De Causeway Coastal Route

De beroemde Causeway Coastal Route is de bekende kustroute die begint in de hoofdstad Noord-Ierland, Belfast en loopt tot het prachtige en historische Derry. Deze schitterende 8-daagse autorondreis start en eindigt in Dublin.

Deze reis in het kort

De reis begint in Dublin, afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan ontdekken. Na je bezoek aan Dublin gaat de reis verder noordwaarts richting Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden, waaronder Newry, het Saint Patrick Center en de Down Cathedral. Op dag 3 begin je aan het Causeway Coastal Route avontuur, vanuit Belfast rijdt je langs de kust naar Ballymena. Onderweg kan je een stop maken bij Islandmagnee, waar je naar het indrukwekkende Gobbins Cliff Path kan gaan bekijken.

De volgende dag verlaat je Ballymena weer en ga je verder richting Portrush. Maak een stop bij de Carrick-a-Rede touwbrug. Deze touwbrug overspant 20 meter en hangt 30 meter boven de rotsen. Vanuit Portrush kan je naar de badplaats Portstewart rijden en kan je genieten van het prachtige Portrush Whiterocks Beach. Ook kan je vandaag de oudste nederzetting van Ierland gaan bezoeken, de eindbestemming is Derry.

Na een overnachting in Derry, ga je verder noordwaarts richting het Inishowen schiereiland. Het landschap hier is ontstaan tijdens de ijstijd. Vervolg je route verder naar Enniskillen. Vanuit Enniskillen reis je weer terug naar de plaats waar de reis ook is begonnen, Dublin.

Dag 1: Welkom in Ierland
Welkom in Dublin, de hoofdstad van Republiek Ierland. Na aankomst heb je afhankelijk van hoe laat je aankomt de mogelijkheid om Dublin te gaan ontdekken. Je overnacht 1 nacht in Dublin.

Dag 2: Dublin – Belfast
In de ochtend vertrek je vanuit Dublin in noordelijke richting naar Belfast. Onderweg kom je langs Newry, ga hier oostwaarts om door de schilderachtige regio van Mourne te rijden. Ga verder naar Downpatrick, waar je een bezoek kunt brengen aan het Saint Patrick Centre. Na een mogelijk bezoek aan het Saint Patrick Center kan je ook Down Cathedral bezoeken. De plek waar St. Patrick zou zijn begraven. Je vervolgt je reis richting Castle Ward, een prachtige landgoed met uitzicht op Stangford Lough. De laatste stop van vandaag is Belfast. Ga op ontdekking in de hoofdstad van Noord-Ierland.

Dag 3: Belfast- Ballymena
Het Causeway Coastal avontuur begint vandaag in de stad Belfast. Vanuit Belfast rijd je noordwaarts op de snelweg M2, aan je rechterkant zie je de Belfast Lough glinsteren. Bij Newtownabbey ga je de Causeway Coastal Route op en rijd je richting de badplaats Carrickfergus. Onderweg kan je een stop maken bij Islandmagnee, waar je de indrukwekkende Gobbins Cliff Path kan gaan bekijken. Verder kom je nog langs Larne, wat bekend staat als de toegangspoort tot de negen Glens of Antrim: door gletsjers uitgesleten valleien, kustdorpen en hooglanden van naaldhout bossen. Rijd verder naar het noorden langs de kust naar Ballygally, waar je kan genieten van prachtige wandelen. De eindbestemming van vandaag is Ballymena.

Dag 4: Ballymena- Portrush
Vandaag ga je weer verder over de Causeway Coastal Route. Je bevindt je op dit moment in het hart van de Glens of Antrim. Ga naar het Glenariff Forest Park en kies een van de wandelroutes die door het park lopen. Afhankelijk van de route die je rijdt kan je er vandaag voor kiezen om een bezoek te brengen aan de Dark Hedges Estate, een lange landweg die wordt omringd door beukenbomen. Vervolg je route naar een van de hoogtepunten van de Causeway Coastal Route, de Carrick-a-Rede touwbrug. Het werd oorspronkelijk gebouwd voor de lokale zalm vissers om toegang te verlenen tot het eiland. De touwbrug overspant 20 meter en hangt 30 meter boven de rotsen. De reis van vandaag eindigt in Portrush.

Dag 5: Portrush- Derry
Verlaat Portrush en rijd richting de badplaats Portstewart, hier kun je genieten van het prachtige Portrush Whiterocks Beach. Als je van surfen houdt is dit een goede plek omdat te doen. Na een bezoek aan de badplaats Portstewart ga je landsinwaarts naar de universiteitsstad Coleraine. Je kunt hier in Mountsandel de oudste nederzetting van Ierland bezoeken, dit ligt slechts anderhalve kilometer buiten de stad. Hierna kan je een bezoek brengen aan de Mussenden tempel in de buurt van Castlerock. De eindbestemming van vandaag is Derry.

Dag 6: Derry- Enniskillen
Vanmorgen ga je noordwaarts richting het Inishowen schiereiland. Het is het grootste schiereiland van Ierland en steekt uit in de Atlantische Oceaan. Het landschap op het schiereiland is ontstaan tijdens de ijstijd. Reis hierna verder richting de eindbestemming van vandaag, Enniskillen.

Dag 7: Enniskillen – Dublin
Vandaag reis je naar de stad waar de reis ook is begonnen, Dublin. Onderweg kan je een bezoek brengen aan de Boyne Valley. In de Boyne Valley bevindt zich een tal aan historie en culturele schatten. Midden in de Boyne Valley bevindt zich de Hill of Tara, deze kun je beklimmen. Vanaf dit punt hebben duizenden jaren de Hoge Koningen van Ierland geregeerd. Verder kan je naar het middeleeuwse stadje Trim of ga naar Kells. Na een mogelijk bezoek aan de Boyne Valley reis je verder door naar Dublin.

Dag 8: Vertrek uit Dublin
Na het laatste volledige Ierse ontbijt, heb je, afhankelijk van de vluchttijden, tijd om Dublin te gaan verkennen of je gaat naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

  • 7x overnachting in hotels inclusief ontbijt (kamer met eigen faciliteiten)
  • Heritage Island-gids
  • Servicekosten en belastingen

Deze reis kun je het gehele jaar maken.

Voor de reis ‘De Causeway Coastal Route’ geldt een prijs vanaf € 531,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Wil je een persoonlijke offerte, laat het ons weten.

De vanafprijs voor een compleet pakket is € 934 per persoon in het laagseizoen gebaseerd op:

  • Vlucht (Amsterdam – Dublin v.v.)
  • 7 x 24 uur autohuur (categorie VW Up)
  • Accommodatiepakket op basis van een 2-persoonkamer)

Tip: Deze trip is zeer geschikt om te combineren met een stedentrip Dublin.

Impressies

De Causeway Coastal Route

Regio's bij deze reis

De Causeway Coastal Route
Het oosten van Ierland
Noord-Ierland

Populaire reizen Ierland

Bekijk hier onze meest populaire Ierlandreizen
Ierland
5-daagse reis Zuidwest-Ierland
5 dagen jan – dec

Deze 5-daagse reis Zuidwest-Ierland is geschikt om te combineren met een stedentrip. Tijdens deze reis maak je kennis met het zuidwesten van Ierland. Deze reis in het kort Na aankomst in Dublin haal je de huurauto op en ga je richting de stad. De volgende dag verlaat je de stad en reis je naar het zuiden door de rijke weiden in het binnenland. Op de derde dag kan je de regio van de Ring of Kerry gaan ontdekken. Onderweg kom je langs bergen, valleien en meren. De volgende dag reis je richting het noorden door Country Kerry en kan je een stop maken in het pittoreske dorpje Adare en de stad Limerick. Je rijdt verder naar Dublin, de eindbestemming van deze reis.

Vanaf 245 p.p.
Ierland
Grand Tour Ierland
13 dagen jan – dec

Tijdens deze 'Grand Tour Ierland' maak je kennis met Ierland en Noord-Ierland. De reis brengt je langs de meeste hoogtepunten die het land te bieden heeft. Deze reis in het kort Na aankomst in Dublin haal je de huurauto op en ga je naar de accommodatie. Afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan ontdekken. De volgende dag vertrek je richting Cork, onderweg kan je een stop maken in de stad Kilkenny, een stad die een mix heeft tussen modern en middeleeuws. Na een mogelijk bezoek reis je door naar Cork. Vanuit Cork gaat de Grand Tour verder naar de omgeving van Kerry, vanuit hier kan je een bezoek brengen aan de stad Killarney of het Killarney National Park. Je reist verder over de Ring of Kerry, waarbij je onderweg langs schitterende landschappen komt. Na een overnachting in Limerick reis je verder door de regio van Burren naar Galway. Deze regio wordt vaak vergeleken met een maanlandschap, vanwege het gebrek aan vegetatie.

Vanaf 688 p.p.
Ierland
Ontdek het beste van het noorden van Ierland
8 dagen jan – dec

Tijdens deze 8-daagse reis met je kennis met het noorden van Ierland. En ontdek je het beste wat het noorden van Ierland te bieden heeft. Deze reis in het kort Na aankomst in Dublin, haal je de huurauto op en reis je verder richting de eerste overnachtingsplek van deze reis, Louth. Afhankelijk van het tijdstip dat je arriveert heb je de mogelijkheid om de omgeving te gaan ontdekken. Vanuit Louth reis je verder naar het noorden richting Belfast. In Belfast kan je een kijkje nemen bij de Albert Memorial Clock of een van de andere hoogtepunten van de stad. De volgende ochtend verlaat je Belfast voor een rit langs de Antrim Coast en reis je verder in de richting van Derry. De volgende dag kan je een bezoek brengen aan het Glenveagh National Park, daar vandaan reis je verder naar Donegal. Vanuit Donegal rijd je de volgende dag een deel van de Wild Atlantic Way richting Mayo, kijk je ogen uit naar de schitterende landschappen. Op dag 6 kan je naar de Country Galway en breng je een bezoek aan Connemara. De volgende ochtend verlaat de westkust van Ierland om terug te keren naar Dublin. Onderweg kan je op verschillende plekken een stop maken. Ga bijvoorbeeld naar Lough Key Forest Park, een bos park dat enkel bestaand uit 350 hectare bos. Je overnacht in de omgeving van Meath, vanuit hier reis je de volgende dag naar de luchthaven van Dublin.

Vanaf 389 p.p.
Ierland
5-daagse reis Noordwest-Ierland
5 dagen jan – dec

Deze 5-daagse reis Noordwest-Ierland is ideaal om te combineren met een stedentrip. De reis laat je kennis maken met het noord westen van Ierland. De reis in het kort De reis begint in Dublin afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan verkennen. De volgende ochtend verlaat je Dublin en rijd je noordwaarts richting Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Hier verblijf je één nacht waarna je doorrijd naar Derry. Hier kun je een wandeling langs de stadsmuren maken. Na het bezoek aan Derry vertrek je de volgende ochtend alweer richting Dublin.

Vanaf 245 p.p.
Ierland
De Causeway Coastal Route
8 dagen jan – dec

De beroemde Causeway Coastal Route is de bekende kustroute die begint in de hoofdstad Noord-Ierland, Belfast en loopt tot het prachtige en historische Derry. Deze schitterende 8-daagse autorondreis start en eindigt in Dublin. Deze reis in het kort De reis begint in Dublin, afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan ontdekken. Na je bezoek aan Dublin gaat de reis verder noordwaarts richting Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden, waaronder Newry, het Saint Patrick Center en de Down Cathedral. Op dag 3 begin je aan het Causeway Coastal Route avontuur, vanuit Belfast rijdt je langs de kust naar Ballymena. Onderweg kan je een stop maken bij Islandmagnee, waar je naar het indrukwekkende Gobbins Cliff Path kan gaan bekijken. De volgende dag verlaat je Ballymena weer en ga je verder richting Portrush. Maak een stop bij de Carrick-a-Rede touwbrug. Deze touwbrug overspant 20 meter en hangt 30 meter boven de rotsen. Vanuit Portrush kan je naar de badplaats Portstewart rijden en kan je genieten van het prachtige Portrush Whiterocks Beach. Ook kan je vandaag de oudste nederzetting van Ierland gaan bezoeken, de eindbestemming is Derry. Na een overnachting in Derry, ga je verder noordwaarts richting het Inishowen schiereiland. Het landschap hier is ontstaan tijdens de ijstijd. Vervolg je route verder naar Enniskillen. Vanuit Enniskillen reis je weer terug naar de plaats waar de reis ook is begonnen, Dublin.

Vanaf 531 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Ierland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesManuel RosdorffSpecialisme: Noorwegen, Zweden, Finland, Ierland, Japan

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Ierland heeft een zeeklimaat. De winters zijn mild en de zomers zijn koel. In de zomers komen de temperaturen eigenlijk nooit boven de 25 graden. Aan de kust komen nooit echte winters voor, terwijl in het binnenland er wel kans is op vorst en sneeuw. Lees hier meer over het weer en klimaat in Ierland.

In Ierland heb je te maken met tijdsverschil. In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.  

Ierland is een land met schitterende natuur, na elke bocht heb je weer een ander uitzicht. Of breng een bezoek aan een van de steden voor een korte stedentrip. Ierland heeft voor iedereen wat wils.

Met welke munteenheid je betaalt in Ierland, is afhankelijk van waar je bent. In de Republiek Ierland wordt betaald met de euro. Verblijf je in Noord-Ierland dan is de Britse pond de officiële munteenheid. Lees hier meer over de munteenheid in Ierland.

De beste reistijd om naar Ierland af te reizen is in de maanden mei en september. In deze maanden is de meeste kans op zonnig, helder en droog weer. Maar ieder seizoen in Ierland biedt zo zijn eigen charmes om naar het land af te reizen. Lees hier meer over de beste reistijd van Ierland.

Voor een reis naar Ierland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Lees hier meer over reisdocumenten in Ierland.