Avontuurlijk Alaska - Mount McKinley

Avontuurlijk Alaska

Avontuurlijk Alaska

Deze fly-en-drive rondreis door Alaska is een geweldige manier om de ruige natuur van Alaska te ontdekken. Deze reis is met name geschikt voor avonturiers die willen kennismaken met de subarctische natuur en cultuur van Alaska. Met deze reis verlaat je de gebaande paden en ontdek je de weidse toendra’s, de indrukwekkende nationale parken en het gevarieerde wildlife. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het noorderlicht te ervaren!

Deze fly-en-drive rondreis door Alaska in het kort

Nadat je in Anchorage bent aangekomen, ben je eerst in de gelegenheid deze bedrijvige stad te verkennen. De volgende dag gaat de reis naar het schilderachtige kunstenaarsdorpje Talkeetna, dat gelegen is op een punt waar drie rivieren samenkomen. Op heldere dagen kun je vanaf hier Mount McKinley zien, die met zijn 6190 m de hoogste berg is van heel Noord-Amerika. Je vervolgt je reis via de Parks Highway naar Denali National Park. Geniet onderweg van het adembenemende landschap en in de verte de Alaska Range, de bergketen waarvan Mt. McKinley deel uitmaakt.

Bij Denali National Park ben je goed in de gelegenheid het park te verkennen. De lodge waar je verblijft kan je uitstekend voorzien van tips om naartoe te gaan. Met een pendelbus is het centrum van het park goed bereikbaar. Onderweg zal je waarschijnlijk al veel wildlife zien, zoals beren, elanden, kariboes, wolven en Dalls Sheep. In het park zijn uitstekende mogelijkheden om te wandelen en kun je een flightseeing tour maken met een bush plane (optioneel).

Na je verblijf bij Denali National Park vervolg je je trip naar Fairbanks, een gezellig stadje dat gelegen is aan de rivier de Chena. Vanaf daar vervolg je de reis over de beroemde Dalton Highway, dat Fairbanks via een trekweg verbindt met het oude goudmijndorpje Wiseman. Wiseman is een plek waar de goudzoekerscultuur nog altijd bruist en is een uitgelezen plek om even de lokale cultuur te ervaren.

Vanaf Wiseman rijd je via Fairbanks richting het plaatsje Paxson. Daarbij volg je het stroomgebied van de Tanana River en vervolgens de Delta River tot in de Alaska Range Mountains. Via het kleine plaatsje Chitina reis je verder naar McCarthy/Kennicott, een dorpje met slechts 35 inwoners, maar dat wereldwijd bekend werd door de serie Edge of Alaska op Discovery Channel. Via Valdez en Whittier reis je naar Seward, waar je met een gletsjercruise de zee op gaat naar Kenai Fjords National Park. Deze tour is inclusief en de kans is groot dat je walvissen kunt spotten. Tijdens de cruise bezoek je de Holgate Glacier. De sterling Highway brengt je in westelijke richting het kustplaatsje Kenai. Dit gebied staat bekend als een goede plek om op wilde zalm te vissen en trekt om die reden ook veel beren aan.

Deze fly-en-drive rondreis door Alaska leidt je vervolgens naar Girdwood, dat in de winter bij de bevolking in Alaska populair is als skigebied. Ook vanuit de ‘Lower 48’, de zuidelijker gelegen Amerikaanse staten, komen hier in de winter toeristen om te skiën. In de zomer is het skigebied een wandelparadijs, dus de wandelaars kunnen hier hun hart ophalen!

Vervolgens reis je terug naar Anchorage waar je deze fly-en-drive rondreis door Alaska afsluit en terugreist naar Nederland.

Dag 1-2 Anchorage – Talkeetna (113 mijl)
Aankomst in Anchorage. Verken de grootste stad van Alaska op je gemak. Er is van alles te doen: bezoek het museum, geniet van een wandeling langs de waterkant en verken het centrum. Als je er toevallig op een zaterdag of zondag bent, dan is een bezoek aan de markt in het centrum de moeite waard. De eerste etappe van de rondreis op dag 2 brengt je naar het charmante dorpje Talkeetna. Dit kunstenaarsdorp ligt op het punt waar drie rivieren samenvloeien en op heldere dagen worden de bezoekers en de bewoners beloond met een uitzicht op Mt. McKinley.

Optioneel: jet boat tour, flightseeing

Dag 3 Talkeetna – Denali National Park (153 mijl)
Rijd via de Parks Highway naar Denali National Park. Geniet van het spectaculaire landschap dat je onderweg ziet. Als het weer het toelaat, heb je een prachtig uitzicht op de Alaska Range. Denali Park is het beroemdste National Park van Alaska en je vindt er onder andere Mt. McKinley, de hoogste bergtop van de Verenigde Staten.

Dag 4-6 Denali National Park – Fairbanks (121 mijl)
De pendelbus brengt je naar de lodge in het hart van Denali National Park. Kijk tijdens de rit goed uit naar de wilde dieren die de uitgestrekte toendra van het park regelmatig bezoeken, zoals elanden, kariboes, wolven, beren, vossen en Dalls schapen. Aankomst en oriëntatie bij de lodge is rond 17.00 uur.

Op dag 5 kun je op eigen gelegenheid genieten van het National Park. Het personeel van de lodge kan je goede tips geven over waar je het beste kunt gaan wandelen of voor andere activiteiten om je verblijf onvergetelijk te maken. Omdat bij de lodge ook de basis ligt voor de bush-vliegtuigen zul je ook het echte Alaska-gevoel ontdekken.

Een schilderachtige vlucht terug naar de ingang van het park (als het weer het toelaat) op dag 6 biedt je de kans om het verbluffende landschap van bovenaf te bewonderen. Vervolgens zet je je rit over de Parks Highway weer voort richting Fairbanks. Fairbanks is geen bruisende metropool, maar biedt wel het een en ander aan vertier en een schilderachtige locatie aan de oever van de rivier de Chena. Vooral in de zomer vinden er vaak outdoor evenementen plaats in de stad.

Dag 7-8 Fairbanks – Wiseman (266 mijl)
Volg de beroemde Dalton Highway, de trekweg, naar het goudmijndorpje Wiseman. Bekijk de Trans-Alaska-Pipeline en de machtige Yukon River, steek de Arctic Circle over en maak foto’s. Geniet van de wandelingen die je onderweg kunt maken.

Op dag 8 verken je het gebied op eigen gelegenheid. Wiseman is in 1920 gesticht tijdens de ‘gold rush’ (goudkoorts) en ook nu zijn enkele van de toenmalige hutten nog in gebruik. Omgeven door een verbluffend landschap grenst het dorp aan de Poort van het Arctic National Park. Geniet van de weidse en prachtige natuur om je heen.

Dag 9 Wiseman – Fairbanks, 266 mijl
Neem nog een keer de magie van de Dalton Highway in je op tijdens de rit terug naar Fairbanks. De ‘Hilltop Truck Stop’ is een beroemd eetcafé aan het einde van je rit over de Dalton.

Dag 10 Fairbanks – Paxson (172 mijl)
Je rijdt via de Richardson Highway naar Paxson en volgt daarbij de rivieren Tanana en Delta tot in de Alaska Range Mountains. Stop eventjes en kijk hoe de zalmen paaien aan de andere kant van de bergpas en geniet van het spectaculaire landschap.

Dag 11-12 Paxson – Chitita – McCarthy/Kennicott (198 mijl)
Rijd zuidwaarts naar Chitina via de Richardson en Edgerton Highways. Via McCarthy Road, een echte typische onverharde weg uit Alaska, rijd je nog 60 mijl naar McCarthy en parkeer je net voor het dorp. Er zijn geen auto’s toegestaan in McCarthy/Kennicott. Het oude goudmijnstadje McCarthy heeft momenteel het hele jaar door een populatie van 35 en biedt een zeer rustieke en charmante sfeer.

Dag 13 McCarthy –Chitina –Valdez (180 mijl via McCarthy Road of 120 mijl met vlucht)
Na je terugreis naar Chitina rijd je door op de Richardson Highway naar Valdez, tot aan de rand van de Worthington Glacier. Dit is een spectaculaire rit door de Chugach Mountains.

Dag 14-16 Valdez – Whittier – Seward (98 mijl)
Neem de veerboot door de Prince William Sound van Valdez naar Whittier en ga verder naar het zuiden via de Seward Highway naar Seward. De snelweg biedt opvallende bezienswaardigheden, mooie kansen om wilde dieren te zien, zoals paaiende zalmen, en een aantal goede wandelpaden. Seward is een klein vissersdorp met een uitstekend aquarium (Alaska SeaLife Center).

Op dag 12 doe je de Kenai Fjords National Park Cruise Tour. Deze 6 uur durende whale watching/gletsjercruise brengt je naar Holgate Glacier. Voel de energie van de gletsjer en ontdek de diverse zeedieren. Inclusief lunch. Na de cruise kun je wat tijd doorbrengen bij de winkels rond Small Boat Harbour.

Upgrade: 9 uur Northwestern Arm Cruise

Dag 13 is ter vrije besteding in Seward. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen in de omgeving of een mooie kajaktocht maken. Er zijn veel mogelijkheden.

Optioneel: Kajak tour

Dag 17 Seward –Kenai (90 mijl)
Vandaag rijd je verder in westelijke richting via de Sterling Highway. De eindeloze stromen en rivieren van het Kenai schiereiland zijn erg populair om te gaan vissen. De overvloed aan zalm trekt ook veel beren aan.

Dag 18-19 Kenai – Homer (83 mijl)
Zet je rit voort over de Sterling Highway naar het stadje Homer. De komende twee nachten verblijf je net buiten Homer. Het is een vissersdorp, maar ook de thuishaven van een ware kolonie van kunstenaars en musici die hun waren verkopen langs de Homer Spit.

Dag 16 is ter vrije besteding in Homer. Er zijn in Homer genoeg dingen te doen om je bezig te houden: vischarters, een bezoekje aan Halibut Cove, een wandeling langs de Spit, kajaktochten. Voor degene die op zoek is naar speciale bear watching adventure tours worden er excursies naar Katmai National Park aangeboden.

Optioneel: Bear Viewing Trip naar Katmai

Dag 20 Homer – Girdwood (188 mijl)
De rit via de Sterling- en Seward Highway brengt je terug naar Girdwood. In de winter is de Girdwood Valley een van de beroemdste skigebieden, terwijl het in de zomer verandert in een wandelparadijs. De omgeving biedt tevens mogelijkheden om te fietsen of om te gaan goudzoeken.

Dag 21 Girdwood – Anchorage (42 mijl)
Via een korte rit langs de wateren van Turnagain rijd je terug naar Anchorage, waar je de laatste nacht verblijft.

Dag 22 Anchorage
Je brengt de huurauto terug en begint aan de terugreis.

  • 21 etmalen autohuur
  • 21 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt, waarvan 2 nachten in de Skyline lodge in Denali NP inclusief maaltijden
  • Pendelbus naar Denali NP naar de Skyline Lodge
  • Vlucht terug naar de ingang van het park met Denali Fly/By (+- 55 minuten)
  • Veerpont tussen Valdez – Whittier inclusief 1 voertuig tot 19ft
  • 6 uur Kenai Fjord National Park Cruise
  • Uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving

Voor deze autorondreis ‘Avontuurlijk Alaska’ geldt de prijs vanaf € 4.802 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Avontuurlijk Alaska

Impressies

Avontuurlijk Alaska

Regio's bij deze reis

Avontuurlijk Alaska
Het Verre Noorden
Southcentral & Interior

Populaire reizen Alaska

Bekijk hier onze meest populaire Alaskareizen
Alaska | Canada
Alaska en Yukon Explorer
15 dagen juni – september

Geniet van alle highlights tijdens deze fly-en-drive Alaska en Yukon De populaire fly-en-drive Alaska en Yukon Explorer is de perfecte introductie op het ‘Noorden’. In Alaska en Yukon is de ongerepte natuur en wildernis zó uitgestrekt dat deze alle verwachtingen te boven gaat. In deze noordelijke streken zijn nationale parken te vinden die groter zijn dan Nederland. Op schilderachtige kronkelende wegen slinger je door de uitgestrekte vlakten en juist daar kun je er vrijwel zeker van zijn dat je wildlife kunt spotten. Alaska en Yukon herbergen een enorme variëteit aan wilde dieren, zoals zwarte beren, grizzlyberen, elanden, rendieren en wolven, maar ook talloze vogelsoorten. Ook vind je in deze afgelegen gebieden een enorme variëteit aan flora. Je vindt er zo’n 872 soorten vegetatie, die onderverdeeld zijn in 60 families. Alaska en Yukon Explorer, bezoek “The Last Frontier” Geniet tijdens de fly-en-drive Alaska en Yukon Explorer van de met sneeuw bedekte bergtoppen, wilde beken en rivieren en van diepblauwe meren die gevoed worden door gletsjers. Tijdens de rondreis doe je oude goudzoekersstadjes aan waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Dit is absoluut “The Last Frontier”, zoals dit deel van de wereld vaak wordt genoemd. Alle gebieden in Alaska en Yukon zijn afgelegen, onherbergzaam en indrukwekkend, maar de lokale bevolking is verrassend gastvrij. De rondreis leidt je langs de grote nationale parken zoals Denali National Park, waar je, als het weer het toelaat wordt getrakteerd op een schitterend uitzicht op Mt. McKinley. Op de uitgestrekte toendra van het park kun je regelmatig wilde dieren spotten, zoals elanden, kariboes, wolven, beren, vossen en Dalls schapen. Je brengt een bezoek aan steden als Anchorage, Fairbanks en Whitehorse, maar komt ook in zeer kleine goudzoekersdorpjes met slechts tientallen inwoners. Kortom, de rondreis Alaska en Yukon Explorer krijg je een uitstekende introductie van Alaska en Yukon, een reis die je lang zal laten nagenieten. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het noorderlicht te ervaren!

Vanaf 1.947 p.p.
Alaska
Alaska in Vogelvlucht
8 dagen mei – september

Deze 8-daagse Alaska reis is kort maar juist voor die reizigers bedoeld, die een extensie zoeken voor na hun Alaska Cruise of na/voor familie bezoek. De ideale combinatiereis en toch zoveel mogelijk van Alaska gaan zien. Tijdens deze reis brengen we precies op de belangrijke hoogtepunten. Als je meer tijd hebt kunnen we deze reis door Alaska natuurlijk ook helemaal op maat aanpassen. Met onze 20 jaar ervaring gaat dat zeker lukken en doen we dat graag. Deze Alaska reis komt langs de nationale parken zoals bijvoorbeeld Denali National Park, van waar uit je met goed weer op een prachtig uitzicht wordt getrakteerd op Mt. McKinley. En op schilderachtige kronkelende wegen slinger je door de uitgestrekte vlakten en juist daar kun je er vrijwel zeker van zijn dat je wildlife kunt spotten. Alaska herbergt een enorme variëteit aan wilde dieren, zoals grizzlyberen, elanden, rendieren en wolven, maar ook talloze vogelsoorten. Ook vind je in deze afgelegen gebieden een enorme variëteit aan flora. Zo zijn er 872 soorten vegetatie, die onderverdeeld zijn in 60 families. Tijdens je Alaska rondreis verblijft ook in de steden zoals bijvoorbeeld Anchorage, Fairbanks en Whitehorse, maar ook kunnen we je in de kleine goudzoekersdorpjes met slechts tientallen inwoners onderbrengen zoals bijvoorbeeld McCarthy. Kortom, met deze Alaska reis; Alaska in Vogelvlucht krijg je een uitstekende introductie van Alaska. Een Alaska reis die je lang zal laten nagenieten. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het noorderlicht te ervaren! Cruise Anchorage (Seward) - Vancouver of v.v. Deze reis is zeer goed te combineren met een Cruise van Anchorage / Seward naar Vancouver. Deze route gaat van noord naar zuid, maar ook van zuid naar noord. Je kan de cruise dus ook voorafgaande aan je autorondreis door Alaska maken. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. We kunnen deze cruise ook voor je organiseren en in je reis opnemen. Tip: Wil je je Alaska vakantie ideeën graag eens met ons bespreken hier op ons kantoor? Dat kan. Een advies gesprek duurt ongeveer 1,5 uur, meer dan de moeite waard. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak.

Vanaf 1.069 p.p.
Alaska
Alaska met trein en auto
15 dagen mei – september

Deze combinatiereis door Alaska geeft je de gelegenheid om de noordelijkst gelegen provincie van de VS vanuit verschillende perspectieven te leren kennen: enerzijds vanuit de Alaska Railroad Train, waarbij je heerlijk achteroverleunend kunt genieten van de schitterende uitzichten, anderzijds per huurauto, om Alaska te kunnen beleven en de andere delen van Alaska op eigen houtje kunt gaan verkennen. Onderweg kom je langs prachtige parken, waaronder het Denali National Park, Wrangell St. Elias en Kenai Fjords National Park. Deze drie parken hebben ieder een ander karakter en verschillende landschappen. Deze rondreis door Alaska in het kort Nadat je bent aangekomen in Anchorage, ga je eerst de stad verkennen. De volgende ochtend stap je op de trein naar Seward, een prachtig gelegen kustplaats ten zuiden van Anchorage. Tijdens deze prachtige treinreis passeer je met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen en kom je langs de Turnagain Arm, een vaarweg die wordt omringd door zeer ruig en onherbergzaam landschap. Je vervolgt je combinatiereis door Alaska weer en in Seward ga je aan boord van een cruise die je gedurende zes uur meeneemt naar de Kenai Fjords, een spectaculaire tocht met veel zee wildlife en gletsjers. Nadat je hebt overnacht in Seward en dit leuke stadje hebt verkend, neem je de trein terug naar Anchorage. Van daaruit reis je per trein naar Talkeetna, een charmant artiestendorp met uitzicht op de Alaska Range Mountains. Vanuit Talkeetna reis je verder per trein richting Denali National Park. Hier kom je ’s middags aan en de rest van de dag kun je de prachtige omgeving verkennen. Na je overnachting ga je op een gegidste bustour Denali Park ontdekken. In het park kun je wildlife zien, zoals grizzly’s, zwarte beren, elanden en Dall Sheep. Natuurlijk wordt de omgeving omringd door enorme bergtoppen van de Alaska Range. Je maakt de prachtige treinreis naar Fairbanks. Hier verlaat je de trein en vervolgt je route per huurauto. Je rijdt door de schilderachtige Chena Hot Springs Recreation Area, die je natuurlijk niet kunt passeren zonder een heerlijk bezoek aan de hotsprings. Deze regio heeft ook talloze mooie wandelroutes om helemaal op te gaan in de omgeving. Vanuit Chena Hot Springs reis je via Fairbanks over de Richardson Highway naar het Zuiden, richting Paxson. Vanuit Paxson breng je een bezoek aan het geweldige Wrangell St Elias National Park, het grootste nationale park van de gehele VS. Dit park herbergt maar liefst negen van de zestien hoogste bergtoppen van Noord-Amerika. Je vervolgt de route en komt aan in het ‘stadje’ McCarthy (slechts 25-35 inwoners), ook wel bekend van de Discovery-serie Edge of Alaska. In McCarthy kun je de oude Kenniccott kopermijn bezoeken of een flightseeing tour doen (niet inbegrepen), waarbij je de omgeving vanuit de lucht verkent. Vanuit McCarthy reis je via de Glenn Highway naar Palmer door de zonnige Matanuska-Susitna Valley. Dit deel van Alaska heeft gedurende het jaar de meeste zonne-uren van heel Alaska. Na een bezoek aan Palmer keer je terug naar Anchorage, waar je de huurauto inlevert en deze rondreis door Alaska afsluit. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het noorderlicht te ervaren!

Vanaf 3.572 p.p.
Alaska
Fascinerend Alaska
19 dagen mei – september

Bij deze autorondreis door Alaska reis je in een rustig tempo door het ruige landschap van Alaska Deze selfdrive reis biedt je de gelegenheid het landschap en de natuur nog beter in je op te nemen, aangezien je vaker kunt stoppen om foto’s te nemen, te wandelen of om wildlife te spotten. Zo bezoek je het schilderachtige Kenai schiereiland aan de zuidkust van Alaska. De Kenai Mountains zijn voor een groot deel bedekt door gletsjers. Eén van de hoogtepunten van deze reis is dan ook om te gaan kajakken langs de gletsjers. Ook is deze regio een walhalla voor vissers en wandelaars. Daarnaast ervaar je de charme van kleine vissersdorpjes en stadjes langs de kust van Alaska. Deze autorondreis door Alaska in het kort Na je aankomst in Anchorage ga je eerst op je gemak de stad Anchorage verkennen. In deze authentieke stad zul je al snel de noordelijke cultuur ontdekken. Vervolgens haal je de huurauto op en reis je richting het charmante Chalkeetna. Dit gezellige dorpje is gelegen op een punt waar drie rivieren samenvloeien. Vanuit Chalkeetna vervolg je de route naar Denali National Park. Onderweg naar Denali zijn er prachtige mogelijkheden om te wandelen en is het ook heel aannemelijk dat je hier al elanden of beren kunt spotten. Je verblijft vlak buiten Denali National Park, maar met een pendelbus kun je eenvoudig het hart van het park bezoeken met de Denali National Park Wildlife Tour. Deze tour duurt 6-8 uur en biedt uitgelezen kansen om wildlife te spotten.  Hier heb je de beste kans om beren, wolven, elanden, kariboes en vossen van dichtbij te zien. De excursie is niet gegidst, maar je kan op eigen houtje gaan wandelen en een latere pendelbus terug naar de uitgang van het park nemen. Na je bezoek aan Denali National Park vervolg je deze autorondreis door Alaska via de Richardson Highway. Deze route brengt je via Fairbanks naar Paxson, een plaatsje met slechts 40-50 inwoners, maar dat wordt omgeven door spectaculair landschap. Vanuit Paxson reis je zuidwaarts en via McCarthy Road, een echte typische gravel road uit Alaska, rijd je naar McCarthy, het gehuchtje dat wereldwijd bekendheid verwierf door de tv show Edge of Alaska op Discovery Channel. Hier aangekomen moet je net buiten het dorp parkeren, aangezien auto’s hier niet zijn toegestaan. In het oude kopermijnstadje McCarthy kun je de Kennicott Mines bezoeken en proeven aan de gemoedelijke sfeer van de outback van Alaska. Via een spectaculaire rit door de Chugach Mountains reis je naar Valdez. Vanuit de haven van Valdez vertrek je met de veerboot naar Whittier en door naar Seward, een klein vissersdorp aan de kust. Op dag 12 doe je daar de Kenai Fjords National Park Cruise Tour (inbegrepen). Bij deze tour maak je kennis met de imposante gletsjers en kun je walvissen en andere zeedieren spotten. Via Homer en Girdwood reis je terug in de richting van Anchorage, waar een eind komt aan deze indrukwekkende autorondreis door Alaska. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het noorderlicht te ervaren!

Vanaf 3.086 p.p.
Alaska
Avontuurlijk Alaska
22 dagen mei – september

Deze fly-en-drive rondreis door Alaska is een geweldige manier om de ruige natuur van Alaska te ontdekken. Deze reis is met name geschikt voor avonturiers die willen kennismaken met de subarctische natuur en cultuur van Alaska. Met deze reis verlaat je de gebaande paden en ontdek je de weidse toendra’s, de indrukwekkende nationale parken en het gevarieerde wildlife. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het noorderlicht te ervaren! Deze fly-en-drive rondreis door Alaska in het kort Nadat je in Anchorage bent aangekomen, ben je eerst in de gelegenheid deze bedrijvige stad te verkennen. De volgende dag gaat de reis naar het schilderachtige kunstenaarsdorpje Talkeetna, dat gelegen is op een punt waar drie rivieren samenkomen. Op heldere dagen kun je vanaf hier Mount McKinley zien, die met zijn 6190 m de hoogste berg is van heel Noord-Amerika. Je vervolgt je reis via de Parks Highway naar Denali National Park. Geniet onderweg van het adembenemende landschap en in de verte de Alaska Range, de bergketen waarvan Mt. McKinley deel uitmaakt. Bij Denali National Park ben je goed in de gelegenheid het park te verkennen. De lodge waar je verblijft kan je uitstekend voorzien van tips om naartoe te gaan. Met een pendelbus is het centrum van het park goed bereikbaar. Onderweg zal je waarschijnlijk al veel wildlife zien, zoals beren, elanden, kariboes, wolven en Dalls Sheep. In het park zijn uitstekende mogelijkheden om te wandelen en kun je een flightseeing tour maken met een bush plane (optioneel). Na je verblijf bij Denali National Park vervolg je je trip naar Fairbanks, een gezellig stadje dat gelegen is aan de rivier de Chena. Vanaf daar vervolg je de reis over de beroemde Dalton Highway, dat Fairbanks via een trekweg verbindt met het oude goudmijndorpje Wiseman. Wiseman is een plek waar de goudzoekerscultuur nog altijd bruist en is een uitgelezen plek om even de lokale cultuur te ervaren. Vanaf Wiseman rijd je via Fairbanks richting het plaatsje Paxson. Daarbij volg je het stroomgebied van de Tanana River en vervolgens de Delta River tot in de Alaska Range Mountains. Via het kleine plaatsje Chitina reis je verder naar McCarthy/Kennicott, een dorpje met slechts 35 inwoners, maar dat wereldwijd bekend werd door de serie Edge of Alaska op Discovery Channel. Via Valdez en Whittier reis je naar Seward, waar je met een gletsjercruise de zee op gaat naar Kenai Fjords National Park. Deze tour is inclusief en de kans is groot dat je walvissen kunt spotten. Tijdens de cruise bezoek je de Holgate Glacier. De sterling Highway brengt je in westelijke richting het kustplaatsje Kenai. Dit gebied staat bekend als een goede plek om op wilde zalm te vissen en trekt om die reden ook veel beren aan. Deze fly-en-drive rondreis door Alaska leidt je vervolgens naar Girdwood, dat in de winter bij de bevolking in Alaska populair is als skigebied. Ook vanuit de ‘Lower 48’, de zuidelijker gelegen Amerikaanse staten, komen hier in de winter toeristen om te skiën. In de zomer is het skigebied een wandelparadijs, dus de wandelaars kunnen hier hun hart ophalen! Vervolgens reis je terug naar Anchorage waar je deze fly-en-drive rondreis door Alaska afsluit en terugreist naar Nederland.

Vanaf 4.802 p.p.
Alaska | Canada
In de voetsporen van de goudzoekers
22 dagen mei – september

Bij de fly-en-drive in Yukon reis verken je de noordelijke toendra’s van Yukon en maak je een kleine oversteek naar Alaska. Deze reis is een ‘kraker’ voor de avontuurlijke reiziger. Adembenemende uitzichten, kristalheldere gletsjermeren, wildlife en nationale parken zijn de kenmerken van deze rondreis in Yukon. Snuif de noordelijke cultuur op en breng een bezoek aan enkele historische goudzoekersdorpjes, die ruim 100 jaar gelden nog bruisende steden waren. Deze fly-en-drive in Yukon Je komt aan in de stad Whitehorse, de hoofdstad van Yukon. Na een kort verblijf reis je over de Alaska Highway in oostelijke richting naar Watson Lake, dat ook wel de “Poort naar de Yukon” wordt genoemd. Hier draai je de Cambell Highway op en vervolg je de reis naar het plaatsje Faro. Dit deel van de route is onverhard en hier zal je zeer weinig ander verkeer tegenkomen. Vervolgens rijd je via Carcross naar de kusthavenstad Skagway, Alaska. Hier kwamen in vroegere tijden veel gelukszoekers aan om goud te zoeken in het binnenland. Vanaf hier moesten zij de beroemde Chilkoot Trail volgen, die helemaal naar de Klondike liep, de regio waar veel goud werd gevonden. Vanuit Skagway ga je met de veerboot naar Haines, een prachtig vissersdorpje gelegen aan de Inside Passage. Hier kun je een bezoek brengen aan het Kroschel Wildlife Center, Bald Eagle Foundation en/of Bald Eagle Reserve. Wil je liever actief bezig zijn, dan kun je een korte wandeling maken langs de fjord (Lynn Canal). Vanuit Haines keer je weer terug naar Canada, waar je via Kluane National Park (absoluut bezoeken!) via de Top of the World Highway  verder reist naar Dawson City. In de regio van Dawson City vind je de beroemde en beruchte goudvelden en kun je zelf je geluk beproeven door op zoek te gaan naar goud. Ben jij de nieuwe hoofdrolspeler voor de serie “Yukon Gold”? Je reist verder richting de poolcirkel over de onverharde Dempster Highway. Vanuit het plaatsje Inuvik kun je echt ervaren hoe het is om de ongerepte natuur en wildernis van dichtbij zijn, Hier ben je echt in de outback en ben je verstoken van alle luxe. De luchthaven van Inuvik biedt mogelijkheden om de omgeving met een flightseeing tour te verkennen. Het is vrij prijzig, maar een van de mooiste ervaringen die je kan opdoen hier in het hoge noorden van Canada. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het noorderlicht te ervaren! Inuvik is tevens de afsluiting van de reis. Op de laatste dag lever je hier ook de huurauto in en maak je je klaar voor de terugreis naar Nederland.

Vanaf 3.730 p.p.
Alaska | Canada
Van de Arctische Cirkel naar de Golf van Alaska
25 dagen juni – augustus

Alaska autorondreis individueel Deze individuele autorondreis Alaska is voor reizigers die genoeg tijd hebben om een wat langere autorondreis te maken. Tijdens deze trip zie je de verschillende landschappen en levensstijlen die Alaska en de Yukon te bieden hebben. Een bijzondere reis naar het Arctische gebied, diverse nationale parken, de kust, de bergen en toendra's. Om maar een paar hoogtepunten te noemen. De accommodaties zijn een mix van gezellige herbergen, basis motels en lodges/cabins. Deze Alaska autorondreis kan gemakkelijk worden aangepast naar een autorondreis, zonder dat er extra nachten aan worden toegevoegd.

Vanaf 4.917 p.p.
Alaska | Canada
Uitbundig Alaska en Yukon: One Way
16 dagen mei – september

Alaska Reizen Door Alaska reizen is mooi, bijzonder en indrukwekkend. Wat een rust valt er over je heen als je door het landschap rijdt. In deze reis combineer je de hoogte punten van Alaska en Yukon in 16 dagen. De bijzondere natuur van de nationale parken in Alaska & Yukon zijn belangrijke aspecten tijdens deze autoreis maar het bijzondere karakter van deze Alaska reis is dat je in Anchorage begint en dat je reis eindigt in Whitehorse. Kijk maar even bij de landkaart op deze pagina dan kun je precies zien, in een oogopslag, hoe de reis loopt. Een “one way trip.” De reden dat we deze Alaska reis hebben toegevoegd is dat je door de “one way” veel rust in je programma en diepgang creëert. Minimaal 2 nachten op 1 plek. Genoeg tijd om de omgeving te verkennen en van het landschap genieten. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet: een rustig reistempo, veel zien en uitgerust terug komen. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het Noorderlicht te ervaren! De accommodaties (combinatie van hotels, lodges en cabines) die we voor deze reis hebben geselecteerd zijn comfortabel en staan in een natuurlijke omgeving, maar dat geldt eigenlijk voor al onze Alaska reizen. Tip: Wil je je Alaska vakantieplannen met ons doorspreken op kantoor? Dat kan. Een adviesgesprek duurt ongeveer 1,5 uur en is meer dan de moeite waard (al zeggen we het zelf).

Vanaf 2.437 p.p.
Alaska
Nationale parken van Alaska
15 dagen mei – september

De autorondreis door Alaska voert je langs de allermooiste highlights van het ruige noorden. Tijdens deze autorondreis maak je kennis met de lokale cultuur en kun je ervaren hoe heerlijk het is om op te gaan in de geweldige wildernis van Alaska. Hoge, met sneeuw bedekte bergtoppen, enorme gletsjers, uitgestrekte toendra’s en het vele wildlife maken Alaska tot een gewilde bestemming. Tijdens deze rondreis 'Nationale parken van Alaska' bezoek je onder meer Denali National Park, het prachtige Kenai schiereiland met kristalheldere meren en majestueuze bergen en verken je de ruige kustlijn. De rondreis 'Nationale parken' van Alaska in het kort Nadat je bent aangekomen in Anchorage kun je direct de grootste stad van Alaska gaan ontdekken. Bezoek de altijd bedrijvige haven, het Anchorage Museum of de Alaska Zoo en kies uit de vele gezellige restaurantjes waar je natuurlijk heerlijk superverse wilde zalm kunt eten. Op dag twee rijd je met je huurauto in noordelijke richting naar Denali National Park. Denali is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de geweldige natuur van Alaska. Van verre af zie je Mount Denali (vroeger Mount McKinley) al uittorenen boven het omliggende landschap. Met 6.190 meter is dit de hoogste berg van het Noord-Amerikaanse continent. Na een paar dagen verblijf bij het park, vervolg je je reis naar het noorden over de Parks Highway. Het doel is de stad Fairbanks, de hoofdstad van het district Fairbanks North Star. Deze mooie rit biedt onderweg ruimschoots de gelegenheid om te wandelen en van het landschap te genieten. Fairbanks is gelegen in een schitterende vallei die vooral in het voorjaar mooi kleurt vanwege de lage toendrabegroeiing. Vanuit Fairbanks vervolg je de rondreis 'Nationale parken van Alaska' via de Richardson Highway naar Paxson en volgt daarbij de rivieren Tanana en Delta tot in de Alaska Range Mountains. Vanuit Paxson vervolg je je reis naar het plaatsje Chitina, waar je McCartey Road opdraait. Je bestemming, het oude mijnplaatsje McCarthy/Kennicott, heeft ongeveer 25-30 inwoners. Deze kleine gemeenschap kreeg wereldwijd grote bekendheid door de Discovery Channel-serie Edge of Alaska. Breng hier een bezoek aan het oude kopermijnspookstadje Kennicott. Optioneel kun je hier een gletsjerwandeling maken of een flightseeing tour doen over de omgeving. Vanuit McCarthy reis je weer richting het Westen. Je komt weer langs het plaatsje Chitina en draait af naar het zuiden met als bestemming Valdez. Deze rit gaat door de Chugach Mountains, een gebergte dat maar liefst tien pieken telt van drie kilometer en hoger. Vanuit Valdez neem je de veerboot (inclusief) naar Whittier. Whittier is maar een klein plaatsje, maar heeft een schitterend aquarium, het Alaska SeaLife Center. Vanuit Whittier reis je verder naar Seward, waar je de Kenai Fjords National Park Cruise Tour maakt (inclusief), een 6 uur durende whale watching/gletsjercruise. Na de cruise rijdt je verder naar het westelijker gelegen plaatsje Kenai. De route van deze autorondreis door Alaska gaat verder richting Homer, een schilderachtig vissersdorpje dat van oudsher aantrekkingskracht heeft uitgeoefend op kunstenaars en musici. Vanuit Homer kun je excursies maken naar Katmai National Park, een hotspot waar men grote kans heeft beren te spotten. Via het plaatsje Girdwood reis je terug naar Anchorage, waar je op dag 15 je huurauto inlevert en vertrekt naar huis. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het noorderlicht te ervaren!

Vanaf 2.468 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact Alaska

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesElvira WesterveldSpecialisme: Amerika, Canada en cruises

+31 (0)10 7144453


Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00.

Bezoek alleen op afspraak:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00.

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Alaska af te reizen is in de maanden mei t/m september. Tijdens deze periode ben je vrijwel verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen. Door de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden het meeste profijt van het aantal zonuren.

Lees hier meer over de beste reistijd

Voor een reis naar Alaska heb je een geldig paspoort nodig, die minstens drie maanden na terugkomst geldig moet zijn. Omdat Alaska bij de Verenigde Staten hoort dien je ook een ESTA aan te vragen.

Lees hier meer over de reisdocumenten in Alaska.

Het weer in Alaska is vooral veelzijdig en verschilt nog al per regio. Ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel. De temperaturen in die gebieden zijn daar dan ook in de zomer een stuk koeler en in de winter ijskoud. In het zuiden langs de kust en in het westen heb je te maken met een zeeklimaat hier is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 20 graden en in de winter -15 graden. In het oosten en het midden van Alaska heb je te maken met een landklimaat en dus hogere temperaturen. In de zomer kan het 25 graden worden.

Lees hier meer over het weer en klimaat in Alaska.

Alaska behoort tot de Verenigde Staten hierdoor betaal je in Alaska met de Amerikaanse dollar.

Lees hier meer over de munteenheid in Alaska

Ben jij een outdoor liefhebber en/of een avontuurlijk reiziger dan is een Alaska daar een perfecte bestemming voor. Met 20 nationale parken, 14 verschillende bergketens, meer dan 3 miljoen meren, een oppervlakte van ruim 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen in de VS – zo niet de hele wereld. Een reis naar Alaska biedt garantie op prachtige en extreme natuur, veel wilde dieren, gletsjers en vulkanen.

In Alaska heb je te maken met tijdsverschil. Er zijn twee verschillende tijdzones in Alaska. In het grootste deel van Alaska is het tijdens de wintertijd 10 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd 9 uur vroeger. Op de Aleoeten is het tijdens de wintertijd 11 vroeger dan in Nederland en tijdens de zomer tijd 10 uur vroeger.