IJsbergen in de middernachtzon

Unesco-werelderfgoed Ilulissat Icefjord in Disko Baai

Vlieg vanuit IJsland en ervaar de enorme ijsbergen die je vindt op het UNESCO-werelderfgoed Ilulissat Icefjord in de Disko Baai van Groenland. Geniet van walvissen spotten, zeilen en wandelen in de buurt van ijsbergen onder de middernachtzon.

De meest productieve gletsjer van het noordelijk halfrond kalft hier af in de Ilulissat-ijsfjord en produceert tot 40 miljoen ton ijs per dag. De ruige schoonheid van de vele duizenden ijsbergen die Disko Baai binnenvaren, verwelkomt je in de wondere wereld van de Noordpool.

Ilulissat ligt bijna 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Met zijn 4.500 inwoners en 2.500 sledehonden is het een bloeiende en levendige stad waar oud en nieuw perfect samengaan. Hier beleef je de Groenlandse cultuur. Bovendien ligt de natuur voor de deur, klaar om ontdekt en bewonderd te worden.

 

Let op: passend bij deze reis heb je een vlucht en hoogstwaarschijnlijk ook een overnachting nodig in Kopenhagen. Dit geldt ook voor de terugreis. Deze vluchten en overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De vlucht vanaf Kopenhagen naar Groenland (en v.v.) is wel inbegrepen. Ben je geïnteresseerd in deze reis, dan stellen wij graag passend bij jouw wensen een offerte op maat samen.

Dag 1:

Je vliegt rechtstreeks vanaf Keflavík International Airport naar Ilulissat. Je wordt opgehaald op het vliegveld en gaat naar Hotel Arctic in Ilulissat. De vlucht is op zich al een heel avontuur als je op lage hoogte over de Inland Ice Cap vliegt terwijl je je voorbereidt op de landing in Ilulissat.

Na aankomst zal een gids je verwelkomen en informeren over de verschillende excursies die beschikbaar zijn, maar ook over uitstappen die je zelf kunt maken tijdens je verblijf in Ilulissat.

 • Wandeling naar de Ice Fjord en de verlaten nederzetting Sermermiut (optioneel)
  Prachtige ijsbergen vormen het decor voor de oude nederzetting Sermermiut, 1½ kilometer ten zuiden van Ilulissat. Gedurende 4000 jaar leefden verschillende Inuit-culturen in de nederzetting en vandaag de dag kun je nog steeds de overblijfselen zien, die wijzen op hun vroegere aanwezigheid.
  Luister naar het verhaal over het leven van de Inuit en hun tradities voordat de Europeanen naar Groenland kwamen. Bezoekers vragen vaak of ze deze route zelf kunnen lopen en het antwoord is ja. Maar het is onze ervaring dat de meeste mensen liever een gids bij zich hebben tijdens hun eerste wandeling in de Groenlandse natuur. Bovendien worden onderweg historische plaatsen aangewezen en deze kunnen moeilijk zelf te vinden zijn. Je hebt een koffie- of theepauze bij “Kællingekløften” met een prachtig uitzicht op de Ice Fjord voordat je teruggaat.

’s Avonds is er een welkomstdiner in Hotel Arctic.

Dag 2:
Vandaag heb je de mogelijkheid om twee optionele excursies te maken.

 • Walvissafari (optioneel)
  Het is een geweldige ervaring om dicht bij grote dieren zoals walvissen te komen. Er zijn 15 soorten walvissen in Groenland. In de zomer zijn het normaal gesproken de bultrug, de dwergvinvis en de vinvis die we zien. De walvissen zwemmen in de zomer in de hele Disko Baai, soms dicht bij de stad, soms in de ijsfjord of in het noorden bij het eiland Arveprinsens Ejland.
  We hebben voortdurend radiocontact met vissers en jagers over de walvissen en hun verblijfplaats. De bultrug, met zijn karakteristieke vin, is degene die we het vaakst zien.
 • Middernacht zeilen bij Ilulissat Icefjord
  Later is het tijd om je klaar te maken voor de volgende optionele excursie. De middernachtzon maakt de dagen erg lang en je zult je vol energie voelen om de hele dag te verkennen en te profiteren.
  Zonnige nachten kunnen worden ervaren ten noorden van de poolcirkel waar de zon in de zomer nooit achter de horizon ondergaat. In Ilulissat is de middernachtzon aanwezig van 22 mei tot 24 juli, maar in augustus zullen er ook zeer lichte nachten zijn.
  Bijna elke bezoeker in Ilulissat kiest ervoor om deze boottocht tussen de ijsbergen minstens één keer te proberen. Elke dag stroomt er meer dan 40 miljoen ton ijs de fjord in. De drijvende ijsbergen zijn gigantisch, soms breder dan 100 meter en met een hoogte tot 100 meter boven het wateroppervlak.
  Deze reuzen stapelen zich op aan het einde van de fjord, waardoor je een geweldige kans hebt om ertussen te varen. De ijsbergen zijn een prachtig gezicht in alle weersomstandigheden, want wanneer de zon schijnt zijn de contrasten heel helder, terwijl de blauwe tinten opvallend mooi zijn als het bewolkt is én de middernachtzon werpt ’s nachts een unieke gloed op de ijsbergen.

Het maken van de boottocht op een heldere nacht is een buitengewone ervaring. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen.

Dag 3:
Vandaag kun je meegaan op een boottocht naar de Eqi-gletsjer.

 • Dagexcursie naar de afkalvende Eqi-gletsjer (optioneel)
  De Eqi Gletsjer loopt 80 kilometer ten noorden van Ilulissat in de fjord. Het is mogelijk om per boot heel dicht bij de gletsjer te komen en enorme stukken ijs te zien afbreken. De geluiden zijn overdonderend en de aanblik van brokken ijs die in het water storten is ontzagwekkend.
  We varen in moderne, comfortabele boten tijdens de excursie naar de Eqi-gletsjer. De route voert ons naar het noorden langs de kust, langs Bredebugt, de nederzetting Oqaatsut en het grote fjordensysteem genaamd Pakitsoq, waar vaak walvissen en zeehonden worden gespot.
  Verderop langs de route passeren we de Straat van Ataa, die wordt omringd door steile bergen met vogels en watervallen. Ode boten, die versterkt zijn zodat ze zonder problemen in ijskoud water kunnen varen, blijven ongeveer 2 uur voor de gletsjer en wachten tot het ijs is afgekalfd. Ondertussen wordt er een heerlijke lunch geserveerd.

Dag 4:
Vandaag heb je een dag alleen om de stad Ilulissat op eigen gelegenheid te verkennen. We hebben op deze dag geen excursies geregeld, dus je bent vrij om te doen en laten wat je wilt. Boek zelf een excursie (bijvoorbeeld kajakken of een helikoptervlucht) of ga gewoon ontspannen en genieten van Ilulissat en de omgeving.

’s Avonds hebben we een afscheidsdiner bij Hotel Arctic.

Dag 5:
Terug naar IJsland. Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar IJsland. Na een aantal gedenkwaardige dagen in dit Arctische paradijs te hebben doorgebracht, is het tijd om terug te vliegen naar Keflavík International Airport. We garanderen dat je naar huis gaat vol herinneringen die langer bij zullen blijven dan elke andere vakantie die hebt gehad – althans dat is wat andere reizigers ons vertellen.

Je krijgt een laatste indruk van de enorme ijsbergen in de Ilulissat Ice Fjord met een prachtig uitzicht vanuit de lucht boven het hele gebied terwijl je opstijgt in de richting van IJsland.

 • Retourvlucht Keflavík International Airport – Ilulissat
 • Transfers van luchthaven naar hotel (retour)
 • 4 overnachtingen in Hotel Arctic met privéfaciliteiten
 • Ontbijt
 • Welkomstdiner op de eerste dag (excl. drankjes)
 • Afscheidsdiner op de laatste avond (excl. drankjes)
 • Welkomstbijeenkomst bij aankomst
 • Alle vlucht-/transportbelastingen en -kosten die bekend zijn op het moment van publicatie
 • 20 kg ingecheckte bagage en 8 kg handbagage
 • Lokale gidsen zijn Engelssprekend

 • Lunch en diner (welkomstdiner op de eerste avond en afscheidsdiner op de laatste avond zijn inbegrepen)
 • Verzekeringen
 • Excursies (we raden aan om het excursiepakket vooraf te boeken)
 • Praktische informatie
 • Vluchtschema (lokale tijden)
 • Vertrek vanaf Keflavík International Airport om 8:00 uur en aankomst om 09:20 uur.
 • Vertrek vanuit Ilulissat om 10:05 uur en aankomst op Keflavík International Airport om 15:25 uur.

Houd er rekening mee dat de vertrektijden door de luchtvaartmaatschappij kunnen worden gewijzigd.

Voor deze reis geldt de prijs vanaf € 2.610 per persoon (bij 2 pers).  Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenlandreis.

 • 8 – 12 juni 2024
 • 15 – 19 juni 2024
 • 22 – 26 juni 2024
 • 29 juni – 3 juli 2024
 • 6 – 10 juli 2024
 • 13 – 17 juli 2024
 • 20 – 24 juli 2024
 • 27 – 31 juli 2024
 • 3 – 7  augustus
 • 10 – 14 augustus
 • 17 – 21 augustus
 • 24 – 28 augustus

Groenland Op zoek naar het noorderlicht - West-Groenland

Dit excursiepakket omvat de fantastische optie om zowel de prachtige arctische natuur te ervaren als dicht bij de geschiedenis en de Inuit-cultuur te komen. De dagtocht naar de prachtige Eqi-gletsjer is een geweldige ervaring. Het is mogelijk om per boot heel dicht bij de gletsjer te komen en enorme stukken ijs te zien afbreken.

 • Wandeling naar Sermermiut door Ilulissat Icefjord (2 uur)
 • Middernacht zeilen bij Ilulissat Icefjord (2½ uur)
 • Dagcruise naar de Eqi-gletsjer (9 uur)

Onderweg krijg je informatie over walvissen. Ook is er koffie en thee om op te warmen.

De transfer van het centrum van de stad naar de haven en terug is inclusief.

• Walvissafari in een snelle boot (3½ uur)

Impressies

IJsbergen in de middernachtzon

Regio's bij deze reis

IJsbergen in de middernachtzon
West-Groenland

Populaire reizen naar Groenland

Bekijk hier onze meest populaire Groenlandreizen
Groenland
Groenland winter avontuur
5 dagen feb – maart

Geniet van het magische noorderlicht, maak een onvergetelijke huskysledetocht en verken de Groenlandse ijskap met ons 7-daagse Groenland winter avontuur! In de omgeving van Kangerlussuaq vind je unieke natuur en dito wildlife: van wollige muskusossen en net zo wollige sledehonden tot adembenemende ijzige pieken. Stap de Groenlandse ijskap op en zie het noorderlicht aan de hemel dansen (bij vertrek vóór april). Onze reis Groenland winter avontuur is de perfecte winterstop!

Vanaf 1434 p.p.
Groenland
Lentekriebels in Groenland
8 dagen mei – mei

Ontdek West- en Zuid-Groenland met onze 10-daagse reis: Lentekriebels in Groenland. Een unieke reis waar je per binnenlandse vlucht en schip de westkust van Groenland ontdekt, en de meest populaire locaties en steden in Groenland aandoet. We hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten voor je geselecteerd: de Groenlandse ijskap in Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in Disco Bay en de wereldberoemde Ilulissat ijsfjord die op de werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt. Een Engelssprekende gids reist met je mee en kan je alles vertellen over deze unieke highlights. Groenlandse lente en middernachtzon Als je in mei reist beleef je de lente in Groenland, met zachte temperaturen die door de droge lucht aangenaam fris voelen. Vanaf half mei regeert de middernachtzon ten noorden van de poolcirkel, wat zorgt voor lange zonnige dagen. Lentekriebels in Groenland is een onvergetelijke reis vol bijzondere indrukken – en natuurlijke bezienswaardigheden in overvloed. De reis is zo samengesteld dat je Groenland zelf kunt verkennen. Een gids reist met je mee en voorziet je van praktische informatie en bijzondere Groenlandse verhalen.

Vanaf 3926 p.p.
Groenland
Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
8 dagen mei – sep

Op naar de Groenlandse ijskap Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen. Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland. De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Vanaf 3178 p.p.
Groenland
Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden
15 dagen juni – aug

Dit is de ultieme Groenlandreis! Tijdens onze 15-daagse 'Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden' reis kom je oog in oog te staan met de ongelofelijke contrasten in de natuur en de verschillen in levenswijze tussen het zuiden en noorden. Wandel in de stilte door ongerepte natuur, langs groene bergen, bloemenvalleien, blauwwitte ijsbergen en dwars over de gletsjers van Groenland heen. Jouw Groenlandreis in het kort Je reis start in het zuiden van Groenland waar je verblijft in een mooie kleine nederzetting van schapenboerderijen. Hier zal je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het volgende deel van je reis is een 2-daagse cruise aan boord van het kustschip Sarfaq Ittuk. Je zal langs de indrukwekkende westkust van Groenland varen waar je divers wildlife zal spotten. Het schip brengt je verder naar Nuuk, een van de kleinste hoofdsteden te wereld. Vervolgens reis je langs de Eqi-gletsjer, Ilulissat en Ilimanaq. Tijdens de reis deelt een lokale Engelstalige gids enthousiast zijn/haar kennis over dit bijzondere land.

Vanaf 9956 p.p.
Groenland
Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat
6 dagen april – april

Ga op 6-daagse paasreis en laad op een heel bijzondere manier je batterijen op tijdens deze comfortabele reis, waarbij je hondensledetochten en gigantische ijsbergen kunt ervaren. Dit is een veelbewogen paasreis naar Ilulissat, waar u in alle rust kunt genieten van Pasen en plezier kunt hebben met vrienden tijdens een heerlijk paasgaladiner. Je verblijft in Hotel Arctic, prachtig gelegen met een adembenemend uitzicht op de monding van de ijsfjord. Dit is het juiste moment om van de gelegenheid gebruik te maken om uw smaakpapillen te verwennen in het restaurant van het hotel. Ilulissat is de derde grootste stad van Groenland, met ongeveer 4.500 inwoners en ongeveer de helft zoveel sledehonden. Meerdere keren per dag hoort u het gehuil van de honden, wat bijdraagt aan de bijzondere Noord-Groenlandse sfeer.

Vanaf 2717 p.p.
Groenland
Uniek zomers avontuur
8 dagen juni – sep

Ga op één van de meest diverse reizen naar Groenland, waar je per binnenlandse vlucht en schip Groenland ontdekt. Ervaar de meest populaire bezienswaardigheden en steden van Groenland tijdens onze 8-daagse reis: Uniek zomers avontuur. Ontdek de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in het Disko Bay-gebied en het UNESCO-werelderfgoed van de Ilulissat ijsfjord. Groenlandse zomer – een explosie van licht Onze reis 'Uniek zomers avontuur' vertrekt in juni, juli of augustus op het hoogtepunt van de zomer in Groenland, waar de zon regeert en de duisternis 's nachts verbannen is. Dit betekent lange dagen licht, waardoor je Groenland op je gemak kunt verkennen. De route is zo samengesteld zodat je voldoende tijd hebt om Groenland van binnen en buiten te leren kennen. Je Engelssprekende gids voorziet je van praktische informatie en de mooiste verhalen, rechtstreeks uit Groenland!

Vanaf 5777 p.p.
Groenland
Arctische lente en gouden zon
8 dagen april – mei

Deze actieve vakantie naar West-Groenland, genaamd 'De Groenlandse lente' is een bijzondere reis. Groenland verruilt de noordpoolwinter in april en mei voor de noordpoolzomer. De middernachtzon gaat beginnen waarbij het gedurende 24 uur per dag licht zal zijn. Ook zal de sneeuw gaan smelten en wordt het warmer. Tijdens deze reis naar West-Groenland reis je door prachtige landschappen en indrukwekkende natuur en leer je over de traditionele Inuit cultuur. De reis gaat van start in Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Het achterland van Kangerlussuaq beschikt over adembenemende natuur waar het oorverdovende geluid van de enorme ijskap moeilijk te negeren is. Je reist verder met het vliegtuig naar de stad Ilulissat in Disko Bay. Ilulissat betekent ''ijsbergen'' en die zul je zeker ook gaan zien! In de prachtige ijsfjord steken ijsbergen uit het water die bijna magisch licht geven door de reflecties van de zon. Deze reis naar West-Groenland in het kort Deze reis naar West-Groenland staat garant voor een perfecte mix van natuur en cultuur. Enerzijds kun je genieten van de prachtige landschappen, de mooie kust en de Disko baai, anderzijds is deze adembenemende natuur het decor waar je kennismaakt met de rijke Groenlandse cultuur die honderden jaren teruggaat. In deze tijd van het jaar zijn er geen muggen waardoor wandeltochten goed mogelijk zijn in het gebied. Als de winter lang en zwaar was is het zelfs nog mogelijk om op een hondensledetocht te gaan. Deze tijd van het jaar bied ook de mogelijkheid om te zeilen in de fjord en baai. Maak een zeiltocht naar de kleine nederzettingen in Disko Bay en tussen de torenhoge ijsbergen door.

Vanaf 2841 p.p.
Groenland
Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut
8 dagen feb – maart

Tijdens deze winterreisreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland in de winter; Sisimiut. Helderblauwe luchten, doordringende witte sneeuw, roedels sledehonden en een kans om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te zien ontvouwen. Deze tour geeft je een veelheid aan mogelijkheden om een geweldig arctisch winteravontuur te beleven! Kangerlussuaq - de grote fjord Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq. Tijdens deze reis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren. Sisimiut - "de mensen bij de vossen" Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo'n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland. Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke huskysledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteiten, zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt. Deze reis naar Groenland samengevat Deze reis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

Vanaf 2261 p.p.
Groenland
Disko Baai droomreis
12 dagen juni – sep

Aan de oevers van Disko Baai Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden. De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen. Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Vanaf 5147 p.p.
Groenland
Buiten de gebaande paden van Groenland
8 dagen juni – aug

Welkom in West-Groenland Tijdens deze tour door West-Groenland treed je buiten de gebaande paden. De reis combineert populaire bestemmingen in Groenland met verschillende unieke en ongerepte plekken rond de poolcirkel. Deze tour is enorm gevarieerd en zal natuur, cultuur en geschiedenis met elkaar combineren voor de ultieme ervaring. Als je een actieve en nieuwsgierige reiziger bent, dan is deze reis iets voor jou. Je zult natuurervaringen beleven die zo indrukwekkend zijn dat je je ogen niet zult geloven. En in ongerepte gebieden zal je zeilen, wandelen en zelfs op ATV's rijden. Je wordt meegenomen naar unieke natuurlijke pareltjes waar zelfs de meest ervaren Groenlandse reiziger van droomt. Onderweg overnacht je in hotels en zelfs in een kamp op de ijskap zelf. Na een paar dagen in Maniitsoq met bezoeken aan een prachtig blauw meer en, niet in de laatste plaats, de Eeuwige Fjord, ga je weer noordwaarts naar Sisimiut, de op één na grootste stad van Groenland.

Vanaf 4290 p.p.
Groenland
10-daagse wandel- en rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – sep

Een cocktail met alle hoogtepunten van Zuid-Groenland Van verbazingwekkende wildernis, spectaculaire fjorden, historische bezienswaardigheden tot bijzondere activiteiten in de steden en nederzettingen. Deze wandelreis in Zuid-Groenland laat je alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van het eiland zien. Ontdek de prachtige wildernis, maak boottochten op spectaculaire fjorden en breng een bezoek aan historische bezienswaardigheden en activiteiten in moderne steden en nederzettingen. Je wandelreis in Zuid-Groenland begint in Narsaq, dit is een moderne en middelgrote stad die is omringd door ijs. Je zult ook drie nachten verblijven in het mooiste dorp van Groenland: Igaliku. Igaliku beschikt over goede wandelmogelijkheden. Ook verblijf je in een schapenboerderij in een gebied met prachtige natuur. Hier kan je genieten van de gastvrijheid van een Groenlandse familie. Hoogtepunten van deze reis Verbazingwekkend mooie wildernis Boottochten op prachtige fjorden Bezoek aan historische plaatsen Verschillende activiteiten, zoals wandelen en boottochten Deze wandelreis in Zuid-Groenland in het kort Deze wandelreis in Zuid-Groenland is een perfecte mix van natuur en cultuur en al wandelend door het prachtige landschap maak je herinneringen om nooit te vergeten! Krijg vast een indruk van Zuid-Groenland met deze video.

Vanaf 1393 p.p.
Groenland
Arctisch Patagonië in Groenland
8 dagen juli – aug

Dit is een authentieke reis door het Patagonië van het noordelijk halfrond: Zuid-Groenland. Zuid-Groenland is al meer dan 1000 jaar de plek van leven in de ruige Groenlandse natuur. Het is ook waar vijf gebieden het UNESCO-werelderfgoed Kujalleq vormen. In de korte zomer explodeert Zuid-Groenland in alle kleuren: groene weiden, diepblauwe zee, lichtblauwe en witte ijsbergen, grijsbruine granieten bergen en berghellingen met gele en paarse bloemen. Laat je betoveren tijdens onze 8-daagse reis 'Arctisch Patagonië in Groenland'.  Arctisch Patagonië in Groenland in het kort Dit is een reis voor degenen die graag graag buiten zijn, maar af en toe ook even met de voeten omhoog willen onder het genot van een kop thee of een goed glas wijn. Je verblijft op de mooiste plekken van Zuid-Groenland, en kampeert twee nachten in het Kuussuaq Camp, midden in de Groenlandse natuur. Grijp je kans om een onvergetelijk avontuur in 'Arctisch Patagonië in Groenland' te beleven.

Vanaf 6272 p.p.
Groenland
Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap
5 dagen april – dec

Houd je van ontdekken, maar heb je slechts beperkte tijd? Wil je Ilulissat in Groenland bezoeken? Met deze reis kun je in relatief korte tijd enkele hoogtepunten van Groenland ervaren. Vlieg naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen, waar grote indrukken en ervaringen te vinden zijn vlak bij het 4-sterren Hotel Arctic, jouw uitvalsbasis. Met zijn uitzonderlijke ligging, spectaculair uitzicht en de mogelijkheid om jezelf te verwennen in het restaurant van het hotel, is Hotel Arctic het perfecte startpunt voor dit unieke verlengde weekend.  Je reist in de herfst, een seizoen dat gekenmerkt wordt door rust na een korte en hectische zomer. De herfst laat ook de vele aspecten van de Arctische natuur zien; van prachtige zonnige dagen, die de bergen in geelbruine tinten draperen met een intensiteit die vaak de middernachtzon van de zomer overtreft, tot dramatische herfststormen, aantrekkelijk door hun harde schoonheid maar die ook goede kleding vereisen.

Vanaf 2048 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Er zijn verschillende tijdzones in Groenland, maar de meeste reizigers kunnen uitgaan van de tijdzone in West-Groenland en Tasiilaq/Kulusuk in Oost-Groenland. Sinds oktober 2023 is het tijdsverschil tussen Europa (CET) en West-Groenland drie uur (in plaats van de eerdere vier uur).