• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 13 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. januari - december
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 10x overnachting in hotels inclusief ontbijt
 • 2x volpension op de postboot in een buitenhut
 • Maaltijden: halfpension in Kirkenes en Haparanda
 • Treinreizen: Luleå naar Kiruna, Kiruna naar Narvik, Haparanda naar Luleå.
 • Busreis: Arctische route van Narvik naar Tromsø, Inari/Ivalo naar Rovaniemi
 • Boot: 2 nachten aan boord van Hurtigruten of Havila
 • Shuttle van Kirkenes naar Inari
 • Activiteiten: bezoek rendieren, bezoek Polar Park Zoo, stadstour Tromsø, King Crab Fishing.

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Vlucht Amsterdam-Luleå (Zweden) v.v. (tussenstop)
 • Luchthavenbelasting en ticketingfee
 • Extra’s zoals niet genoemde maaltijden, dranken, parkeergelden, tol etc.
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen

 

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Reis boven de Poolcirkel

Periode 13 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. januari - december

Ontdek het noorden van Scandivanië per trein, boot en bus

Reis naar de meest noordelijke regio’s van Scandinavië en ontdek de arctische natuur per trein, bus en boot. De reis kan het gehele jaar door worden gemaakt. In de zomermaanden kan je genieten van het natuurfenomeen de middernacht zon, de dagen zijn lang en het wordt bijna niet donker. In de wintermaanden laat het dansende noorderlicht zich misschien wel zien. Tijdens deze reis steek je de poolcirkel over, ontdek je drie verschillende landen en kom je bij de Noordelijke IJszee. Maak kennis met de flora en fauna van dit arctische gebied. Deze 13-daagse reis combineert alle hoogtepunten boven de poolcirkel.

Deze reis in het kort

De reis begint in de Zweedse plaats Luleå. Op dit moment bevindt je, je nog onder de poolcirkel. Maar zodra je de trein neemt richting Kiruna ga je de magische poolcirkel over. Vanuit Kiruna gaat de reis verder per trein naar Narvik. In Narvik stap je op de bus die over de Arctische Route gaat en langs de kust naar Tromsø. Doormiddel van een begeleide stadstour maak je kennis met de stad Tromsø. In Tromsø ga je aan boord van een van de twee postboten, de traditionele Hurtigruten of de nieuwe boten van Havila. Dit hangt af op welke dag je in Tromsø bent. De postboot brengt je langs de Noordkaap, waar alleen nog het water van de zee tussen jou en de Noordpool in ligt, naar Kirkenes. Vanuit Kirkenes gaat de reis verder per bus de grens over naar Finland naar het schitterende merengebied bij Inari. In zowel de zomer als de winter bevindt je je in een rustig natuurgebied. De reis gaat verder met de bus naar Rovaniemi, waar je weer bij de poolcirkel komt. Breng een bezoek aan het officiële huis van de Kerstman. In Rovaniemi stap je ook in de bus richting de zustersteden Tornio/Harparanda die aan de Fins-Zweedse grens gelegen zijn. Met trein ga je weer waar de reis is begonnen, Luleå.

Dag 1: Aankomst in Luleå
De reis begint in de hoofdstad van de meest noordelijke provincie van Zweden, Luleå. Na aankomst op de luchthaven, ga je per taxi naar het hotel toe. Daarna heb je, ongeacht hoe laat je aankomt, tijd om je te oriënteren en een hapje te eten in een van de vele oude restaurants die Luleå rijk is. De “Gammelstad” van Luleå heeft een plekje op de UNESCO-werelderfgoedlijst bemachtigd. Je verblijft één nacht in Luleå.

Dag 2: Luleå – Kiruna: doorkruis de Poolcirkel & het Icehotel
Na een ontspannen ochtend stap je in de trein die over de meest noordelijk gelegen spoorlijn gaat. De treinreis duurt ongeveer 4 uur en je halverwege de rit, net voordat je stopt bij het station Nattavaara, steek je de Poolcirkel over. De meest noordelijke stad van Zweden is Kiruna, een echte mijnstad. De ijzererts is erg belangrijk dat de hele stad de komende 20 jaar enkele kilometers naar het oosten wordt verplaatst om meer ruimte te maken voor het graafwerk. De meest belangrijke bezienswaardigheid van Kiruna is het Icehotel, hier verblijf je deze avond ook. Zelfs in de zomer is het mogelijk om in dit hotel te verblijven.

*mogelijke uitbreidingen:
1. Op weg naar Kiruna is het mogelijk om de reis te verlengen door uit te stappen in Harads. Hier kun je verblijven in een van de twee spectaculaire hotels. Het Treehotel biedt verschillende accommodaties midden in een dennenbos, met schitterend uitzicht. Of Arctic Bath, een oase van wellnesse, drijvend op de rivier de Lule.

2. Kiruna heeft zowel in de zomer als in de winter veel te bieden, dus het is mogelijk om hier wat extra nachten bij te boeken. In de winter is het bijvoorbeeld mogelijk om een hondensledentocht te doen of om mee te gaan op een elandensafari.

Dag 3: Kiruna – Narvik: de schitterende Ofoten spoorweg
Na een nacht in het Icehotel te hebben overnacht, breng je vandaag een bezoek aan de rendieren en hun Sami-herders voordat de reis verder per trein gaat naar de volgende bestemming Narvik.

Dag 4: Narvik – Tromsø
Vandaag stap je op de bus en rijd je de Arctische Route langs de kust naar Tromsø, de hoofdstad van het Poolgebied. Onderweg zal er een stop worden gemaakt bij de Polar Park Zoo. Hier krijg je dieren van dichtbij te zien die in het Poolgebied leven, zoals beren, wolven en lynxen. ‘s Avonds kom je aan in Tromsø, ook wel het Parijs van het noorden genoemd. Maak je de reis in de winter, dan heb je de kans om het noorderlicht te spotten. Tromsø staat ook wel bekend om de noorderlicht hoofdstad van de wereld. Je verblijft twee nachten in Tromsø.

Dag 5: Tromsø
Tromsø is op zich zelf al een bezoek waard, dus vandaag kan je mee gaan met een begeleide stadstour. Tijdens deze stadtour krijg je de hoogtepunten van Tromsø te zien.

*Mogelijke uitbreidingen
1. In de zomer is het mogelijk om een kajak te huren en Tromsø vanaf het water te gaan verkennen. Of ga aan boord van een catamarantour, als je zelf niet wilt peddelen.

2. In de winter kun je een paar dagen verlengen en teruggaan naar de basis in een wilderniskamp om te gaan hondensleeën. Of doe het tegenovergestelde en verblijf in luxe Aurora Fjord-hutten met een prachtig uitzicht,

3. Tijdens de donkere dagen van het jaar (september tot april) kan je mee gaan met een minibus of zelfs op een comfortabele cruise om opzoek te gaan naar het noorderlicht.

Dag 6-7: Tromsø – Kirkenes, vaar langs de Noordkaap
Afhankelijk van de dag van de week ga je vandaag aan boord van een van de twee postschepen, de traditionele Hurtigruten of de nieuwe postboot de Havila. In beide gevallen zal je de komende twee dagen genieten van het prachtige kustlandschap en de frisse arctische zeelucht, terwijl je onderweg bent naar Kirkenes. Tijdens de reis kom je langs de Noordkaap, het meest noordelijke punt van het continent. Op dit moment is alleen nog maar het water van de zee wat tussen jou en de Noordpool in ligt. Het is mogelijk om aan verschillende excursies deel te nemen in de aanloophavens (niet inbegrepen).

Dag 8: Kirkenes, King Crab Fishing 
In de ochtend zal het schip aanmeren in Kirkenes. Nadat je de bagage hebt afgeleverd bij het hotel, ga je mee met de excursie voor de beroemde King Crab. In de zomer stap je op een rib-boot en in de winter ga je met een sneeuwscooter naar de bevroren zee. Daarna keer je terug naar Kirkenes, waar je de vangst van vandaag ook gaat eten.

Dag 9: Kirkenes – Inari, de schilderachtige meren van Finland
In de namiddag brengt de shuttlebus je naar het zuiden en over de grens naar Finland. Na 3,5 uur rijden kom je aan in een schitterend schilderachtig merengebied rond Inari. Zowel in de winter als in de zomer is dit een rustige plek, dichtbij de natuur. Je verblijft één nacht in Inari.

Dag 10: Inari – Rovaniemi
Vandaag ga je terug naar de Poolcirkel. Met de bus reis je naar Rovaniemi, het officiële huis van de kerstman. Rovaniemi ligt pal aan de poolcirkel. Je verblijf één nacht in Rovaniemi.

Dag 11: Rovaniemi – Haparanda
Vanuit Rovaniemi wordt je opgehaald en ga je mee met de excursie van Artic Emotions. Afhankelijk van het seizoen bezoek je rendieren, herders, verken je de bossen, pluk je de kruiden of maak je ijssculpturen. Nadat je een met de natuur bent geworden, wordt je naar de zustersteden Tornio/Harparanda aan de Fins-Zweedse grens gebracht. Je verblijft een nacht in Haparanda.

Dag 12: Haparanda – Luleå
In Haparanda stap je weer op de trein en keer je terug langs de kust van Bottenviken naar Luleå.

*Mogelijke uitbreidingen
1. tijdens de winter is het mogelijk om een excursie met een ijsbreker toe te voegen. de Polar Explorer neemt je mee vanaf Kalix de bevroren zee op waar je de kans krijgt om op het ijskoude water te drijven.

2. Wil je aan het einde van de reis er nog een aantal dagen aan vast te plakken dan is het aan te raden om te stoppen bij Pinebay Lodge in Brändön, wat net buiten Luleå ligt.

Dag 13: Vertrek uit Luleå
Vandaag is helaas de laatste dag van de reis.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 10x overnachting in hotels inclusief ontbijt
 • 2x volpension op de postboot in een buitenhut
 • Maaltijden: halfpension in Kirkenes en Haparanda
 • Treinreizen: Luleå naar Kiruna, Kiruna naar Narvik, Haparanda naar Luleå.
 • Busreis: Arctische route van Narvik naar Tromsø, Inari/Ivalo naar Rovaniemi
 • Boot: 2 nachten aan boord van Hurtigruten of Havila
 • Shuttle van Kirkenes naar Inari
 • Activiteiten: bezoek rendieren, bezoek Polar Park Zoo, stadstour Tromsø, King Crab Fishing.

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Vlucht Amsterdam-Luleå (Zweden) v.v. (tussenstop)
 • Luchthavenbelasting en ticketingfee
 • Extra’s zoals niet genoemde maaltijden, dranken, parkeergelden, tol etc.
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen

Het is mogelijk om deze reis het gehele jaar te maken.

Voor de reis ‘Reis boven de Poolcirkel’ geldt de prijs vanaf € 3.063,- per persoon op basis van tweepersoonskamers. In de winterperiode zijn de prijzen vanaf € 3.624,- Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Impressies

Reis boven de poolcirkel Torne rivier, grens tussen Zweden en Finland Bord bij de grens tussen Zweden en Finland; Haparanda & Tonio

Regio’s bij deze reis

Reis boven de Poolcirkel
Noord-Noorwegen
Noord-Zweden
Lapland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Via ons liveblog houden we je up-to-date over de corona-omstandigheden per bestemming. Naar het liveblog
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge