar Mývatn, waar je aankomt in een gebied met pruttelende modderpoelen, zwavelbronnen, vulkanisme en lavavelden. Je verblijft vier nachten in Noord-IJsland. Het tweede vakantiehuisje op IJsland is gelegen in de omgeving van Borgarnes. In dit huisje verblijf je drie dagen en vanuit hier kan je verschillende uitstapjes maken en de schitterende omgeving verkennen. Zo kan je bijvoorbeeld naar de historische plaats Reykholt, de watervallen van Hraunfossar en Bornafoss en naar het hetebronnengebied Delidartunguhver. De reis vervolg zich naar het zuiden van IJsland. Vanuit dit vakantiehuisje kun je uitstapjes maken naar onder andere de highlights van de Golden Circle; Þingvellir, Gullfoss en Geysir, of naar Reykjavík of de Blue Lagoon. De route verder langs de zuidkust van IJsland brengt je langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden van Vík en Dyrhólaey. Verder kom je langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtig met mos begroeide lavavelden. Onderweg kun je het nationale park van Skaftafell bezoeken en kom je onder andere langs het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je de mogelijkheid hebt om een boottocht over te maken. Vervolgens rijd je slingerend door de ruige Oostfjorden en neem je op dag 20 weer de veerboot richting Hirtshals, Denemarken. Kijk hier voor meer informatie over de veerboot, zoals het vaarschema en de tarieven.

Vanaf 3519 p.p.
Faeröer Eilanden
Flora en fauna op de Faeröer
6 dagen mei – aug

Kennismaken met de Faeroër en de natuur Deze individuele natuurreis naar Faeröer is bijzonder geschikt voor natuurliefhebbers die willen kennismaken met deze eilandengroep. De Faeröer herbergt namelijk schitterende landschappen, enorme vogelkolonies en is een bijzonder geschikte bestemming voor outdoorliefhebbers. Je reist met je eigen huurauto, waarbij je zelf je reistempo bepaalt. Onderweg heb je een grote keuze uit een uitgebreid aanbod van activiteiten. Zo zijn er verspreid over de 18 eilanden talloze wandelroutes, maar kun je er ook voor kiezen om de cultuur te gaan ontdekken. De eilanden hebben namelijk een bijzondere historie die helemaal teruggaat tot de negende eeuw na Christus, toen de Noren de eilanden ontdekten en bevolkten. Deze natuurreis naar Faeröer in het kort Na je aankomst op het eiland Vágar kun je het grootste meer van het eiland bezoeken en naar de Bøssdalafoss gaan. Deze rivier stort zich als een waterval rechtstreeks in de zee en is bijzonder fotogeniek. Terwijl je het eiland Vágar verkent, vergeet dan zeker niet te genieten van de talloze kleine huisjes met gras op het dak, een eigenschap die hier heel gewoon is. Vanuit Sørvágur neem je de veerboot naar Mykines, een klein eilandje en tevens het meest westelijke deel van de Faeröer. Dit eiland herbergt enorme vogelkolonies en is een populaire bestemming voor vogelliefhebbers. Het eiland is zeer dun bevolkt en bijzonder geschikt om lekker te wandelen in de natuur. Tijdens deze natuurreis naar de Faeröer breng je ook een bezoek aan het eiland Sandoy. Dit is het meest ongerepte eiland en de 125 vierkante kilometer oppervlakte wordt bevolkt door slechts 1500 inwoners, verspreid over slechts enkele dorpjes. Het is op Sandoy dan ook absoluut de moeite waard om hier de natuur te gaan verkennen, maar tevens kennis te maken met de oude traditionele levensstijl van de Faeröer.

Vanaf 1750 p.p.
Faeröer Eilanden | IJsland
Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland
22 dagen juni – aug

De Faeröer en IJsland met eigen vervoer ontdekken en verblijven in hotels/guesthouses Deze 22-daagse rondreis 'Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland' in hotels/guesthouses start vanaf Hirtshals in Denemarken waar je aan boord gaat van de Smyril Line richting de Faeröer. De volgende avond kom je aan in Tórshavn (de Faeröer). Je hebt ongeveer drie dagen om de prachtige ongerepte natuur van het land te ontdekken. De Faeröer bestaat uit 18 eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn. Op de Faeröer overnacht je in Tórshavn, Gjógv en Klaksvík. De vanafprijs is op basis van 2 personen, wanneer je met meerdere personen een reis maakt in hotels, daalt de prijs aanzienlijk. Wanneer je de overtocht boekt in een 4-persoonshut, is dezelfde reis beschikbaar vanaf € 3.045 per persoon. In IJsland kom je aan in het noordoosten van het land in Seyðisfjörður. De rondreis door IJsland brengt je langs verschillende hoogtepunten van het land, zoals talloze bijzondere watervallen, geothermische gebieden, geisers, gletsjers en fjorden. Het is ook mogelijk om deze reis langs vakantiehuisjes en hotels te maken. Kijk hiervoor bij de reis "Met de veerboot naar de Faeröer en IJsland langs vakantiehuisjes en hotels." Deze autorondreis op de Faeröer en IJsland in het kort Deze rondreis begint in Hirtshals Denemarken waar je in de middag op de Smyril Line stapt richting de Faeröer. De volgende dag kom je laat in de avond aan in de hoofdstad van de Faeröer eilanden, Tórshavn. Je hebt ongeveer drie dagen om deze prachtige eilandengroep te ontdekken. In IJsland legt de veerboot op dag 6 vroeg in de morgen aan in Seyðisfjörður in het noordoosten van IJsland. Vanuit hier rijd je direct door naar Mývatn, waar je een bezoek kan brengen aan het Mývatn Nature Baths, de Dettifoss, het hetebronnengebied Námaskarð, de pseudokraters bij het Mývatn meer en de grillige lavaformaties van Dimmuborgir. Via de noordkust van IJsland reis je verder richting het westen van IJsland, waar je onderweg langs een aantal highlights komt, zoals het idyllische haventje van Arnarstapi, de vogelrotsen en kiezelstranden bij Hellnar en de gletsjervulkaan Snæfellsjökull. De rondreis vervolgt zich naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavík. Waarna je doorreist richting de highlights van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Je reist verder langs de zuidkust waar je onder andere langs de watervallen: de Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden bij Vík en Dyrhólaey, een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en de met mos begroeide lavavelden komt. Verder kom je langs het nationale park van Skaftafell waar je een wandeling kan maken naar de Svartifoss en het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Vervolgens slinger je door de ruige Oostfjorden en neem je op dag 20 veer de veerboot richting Hirtshals, Denemarken. Kijk hier voor meer informatie over de veerboot, zoals het vaarschema en de tarieven.

Vanaf 3486 p.p.
Faeröer Eilanden
De Faeröer, een ‘all-round’ ervaring
8 dagen mei – sep

Excursies vanuit Tórshavn Deze 8-daagse vakantie naar Faeröer is bestemd voor mensen die graag ‘buiten de gebaande paden’ op vakantie willen. Voor veel mensen is de Faeröer een onbekende bestemming die ze graag zouden willen ontdekken, maar liever niet helemaal op eigen houtje. Deze reis is dan ideaal, want je reist individueel, maar je wordt wel begeleid door een gids die je onbezorgd laat genieten van een mooi programma. Deze vakantie naar de Faeröer is dus een perfecte eerste kennismaking. Geniet van de ongerepte natuur, een rijke geschiedenis, de gastvrijheid van het relaxte Faeröerse leven. De lokale gidsen laten je iedere dag weer een nieuw gedeelte zien van deze eilandengroep. Over Faeröer De Faeröer is een eilandengroep die bestaat uit 18 eilanden, gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan, precies in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland. De archipel maakt deel uit van het koninkrijk Denemarken. De naam is waarschijnlijk afkomstig van de volgende twee Deense woorden (Deens: får betekent schaap; øer eilanden) en betekent dus ‘schapeneilanden’. De hoofdstad Tórshavn heeft 19.282 inwoners en ligt op het grootste eiland, Streymoy. Dit eiland is met een brug verbonden met het op een na grootste eiland, Eysturoy. Deze vakantie naar Faeröer in het kort Na je aankomst op Vágar Airport ga je eerst per taxi naar je hotel. De volgende dag ga je op pad om de noordelijke eilanden te verkennen. Je komt daarbij langs kleine vissersdorpjes, steile met papegaaienduikers bezaaide kliffen en prachtig groene heuvels. Je brengt ook een bezoek aan Mykines, het meest westelijke eiland van de Faeröer. Dit eiland staat bekend om zijn rijke vogelbevolking, bergen en fantastische wandelmogelijkheden. Op dag 4 van deze vakantie naar de Faeröer maak je een 3 uur durende tocht op een schoener. Deze tocht brengt je langs de kustlijn van Nólsoy of Hestur, waar je een schitterende kijk hebt op de hoge kliffen van de kustlijn. Tijdens deze reis maak je kennis met de natuur en natuurlijk ook de oude cultuur van de bewoners, die teruggaat in de tijd tot 900 jaar na Christus, toen de Noren de eilandengroep bevolkten. Om op de Faeröer te komen kun je vliegen via Kopenhagen of Reykjavík. Daarmee kan het een uitstekende aanvulling zijn op je reis naar IJsland. De reis kan gemaakt worden tussen 31 mei en 1 september en vindt altijd plaats van maandag tot maandag.

Vanaf 1948 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Faeröer Eilanden

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesMarieke BoeremaSpecialisme: IJsland, Faeröer en Spitsbergen

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer.

Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer.

Op de Faeröer betaal je met de Faeröerse kroon. Lees hier meer over de munteenheid op de Faeröer.

Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.

Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.