Ontdek het noorden en zuiden van Argentinië en Chili

Ontdek het noorden en zuiden van Argentinië en Chili

Ontdek het noorden en zuiden van Argentinië en Chili

Voor de reizigers die niet kunnen kiezen tussen Chili of Argentinië reizen een vakantie Argentinië of Chili hebben we deze reis samengesteld. Deze reis laat namelijk de hoogtepunten van beide landen zien in één vakantie. Van woestijnvalleien en zoutvlaktes in het noorden tot felblauwe meren en besneeuwde bergtoppen in het zuiden. Om alle bezienswaardigheden van Argentinië en Chili te ontdekken heb je maanden of misschien wel jaren nodig. Wij maken het makkelijk voor je door het mooiste van beide landen te laten zien.

Argentinië reizen is een ware beleving!

Dag 1: Aankomst Buenos Aires
De reis gaat van start in de hoofdstad van Argentinië waar je na aankomst direct opgehaald wordt om naar het hotel gebracht te worden.

Dag 2: Buenos Aires
Een vier uur durende fietstour voert je door de tangohoofdstad om kennis te maken met de Argentijnse cultuur. Je fietst door het ecologisch reservaat in de verfijnde wijk Puerto Madero, langs het roze overheidsgebouw vlakbij Plaza de Mayo, de traditionele en kunstzinnige wijk San Telmo en de wijk La Boca met de gekleurde huizen waar tango op straat gedanst wordt. In de avond kun je zelf tango lessen nemen of empanada’s leren maken om al helemaal geïntegreerd de reis van start te gaan!

Dag 3: Salta
Vanuit Buenos Aires wordt je naar het vliegveld gebracht om de vlucht te nemen naar Salta in het noordwesten van Argentinië.

Eenmaal aangekomen in Salta word je met een transfer opgehaald en naar het hotel gebracht. Daarna kun je een stadswandeling door de provinciehoofdstad van Salta, „La Linda“ doen, bezichtig alle bezienswaardigheden zoals de koloniale gebouwen en kerken die de stad te bieden heeft. Daarnaast kan een bezoek aan het MAAM museum niet ontbreken, dit museum herbergt namelijk een grote collectie van pre-Colombiaanse artefacten zoals mummies van Inca kinderen.

Dag 4: Cachi
Vandaag haal je de huurauto op en begin je met het verkennen van de provincie Salta: een ware belevenis door prachtige landschappen, langs indianendorpen en buitengewone rotsformaties. De eerste stop van de reis is in Cachi waar het nationale park Los Cardones zich bevindt. Hier bezichtig je duizenden aantallen cardón cactussen die het uitgestrekte landschap van ravijnen, sierra’s en valleien vullen.

Bij El Carril sla je rechtsaf richting Pulares waar je kilometerslang over de slingerende wegen langs de indrukwekkende en kleurrijke valleien Quebrada de Escoipe en Elvalle Encantado rijd. De omgeving bestaat uit prachtig natuurschoon zoals door erosie uitgehouwen rotsformaties en gekleurde bergen.

De rit vervolgt zich naar het hoogste punt van de Cuesta del Obispo (helling van de bisschop) op zo’n 3700 meter. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de schitterende valleien en landschappen waar je doorheen gereden hebt. Wanneer je afdaalt verandert het landschap in vlaktes met duizenden cactussen en bevindt je je in het nationaal park Los Cardones.

Het einde van de rit van vandaag is bijna in zicht wanneer je langs het plaatsje Payogasta rijd, van waaruit het nog 10 km naar Cachi is. Dit koloniale dorp is de ideale plek om lekker te ontspannen onder een leuke Molle.

Dag 5: Route naar Cafayate
Via de welbekende Ruta 40 (Argentijnse versie van Route 66) rijd je richting het dorp Cafayate. Je rijd onder andere langs het maanlandschap van de ‘’Quebrada de las Flechas’’. De kleine dorpjes langs de weg hebben kerkjes die bezocht kunnen worden indien daar interesse voor is. Cafayate is de eindbestemming van vandaag en staat bekend om zijn wijnindustrie. Cafayate is een populaire toeristische bestemming, maar is desalniettemin een rustig en vredig stadje. Je vindt hier leuke restaurantjes, bars en meerdere wijnhuizen.

Dag 6: Cafayate
Deze dag is te besteden in de wijnhoofdstad Cafayate van deze wijnstreek waar vele bodega’s (wijnhuizen) zich gevestigd hebben. Er zijn vele bodega’s te vinden op loopafstand van het centrum van de stad die een bezoek waard zijn. Het is tevens mogelijk een wijntour te ondernemen in een wijnhuis inclusief wijnproeven. De bekendste druif van deze regio is de Torrontés die alleen in Argentinië geteeld word en waarvan frisse witte wijnen geproduceerd worden. Een andere bezigheid is om het lokale museum van het wijnstadje te bezoeken, ‘de la Vid y el Vino’. Hier zal je meer leren over de geschiedenis van de wijnindustrie van het gebied, het wijnbereidingsproces en alles over de soorten druiven die groeien in dit klimaat en op deze hoogte.

Hiernaast is het mogelijk om door de Calchaquíes valleien te rijden of een bezoek te brengen aan het pre-Colombiaanse stadje Quilmes.

Dag 7: Route naar Salta
Vanuit Cafayate rijd je vandaag naar het noorden op weg naar Salta. De rit gaat door de ‘’Argentijnse Grand Canyon’’, namelijk de ‘Quebrada de Cafayate’ die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Net buiten de stad Salta verblijf je vannacht op een Finca (een soort landgoed) waar je heerlijk kan genieten van een glas Malbec op de veranda.

Aan het einde van de dag moet de auto ingeleverd worden bij de Finca.

Dag 8: Busrit Atacama
In de vroegte stap je op de bus vanuit Salta waarmee je de grens oversteekt naar Chili. Onderweg kom je langs het kleurrijke woestijndorpje Purmamarca. Vanaf hier rijd je verder naar de ‘’Salinas Grandes’’ (grote zoutvlaktes) die op de grens van de noordelijke provincies Salta en Jujuy liggen. De rit naar de zoutvlaktes is steil en bochtig maar ondertussen word je afgeleid door de onwerkelijke veranderende landschappen die voorbij schieten. De Salinas Grandes zijn in de verte al te zien doordat de witte kleur contrasteert met het overige groene landschapsbeeld. De rit gaat verder op de hoogvlaktes en de grens naar Chili wordt op grote hoogte overgestoken waar het niet ver meer van Atacama vandaan is.

Dag 9: Optioneel – Maanvallei
De start van de tour begint in het centrum van San Pedro de Atacama en begeleid je naar de Cordillera de la Sal in de Atacama-woestijn. De Maanvallei is ’s werelds droogste plek en beschikt over een onwerkelijk maanlandschap ontstaan door erosie; bestaande uit zandduinen, grotten en rotsformaties waaronder de drie Maria’s, de Cañón, het Amfitheater en de steen van de Coyote. Er is de mogelijkheid om naar een punt klimmen voor een wondermooi uitzicht over de omgeving van de Maanvallei. De tour wordt afgesloten met een indrukwekkende zonsondergang boven de vallei. De kleuren van de woestijn fluctueren door het veranderende licht dat voortvloeit in een magisch schouwspel.

Dag 10: Optioneel – Atacama zoutvlakte
Vanuit het plaatsje San Pedro de Atacama vertrek je naar het zuiden. Onderweg bezoek je het dorp Toconao en de kerk van San Lucas. De reis gaat verder naar de grootste Chileense zoutvlakte, Salar de Atacama waar een korte wandelroute gelopen word. Deze wandeling gaat langs een broedplaats van de drie soorten flamingo’s: Andes-flamingo, Chileense flamingo en James-flamingo. Hierna ga je naar de Altiplano en bezoek je de meren Laguna Miscanti en Laguna Miñiques aan de voet van de Cerro Miscanti vulkaan. De omgeving bestaat uit een betoverend natuurlandschap door de diepblauwe meren en het gezelschap van Vicuñas (kameelachtige). De laatste stop is het landbouwdorp Socaire, dat bekend staat om historisch erfgoed en de goudwinning. Bovendien zijn hier agrarische terrassen die onderdeel uitmaken van het landschap.

Dag 11: Optioneel – El Tatio geisers
Voor zonsopgang vertrek je vanuit San Pedro de Atacama naar de hoogvlakte van het Andesgebergte. Je vertrekt zo vroeg omdat dan de geisers het meest actief zijn. Na een rit van anderhalf uur bereik je de 80 stomende geisers van Geysers del Tatio op 4200 meter hoogte. Het ontbijt wordt hier verzorgd na een wandeling door het geothermische gebied met omhoog spuitende bronnen.

Dag 12: Puerto Natales
Je wordt opgehaald en met een gedeelde transfer naar het vliegveld in Calama gebracht. Hier vlieg je naar het zuidelijkst gelegen vliegveld van Chili in Punta Arenas. Hiervandaan haal je de huurauto op en rijd je naar Puerto Natales (3 uur durende rit) of overnacht je in Punta Arenas om de volgende dag door te rijden naar Torres del Paine in het zuiden.

Dag 13-14: Selfdrive Torres del Paine
In de ochtend rijd je naar een van de populairste bezienswaardigheden van Chili; het nationale park Torres del Paine gelegen in het zuiden. Dit oogverblindend mooie nationaal park beschikt over turquoise meren, massieve bergtoppen en massieve gletsjers. Je kunt ervoor kiezen om het park te voet of per auto te verkennen maar een excursie boeken is ook een optie.

Hierbij kunnen de volgende hoogtepunten van het park niet ontbreken: de waterval Salta Grande aan de noordzijde van het Pehoé meer en de W-trekking die vanuit meerdere kanten bewandeld kan worden.

Dag 15: Torres del Paine
Vandaag is er nog meer gelegenheid om het enorme nationale park door te lopen. Om 18.00 moet je in Puerto Natales zijn om de huurauto in te leveren en te overnachten.

Dag 16: Terug naar Argentinië, El Calafate
In de ochtend ga je met de bus van Puerto Natales de grens over naar El Calafate in Argentinië. Deze grensoversteek is in een vrij vlak gebied in tegenstelling tot de noordelijke grensoversteek. El Calafate ligt op de oever van Lago Argentino en is de toeristische toegangspoort tot het natuurschoon van Zuid-Argentinië waaronder Parque Nacional Los Glaciares, waar de bekende Perito Moreno gletsjer zich bevind. De plaats El Calafate heeft als meest interessante attractie Museo Regional Municipal El Calafate, hier vindt je informatie over de geschiedenis van deze regio vanaf de komst van de inheemse groepen.

Dag 17: Optioneel – Perito Moreno gletsjer
Een optionele excursie maar zeker een hoogtepunt is een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer in het Los Glaciares nationaal park. De gletsjer heeft een lengte van 31 km en een breedte van 4 km en is bijzonder doordat de ijsmassa iedere dag 1 á 2 meter verder schuift. Een indrukwekkend spektakel is wanneer grote ijsbrokken afbreken en met veel lawaai in het Canal de los Témpanos (ijsbergkanaal) storten. De gletsjer is tevens te bewonderen vanaf de loopbruggen op het Península Magallanes in het Lago Argentino op 150 meter van de voorkant van de gletsjer.

Dag 18: El Calafate
El Calafate heeft genoeg aanbod aan activiteiten en daardoor is deze vrije dag voor jezelf in te vullen. Een aanrader is om een boottocht te maken en langs de gletsjers te varen om het park te verkennen.

Dag 19: El Chaltén
Vanuit El Calafate heb je een busrit van 3 uur naar El Chaltén. Deze route laat Patagonië in zijn volle pracht zien met een oneindige horizon, puntige bergtoppen en felblauwe meren. Het dorp El Chaltén ligt aan de voet van Cerro Fitz Roy en Cerro Torre en is de ideale uitvalsbasis voor het bezichtigen van het noordelijke deel van het nationaal park.

Dag 20: National Park Los Glaciares
Deze dag kan vrij besteed worden in het imposante Parque Nacional Los Glaciares, die tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zijn naam is te danken aan de 47 grote en ontelbare kleine gletsjers die het park bezit. In de noordelijke kant van het park liggen de Cerro Fitz Roy en Cerro Torre met een prachtige wandel omgeving. De wandelroutes Sendero Laguna Torre, Sendero Laguna de los Tres en Sendero Piedra del Fraile brengen je naar adembenemende plekken.

Dag 21: Buenos Aires
Vanaf El Chaltén neem je de bus naar het vliegveld in El Calafate om terug naar Buenos Aires te vliegen waar het avontuur eindigt.

Dag 22: Einde reis
Met een privétransfer word je naar het internationale vliegveld van Buenos Aires gebracht om terug te vliegen naar huis.

 • 24-uur Nederlandse stand-by service tijdens de reis
 • Programma zoals omschreven
 • 22 overnachtingen, 21 incl. ontbijt
 • Early check-in op dag van aankomst (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
 • Privétransfers van en naar vliegvelden & busterminals, indien anders genoemd, met Spaanssprekende chauffeurs
 • Gedeelde transfer naar het vliegveld van Calama, met Spaanssprekende chauffeur
 • Gedeelde transfer van en naar de busterminal in El Chaltén, met Spaanssprekende chauffeur
 • Huurauto in Salta: Renault Duster 4×2 of vergelijkbaar incl. 400 km per dag, 2e chauffeur, verzekering met deel eigen risico
 • Huurauto in Punta Arenas: Ford Ecosport of vergelijkbaar incl. basis verzekering & drop off kosten Puerto Natales
 • Busreis El Calafate – El Chaltén – El Calafate vliegveld

 • Excursies
 • Vluchten, indicatie continentale vlucht € 1.500,- p.p. en binnenlandse vluchten € 700,- p.p.
 • Early check-ins en late check-outs indien genoemd
 • Entreegelden indien genoemd
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Eventuele autocascoverzekering of Super-CDW
 • Alle maaltijden, behalve die genoemd zijn bij inbegrepen in de reis

De vanafprijs voor deze rondreis is € 3.497 per persoon.

Ontdek het noorden en zuiden van Argentinië en Chili - kaart

Impressies

Ontdek het noorden en zuiden van Argentinië en Chili

Regio's bij deze reis

Ontdek het noorden en zuiden van Argentinië en Chili
Grote noorden
Noordwest-Argentinië
Pampas
Patagonië
Patagonië en Vuurland
Vuurland

Wil jij ook het Andes-gebergte doorkruisen?

Bekijk hier bijpassende reizen
Chili | Argentinië
Nationale parken van Patagonië
25 dagen nov – feb

De meest ongerepte nationale parken Tijdens deze autorondreis door Patagonië ontdek je met eigen ogen waarom de nationale parken van Patagonië tot de meest ongerepte van de wereld horen. In het uiterste zuiden zijn er de wandelparadijzen Torres del Paine en El Chaltén, waar de met sneeuw bedekte, granieten bergtoppen hoog uittorenen boven de turquoise en diepblauwe meren. Je wandelt langs of vaart over een meer met ijsschotsen die zijn afgebroken van de gletsjer en tegelijkertijd spot je misschien wel een langsvliegende condor. Zo heeft elk nationaal park zijn eigen hoogtepunten en charme. Deze autorondreis van Patagonië geeft specifiek aandacht aan de bekendste nationale parken van Patagonië en enkele minder bekende pareltjes van natuurreservaten die een onvergetelijke indruk op je zullen maken. Deze autorondreis door Patagonië in het kort Na je aankomst in Buenos Aires ben je eerst in de gelegenheid deze bruisende wereldstad te verkennen. Breng een bezoek aan een van de vele musea of bewonder tijdens een stadswandeling de prachtige architectuur die de stad rijk is. Op dag 3 vlieg je naar het zuidelijker gelegen Trelew, van waaruit je het nabijgelegen natuurreservaat Península Valdés kunt bezoeken. Dag 5 vlieg je naar Ushuaia, de zuidelijkste stad op aarde. Hier ligt het nationaal park Tierra del Fuego (Vuurland) aan de Bahia Lapataia. Hier tref je een grote variëteit aan fauna aan en heb je schitterende natuur. Op dag 7 vlieg je naar El Calafate, waar je het nationale park Los Glaciares kunt ontdekken. De enorme gletsjers die het park rijk is, zullen zeker een onuitwisbare indruk maken. Het nationale park Torres del Paine is een wandelparadijs. In het park zul je in zogenaamde ‘refugios’ verblijven. Deze voormalige schuilhutten hebben in de loop der tijd meer het karakter gekregen van een hotel. Op dag 16 van deze individuele rondreis maak je per vliegtuig een uitstapje naar Puerto Montt in het zuidelijk merengebied van Chili, waar je verblijft met uitzicht op de vulkaan Osorno. Vanuit Bariloche ga je het oudste nationale park van Argentinië verkennen: Nahuel Huapi. Van dag 20 tot en met 23 verken je de parken in de grensstreek van Argentinië en Chili. Zo bezoek je onder andere Reserva Huilo Huilo. Je keert terug naar Bariloche, van waaruit je een binnenlandse vlucht maakt naar Buenos Aires en de laatste dag weer terugkeert naar Nederland. En is de autorondreis door Patagonië helaas afgelopen.

Vanaf 3940 p.p.
Chili | Argentinië
Highlights van Patagonië
17 dagen nov – feb

Deze individuele rondreis door Patagonië leidt je langs de mooiste highlights van het diepe zuiden van Zuid-Amerika. Of je nu over gletsjers wilt wandelen, walvissen of pinguïns van dichtbij wilt bewonderen, de woestijn wilt doorkruisen of met gaucho’s samen lasso’s wilt werpen en daarna van een overheerlijke steak van de grill wilt genieten, in Patagonië kan het allemaal. Deze individuele rondreis door Patagonië neemt je mee naar de hoogtepunten in een gebied dat op zichzelf al een hoogtepunt genoemd kan worden. Deze individuele rondreis door Patagonië in het kort Na je aankomst in de hoofdstad van Argentinië; Buenos Aires, ben je eerst in de gelegenheid deze bruisende stad te gaan verkennen. Buenos Aires heeft een geweldig uitgaansleven en is rijk aan musea, zodat je direct in de sfeer komt van de cultuur van de Argentijnen. Ook is het leuk een tango workshop bij te wonen, want nergens leeft de tango zoals hier. Op dag 3 van de reis vlieg je naar de aanzienlijk zuidelijker gelegen stad Trelew. Daar haal je de huurauto op en rijd je naar Puerto Madryn, het echte begin van deze individuele rondreis door Patagonië. Bij Puerto Madryn vind je direct de eerste highlight van Patagonië: het UNESCO natuurreservaat Península Valdés, dat bekend staat om de enorme kolonies van zeezoogdieren. Tot en met dag 5 verken je hier de prachtige omgeving en het nabijgelegen schiereiland. Je doorkruist het land en komt aan in Equel, een stadje dat gelegen is aan de zuidelijke zijde van het merendistrict. De plaats is gelegen op de grens tussen de hoge bergen van de Andes en de steppe van Argentinië. Hier kun je de grens met Chili oversteken of wandelen in Nationaal Park Los Alerces. Via de authentieke stad Bariloche reis je per vliegtuig naar El Calafate en bezoek je de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer. Later tijdens deze individuele rondreis door Patagonië breng je ook een bezoek aan het natuurpark bij El Chalten. De pure oerbossen, gletsjers, bergen en beken maken dit gebied tot een van de meest geliefde wandelparken ter wereld. Op dag 16 van je reis lever je je huurauto in en vlieg je vanuit El Calafate naar Buenos Aires. Op dag 17 reis je terug naar Nederland.

Vanaf 2299 p.p.
Argentinië
Zelf samengestelde individuele reis Argentinië
jan – dec

Boek jouw individuele zelf samengestelde reis bij Creating Stories Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie naar Argentinië passend bij je wensen en de variëteit aan mogelijkheden die het land te bieden heeft. Je bent namelijk flexibel en ook wordt de reis tot in de puntjes voor je geregeld, precies zoals jij wilt. Daarbij bepaal je zelf de route die je aflegt, welke highlights je gaat bezoeken en welke regio’s van Argentinië je gaat verkennen. Natuurlijk kunnen wij je over de verschillende mogelijkheden adviseren op basis van jouw wensen. Je bepaalt zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Accommodaties in Argentinië variëren van hostels, boetiek hotels tot 5-sterren accommodaties in de grotere steden. Daarnaast is het mogelijk om traditioneel bij lodges, finca’s, posada’s, estancia’s en bodega’s te overnachten. Onze sterke kanten zijn maatwerk, kennis en ervaring. Wil je zelfstandig of in overleg met ons een autorondreis samenstellen, dan is dat uiteraard mogelijk. Maar ook wensen voor de accommodaties kun je aan ons doorgeven, dan kunnen wij een passende oplossing bieden. Een rondreis door Argentinië is veelzijdig, de verschillende regio’s bieden een grote verscheidenheid aan landschappen en natuur. In het noorden bezoek je de Iguazú watervallen in het regenwoud, in Mendoza proef je Argentijnse wijnen met uitzicht op het Andesgebergte, het noordwesten bestaat uit uitgestrekte valleien met cactussen. Terwijl je naar het zuiden in Patagonië meren, gletsjers, bergtoppen en wildernis tegenkomt. Daarentegen bestaat het uiterste zuiden, regio Vuurland, uit ruige, dorre gebieden waar niet veel variatie in flora te vinden is.

Vanaf 2299 p.p.
Chili
Zelf samengestelde individuele reis Chili
jan – dec

Boek jouw individuele en zelf samengestelde reis bij Creating Stories Creating Stories verzorgt je vakantie Chili op maat en regelt alles voor je tot in de puntjes en passend bij je wensen. Er zijn veel voordelen wanneer je een zelf samengestelde reis naar Chili boekt met huurvoertuig. Je bent flexibel en alles kan zo geregeld worden precies zoals jij wilt. Dan bepaal je ook zelf de route die je aflegt, welke highlights je bezoekt en welke regio’s van Chili je gaat verkennen. Het is vanzelfsprekend dat wij je over de verschillende mogelijkheden kunnen adviseren. Daarnaast bepaal je ook zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Het aanbod van accommodaties in Chili loopt erg uiteen van kleinschalige boetiekhotels, 4 of 5 sterren hotels, refugios, hosterias, estancias en wildernislodges tot een verblijf tussen de wijnvelden op een bodega. De keuze van accommodatie is natuurlijk afhankelijk van waar je voorkeur naar uit gaat. Maar ook bieden de toeristische locaties een groter aanbod dan de primitievere plekken. Maatwerk, kennis en ervaring zijn onze sterke kanten. Je kunt zelfstandig of in overleg met ons een autorondreis samenstellen. Mocht je bepaalde wensen hebben voor de accommodatie dan kun je dat aan ons doorgeven, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Chili is een land van uitersten en ongekende mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om het land op individuele manier zelf kunt rondreizen. Dit kan met het vliegtuig, per auto en/of bus, aan jou de keuze! Door de langgerekte vorm van Chili reis je tijdens je vakantie door verschillende klimaatzones. Afhankelijk van welke regio je gaat bezoeken ga je door woestijn- en vulkaanlandschappen, groene valleien, ruige berggebieden maar ook fjorden, felgekleurde meren en prachtige gletsjers. Maak jouw vakantie Chili af door het bijzondere Paaseiland aan te doen, binnen handbereik van Santiago de Chile.

Vanaf 2299 p.p.
Argentinië
Parels van het noorden
20 dagen okt – maart

Deze rondreis door Argentinië is veelzijdig en neemt je mee langs alle parels van Noord-Argentinië. Wijn proeven met uitzicht op het Andesgebergte, uitgestrekte valleien gevuld met cactussen, roodkleurige rotsformaties die gloeien als de zon ondergaat, slapen tussen de wijnvelden en de met enorm geweld naar beneden stortende Iguazú watervallen. Het noordwesten is onterecht één van de minst bezochte delen van het land waar de cultuur nog het meest authentiek is.

Vanaf 2835 p.p.
Chili
Carretera Austral – Ruta 7
21 dagen okt – maart

In het noorden van Patagonië begint het avontuur met schilderachtige landschappen over deze route met vooral onverharde wegen die de hele regio doorkruist. De Carretera Austral brengt je langs de meest fenomenale plekken door de ongerepte wildernis van Chili. De omgeving straalt pure schoonheid uit; de sneeuw bedekte berg- en vulkaantoppen, azuurblauwe gletsjermeren en dichte bossen maken het tot een sprookjeslandschap. Route Carretera Austral / Ruta 7 Het startpunt van de Carretera Austral route ligt in het Merengebied, in het Noorden van Patagonië. Puerto Montt is de stad waar het begint, hier zijn al hemelse gletsjermeren en bergachtige nationale parken te bewonderen. Het eindpunt is in het gehucht Villa O’ Higgins.

Vanaf 5254 p.p.
Chili | Argentinië
De zuidelijke ronde van Patagonië
26 dagen nov – feb

De benaming voor de rondreis ‘de zuidelijke ronde van Patagonië’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. Deze rondreis naar Patagonië start in Buenos Aires en voert je langs alle hoogtepunten van Zuid-Patagonië om uiteindelijk te eindigen in wereldstad Santiago de Chile. Alles speelt zich af op het zuidelijk halfrond, vandaar de naam. Het is een diverse tocht langs steppes, oerbossen, wildlife en de wandelparadijzen van Patagonië. Deze rondreis naar Patagonië in het kort Tijdens deze rondreis maak je kennis met zowel de cultuur als de extreme natuur van dit zuidelijke deel van Zuid-Amerika. Wil je de reis in omgekeerde volgorde maken? Dan is dit natuurlijk geen probleem. Je bezoekt wereldsteden zoals Buenos Aires en Santiago de Chile, waar je de temperamentvolle Zuid-Amerikaanse cultuur kunt opsnuiven. Buenos Aires heeft een bruisend uitgaansleven en de talloze musea geven een goede indruk van het leven en de rijke geschiedenis. Gedurende de rondreis ervaar je natuur die typisch is voor dit zuidelijke puntje van de wereld. Grillige fjordenkusten, enorme gletsjers, eindeloze ijsvelden, maar ook kleurige dorpjes die nog feller opkleuren onder de Zuid-Amerikaanse zon. Dit is Patagonië. Je passeert vulkanen en bezoekt de culinaire hoofdstad van Chili, Puerto Varas. Puerto Varas ligt aan de rand van het Osorno meer en kijkt uit op de vulkaan Osorno. De stad is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Zo kun je een bezoek brengen aan het eiland Chiloe en kun je een stuk van de Carretera Austral route rijden, waarbij je het Reserva Nacional van Llanquihue aan kunt doen en het nationale park Alerce Andino. De hoofdstad van Chili, Santiago de Chile, steekt af tegen de besneeuwde bergtoppen van de Andes. Wanneer je in Santiago de Chile verblijft, breng dan zeker een bezoek aan de top van Cerro San Cristóbal, een heuvel in de buurt van het stadscentrum die je kunt bereiken met behulp van een treintje of een gondel. Vanaf deze plek wordt het uitzicht over de verschillende bergketens nog indrukwekkender. Deze reis verscheen in het maartnummer 2023 van Villa d’Arte.

Vanaf 6500 p.p.
Chili | Argentinië
Extensie San Pedro – Atacama – Chili
6 dagen nov – maart

Deze individuele autorondreis door Patagonië brengt je naar het Chileense deel van het gebied. Dit deel van Patagonië staat bekend om de extreme en vooral uiteenlopende landschappen. Geniet van de natuur en cultuur op de hoogvlaktes van Chili. Laat je verrassen door de lokale keuken en de imposante maanvallei, prachtige zoutvlaktes en actieve geisers. Deze individuele autorondreis door Patagonië in het kort Je begint deze rondreis vanuit Santiago, waar je verblijft in het nabijgelegen plaatsje San Pedro de Atacama. Deze plaats ligt op zo’n 2400 meter hoogte en vormt een kleine oase te midden van het prachtige omliggende woestijngebied. De landschappen waar je doorheen reist zijn extreem, heel extreem. Je passeert bijvoorbeeld de Atacamawoestijn. Deze langgerekte woestijn strekt zich uit over een smalle strook van zo’n 1600 kilometer, ongeveer een derde deel van de lengte van Chili. De woestijn ligt op een hoogte van 610 meter boven zeeniveau en staat bekend als de droogste woestijn ter wereld. Gemiddeld valt er zo’n 5 millimeter neerslag per jaar. Wanneer je door deze woestijn rijdt heb je schitterende uitzichten op de hoogvlaktes en vulkanen in dit deel van de Andes. Sensationeel om op deze hoogvlaktes te doen, is het maken van een excursie naar de zoutvlaktes en lagunes om de zonsopkomst te zien. Een onvergetelijke ervaring! Bezoek ook zeker de Tatio geisers, de Valle de la Luna (Maanvallei) en Valle de la Muerte (Vallei des Doods). Deze beide valleien zijn compleet verschillend, maar dat ze bijna surrealistisch aan doen hebben ze met elkaar gemeenschappelijk. De Valle de la Luna is een vallei met diverse zand- en steenformaties die zijn geërodeerd door de elementen. De gesteenten variëren in kleur, waardoor de bergen zeker bij zonsopkomst of zonsondergang bijzonder mooi kunnen opkleuren. Op de laatste dag van deze rondreis breng je nog een bezoek aan de Tara zoutvlaktes en de nabijgelegen bijzondere rotsformaties.

Vanaf 1223 p.p.
Argentinië
Veelzijdig Argentinië
21 dagen okt – april

Deze rondreis Argentinië wordt een bijzondere vakantie. Een uiteenlopende vakantie van gletsjers, bossen en meren in het zuiden tot wijnvelden, zoutvlaktes, rode rotsformaties en immense watervallen in het noorden. Deze rondreis Argentinië voert je langs alle contrasterende landschappen die Argentinië rijk is en laat je de Gaucho-cultuur van dichtbij ervaren.

Vanaf 2379 p.p.
Chili | Argentinië
Pittoresk noordwesten en Atacama woestijn
18 dagen okt – maart

Eindeloze wegen langs rotsachtige landschappen, uitgestrekte vlaktes met cactussen, wijngaarden en kleine dorpen omringd door schilderachtige bergen. Het noordwesten is een authentiek en beeldschoon stukje Argentinië. Deze reis naar Argentinië brengt je langs de meest uiteenlopende landschappen waardoor je iedere minuut verrast word. Bezoek daarbij de Atacama woestijn in het noorden van Chili, de droogste plek op aarde waar geisers, maanlandschappen en zoutvlaktes het gebied omvatten.

Vanaf 3349 p.p.
Chili | Argentinië
Ontdek het noorden en zuiden van Argentinië en Chili
22 dagen okt – maart

Voor de reizigers die niet kunnen kiezen tussen Chili of Argentinië reizen een vakantie Argentinië of Chili hebben we deze reis samengesteld. Deze reis laat namelijk de hoogtepunten van beide landen zien in één vakantie. Van woestijnvalleien en zoutvlaktes in het noorden tot felblauwe meren en besneeuwde bergtoppen in het zuiden. Om alle bezienswaardigheden van Argentinië en Chili te ontdekken heb je maanden of misschien wel jaren nodig. Wij maken het makkelijk voor je door het mooiste van beide landen te laten zien. Argentinië reizen is een ware beleving!

Vanaf 3497 p.p.
Argentinië
Extensie Salta
9 dagen april – okt

Heb je nog niet genoeg gekregen van alle natuurpracht na je rondreis in Patagonië? Verleng je reis dan met deze bijzondere extensie naar Salta in het noordwesten van Argentinië. Bij deze individuele rondreis door Patagonië ontdek je in korte tijd veel natuurlijke en historische hoogtepunten van dit gebied. Deze individuele rondreis door Patagonië in het kort Deze rondreis voert je onder andere langs drie hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) in het noorden van Argentinië. Zo breng je een bezoek aan het befaamde treintraject ‘Tren a las Nubes’. Het tweede hoogtepunt is een traject dat je aflegt via de Puna langs Ruta 40 naar ‘Salinas Grandes’ (de grote zoutmeren) van Jujuy. Het derde hoogtepunt is de route die loopt van Lipan naar het dorp Purmamarca, dat aan de voet ligt van de bekende ‘Cerro de los 7 colores’ (de Bbrg van de 7 kleuren). Ook breng je een bezoek aan de Quebrada de Humahuaca. Deze 155 kilometer lange vallei staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze vallei biedt al duizenden jaren ruimte aan een belangrijke handelsroute tussen het hoogland van de Andes en de lager gelegen streken. De Rio Grande die door de vallei stroomt valt tijdens de winters droog, maar vloeit gedurende de zomers rijkelijk. Een ander hoogtepunt van deze rondreis door Patagonië is de Route 68 die je rijdt. Terwijl je rijdt over deze weg, die door de Quebrada de las Conchas voert, schuiven prachtige canyons en rotsformaties aan de horizon voorbij. Deze bijzondere vormen hebben vanwege hun vormen bijzondere namen gekregen, zoals Amfitheater en Duivelskeel. Het mooie aan de route die je aflegt is de grote variatie in landschappen waar je doorheen komt. Zo rijd je het ene moment door bijna buitenaards landschap, terwijl je het andere moment door weelderig groene streken rijdt. Neem als voorbeeld de Recta de Tintin. Deze kaarsrechte weg was vroeger een handelsroute van de Inca’s. Het omliggende landschap wordt getypeerd met cactussen tot aan de horizon. Deze rondreis neemt je mee langs de bijzondere landschappen van het Argentijnse deel van Patagonië en geeft een goed beeld van de lokale cultuur en de schitterende natuur.

Vanaf 959 p.p.
Argentinië
Extensie Iguazu
10 dagen nov – mei

Deze reis naar de Iguazu watervallen brengt je naar het tropische regenwoud in het noordoosten van Argentinië. Hier staan beroemde watervallen garant voor onvergetelijke, exotische herinneringen. Maar deze regio heeft meer te bieden. Zo kun je in een nature lodge midden in het tropische regenwoud verblijven en is het Esteros del Iberá, het op één na grootste moerasgebied ter wereld, een waar paradijs voor dierenliefhebbers. De Iguazu watervallen vormen samen het grootste watervallencomplex ter wereld en bestaan uit tussen de 270 en 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de rivier stroomt. De totale breedte van de watervallen is 2,7 kilometer, waarvan zo’n 80% op Argentijns grondgebied ligt. Het water stort zich tot wel 82 meter in de diepte. Per seconde stroomt er maar liefst 6,5 miljoen liter water de diepte in. Na de Victoriawaterval in Afrika, stroomt er nergens ter wereld zoveel water tegelijk de diepte in. Ronduit sensationeel dus! Veruit het bekendste deel van de watervallen is de “Garganta do Diabo” (de keel van de duivel). Dit deel van de watervallen is een grote halfronde waterval van 150 meter breed en waar het water 70 meter in de diepte stort. Deze 10-daagse reis naar de Iguazu watervallen in het kort Niet alleen de watervallen zelf zijn een grote trekpleister voor bezoekers, ook de omliggende nationale parken zijn bijzonder populair vanwege de enorme biodiversiteit van zowel planten als dieren. Met name de diversiteit aan vlinders is hier enorm. Rondom de watervallen is er veel gelegenheid te wandelen en je kan ze ook vanaf de Braziliaanse kant bewonderen, aangezien de staatsgrens dwars door de Garganta do Diabo loopt. Tijdens deze rondreis bezoek je ook de 1800 meter brede Saltos del Mocona watervallen in de Rio Uruguay en de Esteros del Ibera, een enorm moerasgebied met een oppervlakte van de helft van Nederland. Hier vind je een enorme diversiteit aan dieren en meer dan 350 soorten vogels. Deze 10-daagse rondreis laat je kennismaken met de bijzondere schoonheid van de natuur op het Zuid-Amerikaanse continent.

Vanaf 3048 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Argentinië

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: Argentinië, Patagonië, Zuidpool, IJsland, Groenland

+31(0)10 7144453

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.

Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.

In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.

De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.

Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië.

Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.